Nieuws


07-12-2018 8:00

Hij/zij is nogal eens een ondergeschoven kindje, vooral in de meer architectonisch angehauchte verlichtingskringen: de installateur. Bij Trilux is men zich klaarblijkelijk bewust van dit probleem. Speciaal voor deze belangrijke doelgroep heeft het bedrijf nu een website opgezet.

"Op het platform www.voordeinstallateur.com bieden wij installateurs oriëntatie en zekerheid op het gebied van lichttechniek en -sturing. Het platform is tevens de centrale verzamelplaats voor allerhande installateurs, acties, online tools, inspirerende cases en handige services. Met behulp van deze handige tips en tricks maken wij het dagelijkse werk leuker en eenvoudiger."

www.voordeinstallateur.com

05-12-2018 11:16

Verlichtingsmerk SLV is trots, omdat het de gouden status heeft gekregen van het gerenommeerde ratingbureau EcoVadis.

EcoVadis heeft onlangs de prestaties van SLV op de gecontroleerde terreinen van milieu, arbeid en mensenrechten, duurzame inkoop en ethiek bevestigd. Met het resultaat van dit jaar behoort SLV tot de top 5 procent van alle bedrijven die deelnemen aan de beoordeling wereldwijd en tot de top 2 procent in haar sector.Duurzaamheid is een van de topprioriteiten bij SLV. In 2016 nam het bedrijf voor de eerste keer deel aan een beoordeling door EcoVadis en bereikte meteen de zilverstatus. Het resultaat moedigde SLV aan om alle dimensies van duurzaamheid strategisch te implementeren.

Regelmatige leveranciersaudits en een gedetailleerde kwaliteitsrichtlijn voor leveranciers dienen als actief risicobeheer om arbeidsveiligheid, arbeidswetgeving, milieubescherming en sociale normen in de toeleveringsketen te waarborgen.

Intern wordt het belang van compliance en governance uitgedrukt in de eigen Gedragscode van het bedrijf. In 2017 investeerde SLV meer middelen in haar duurzaamheidsactiviteiten door een Sustainability Manager aan te nemen. In datzelfde jaar sloot SLV zich aan bij het UN Global Compact en keurde publiekelijk de tien principes van 's werelds grootste initiatief voor duurzaam ondernemen goed. In 2018 publiceerde SLV voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een duurzaamheidsverslag.

SLV’s Sustainability Manager Markus Erpel ziet de goede EcoVadis-beoordeling als bevestiging en motivatie: "Een geweldig resultaat, wat ons natuurlijk erg trots maakt en ons duidelijk onderscheidt van onze concurrenten in de algehele beoordeling. Fabrikant en producttransparantie zijn tegenwoordig een belangrijke marktvereiste. Voor ons betekent dit dat sociaal en ecologisch verantwoord handelen de basis moet vormen voor ons succesvolle bedrijf. Het resultaat laat vooral zien dat we op de goede weg zijn met onze CSR-activiteiten. We zullen blijven deelnemen aan de EcoVadis-beoordelingen en hebben ambitieuze plannen voor de duurzame toekomst van SLV. "

EcoVadis beheert het eerste samenwerkingsplatform dat CSR-beoordelingen verstrekt van leveranciers aan wereldwijde toeleveringsketens. De CSR-beoordelingsmethode van EcoVadis bestrijkt in totaal 150 inkoopcategorieën en 21 MVO-indicatoren op de vier terreinen milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Sinds de start in 2007, vormt EcoVadis een partner voor de inkooporganisaties van meer dan driehonderd multinationals.

Het bedrijf SLV, dat bijna 40 jaar geleden werd opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Übach-Palenberg en creëert innovatieve verlichtingsoplossingen voor zowel de particuliere als de commerciële sector. Het dienstenaanbod omvat verlichtingsoplossingen voor woningen, kantoren, winkels en horeca. Met vijftien dochterondernemingen, negentien distributiepartners en ruim zeshonderd medewerkers, is SLV een verlichtingsfabrikant, die in meer dan honderd landen over de hele wereld levert.
 

www.slv.com

 

Deel op Social Media05-12-2018 9:43

(advertorial)


Energiezuinige lampen en verlichtingsarmaturen moeten volgens de wet gescheiden worden aangeboden voor recycling. Dit geldt nu ook voor zogeheten 'consumentenarmaturen'. Dit zijn armaturen die rechtstreeks aan de consument worden verkocht.Bedrijven die zelf lampen of (consumenten-)armaturen produceren of importeren moeten zich bij LightRec Nederland aansluiten voor opgave van het aantal verkochte exemplaren. Deze stichting is namens alle producenten en importeurs van verlichting opdrachtgever van Wecycle. Wecycle zorgt voor een verantwoorde inzameling en recycling van uw producten.

Ga voor meer informatie naar lightrec.nl en klik op producenten/importeurs, aanmelden of neem contact met ons op via producenten@wecycle.nl of (079) 7600 630.

 


www.lightrec.nl

 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >