Nieuws


17-01-2017 8:30

Om de positie van de Fagerhult Groep in de professionele buitenverlichting markt strategisch te versterken, heeft lichtfabrikant Fagerhult een overeenkomst gesloten om 100 procent van de aandelen van WE-EF Leuchten, gevestigd in Bispingen Duitsland, over te nemen.

Door deze overname neemt de omzet van de Groep in het outdoor segment met meer dan 100 miljoen euro toe. De overname zal naar verwachting een positief effect hebben op de winst per aandeel in 2017.

WE-EF is wereldwijd een toonaangevend merk in de buitenverlichting. "Ze hebben door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd door zeer innovatieve oplossingen te hebben ontworpen op het gebied van buitenverlichting in verschillende sectoren", meldt Fagerhult. "WE-EF heeft een succesvolle sales organisatie ontwikkeld in Europa, met name in Duitsland en Frankrijk. Maar is ook zeer aanwezig in regio’s als Australië, de Verenigde Staten en de regio Azië/Pacific."

“Ik ben erg blij dat Stephan en Thomas Fritzsche, als Managing Directors van het bedrijf aan zullen blijven en dat we verder kunnen bouwen aan het sterke platform dat zij en het WE-EF team hebben opgezet”, voegt Johan Hjertonsson, de CEO Fagerhult Groep, er aan toe.

De transactie is in afwachting van de goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteit en zal naar verwachting in het 1e kwartaal 2017 worden afgerond. 

www.fagerhult.nl


Deel op Social Media 
 

11-01-2017 8:30

Per Lindeberg is in dienst getreden in de functie van CEO van de Zweedse lichtfabrikant Aura Light International AB. Lindeberg heeft recent gewerkt in een leidinggevende functie bij de Sonepar Group, waar hij werkte als CEO en Managing Director van de Oakwell Group. 

"Per Lindeberg heeft veel managementervaring binnen internationale ondernemingen en is bekend met industrieën die te maken hebben met snelle technologische veranderingen", meldt een zegsman. "Daarnaast heeft hij als medeoprichter aan de basis gestaan van succesvolle bedrijven."

"We verwelkomen Per Lindeberg bij Aura Light en vertrouwen erop dat hij succesvol zal zijn in zijn nieuwe functie, dankzij zijn brede ervaring op operationeel en managementniveau", zegt Lennart Sundén, voorzitter van de Aura Light Board.

"Aura Light is een sterk merk en staat bekend om haar innovatieve lichtoplossingen, de hoge kwaliteit en duurzaamheid. De lichtindustrie verandert snel en ik kijk ernaar uit om betrokken te zijn bij de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf", zegt Per Lindeberg.

Per Lindeberg volgt Martin Malmros op. Malmros is 10 jaar lang CEO van Aura Light geweest.

www.auralight.com


Deel op Social Media09-01-2017 8:30

NedTrain, onderdeel van de NS Groep, zet het IoT-lichtmanagementplatform van Nedap in om het volle potentieel van hun nieuwe LED-verlichting te benutten en te behouden. Hiermee zet NedTrain een grote stap richting duurzame bedrijfsvoering. "Besparingen die NedTrain nu realiseert kunnen ook in de toekomst gegarandeerd blijven of zelf verbeterd worden", aldus Nedap.

Het besluit om de oude verlichting te vervangen van de locatie in Haarlem door een efficiënter en duurzaam alternatief komt voort uit de wens van NedTrain om de lichtniveaus in de werkplaats te verhogen en de energiekosten te verlagen. “Het uitgangspunt was een één-op-één vervanging van de conventionele armaturen door Disano AstroLED-armaturen, zodat de bestaande infrastructuur niet aangepast hoefde te worden. Dit levert NedTrain al een besparing van 50 procent op. Daarnaast wilde NedTrain nog een stap zetten door met behulp van een draadloos lichtmanagementsysteem tevens verspilling te voorkomen en te zorgen dat verlichting alleen brandt waar en wanner dat nodig is. Dat was het moment waarop Nedap als expert op het gebied van lichtmanagement is geïntroduceerd”, aldus Arjon de Haan van De Groene Jongens energie- & installatieadviseurs.

Naast het feit dat NedTrain nu profiteert van een sterk verbeterde lichtkwaliteit, wordt ook het verbruik van de nieuwe LED-installatie sterk gereduceerd met behulp van Luxon dynamisch lichtmanagement van Nedap. Luxon zorgt ervoor dat het verlichtingssysteem volledig geautomatiseerd reageert op de beschikbare hoeveelheid daglicht en de aanwezigheid van personen in de werkplaats. Hierdoor wordt verlichting alleen gebruikt waar en wanneer dit nodig is, waardoor NedTrain maximale besparingen behoudt en verspilling elimineert.

Door de ingebruikname van het nieuwe verlichtingssysteem zet NedTrain een grote stap richting nog duurzamer werken. "NedTrain minimaliseert het verbruik van energie, water en productie van afval momenteel al waar dat kan. Optimalisaties van het verlichtingssysteem, mogelijk gemaakt door online toegang tot en inzicht in bijvoorbeeld verbruik en prestaties van armaturen, maken dat NedTrain het energieverbruik in de toekomst nog verder kan reduceren."

www.nedap.nl

Deel op Social Media04-01-2017 8:30

Tijdens de CES Unveiled, een vooruitblik op de Consumer Electronics Show 2017 in Las Vegas kondigt de Velux Groep haar samenwerking aan met het revolutionaire smart home bedrijf Netatmo. Naast de samenwerking zal tijdens CES Unveiled ook voor het eerst het productconcept, Velux Active met Netatmo, worden getoond dat Velux en Netatmo samen hebben ontwikkeld om het binnenklimaat in gebouwen verder te verbeteren. 

De eerste Velux Active met Netatmo producten worden in de herfst van 2017 gelanceerd. "Er komt een WIFI-adapter en slimme bediening voor Velux Integra dakramen en zonwering en een bijbehorende app voor iOS en Android. Gebruikers kunnen dakramen en zonwering bedienen op basis van verschillende parameters voor binnenklimaat, zoals temperatuur, daglichtniveau, vochtigheidsgraad en CO2-niveaus. Daardoor kan er op elk moment een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd."

"Binnenkort kan je huis je gezondheid ondersteunen, door ervoor te zorgen dat je voldoende daglicht en frisse lucht krijgt, precies wanneer je dat nodig hebt", vertelt Jørgen Tang-Jensen, CEO van de Velux Groep.

"We zijn blij dat we samen met de Velux Groep Velux Active oplossingen kunnen ontwikkelen. Deze samenwerking toont ons vermogen om oplossingen te creëren die passen in de infrastructuur thuis en die zorgen voor een goede en verbonden leefstijl", legt Fred Potter, oprichter en directeur van Netatmo, uit. "Het biedt ons ook de mogelijkheid om onze kwaliteiten in te zetten op het gebied van Artificial Intelligence, product software integratie, elektronica en gebruikerservaringen."

Als onderdeel van de strategie op het gebied van smart homes en ‘Internet of Things’, kondigde de Velux Groep in juni 2016 ook al een samenwerking aan met Apple, om producten te ontwikkelen die geschikt zijn voor het smart home platform Apple HomeKit.

www.velux.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >