Nieuws


30-08-2017 8:30

De Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV) heeft onlangs een nieuw kernteam in het leven geroepen. het kernteam design gaat zich bezighouden met het werkveld lichtontwerp.

"In tegenstelling tot andere (Europese) landen zijn in Nederland professionele lichtontwerpers niet optimaal in het ontwerp- en bouwproces vertegenwoordigd", meldt de NSVV. "Mede daarom krijgt deze discipline in projecten niet altijd de aandacht die het verdient. Daarom hebben we bij de NSVV besloten om een kernteam/kennisgebied Design op te zetten."

Doel van het team is dat lichtontwerp in Nederland uitgroeit tot een erkende ontwerpdiscipline die bij elk project als vanzelfsprekend geïmplementeerd wordt met als doel dat de kwaliteit van licht en verlichting in Nederland verbetert. "Dit is niet alleen in het belang van opdrachtgevers en gebruikers, maar ook van medeontwerpers en teamleden zoals architecten en landschapsontwerpers."

"De visie van het kernteam Design is: Licht is (beleving van) ruimte en draagt significant bij aan veiligheid, comfort en welzijn van onze leefomgeving. Daarom verenigen we alle lichtontwerpers die zich inzetten voor kwalitatief hoogwaardig lichtontwerp in Nederland. Hiermee promoten we lichtontwerp als erkende ontwerpdiscipline in Nederland."

het nieuwe team bestaat uit Geertje hazenberg (secretaris) Siegrid Sigerius, Rienk Visser en Robert Jan Vos.

www.nsvv.nl
 

Deel op Social Media30-08-2017 8:29

Hogescholen en universiteiten opgelet! De Duitse lichttechnische vereniging LiTG is op zoek naar jullie voor een gemeenschappelijk beursoptreden op Light + Building Beurs.  Onder de titel “Perspectief Licht” stellen toekomstige planners en onderzoekers  zich voor.

De LiTG geeft een gemeenschappelijke, interdisciplinaire presentatie van alle universiteiten die licht onderwijzen op 18-23 maart 2018. De Messe Frankfurt stelt hiervoor een aaneengesloten tentoonstellingsruimte van ten minste 75 vierkante meter beschikbaar.

Uitgenodigd worden alle – ook internationale – universiteiten en hogescholen met het onderwijsgebiedverlichting en verlichting design evenals specialisaties licht in productontwerp, mediatechnologie, kunst, et cetera. Een minimalistische concept, dat wordt gerealiseerd door masterstudenten van de HS-Wismar, evenals een dagelijks programma zijn gepland.

De kosten zullen maximaal 500 euro per opleidingsinstituut bedragen.meer info is verkrijgbaar via prof. Thomas Römhild (thomas.roemhild@hs-wismar.de) en Britta Hall (britta.hoelzemann@litg.de).

www.nsvv.nl
 

Deel op Social Media25-08-2017 8:30

De Wireflow-collectie van Vibia schittert in gerenoveerd pand in Rotterdam. Dat meldt Vibia-importeur Eikelenboom. Dit monumentale pand uit 1980 was voorheen een bank en tegelijkertijd de woning van de bankeigenaar. Vanaf heden is het de werkomgeving van FinTech bedrijf Bridgevest.

Het interieurdesign van Studio Tomorrow is helder, kleurrijk en onderscheidend. "De authentieke plafondornamenten in combinatie met het moderne design leveren een charmant contrast op", meldt een woordvoerder. "Dit project laat goed zien dat de Wireflow-collectie van Vibia zich moeiteloos aanpast aan vorm en functie. Zo leent de Free-Form variant zich perfect voor boven een bar en is de Chandelier een ware eyecatcher boven de vergadertafel. Naast de verlichting van Vibia zijn de Counterbalance spots van Luceplan terug te vinden op de wand."

Het pand is te vinden aan de Veerhaven in Rotterdam. Het interieurdesign is van Studio Tomorrow; het lichtplan werd gemaakt door Lichtadvies010.

(foto's: Studio Moost)

www.eikelenboom.nl
 

Deel op Social Media21-08-2017 13:31
Performance in Lighting viert haar 40-jarig jubileum. "40 Jaar gewijd aan de passie voor het ontwikkelen van verlichting om u steeds vernieuwende en zeer efficiënte producten aan te kunnen bieden. Onze dank gaat uit naar u, onze klanten en zakenpartners, zonder wie we deze mijlpaal niet hadden kunnen bereiken."

Om het jubileum samen te vieren organiseert het bedrijf op 10, 11 en 12 oktober 2017 een evenement in de Westergasfabriek te Amsterdam. "Hier zullen wij het nieuwe merk Performance in Lighting presenteren en onze toekomstvisie met u delen. En dit alles onder het genot van een hapje en een drankje, op z’n Italiaans uiteraard."

Het evenement is te bezoeken op dinsdag 10 oktober van 13:00 tot 20:00 uur, op woensdag 11 oktober van 10:00 tot 17:00 uur, en op donderdag 12 oktober van 10:00 tot 17:00 uur. het vindt plaats in het Machinegebouw van de Westergasfabriek in Amsterdam.

www.performanceinlighting.com
 

Deel op Social Media21-08-2017 13:30

Guardian Industries heeft de investering goedgekeurd voor een bijkomende fabricagesite voor floatglas en gecoat glas in Czestochowa, Polen, om zo te kunnen beantwoorden aan de groeiende vraag naar floatglas, gecoat glas en bewerkte glasproducten in Europa.

De nieuwe fabriek zal naast de bestaande fabriek van het bedrijf komen te liggen, en de voorbereiding en uitvoering van het project gaan onmiddellijk van start. Naar verwachting zal de site operationeel zijn in het derde kwartaal van 2019 en zal deze goed zijn voor meer dan 150 nieuwe jobs. De fabriek zal 1000 ton glas per dag produceren en zal over een hoogtechnologische coatinglijn beschikken. 

Kevin Baird, voorzitter en CEO van Guardian Glass, formuleert het als volgt: 'De nieuwe fabriek betekent de grootste greenfieldinvestering in de geschiedenis van Guardian Glass en zal ons verder positioneren als de toonaangevende producent van veiligheidsglas en energie-efficiënte glasproducten met hoge prestaties voor zowel residentiële als commerciële gebouwen in Europa.' Daar voegt hij aan toe: 'Guardian is verheugd over de groei die we zagen in Polen en we zijn ervan overtuigd dat de locatie in Czestochowa goed gelegen is om te beantwoorden aan de behoeften van onze klanten. We hebben veel steun gekregen van de stad Czestochowa, van de speciale economische zone Katowice en van de Poolse regering.' 

Een verder bewijs van de toewijding van het bedrijf aan Polen is dat voor de bestaande floatglas-productielijn van Guardian Glass in Czestochowa aan het begin van 2018 een herstelproject van start zal gaan, waardoor de productiecapaciteit ervan zal toenemen.

'Wij kijken uit naar een blijvende groei in Polen en de naburige landen. De gecombineerde locatie van de twee fabrieken zal een competitieve en efficiënte structuur vormen, zodat een breed gamma glasproducten kan worden geleverd, wat ertoe bijdraagt om voor de lange termijn waarde te genereren voor onze klanten in de regio', weet Guus Boekhoudt, vice president van Guardian Glass in Europa.

Behalve de fabriek in Czestochowa,heeft Guardian Glass onder haar tien Europese floatglas-vestigingen ook faciliteiten in Oroshaza in Hongarije; in Thalheim in Duitsland en in Ryazan en Rostov in Rusland.
 

Deel op Social Media16-08-2017 14:58
Mensen die willen genieten van muzikale hoogstandjes, bezoeken regelmatig optredens in de concertzalen Paradiso te Amsterdam en Paard van Troje in Den Haag. Tegenwoordig zit er aan iedere show in beide complexen een Scandinavisch tintje. De verlichting komt namelijk bijna volledig op naam van het Deense Martin Professional, één van de marktleiders op het gebied van geautomatiseerde verlichting. In beide zalen is de verlichting gerealiseerd door Fairlight en Air Light.

Geïnteresseerd in het volledige artikel? Kijk onderaan dit bericht.


 
 • Meer weten? U kunt dit artikel van 4 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 10,00 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Ook kunt u het complete nummer (met het thema 'Onderwijs') aanvragen
  (€ 20, exclusief verzendkosten) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Of neem een jaarabonnement: klik hier
   
16-08-2017 11:55
Daglicht stimuleert de leerprestaties van kinderen. Dat komt naar voren in een recent uitgevoerd Europees onderzoek naar de invloed van de schoolomgeving op kinderen. Deze kennis noopt ontwerpers ertoe om de rol van daglicht in hun onderwijsgebouwen nóg serieuzer te nemen. Doen zij dat ook? Henk-Jan Hoekjen doet navraag.

Geïnteresseerd in het volledige artikel? Kijk onderaan dit bericht. 
 
 • Meer weten? U kunt dit artikel van 4 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 10,00 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Ook kunt u het complete nummer (met het thema 'Onderwijs') aanvragen
  (€ 20, exclusief verzendkosten) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Of neem een jaarabonnement: klik hier
   

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >