Nieuws


23-02-2018 8:30

Trilux C.V. stopt met de distributie van medische producten. In juli 2015 nam moederbedrijf Trilux Group uit Duitsland reeds definitief afscheid van haar medische tak Trilux Medical. Nu, ruim 2 jaar later, draagt dus ook Trilux C.V. de verkoopactiviteiten definitief over.

“Wij verleggen daarmee onze focus voor de volle honderd procent naar functionele verlichting voor binnen en buiten”, aldus Willem Dammers, managing director Trilux Benelux. “Nadat Trilux Medical meer dan 30 jaar is vertegenwoordigd door Trilux C.V. in Nederland, is er nu gezamenlijk voor gekozen de medische producten te distribueren via Medflex B.V.”, vervolgt Dammers. “Gezamenlijk betekent in dit geval, in nauw overleg met voormalig accountmanager Geza Palyama. Palyama blijft als directeur van Medflex hét aanspreekpunt in Nederland voor Trilux Medical producten. Voor beide partijen, en vooral voor alle betrokken klanten, betekent dit een betere focus en daarmee service.”

www.trilux.nl


Deel op Social Media21-02-2018 8:30

Lampenmerk Pope is terug. 128 jaar na oprichting in Venlo is ’s lands oudste lampenmerk nieuw leven ingeblazen aan de andere kant van het land – in Rotterdam. "Waar Pope vroeger al bekend stond om de productie van speciale lichtbronnen volgt Pope Speciaallampen ook in zijn huidige vorm die trend", aldus de initiatiefnemers van de herintroductie.
"Onder het mom ‘light as a design statement’, kent de collectie een exclusieve toepassing voor designarmaturen. Hiermee biedt het merk de mogelijkheid om diverse designarmaturen te voorzien van de originele lichtbron."

De eerste lichtbronnen die het merk in productie neemt zijn reproducties van de Cubo en Sirio. Beide werden niet meer gemaakt. "Onder Pope worden deze lampen, nu Cube en Cylinder genaamd, opnieuw ontwikkeld om naadloos aan te sluiten op de designarmaturen van S.A. Boulanger Belgique, ontworpen door Angelo Gaetano Sciolari. Deze lampen zijn ook vandaag de dag nog echte designiconen. Niet alleen staat de toepassing centraal, maar ook het design van Pope’s lichtbronnen. Zo is ook de verpakking gebaseerd op het authentieke kleurgebruik - het oorspronkelijke design krijgt een modern uiterlijk."

Pope combineert met zijn nieuwe serie lichtbronnen een klassiek ontwerp met de duurzaamheid die van de moderne LED-lamp mag worden verwacht. Ondertussen is Pope bezig met het ontwerpen van nieuwe design-lichtbronnen om de collectie aan te vullen. "In 2018 worden zeker nog drie designlampen uitgebracht."


www.pope.nl


Deel op Social Media19-02-2018 8:30

Daniel Schulz en Ingmar Boos presenteren 'nieuwe wegen' op gebied van lichtontwerp. Met Plexiglas laten de twee ontwerpers hun ideeën schitteren. Het ontwerp is volgens beide geknipt voor gebruik in het kantoor.

Kantoorruimten met klassieke TL-plafondbakken – in veel bedrijven aan de orde van de dag – zijn een heuse nachtmerrie voor Daniel Schulz en Ingmar Boos. "Kantoorverlichting ziet er bijna altijd technisch uit en vaak creëren de lampen niet eens aangenaam licht om bij te werken. Maar dat hoeft niet zo te zijn", aldus Boos. "Wij vroegen ons af: Waarom kan er op de werkvloer geen functionele en tegelijkertijd decoratieve verlichting zijn?"


Dergelijke vragen kenmerken Boos & Schulz Designagentur (BSD) sinds de oprichting: Het ontwikkelen van nieuwe ideeën, andere wegen gaan; met deze doelstellingen startten de twee ontwerpers in 2011 hun eigen bedrijf en ontwikkelden sindsdien concepten voor verlichting, interieur design en caravaning.  


Het begon allemaal bij twee gekwalificeerde industriële ontwerpers met enkele ideeën over tamelijk klassieke lampen: metalen behuizing, gloeilamp, lichtkappen. Weliswaar zorgvuldig ontworpen, maar ook niet echt uitzonderlijk. "We dachten eerst nog te zeer aan de constructie en de functionaliteit, zoals bij een traditionele lampenfabrikant. Hiermee kwamen we echter niet verder. We merkten dat we een stap verder moesten gaan en licht veel meer als een vormgevend element moesten gaan gebruiken", licht Boos toe. Hun idee: de lamp moet op de achtergrond treden en het licht op de voorgrond.

Terwijl Boos en Schulz op hun computer de eerste visies van lampen zonder kap ontwikkelden, kregen zij ondersteuning van een revolutie in de verlichtingstechnologie: LED’s vertoonden een steeds sterkere groei ten opzichte van conventionele lichtbronnen. "LED-lampen zijn niet alleen energie-efficiënter dan bijvoorbeeld gloeilampen, door hun compacte constructie en zeer gericht licht creëren zij ook hele nieuwe mogelijkheden voor het design van lampen zoals bijvoorbeeld plattere componenten", zegt Schulz. Op basis van deze techniek ontwikkelden de lichtontwerpers onder andere twee nieuwe bureaulampen, waarvan de behuizing nauwelijks waarneembaar is, maar waar het licht in een vormgevend element verandert.

"De ideeën waren er al, maar we hadden een partner nodig met wie wij deze ook uit konden voeren," aldus Schulz over de eerste stappen op weg naar de afgewerkte lamp. Daarom haalden Boos en Schulz erkende lichtexperts aan boord: op gebied van kunststofverwerking Axis & Co en op LED-gebied Optoled Lighting. In 2012 werd door de partners het lampenmerk Ocari opgericht en werden er de eerste prototypen van de lampen ontwikkeld. Snel werd duidelijk: zonder materiaal met goede optische eigenschappen zullen de concepten niet slagen. De keuze viel op Plexiglas. "Het overtuigde ons niet alleen door de goede lichtgeleiding, maar ook door de hoogwaardige uitstraling en omdat het gemakkelijk kan worden verwerkt", legt Schulz uit.

Niet alleen moet het materiaal voor Cielo goed te snijden en met lasers bewerkbaar zijn, het wordt tevens in de vorm van een koepel gebogen. Het verlichte resultaat is net een zwevende verzameling van lichtgevende lijnen. En onverlicht treedt het object van transparant Plexiglas eerder subtiel op de achtergrond. Schulz: "Dit is voor mij de perfecte lamp: Ik wil geen metalen behuizing, ik wil het licht zien als het aan is."


www.world-of-plexiglas.com


Deel op Social Media14-02-2018 8:30

NSVV organiseert ook dit jaar weer een busreis naar Light + Building. belangstellenden worden opgeroepen zich aan te melden voor de 2-daagse trip naar 's werelds  grootste podium voor intelligente verlichtings- en installatiesystemen. 

Bezoekers krijgen op Light + Building het totale spectrum van de lichttechniek onder één dak te zien -technische verlichting in alle variaties en voor alle toepassingen, designverlichting in de meest uiteenlopende stijlen en een uitgebreid aanbod van onderdelen en toebehoren. 

"Van dinsdag 20 maart tot en met woensdag 21 maart 2018 organiseert de NSVV in samenwerling met Uneto-VNI een busreis naar deze toonaangevende vakbeurs, alwaar u in 2 dagen de meest actuele stand van zaken op uw vakgebied tot u kunt nemen. We reizen per touringcar en overnachten in Frankfurt Maintal, circa 25 kilometer van Frankfurt."

Deelname aan de reis kost 435 euro voor NSVV-leden; niet-leden betalen 545 euro. 

www.nsvv.nl


Deel op Social Media10-02-2018 8:30

Afgelopen week (op 7 en 8 februari) vond in Den Bosch het evenement Smart Lighting + Design plaats. Waldmann sleepte er de Best Presentation Award in de wacht. De vakjury roemde de ’drie werelden’ die het bedrijf op haar stand heeft gecreëerd.

De vakjury, bestaande uit Siegrid Siderius (Lichtontwerp Nederland), Gied van Hoorn (Lightrec) en Peter de Winter (Architectuur NL), stelde het volgende over de stand van Waldmann: "Bij deze stand gaat het om meer dan licht. Er zijn drie werelden gecreëerd waarin je als bezoeker ziet wat licht teweeg kan brengen. De toegevoegde waarde van licht voor verschillende bedrijfstakken worden voor de bühne gebracht. Het licht doet zijn werk."

www.ledexpo.nl


Deel op Social Media09-02-2018 8:30

De Osram-vestiging in Regenburg heeft geheel nieuwe verlichting gekregen. het project werd gerealiseerd door... Osram.

"De installatie maakt deel uit van een innovatief concept voor een nieuw ontwerp van commerciéle gebouwen, met de badruk op menselijke lichtbehoeftes", aldus een woordvoerder in een toelichting op het project. "Op basis van state-of-the-art LED-technologie is 'human centric lighting' gerealiseerd, bedoeld om een duurzame en positieve invloed te hebben op het toekomstige werkklimaat.  

het nieuwe concept beslaat volgens de woordvoerder de gehele waardeketen van Osram, 'van de LED tot de complete lichtoplossing'. "Eens te meer bewijzen we dat één van de meest attractieve werkgevers op het gebied van vooruitstrevende technologie te vinden is in Regensburg."

www.osram.de


 

 


 

Deel op Social Media06-02-2018 8:30

De nieuwste technieken, duurzame materialen en veel glas. Bij de realisatie van kantoorgebouw ‘de Curve’ is niets aan het toeval overgelaten. De ambitie om van dit pand het meest duurzame kantoorgebouw van IJsselstein te maken is ruimschoots bereikt. Het gebouw is inmiddels in gebruik door Technisch Beheer Nederland – onderdeel van Terberg Verenigde Bedrijven. In opdracht van Terberg Totaalinstallaties leverde Trilux met het lichtplan een stevige bijdrage aan de duurzaamheidsambities van het kantoorgebouw.

“Het pand is volledig uitgerust met ledverlichting en intelligent gemaakt met behulp van het door ons ontwikkelde lichtmanagementsysteem LiveLink”, aldus Raymond van Dijken, accountmanager bij Trilux. “Dankzij de LiveLink app zijn armaturen individueel en in groepen te dimmen op smartphone en tablet. Dit verhoogt het comfort op de werkplek van de medewerkers. De armaturen en het lichtplan voldoen daarbij aan de hoogste duurzaamheidseisen. Maar ook op het gebied van interieurarchitectuur zet dit lichtplan belangrijke accenten, mede dankzij de vloeiende integratie in de aanwezige SIG Air Handling klimaatplafonds.”

www.trilux.com

Deel op Social Media01-02-2018 9:42

(advertorial)


Wat werkt tegelijkertijd omzet verhogend en is sfeerbepalend, goedkoop én heel duurzaam?Met nieuwe led-verlichting wordt de productie van werknemers verhoogd en uitval door ziekte verlaagd, groeien groente- en fruit sneller en kunnen veiligheid en welzijn verbeterd worden. Ondernemers willen graag verduurzamen, maar zien door de bomen het bos niet door de producten, aanbiedingen en beloftes. Op 7 en 8 februari komen alle vragen en antwoorden samen tijdens de vakbeurs en kennisevenement Smart Lighting + Design (LED Expo Benelux) in de Brabanthallen.

Deze vakbeurs is een exclusief zakelijk kennis en netwerk evenement voor alle licht-, LED-, sensor- en smart home/lighting toepassingen en innovaties met álle grote (inter)nationale merken van LED-verlichting. Bezoekers kunnen kijken bij en in gesprek gaan met honderdtwintig bedrijven, vijftig geselecteerde onafhankelijke workshops, onafhankelijke lichtadviseurs voor advies, tentoonstellingen en experience-rooms. U krijgt antwoord op al uw vragen, of u nu werkzaam bent als installateur, architect, facility manager, project- of vastgoedontwikkelaar, bouwer of werkzaam bent in de retail of horeca. Denk daarbij aan vragen als:
Hoe snel heb je een investering terugverdiend?
Wat moet je doen om over te stappen naar LED-verlichting?
Wat zijn de mogelijkheden van LED?
Wat zijn de nieuwste LED-producten en -innovaties?
Is de kwaliteit van mijn verlichting wel goed genoeg?

Gratis naar dit exclusieve zakelijke event? Dat kan! Registreer hier gratis met de code 18ticket538 

Wij ontvangen u graag op woensdag 7 en/of donderdag 8 februari in de Brabanthallen.
 
 
(link: www.ledexpo.nl/registratie)
 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >