Nieuws


25-02-2017 8:30

Licht NL gaat een samenwerking aan met het Italiaanse verlichtingsmerk ewo. Afgelopen week werden in Tirol de handtekeningen onder de overeenkomst gezet. “Met de geavanceerde terrein- en buitenverlichting van ewo importeert Licht NL het verfijnde Italiaanse straatbeeld naar de Nederlandse en Antilliaanse markt”, aldus een woordvoerder.


Het Italiaanse familiebedrijf ewo is gespecialiseerd in verlichtingssystemen voor publieke plaatsen en stedelijke omgevingen, zoals pleinen, gebouwen, straten en vliegvelden. Het bedrijf staat niet alleen bekend om strakke designs. “ewo staat in onze ogen voor vooruitstrevendheid, creativiteit en hoge kwaliteit”, zegt Theo van der Velden, directeur van Licht NL. “Kwaliteit in alle opzichten. Van een prachtig design tot hoogwaardige techniek.”

Goede buitenverlichting heeft een grote invloed op de manier waarop we als mensen onze omgeving waarnemen. Stations worden veiliger, gebouwen stijlvoller en pleinen gezelliger. Maar de wereld van verlichting verandert voortdurend. De ontwikkelingen gaan snel en de armaturen worden steeds slimmer en milieuvriendelijker. Van der Velden: “ewo is een echte trendsetter op dit gebied. Zelfs het meest grauwe bouwwerk zoals een vliegveld of betonnen brug weet dit bedrijf om te toveren tot een prachtig object. Die kennis en producten halen we graag naar Nederland en de Nederlandse Antillen.”

ewo biedt volgens Van der velden meerdere producten die uniek zijn in Europa. “Bijvoorbeeld qua lenzentechniek hebben ze een ruime voorsprong op de concurrentie. Ook maken ze industriële armaturen, die de meest extreme omstandigheden aankunnen. Denk aan chemische vervuiling, bijtend zout, zware windstoten of elektromagnetische werking. Zulke verlichting komt goed van pas bij onze projecten zoals Maasvlakte II, Raffinaderijen of containerterminals. Waar eigenlijk niet?”


Iedereen kan vanaf dit moment terecht bij Licht NL voor de armaturen van ewo. Onder andere terrein- en buitenverlichting, architectonische verlichting en andere stedelijke oplossingen. “Daarmee breiden we ons assortiment flink uit. En niet alleen dat. Ook maatwerk vanuit Italië is dankzij deze internationale samenwerking mogelijk.”

www.lichtnl.nl

Deel op Social Media24-02-2017 8:30

Philips mag dan hoofdsponsor zijn van rivaal PSV, ook in het thuisstadion van Ajax schijnen de lampen van de Eindhovense fabrikant. Voorafgaan aan de wedstrijd Ajax – Legia Warschau werd met een 'betoverende lichtshow' de nieuwe LED-stadionverlichting van de Amsterdam Arena officieel in gebruik genomen.

De stadionverlichting en beweegbare kleurenspots van Philips Lighting zorgen volgens een woordvoerder voor een geweldige beleving en indrukwekkende showeffecten tijdens evenementen en sportwedstrijden in de Amsterdam Arena.

Een filmpje over de nieuwe stadionverlichting.

“Met deze indrukwekkende verlichting trakteren we onze bezoekers op de ultieme entertainmentervaring”, aldus Henk Markerink, directeur Amsterdam ArenA: “Met deze lichtinnovatie in de Amsterdam ArenA zetten we onszelf in de top van de Europese stadions en bieden we de beste stadionervaring voor grote sport– en muziekevenementen.”

Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux: “De Amsterdam ArenA is het eerste stadion in Nederland dat voorzien is van de unieke combinatie van LED-verlichting en flexibele kleurenspots waardoor we een geweldige belevenis kunnen creëren voor sport en entertainmentliefhebbers. Samen met de Amsterdam ArenA kunnen we de wereld laten zien wat er op stadiongebied met innovatieve verlichting mogelijk is. Een match, made in heaven.”

Met de nieuwe LED-stadionverlichting voorziet Philips Lighting de Amsterdam ArenA van de meest geavanceerde stadionverlichting ter wereld. De LED-sportveldverlichting voldoet aan de hoogste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. "Dankzij de hoge lichtopbrengst genieten stadionbezoekers en televisiekijkers van de kleinste gebaren en emoties op het veld", aldus de Philips-woordvoerder. "Ze zijn nu nog beter te zien dankzij vlijmscherpe slow-motionbeelden.

"De combinatie van energiezuinige LED-verlichting en kleurenspots garandeert, naast een indrukwekkende entertainmentbeleving, ook een lager energieverbruik. De duurzame LED- verlichting geeft met evenveel lampen 30 procent hoger verlichtingsniveau, is zo’n 30 procent zuiniger dan conventionele stadionverlichting en heeft een veel langere levensduur."

Philips Lighting verzorgt naar eigen zeggen wereldwijd de verlichting in meer dan de helft van de belangrijkste voetbalstadions ter wereld. Ook levert Philips Lighting al ruim 60 jaar de professionele verlichting voor grote mondiale sportevenementen.

www.lighting.philips.nl

Deel op Social Media24-02-2017 8:30

Zorginstelling Vincent van Gogh in Venray baadt sinds kort in prachtig nieuw licht. Het voormalige Rjksmonument werd door Arpalight en haar partners voorzien van een uitgebalanceerd lichtconcept.

"Vincent van Gogh staat bekend om zijn warme en aansluitende kleuren, iets wat terug te zien is in het resultaat van Zorginstelling Vincent van Gogh", stelt een woordvoerder. "Eerst een Rijksmonument, nu een kantoorbestemming met maar liefst honderd werkplekken in 2.350 vierkante meter. Een mooie combinatie tussen functionaliteit en beleving per ruimte, ondersteund door licht. Een lichtconcept dat écht iets toevoegt aan het ontwerp."

Het betekende een nieuwe uitdaging voor Arpalight en haar partners: een totaalontwerp voor Zorginstelling Vincent van Gogh in Venray, van monument naar kantoorpand. "Belangrijk hierbij was het behoud van het monumentaal karakter en de ondersteunende functie van licht per ruimte." Onder leiding van Studio Kees Marcelis, met als projectarchitect Judith Westgeest en WDW Ontwikkelend Beheer, is het ontwerp ontwikkeld. Arpalight is gevraagd voor lichtadvies en de uitvoering ervan. Het lichtontwerp werd gemaakt door Maichel Kusters.

"Een uitdaging was het zeker: het ontwerp moest rekening houden met de specifieke bouw van het pand, waarbij de hoogtes in elke ruimte anders zijn. Met een budget van circa 70 euro per vierkante meter is passend lichtadvies gegeven, zonder afbreuk te doen aan de uitgangspunten van de klant. Een verdieping van Arpalight door de sparringpartner te zijn van de architect."

Energiezuinigheid was een belangrijk uitgangspunt bij het opstellen van het lichtadvies, evenals het creëren van een huiselijke sfeer passend bij Vincent van Gogh zelf. Dit is onder andere terug te zien in de algemene werk- en vergaderruimtes, de vergaderruimte in de kapel, de bibliotheek en de 7 meter hoge centrale ontmoetingsruimte, inclusief café en restaurant voor informele ontmoetingen. "Verschillende soorten sfeerverlichting omarmen de bezoeker en vormen samen een bijzondere combinatie.

Teneinde een huiselijke sfeer te creëren is gekozen voor een zachte basis, gevormd door niet-zichtbaar geplaatste algemene verlichting. "Intimiteit wordt verkregen door hangornamenten in okergele uitvoering. Accentverlichting bij het uitgifte-onderdeel zorgt voor aandacht en prioriteit, en zitjes zijn voorzien van decoratieve armaturen."

Het project herbergt tal van bijzondere lichtoplossingen. Zo is in de kapel gekozen voor lineaire maatwerkarmaturen voor direct licht, dat zich vertaalt naar functioneel licht op de vergadertafel, en indirect licht op het plafond voor een warme ambiance. "Opvallend is dat de armaturen niet overdreven zichtbaar zijn, waardoor het accent komt te liggen op het licht en de monumentale ruimte."
Slim werken wordt bevorderd door verschillende werkplekken te creëren. Elke werkplek heeft een eigen lichtoplossing en is daardoor herkenbaar en authentiek."Lichtadvies op maat zorgde bij dit project voor meerwaarde; de grote diversiteit aan ruimtes en de vraag naar behoud van eenheid vroegen specifieke kennis van licht. Het resultaat? De verlichting versterkt het totale resultaat en voegt echt iets toe aan het ontwerp."

www.arpalight.nl

Deel op Social Media23-02-2017 10:10
Grote warehouses, energievretende verlichting en een scherp oog voor innovatie kwamen samen in een project bij logistiek dienstverlener Mainfreight. De samenwerking tussen de logistiek dienstverlener, leverancier Nedap en Kremer Installatietechniek heeft geleid tot een pilot met Luxon Dynamic Light Management van Nedap. Resultaat: een grote energiebesparing en beter verlichte assemblagelijnen. De resultaten zijn ook in andersoortige projecten te behalen.  
 


Meer weten? U kunt dit artikel van 2 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 5,00 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het complete nummer (met het thema 'Onderwijs') aanvragen. (€ 20, exclusief verzendkosten) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier
     
16-02-2017 18:06
Modular Lighting Instruments heeft zijn geschiedenis geschreven in West-Vlaanderen. Vandaag is het lichtbedrijf een groeiend internationaal buitenbeentje, dat trouw zweert aan de uitgangspunten van zijn stichters. Nieuwlichter Bart Maeyens staat als CEO 2 jaar aan het hoofd van het lichtschip. Hij houdt een koers aan die zich vooral richt op de baanbrekende technologie van de toekomst en mag daarbij rekenen op de steun van Philips.

Philip Willaert sprak met hem.
 Meer weten? U kunt dit artikel van 4 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 8,00 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het complete nummer (met de thema's 'Zitmeubilair' en 'Gezond werken') aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier
     
14-02-2017 8:30

Onlangs is Luxaflex Nederland door Lloyd’s Register Quality Assurance gecertificeerd volgens de nieuwe ISO 9001:2015 norm, als één van de eerste bedrijven in de branche.

Certificatie houdt in dat een externe, onafhankelijke partij vaststelt of het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie aan alle normeisen voldoet. Om dit vast te stellen voert een certificatie instelling (CI) een audit uit. Het bedrijf was al gecertificeerd volgens de eerdere ISO 9001:2008 norm, maar heeft ervoor gekozen direct te gaan voor de audit volgens de nieuwe, herziene norm. De nieuwe norm stelt, nog sterker dan voorheen, de belangen van klanten en andere stakeholders centraal. Ook moet het bedrijf duidelijker dan voorheen aantonen dat processen in de organisatie continu worden verbeterd. 

Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland hierover: “Klanttevredenheid is voor ons van groot belang, reden waarom we ervan overtuigd waren dat we certificering volgens de nieuwe norm aan konden. Dat deze succesvol is afgerond zegt genoeg, maar natuurlijk zullen we de uitkomsten van de nieuwe audits gebruiken om kritisch naar onze organisatie te blijven kijken.”

www.luxaflex-nederland.nl

Deel op Social Media10-02-2017 9:49

Barry Joosen is per 1 januari 2017 toegetreden tot de directie van Vezalux. Dit heeft de leverancier van lichtbronnen afgelopen week bekendgemaakt. Joosen heeft 18 jaar ervaring als werknemer bij Vezalux en gaat nu als compagnon verder in het bedrijf.

www.vezalux.nl

Deel op Social Media10-02-2017 8:30

Deze week werd in Den Bosch de LED Expo gehouden. Het evenement kenmerkte zich door een levendige sfeer. Opvallendste teneur: het draait in de LED markt niet meer om de producten, maar om de toepassingen.

LED Expo Benelux is de grootste vakbeurs voor Smart Lighting & Design in de Benelux. Dit jaar presenteerden meer dan honderd bedrijven hun diensten en producten.

"Omschakelen naar LED-verlichting kan tot 80 procent besparing op het elektriciteitsgebruik opleveren", aldus een woordvoerder van de beurs. "LED is digitaal stuurbaar en dimbaar en is aan te passen op elke wens en situatie. Verhoogde veiligheid, betere kleurherkenning, human centric lighting, koppeling met sensors, wifi, bluetooth; LED maakt alles mogelijk."

Die vele mogelijkheden waren in al hun omvattendheid te zien op de levendige beursvloer. Behalve de stands van de vele LED-aanbieders verdient in dit opzicht ook de expositie 'This is LED' een vermelding. Onder regie van de bekende lichtontwerper Rogier van der Heide (tot voor kort verbonden aan Zumtobel) was een aantal prachtige LED-toepassingen gepresenteerd.

Een ander kenmerk van de beurs waren de vele interessante presentaties. Daarmee voldeed LED Expo 2017 in alle opzichten aan de verwachtingen.

www.ledexpo.nl

Deel op Social Media06-02-2017 8:30

Tijdens de LED Expo van 8 en 9 februari, toont Fagerhult zijn visie over smart lighting gecombineerd met design. Nieuwe armaturen, voorzien van het bestaande sturingsssysteem e-Sense, bieden volgens het bedrijf verlichtingsoplossingen voor vele diverse toepassingen.

"e-Sense is een compleet programma met lichtsturingssystemen", aldus de woordvoerder. "Het is de eenvoudige, snelle keuze voor de installatie van lichtregeling. e-Sense staat voor eenvoud, effectiviteit, ergonomie en zuinigheid."

Voorts zal Ruud Hoetmer, Adviseur lichttechniek grote projecten, tijdens de beurs in Den Bosch twee workshops presenteren met het onderwerp 'Gepersonaliseerde Smart Lighting in Kantoren' en zal hij dieper in gaan op hoe Fagerhult verschillende lichtoplossingen biedt voor Activity Based Working. De workshops vinden plaats tijdens de LED Expo op woensdag 8 februari om 11.00 uur en donderdag 9 februari om 14.00 uur.

Fagerhult is tijdens de LED Expo te vinden op stand E1.1. 

www.fagerhult.nl

Deel op Social Media06-02-2017 8:30

Stichting LightRec is op 8 en 9 februari aanwezig op de LED Expo in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens het evenement voert LightRec onderzoek uit onder bezoekers om het inzamel- en recyclegedrag goed in kaart te brengen.

Ook wil LightRec met de enquête onderzoeken hoe het met de kennis van bezoekers gesteld is rondom het inzamelbeleid in Nederland. Weet iedereen aan welke verplichting zij moeten voldoen en hoe bijvoorbeeld de inzameling van oude lampen op de werkvloer geregeld is? Met de onderzoeksdata wil de stichting het inzamelproces verder optimaliseren.

Op de beursstand informeert LightRec bezoekers over het deelnemersschap. Alle Nederlandse producenten en importeurs van verlichting zijn verplicht zich aan te sluiten bij de stichting. Door zich bij LightRec aan te sluiten dragen zij vanzelf de zorg voor de recycling van lampen die zij op de markt brengen. Ook leveren zij zo een bijdrage aan de kosten die de inzameling en recycling met zich meebrengen. LightRec zorgt voor de inzameling en recycling van alle Nederlandse energiezuinige lampen via uitvoeringsorganisatie Wecycle. Daarbij waarborgt LightRec de kwaliteit van de inzameling en recycling.

"OokLED-producenten moeten zorg dragen voor de inzameling en recycling van hun verlichting", stelt een woordvoerder. "De stichting roept LED-producenten en -importeurs dan ook op om zich aan te sluiten bij het inzamelsysteem."

LightRec werkt samen met Wecycle al jaren aan een breed inzamelnetwerk zodat zowel consumenten als professionals hun oude verlichting makkelijk in kunnen leveren. In totaal staat nu bij meer dan 425 bouwmarkten een Wecycle-inleverbak waar zzp’ers energiezuinige lampen kunnen inleveren. Installatiebedrijven kunnen lampen en armaturen ook kwijt bij een van de 200 (technische) groothandels met Wecycle-inleverbakken of bij de gemeente. Bij veel gemeenten kunnen installateurs zelfs tot zeven colli per keer gratis inleveren op de milieustraat. 

LightRec is tijdens de LED Expo te vinden op stand A1.

www.lightrec.nl

Deel op Social Media02-02-2017 13:56

LightRec is op 8 en 9 februari aanwezig op de LED Expo in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens de LED Expo komen leveranciers, importeurs, groothandels en fabrikanten van energiezuinige verlichting bijeen. LightRec is een stichting, die namens de Nederlandse producenten en importeurs verantwoordelijk is voor lampeninzameling en -recycling in Nederland.

Tijdens de LED Expo voert LightRec onderzoek uit onder bezoekers om het inzamel- en recyclegedrag goed in kaart te brengen. Ook wil LightRec met de enquête onderzoeken hoe het met de kennis van bezoekers gesteld is rondom het inzamelbeleid in Nederland. Weet iedereen aan welke verplichting zij moeten voldoen en hoe bijvoorbeeld de inzameling van oude lampen op de werkvloer geregeld is? Met de onderzoeksdata wil de stichting het inzamelproces verder optimaliseren.

Op de beursstand informeert LightRec bezoekers over het deelnemerschap. Alle Nederlandse producenten en importeurs van verlichting zijn verplicht zich aan te sluiten bij de stichting. Door zich bij LightRec aan te sluiten dragen zij vanzelf de zorg voor de recycling van lampen die zij op de markt brengen. Ook leveren zij zo een bijdrage aan de kosten die de inzameling en recycling met zich meebrengen. LightRec zorgt voor de inzameling en recycling van alle Nederlandse energiezuinige lampen via uitvoeringsorganisatie Wecycle. Daarbij waarborgt LightRec de kwaliteit van de inzameling en recycling.

Ook LED-producenten moeten zorg dragen voor de inzameling en recycling van hun verlichting. De stichting roept LED-producenten en -importeurs dan ook op om zich aan te sluiten bij het inzamelsysteem.

LightRec werkt samen met Wecycle al jaren aan een breed inzamelnetwerk zodat zowel consumenten als professionals hun oude verlichting makkelijk in kunnen leveren. In totaal staat nu bij meer dan 425 bouwmarkten een Wecycle-inleverbak waar zzp’ers energiezuinige lampen kunnen inleveren. Installatiebedrijven kunnen lampen en armaturen ook kwijt bij een van de tweehonderd (technische) groothandels met Wecycle-inleverbakken of bij de gemeente. Bij veel gemeenten kunnen installateurs zelfs tot zeven colli per keer gratis inleveren op de milieustraat. Informatie over de juiste inzamelmiddelen is te verkrijgen op de beursstand of op wecycle.nl/installateurs.

LightRec is tijdens de LED Expo te vinden op stand A1.
 

www.lightrec.nl


Deel op Social Media 
 

02-02-2017 13:49

Tijdens de LEDExpo, die op 8 en 9 februari plaatsvindt in Den Bosch, introduceert Abalight het SUN-111 LED-armatuur. Het splinternieuwe armatuur - speciaal ontwikkeld voor zware industriële omgevingen - wordt draadloos aangestuurd door Luxon lichtmanagement van Nedap.

Met de SUN-111 LED brengt Abalight naar eigen zeggen 'het meest efficiënte High Bay armatuur (170 lumen/Watt) van dit moment op de markt'. Het lichtmanagement, dat aan het armatuur gekoppeld is door middel van een node, beschikt over een gebruikersvriendelijke interface. Verkregen data kan real-time worden uitgelezen, waardoor onder andere besparingen direct inzichtelijk zijn. Ook is het nu mogelijk om diverse control strategieën in te zetten en te combineren, zoals het gebruik maken van tijdschema’s en daglicht- en bewegingssensoren. Hierdoor brandt het licht alleen waar en wanneer dat nodig is, aldus de specialist op het gebied van LED-verlichting.

Abalight meldt dat dankzij de combinatie van het SUN-111 armatuur met het lichtmanagement van Nedap het armatuur nóg efficiënter en duurzamer is geworden. Tevens garandeert Ablight een levensduur van meer dan vijftigduizend uur bij een omgevingstemperatuur van 50 graden Celsius.

www.abalight.nl


Deel op Social Media 
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >