Nieuws


26-07-2017 8:30

Vanaf heden is Techcomlight exclusief distributeur van het Deplosun daglichtsysteem in de Benelux en de Nederlandse Antillen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De producten van Deplosun zijn door eerder Eco-Makelaar met succes op de Nederlandse markt geïntroduceerd. 

Techcomlight, het bedrijf achter Solatube Benelux, breidt haar assortiment uit met het Deplosun daglichtsysteem. Als daglichtprofessional richt Techcomlight zich op het importeren, fabriceren, ontwikkelen en distribueren van daglichtproducten. 

"Deplosun brengt daglicht in iedere gewenste binnenruimte", meldt een woordvoerder namens Techcomlight. "De daglichtbuizen van Deplosun vangen het daglicht op via een glazen, platte koepel. Het unieke van dit daglichtsysteem is dat de koepel optioneel zelfs overloopbaar en overrijdbaar verkrijgbaar is."

De koepels hebben een draagvermogen van 400 kilogram (overloopbaar) en 1.000 kilogram (overrijdbaar). "Voor extra isolatiemaatregelen is Deplosun ECO de uitkomst. De ECO-variant gaat een stap verder met een U-waarde van 0,74 W/m²K, zelfs bij de grootste formaten."

De daglichtbuis van Deplosun is volgens de woordvoerder de enige daglichtbuis ter wereld met het Cradle to Crade (C2C) certificaat. "Het certificaat garandeert dat het productieproces geen impact op het milieu heeft. Dit betekent dat op geen enkele manier schade aan het milieu wordt aangericht."

Een samenwerking tussen de vorige distributeur Eco-Makelaar en Techcomlight blijft bestaan. Eco-Makelaar gaat zich richten op de verkoop van Deplosun in plaats van de gehele distributie. Ook blijft Eco-Makelaar achter de schermen een adviserende rol houden. "Op deze manier is Deplosun nog steeds te verkrijgen bij de vertrouwde leverancier."

www.techcomlight.nl 
 

Deel op Social Media24-07-2017 8:30

Onderzoek wijst uit dat er meer energie bespaard kan worden met behulp van het gimplemneteren van de juiste verlichtingsystemen. Dat meldt Lighting Europe in een persbericht. De lobbyorganisatie spreekt de hoop uit dat de kennis uit de onlangs uitgevoerde Ecodesign Preparatory Study on Lighting Systems (‘ENER Lot 37’) binnenkort tot uitdrukking komt in Europese regelgeving.

Uit het onderzoek kwam onder meer naar voren dat er behoefte is aan meer regels: het instellen van maximum waarden is blijkens de studie de beste manier om slechte energieprestaties van verlichtingsystemen tegen te gaan. Als de kennis wordt geïmplementeerd leidt dat volgens de organisatie tot een energiebesparingpotentieel van 48-56 TerraWattuur per jaar in 2050. Dit is meer dan het besparingspotentieel van de bestaande EcoDesign Directive 245/2009.

“LightingEurope is onder de indruk van de resultaten van het ENER LOT 37-onderzoek en is bereid om samen met het Directoraat-Genraal Energie te onderzoeken welke maatregelen en bepalingen voor verlichtingsystemen hieruit gedistilleerd kunnen worden”, zegt Ourania Georgoutsakou, Secretaris-Generaal van LightingEurope. “Goed ontworpen verlichtingsystemen verhogen niet alleen het potentieel voor energiebesparing, maar verhogen ook de kwaliteit van het licht en het welbevinden van mensen in gebouwen.”

www.lightingeurope.org
 

Deel op Social Media24-07-2017 8:30

Lichtontwerpers opgelet. Sinds 5 juli jongstleden is er een Nederlandse afdeling opgericht van de IALD (International Association of Lighting Designers) .

De IALD is een mondiale vereniging van onafhankelijke lichtontwerpers. Leden zijn lichtprofessionals met een internationale focus en houden zich bezig met het verzorgen van architectonische lichtontwerpen.
 

Om de bekendheid, diensten en activiteiten van de IALD lichtontwerpers in Nederland meer onder de aandacht te brengen is er vanaf 5 juli 2017 een lokale afdeling gestart. Een grotere bewustwording over de toepassingen van licht en verlichten en de rol van de onafhankelijke lichtontwerper in het bouwproces zijn belangrijke aandachtspunten. Daarnaast zal het chapter de samenwerkingen met andere lokale beroepsvereningingen (licht en architectuur) verder uitbouwen.

www.iald.org

Deel op Social Media19-07-2017 8:30

 In januari van dit jaar startte Maretti Lighting in samenwerking met Piet Boon en in opdracht van Leisure International Nederland BV met de complete restyling van het Marriott Hotel in hartje Amsterdam. Piet Boon maakte in alle kamers optimaal gebruik van de ruimte en creëerde een warme eigentijdse sfeer met pure materialen en geraffineerde details. Maretti Lighting produceert de verlichtingsontwerpen van Piet Boon.

"Naast het bed zien we de Tribe Glass, afgeleid van de oorspronkelijke Tribe serie van Piet Boon", meldt een woordvoerder van Maretti. "Deze variant werd voorzien van een glazen rand voor een mooi diffuus licht en combineert prachtig met de Tribe vloerlamp. De GU10 lichtbron in de Tribe Floor is uiteraard LED, maar behoeft geen driver. Dat maakt dit mooie ranke armatuur uitermate geschikt als hotelverlichting."

De indirecte verlichting achter het bedboard, het tv-meubel en het zitje wordt gevormd door LED-lijnen. "Deze zijn energiezuinig, onderhoudsarm en de lichtval oogt chic en trendy. Het plafond in de gang naast de badkamer is te ondiep voor inbouw, daarom is daar gekozen voor de Neverhide. Dit armatuur met een geringe opbouwhoogte van slecht 5 cm is de perfecte keus op deze plek. In de badkamer dient verlichting te voldoen aan strenge veiligheidseisen. De Square Hide Big inbouwspots hebben een goede lichtopbrengst en zijn IP44 goedgekeurd."

Met deze uitgekiende verlichtingsitems, afgestemd op het interieurontwerp, ontstaat volgens Maretti een mooie balans van comfortabel, knus en functioneel. "In de gangen zijn kleine Laguna spots ingebouwd om de deuren en kunstwerken aan de wanden aan te lichten. Dit project hebben wij dankzij alle LED-verlichting volledig volgens de Green Key richtlijnen opgeleverd in mei 2017."

www.maretti.com
 

Deel op Social Media19-07-2017 8:15

Trilux maakt als exclusief partner al ruim 5 jaar deel uit van de VfL Wolfsburg-sponsorfamilie. De Duitse fabrikant van technische verlichting heeft dit contract met 3 jaar verlengd en sterk opgewaardeerd.

Vanaf het seizoen 2017/2018 is Trilux PremiumPartner van ‘die Wölfe’. Naast een verhoogde zichtbaarheid van het merk Trilux, zal de Volkswagen Arena worden voorzien van de laatste verlichtingstechnologieën en -infrastructuren van de fabrikant. Zo zal de kleedkamer van het eerste elftal en de aanblik van het stadion in nieuw licht worden gehuld.

“Wij zijn verheugd met het verlengen en uitbreiden van de langdurige samenwerking met onze gewaardeerde partner Trilux. Het is een krachtig teken dat een PremiumPartner zoveel vertrouwen heeft in een succesvolle toekomst met VfL”, aldus Steffen Grupp, hoofd Sponsoring en Events bij VfL Wolfsburg.

“Als passie voor presteren en teamwork samen komen, ontstaan over het algemeen bijzondere partnerships. Wij zijn ontzettend trots dat wij de samenwerking met onze gewaardeerde partner VfL Wolfsburg hebben verlengd en uitgebreid. Als exclusief verlichtingspartner kijken we erg uit naar de gezamenlijke toekomstplannen met VfL Wolfsburg”, aldus Joachim Geiger, directeur Trilux Group Marketing. 

www.trilux.com
 

Deel op Social Media12-07-2017 8:30
Hoewel steeds meer Nederlanders lampen inleveren voor recycling, geeft een derde van de consumenten toe hun oude lampen nog steeds in de vuilnisbak of glasbak te gooien. Dat blijkt uit het ‘Nationaal Verlichtingsonderzoek’ in opdracht van stichting LightRec onder meer dan 1.000 consumenten. Uit het onderzoek komt naar voren dat vooral mannen en jongeren nog niet altijd weten waar een oude lamp thuishoort.
 
Consumenten die hun oude lamp wel op de juiste plek inleveren, kiezen het vaakst voor inleveren in de winkel (45 procent), gevolgd door de milieustraat (27 procent). Uit het onderzoek blijkt dat de LED-lamp inmiddels favoriet is onder consumenten. Meer dan de helft van de respondenten heeft de voorkeur voor een LED- boven een spaar-, gloei- of halogeenlamp, een trend die ook terug te zien is in de stijgende verkoopcijfers. Bijna 59 procent van de ondervraagden kocht als laatste lamp een LED-lamp. Een kleinere groep (37 procent), koopt nog het liefst een spaarlamp. Een kleine minderheid (10 procent), blijft echter terugverlangen naar de ouderwetse gloeilamp, ook al is deze nauwelijks nog te koop in de winkel.
 
Het belangrijkste criterium bij de aanschaf van een nieuwe lamp is uiteraard de prijs. Daarna kijkt de Nederlandse consument ook naar lichtkleur en -sterkte. Ook het energieverbruik wordt meegenomen in de afweging, maar dit punt staat niet bovenaan het lijstje. Eenmaal aangeschaft, is het vooral de man die de nieuwe lamp indraait, dit doet hij significant vaker dan de vrouw des huizes.
 
Hoewel er inmiddels bij 3.600 winkels inzamelbakken staan voor verlichting, weet een kwart van de consumenten nog niet dat ook oude lampen moeten worden ingeleverd voor recycling. Daarnaast weten veel consumenten een LED-lamp niet van een gloeilamp of spaarlamp te onderscheiden. “Ook op het kennisniveau valt dus nog een wereld voor ons te winnen”, aldus Gied van Hoorn, directeur van LightRec, de stichting die opdrachtgever is voor de inzameling en recycling van verlichting. “Inmiddels kun je bij elke winkel die lampen verkoopt, ook je oude lamp inleveren. Belangrijk, want verlichting kan bijna volledig worden gerecycled en zo komen schadelijke stoffen zoals kwik niet in het milieu terecht. Niet in de vuilnisbak gooien dus. Daar komt bij dat vanaf 2018 ook armaturen wettelijk gezien ingeleverd moeten worden voor recycling. Breng dus de lamp en het ‘peertje’ zelf naar de inzamelbak in de winkel of de milieustraat.”
 
In het kader van het ‘Nationaal Verlichtingsonderzoek’ verrichtte Goos Marketing Research (GMR) onderzoek naar de aankoop en afdanking van verlichting onder Nederlandse consumenten. Ten behoeve van het onderzoek enquêteerde GMR een CBS-representatieve steekproef van 1.043 consumenten.
 
LightRec is in Nederland opdrachtgever voor de inzameling en recycling van verlichting. Wecycle regelt daarbij de logistiek en de voorlichting van consumenten en professionals.

www.lightrec.nl

Deel op Social Media12-07-2017 8:30

Lichtfabrikant Philips roept het te vromen kabinet op om de btw op LED-verlichting te verlagen. Op die manier kan de invoering van de energiezuinige lichttechnologie versneld worden, zo menen ze in bij de lichtfabrikant. Volgens Philips is LED-verlichting namelijk tot wel  70 procent zuiniger dan traditionele lichtbronnen.

De oproep komt na een gezamenlijk appèl van Greenpeace, Natuur en Milieu en Philips Lighting om  in te zetten op energiebesparing, reductie van de CO2-uitstoot en verduurzaming van energie. Die gezamenlijke verklaring is op 10 juli gepubliceerd in dagblad Trouw.

 

 

“Energiebesparing kan en moet sneller", aldus Frank van der Vloed, algemeen directeur van Philips Lighting Benelux. “3 Procent energiebesparing per jaar leidt alléén al in Nederland tot 20 miljard euro lagere energiekosten in 2030. Om te voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs en te komen tot een CO2-neutrale wereld in 2050 moeten we elk jaar 3 procent energie blijven besparen. Die 3 procent halen we nu niet. En dat terwijl de wereldbevolking verder groeit, de voedselproductie wereldwijd moet stijgen en de mobiliteit toeneemt. LED-verlichting biedt snel mogelijkheden tot energiebesparing.”

Ruwweg eenzesde van het Nederlandse stroomverbruik gaat volgens een schatting van Ecofys (adviesbureau voor energie en klimaat) op aan verlichting. Alleen al in Nederland kan, als alle lampen in één keer zouden worden vervangen door LED-verlichting de hoeveelheid stroom bespaard worden die de grootste kolencentrale in Nederland per jaar produceert. Dit staat gelijk aan het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik van ongeveer 3 miljoen huishoudens.

www.lighting.philips.nl
 

 

 

Deel op Social Media05-07-2017 8:30

AtexLivcht heeft Arpa Light overgenomen. Dat meldt Atex in een schrijven aan haar relaties. "Zowel AtexLicht als ArpaLight hebben een sterke merknaam en zullen beiden onder hun eigen naam actief blijven", aldus een woordvoerder. "Dat past bij de positionering van beide ondernemingen en de verschillende doelgroepen."

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de integratie van beide ondernemingen. "De integratie zal vooral een synergie voordeel opleveren in de backoffice, logistiek en kennis."

AtexLicht is 23 jaar actief als lichtspecialist. De afgelopen jaren heeft AtexLicht een transitie gemaakt. AtexLicht positioneert zich als ‘Single Brand’ en levert lichtoplossingen met armaturen van het eigen merk. Het merk AtexLicht groeit met steeds meer producten. Na de introductie van de AtexLicht catalogus in 2016 is de marktvraag gegroeid. Vrijwel alle AtexLicht producten kunnen uit voorraad geleverd worden.

ArpaLight is een gevestigde naam in de verlichtingsbranche en 37 jaar actief als lichtspecialist en vooral gericht op architecturaal lichtontwerp. Het bedrijf heeft de vertegenwoordiging van vrijwel alle toonaangevende verlichtingsmerken, oftewel ‘Multi Brand’. Beide bedrijven vullen elkaar mooi aan.

www.atexlicht.nl
 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >