Nieuws


28-12-2017 12:19

Ruim 7.500 wandelaars genoten op woensdag 27 december van de derde editie van de Amsterdam Light Walk. Deze winterse avondwandeling over 10 en 15 kilometer liet deelnemers de stad Amsterdam van een hele andere kant zien. Beide routes leidden langs de mooiste, met licht versierde straten van de stad en kunstobjecten van het Amsterdam Light Festival. Organisator Le Champion zorgde er met deze wandeltocht voor dat vele deelnemers het kerstgevoel met nog één dag verlengden.Tijdens de derde editie van de Amsterdam Light Walk was er een nieuwe route over 10 kilometer geïntroduceerd, naast de al bestaande 15 kilometer afstand. De wandeltocht bracht de deelnemers langs vrijwel alle 36 kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Beide routes vertrokken vanaf 16.30 uur vanuit startlocatie Passenger Terminal Amsterdam. Wandelaars konden al snel de eerste kunstwerken bewonderen richting de Herengracht. Vanwege het regenachtige weer aan het begin van de avond besloten meerdere deelnemers hun wandeltocht in te korten naar 10 kilometer. Wie wel besloot de 15 kilometer afstand te voltooien, wandelde via het gezellige Leidseplein naar het Vondelpark. Hier konden de deelnemers de met lasers uitgelichte Vondelkerk van binnen én van buiten bewonderen. In het Vondelpark genoten zij van oliebollen en een live saxofonist bij de eerste stempelpost ’t Blauwe Theehuis. De route vervolgde zich via het Museumplein en de prachtig verlichte Nieuwe Spiegelstraat weer naar de Herengracht waar de deelnemers aan de 10 en 15 kilometer weer samen kwamen.

Het tweede deel van de route beloofde een nog groter spektakel te worden met vele bezienswaardigheden. Al snel kwamen de deelnemers bij de Stopera aan. Deze tweede stempelpost was sfeervol verlicht met honderden kerstlichtjes en deelnemers konden zich opwarmen met chocolademelk. De routes vervolgden zich richting het Marineterrein waar nog eens ruim vijftien kunstwerken te bewonderen waren. Hierna was de finish in de Passenger Terminal Amsterdam snel in zicht en konden de deelnemers nog even nagenieten van een drankje en live muziek.

In 2018 vindt de Amsterdam Light Walk voor de vierde keer plaats op 27 december.  

 

Deel op Social Media06-12-2017 8:30

De NSVV zoekt een nieuwe voorzitter; de huidige voorzitter Rob Metz treedt terug. Metz, burgemeester van de Gemeente Soest, is sinds begin 2015 voorzitter van de NSVV. Het was toen al de intentie dat dit vanwege zijn drukke agenda voor een beperkte periode zou zijn. Metz: “Mijn doelstelling was om samen met het zittende bestuur een marsroute uit te stippelen, zodat de organisatie klaar zou zijn voor de toekomst”.

Met veel enthousiasme heeft Metz invulling gegeven aan deze doelstelling.  Eind 2017 is er een nieuwe ambitie gedefinieerd, het governance model vastgesteld en de organisatie ingericht. Metz: “Er staat inmiddels een organisatie die zowel vandaag als morgen kan beantwoorden aan de thema’s die voor de lichtwereld belangrijk zijn.”

Metz draagt het stokje tijdelijk over aan de twee medebestuurders Herman Croes en Chris de Vries. De Raad van Advies ondersteunt deze wisseling. De Vries gaat zich met name bezighouden met het overheidsnetwerk en Croes zal zich focussen op de interne organisatie.  Croes: “Wij zijn dankbaar voor het feit dat Rob Metz de NSVV toekomstbestendig heeft gemaakt. In een officieel nog nader vast te stellen moment zullen wij afscheid nemen van deze toonaangevende en bovenal enthousiaste voorzitter om hem te danken voor deze termijn”.

De NSVV blijft op zoek naar een kandidaat die de voorzittersrol permanent gaat invullen.  De kandidaat moet zijn sporen zowel in het bedrijfsleven als op het politieke vlak ruimschoots hebben verdiend.

www.nsvv.nl


Deel op Social Media06-12-2017 8:30

Onlangs heeft Armada Janse een project gerealiseerd voor de openbare ruimte wandelverbinding P15 Schiphol. Het betreft dynamisch verlichte kolommen.

`Voor de openbare ruimte tussen het Hilton hotel en het bedrijfsverzamelgebouw The Base is door ipv Delft een lichtplan ontwikkeld voor The Square`, aldus een woordvoerder. `Onlangs heeft Armada Janse het meest prominente element van The Square gerealiseerd: vijf dynamische lichtzuilen onder het viaduct van de Ceintuurbaan Zuid.`

Het donkere plafond en de betonnen kolommen van het tussengelegen viaduct waren een barrière in deze ruimte, zowel overdag als ’s avonds. `In het lichtplan is opgenomen de betonnen kolommen onder het viaduct te omkleden met LED-verlichting. "Armada Janse heeft dit vertaald naar een technisch maakbaar product dat voldoet aan alle voorwaarden van de eindklant. Een voorbeeld hiervan is de engineering van een klemconstructie, omdat boren in de kolommen van het viaduct niet mag."

De bekleding van de betonnen kolommen bestaat uit aluminiumplaten waarin LED's zijn gemonteerd, met daar overheen een opalen plaat die fungeert als diffuser en ervoor zorgt dat een egaal, vloeiend lichtbeeld ontstaat. "Met dit lichtconcept zijn verschillende lichtscenes te maken, die allen voor een bijzondere ruimtelijke beleving zorgen. Met het ontstane lichtpanorama lijken de betonnen zuilen weg te vallen. Hierdoor wordt een aantrekkelijke en verassende ruimtelijke sfeer gecreëerd."

De kolommen zijn aan de boven- en onderzijde voorzien van RVS-beschermranden om de zuil te beschermen tegen ‘gebruikersschade'. Daarnaast is tijdens het ontwerp van de kolommen rekening gehouden met het onderhoud.

www.armadajanse.nl


Deel op Social Media04-12-2017 8:30

Een nieuwe promotiefilm van Zumtobel werpt een blik op het Lichtforum van de fabrikant in Dornbirn. Zumtobel presenteert het filmpje onder de titel 'Licht echt beleven'.
 
In het Zumtobel-Lichtforum in Dornbirn wordt licht volgens een woordvoerder 'een tastbare ervaring'. "Hier komen de passie en de drang tot innovatie van Zumtobel echt tot uiting. Tegelijk is er ruimte voor events, uitwisselingen en exposities over licht, technologie en architectuur. De nieuwe promotiefilm van Zumtobel geeft u inzicht in dit zo bijzondere 'oord van licht'."

www.zumtobel.com


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >