Nieuws


30-08-2016 8:30

Per 1 september 2016 is het verkopen van GU10-halogeenspots in de EU verboden. Naar aanleiding van het aanstaande verbod voerde lichtfabrikant Philips een onderzoek uit. Uitkomst: het verbod is vrijwel onbekend in de markt.

Philips Lighting maakt vandaag de onderzoeksresultaten bekend die laten zien dat het verbod van de Europese Unie op GU10 halogeenspots, dat op 1 september 2016 ingaat, in grote mate onbekend is bij de bevolking. De EU-wetgeving werd ingegeven om het elektriciteitsverbruik en de CO2-uitstoot teverminderen. Het onderzoek werd in juni door ResearchNow uitgevoerd onder 5.015 volwassenen in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden en België.

Natuurlijk is er als gevolg van het aanstaande verbod behoefte aan waardige vervangende producten. Philips Lighting ontwikkelde hiertoe de in glas uitgevoerde LED-Spot. "Dit zijn LED-lampen die precies hetzelfde licht geven als een halogeenlamp", meldt Philips.

LED-technologie heeft de afgelopen 10 jaar enorme vorderingen op kwaliteitsgebied gemaakt. De WarmGlow-technologie in de nieuwe LED-spots van Philips Lighting dimt volgens de fabrikant naar dezelfde warme kleur als een halogeenlamp, maar is tot 90 procent energie-efficiënter. “Deze techniek is uniek”, zegt Mahesh Iyer, manager van de LED-businessgroep van Philips Lighting. Het gebruik van de WarmGlow-technologie zorgt ervoor dat de LED-spot met dezelfde kleur en intensiteit schijnt als halogeenspots. Dit maakt de Philips LED Spot WarmGlow bijzonder in vergelijking met andere mogelijkheden op de markt, aangezien andere LED's geen dimbare warme gloed bieden."

De opmerking van Philips dat de 'LED-lampen [...] precies hetzelfde licht geven als een halogeenlamp' suggereren dat ook de kleurweergaveindex (i.e. de mate waarin alle kleuren in het spectrum van de lamp vertegenwoordigd zijn) van de LED-spot een waarde van 100 heeft. Dit zou revolutionair nieuws zijn - vooral voor de retail- en museumwereld - aangezien een dergelijke waarde tot nog toe voor zover bekend door geen enkele LED behaald is. Op dit moment ligt de vraag aangaande de kleurweergaveindex bij Philips. We houden u op de hoogte.

www.philipslighting.nl

Deel op Social Media 

 

29-08-2016 8:30

Verwikkelingen alom in de top van de lichtwereld. Na de beursgang van Philips is de verwachte verkoop van de lampendivisie van Osram - sinds enige tijd actief onder de naam Ledvance - een feit.

Koper is een consortium van de Chinese LED-producent MLS en investeringsmaatschappijen IDG en Yiwu. Osram ontving naar verluidt 400 miljoen euro. Onderdeel van de overeenkomst is dat Ledvance de merknaam 'Osram' mag blijven voeren. Het overnameproces moet eind 2017 geheel afgerond zijn.

"De transactie betekent een mijlpaal voor Osram“, zegt Olaf Berlien, CEO van Osram Licht. "We zochten de beste koper voor Ledvance en hebben die gevonden. MLS is een lichtbedrijf met groeiambities, met een unieke expertise en een sterke positie op de belangrijke Chinese markt.”

www.ledvance.com

Deel op Social Media29-08-2016 8:00

Philips Lighting lanceert de nieuwste innovatie van de Philips Hue-familie: de Philips Hue Motion Sensor. Met behulp van deze bewegingssensor kunnen lampen op basis van beweging worden bediend.

De gevoelige sensor zorgt ervoor dat lampen binnen een halve seconde na de beweging aangaan. Er komt geen schakelaar meer aan te pas. "Dankzij de betrouwbare detectie zorgt deze innovatie voor slimme energiezuinige verlichting. En met behulp van Philips Hue kunnen instellingen eenvoudig gepersonaliseerd worden", aldus de fabrikant.

Dankzij een ingebouwde daglichtsensor weet de bewegingssensor of er voldoende licht in de kamer is. "De lampen worden alleen ingeschakeld als het nodig is. Naast het feit dat het energiebesparingen oplevert, biedt de sensor ook comfort. Een kamer wordt ’s avonds helder verlicht als iemand binnenkomt met volle handen. Anderzijds gaat gedimd licht aan als men ’s nachts richting het toilet gaat."

Het instellen van de Philips Hue Motion Sensor is volgens de woordvoerder eenvoudig: het werkt op batterijen, is volledig draadloos, magnetisch en makkelijk richtbaar. "De sensor staat rechtstreeks in verbinding met de Philips Hue App en is geïntegreerd in het Philips Hue verlichtingssysteem. Op de Philips Hue Bridge kunnen 12 sensoren worden aangesloten om alle kamers in de woning te dekken. De bewegingssensor kan op diverse plekken in huis geplaatst worden of eenvoudig gemonteerd aan de wand of plafond."

Volgens Sridhar Kumaraswamy, Business Leader Home Systems bij Philips Lighting: ‘’De Philips Hue Motion Sensor maakt het overbodig om te controleren of verlichting daadwerkelijk is uitgeschakeld. Dat geeft een gevoel van rust. Lampen springen automatisch aan als ’s nachts iemand in beweging komt en bovendien helpt het mensen om energiezuiniger te leven.’’

www.philips.nl

Deel op Social Media 

24-08-2016 8:30

Any Lamp, specialist in verlichtingsproducten en bekend van o.a. www.lampdirect.nl, heeft Arie van Dusseldorp aangesteld als nieuwe general manager. Van Dusseldorp werkte hiervoor in diverse commerciële functies bij onder andere Regus, Manutan, iBood en Bertelsmann.

Van Dusseldorp neemt de functie over van Bram van der Linden, die zich meer gaat concentreren op de holdingmaatschappij. Bij Any Lamp zal Van Dusseldorp zich focussen op verdere (inter)nationale groei.

Van Dusseldorp: “Licht is een prachtig ‘product’. Het heeft enorm veel effect op het werkplezier en de productiviteit van mensen. Denk aan sfeer en uitstraling, maar ook aan welzijn, veiligheid of presentatie. En door slim te verlichten kunnen bedrijven ook mooie besparingen realiseren. Wij adviseren bedrijven en hebben alle producten om dat tot een succes te maken. We zijn dé verlichtingsexpert, met name voor het bedrijfsleven. Mijn missie is om de nummer één in heel Europa te worden.”

Van Dusseldorp wil dit bereiken door onder meer verder te investeren in de online diensten en persoonlijk advies van de lichtexperts. “Mijn droom: de beste online shop worden met een zeer uitgebreid assortiment tegen scherpe prijzen, vakkundig advies en service om door een ringetje te halen. Wat dat laatste betreft: we krijgen nu al een ruime 9 van onze klanten*, maar elke tiende verbetering die we daar extra kunnen winnen, vind ik belangrijk.”

“Er wordt bovendien nog steeds enorm veel energie (en dus geld) verspild. Zo wordt zo’n 19 procent van de totale elektriciteitsproductie verbruikt door ‘verlichten’. Wij helpen bedrijven energie en kosten te besparen, bijvoorbeeld door ze te begeleiden in de omschakeling naar LED verlichting. Wij rekenen voor hoeveel efficiënter het kan en adviseren ze precies wat ze waar nodig hebben. Ik merk dat klanten nog regelmatig verrast zijn door de snelle terugverdientijd en mate van besparing.”

www.lampdirect.nl

Deel op Social Media 

 

23-08-2016 8:30

Lichtfabrikant Megaman heeft in ons land een nieuwe relatiemanager in dienst genomen. Het betreft lichtontwerper en -adviseur Hugo Blom. Hij is de opvolger van Hans van Leeuwen, die te kennen heeft gegeven een nieuwe uitdaging te willen aangaan.

Hugo Blom is al een leven lang met licht bezig. Ooit doorliep hij een opleiding technisch-wetenschappelijke fotografie, waarbij licht, kleur en beeldvorming in de breedste zin hem onderwezen is. Later is hij in de grafische industrie aan de slag gegaan om uiteindelijk meer dan 18 jaar lang in de verlichting en lichttechniek te werken. Eerst als technisch commercieel adviseur en de laatste 5 jaar als lichtontwerper voor horeca, galeries, villa's, zorginstellingen, winkels, et cetera.

"Deze kennis en ervaring is nu verbonden aan de kwaliteit en het netwerk van Megaman, om zo een versterking te realiseren, die zeer onderscheidend is en vooral veel meerwaarde voor de relaties van Megaman zal betekenen", aldus Rolf Ibsen namens de lichtfabrikant. "Bij de introductie van steeds meer hoogwaardige Megaman LED-armaturen zal extra verkoopondersteuning als lichtontwerper, advies en digitale licht planning voor onze gezamenlijke relaties, installateurs, opdrachtgevers en architecten beschikbaar zijn."

www.megaman.nl

Deel op Social Media22-08-2016 14:00

CLS LED houdt binnenkort een open dag.  Op 21 september zijn beklangstellenden welkom bij het bedrijf in Wijchen.

"CLS is een uniek bedrijf", stelt een woordvoerder. "Niet alleen worden alle producten ontwikkeld en getest door het R&D team, ook vindt de productie in eigen huis plaats. Daar zijn we erg trots op en dat willen wij u graag laten zien!"

Belangstellenden zijn op 21 september vanaf 15:00 iuur welkom op Bijsterhuizen 2523 in Wijchen.Er is aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • Een presentatie van lichtadviseur Jeroen Jans van Urban View over stadsverfraaiing.
  • U kunt een proefrit maken in een Porsche Hybrid voor het ultieme rij plezier waarbij sportief en groen rijden samenkomen.
  • Er zijn diverse mooie prijzen te winnen als u uw visitekaartje achterlaat.
  • Er zijn diverse rondleidingen met uitleg over de nieuwste technieken op het gebeid van LED.
  • Vanaf 17.30 is er een netwerkmogelijkheid met hapjes en drankjes.


"Kortom een middag die u niet mag missen."

www.cls-led.com

Deel op Social Media


03-08-2016 12:05

Frankfurt was medio maart voor heel even de hoofdstad van de internationale licht- en bouwwereld. Op de beurs Light + Building werden van 13 tot en met 18 maart de laatste innovaties getoond op het gebied van verlichting en gebouwautomatisering. Belangrijkste conclusies: LED is 'het nieuwe normaal', (LED)verlichting wordt steeds meer een integraal onderdeel van de gehele gebouwautomatisering, en het oog wil ook wat. 

Hoofdredacteur Henk-Jan Hoekjen blikt in de juni-editie van 'Verlichting' uitgebreid terug op hét mondiale evenement voor verlichting. Zijn artikel van acht pagina's bevat talrijke voorbeelden van innovatieve lichttechnische ontwikkelingen.

'Verlichting is het ideale platform voor het 'lnternet of Things'.

 


 

 
 
 

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >