Nieuws


29-07-2016 8:30

Recyclestichting Wecycle heeft drie bedrijven beloond met een Wecycle Gouden Bakkie Award 2016 voor het inleveren van afgedankte energiezuinige lampen en armaturen. De winnaars zijn de keten Ziut, de vestiging CityTec Alblasserdam en JK-Nederland uit Rotterdam. 

De Awards zijn een beloning voor de hoeveelheid ingeleverde lampen en armaturen. Ziut was de keten die in 2015 in totaal het grootste volume inleverde. De meeste lampen werden ingezameld door zonnebankleverancier JK-Nederland. De Award voor de meeste armaturen is gewonnen door de vestiging CityTec Albasserdam.

Voor de winnaars is de verantwoorde inzameling en afvoer van afgedankte lampen en armaturen een belangrijk onderdeel van het MVO-beleid. “Wij proberen in alle bedrijfsvoering het milieu zo min mogelijk te belasten. Verantwoorde afdanking en recycling is voor ons vanzelfsprekend. Ook voor lampen en armaturen, waarvan we jaarlijks enorm veel van verwerken”, legt Wim Pondman, senior inkoper bij CityTec uit.

CityTec

Het sluiten van de materiaalkringloop is een belangrijk thema van het MVO-beleid bij Ziut. Hans ten Broeke, vestigingmanager regio Noordoost bij Ziut, en verantwoordelijk voor het MVO en CO2 beleid. “Het verminderen van het grondstoffen- en materiaalgebruik in de keten staat bij ons hoog op de agenda. Naast de hoogste trede op de MVO en CO2 prestatieladder zijn wij gecertificeerd conform ISO 14001, het kwaliteitscertificaat voor milieu en afvalstromen."

Ziut.

Dit jaar is er een losse Award uitgereikt voor afgedankte armaturen. Veel installateurs zijn zich namelijk niet bewust van het belang van de recycling van oude armaturen. Naast de terugwinning van grondstoffen, kunnen armaturen condensatoren bevatten met zeer giftige pcb’s. Deze moeten op gespecialiseerde wijze gerecycled worden om milieuschade te voorkomen.

JK-Nederland.

In totaal zijn ongeveer 1.000 installatiebedrijven partner van Wecycle. Dat betekent dat zij alle energiezuinige verlichting zoals tl-buizen, spaarlampen en armaturen inzamelen en deze afgeven aan Wecycle. Zij maken voor de inzameling gebruik van de gratis inzamelbakken.
Wecycle laat lampen voor meer dan 90 procent recyclen, armaturen voor bijna 80 procent.

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.

www.wecycle.nl

Deel op Social Media 

 

27-07-2016 9:06

Livingprojects en Romar slaan de handen ineen. De bedrijven kondigden het medio juli aan: vanaf heden is Romar een label dat binnen Livingprojects zal opereren. Het Barendrechtse bedrijf voegt zich onder het bedrijf Livingprojects, gevestigd in Breda.

De ondernemers hebben, met hulp van ervaren adviseurs, een vernieuwde strategie  gemaakt. Het vergroten van kennis, expertise en innovatie, het versterken van belevingsconcepten en vooral het nog breder kunnen voldoen aan de vraag van de markt heeft hen deze keuze doen maken. “We gaan er samen een groot succes van maken.”

Michael Sebregts is de ondernemer van Livingprojects, familie Casteelen vormde het directieteam van Romar. Sebregts: “Ik ben erg positief over deze nieuwe ontwikkeling. In de nieuwe situatie zullen we elkaar versterken en aanvullen. De kennis en expertise van de medewerkers vergroot, we zullen grotere belevingsprojecten aankunnen en kunnen voortaan voldoen aan de vraag uit de groeiende markt.”

Waar Livingprojects zich blijft richten op de projecten uit de entertainment en architectuur markt, blijft Romar totaalconcepten creëren op het gebied van technische beleving. Annemieke Casteelen: “Wij blijven de vertrouwde projecten doen met LED-verlichting, geur, geluid, beeld en aansturing. Wij kunnen nog beter aansluiten bij de wens van zowel huidige als nieuwe klanten. In een snel veranderende belevingseconomie is dit essentieel.”

De klanten van Romar kunnen de Experience Room met de nieuwste innovaties, technieken en trends in de wereld van beleving binnenkort bezoeken op het nieuwe adres: Veldsteen 13, 4815 PK Breda.

www.livingsprojects.nl

www.romarled.nl

Deel op Social Media19-07-2016 8:30

De NSG Group, producent van glas onder de merknaam Pilkington, presenteert zijn nieuwste innovaties op ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor de glasindustrie, Glasstec 2016, die van 20 tot en met 23 september 2016 wordt gehouden in Düsseldorf.

"Bezoekers van de stand (hal 10, D34) kunnen kennismaken met de nieuwe hoogwaardige glasproducten en innovatieve oplossingen voor een breed scala aan architectonische projecten", stelt een woordvoerder van het bedrijf.

Eén van de eyecatchers van de stand is volgens de woordvoerder een constructie met Building Integrated Photovoltaics (BIPV), waarmee een gebouw energie kan genereren als milieuvriendelijk alternatief voor traditionele energiebronnen. "Ook wordt er nieuw schakelbaar glas gepresenteerd dat in één tel van ondoorzichtig in transparant verandert; de ideale privacy-oplossing."

www.pilkington.nl

Deel op Social Media15-07-2016 8:30

Onlangs werd de slaapkamerafdeling van Jansen Totaal Wonen voorzien van nieuw licht. Ruim tweehonderd bestaande armaturen met een totaal opgenomen vermogen van ruim 15.000 Watt werden vervangen door honderdzestig stuks Emerald L 6 serie downlighters van CLS LED. "Het totaal opgenomen vermogen bedraagt in de nieuwe situatie slechts 4160 Watt", aldus een woordvoerder van de leverancier.

De directe besparing in energiekosten bedraagt volgens CLS LED maar liefst 10,84 KW per uur.  "Daarnaast was heel snel duidelijk dat de nieuwe armaturen een veel lagere warmte afgifte hebben, waardoor de kosten voor klimaatbeheersing veel lager zullen uitvallen. Tenslotte behoeven nu niet meer elke 2 jaar de lampen vervangen te worden, wat een forse besparing op replacement lampen en arbeidsloon betekent."

Algemeen directeur Henny Jansen van de woonwinkel: ”We gingen voor de besparing, maar nu blijken de kleuren van zowel de bedden als het beddengoed veel beter uit te komen. Dat is een bijzonder aangename bijkomende verrassing.“

www.cls-led.com

Deel op Social Media08-07-2016 15:16

“Stop met het kopen van lampen, Brink Licht levert functioneel en sfeervol licht”, zegt Eduard Brink. Hij biedt lichtoplossingen via de leaseconstructie Lighting as a Service (LaaS). “Duurzame en zuinige verlichting zonder grote investering; de leasekosten streep je weg tegen je lagere energierekening.”

De VPRO Tegenlicht-reportage 'Einde van het bezit' vormde één van de inspiratiebronnen voor Brink om LaaS te realiseren. Net als architect Thomas Rau in de reportage is Brink ervan overtuigd dat het bezitten van spullen steeds minder belangrijk wordt en dat er een beweging gaande is waarbij het leveren van diensten voorop staat. Ook in de lichtwereld. “Via LaaS leas je licht. De producten die daarbij horen gaan na een afgesproken periode retour. Het dwingt ons na te denken over de kwaliteit, duurzaamheid en de restwaarde van de producten. Bij alles wat we doen nemen we vanaf het begin het einde in ogenschouw, zodat we materialen produceren die we kunnen blijven inzetten, cradle to cradle.”

“We bieden een hoogwaardig, duurzaam en mooi product, met een goed lichtontwerp van onze studiomensen en alle service die daarbij hoort”, zegt Brink. “Dankzij LaaS hoeft de klant niet in één keer een groot bedrag op tafel te leggen.” Een voorbeeld uit onze praktijk; voor een showroom van een bekende kledingimporteur is een investering nodig van 10.800 euro. De energiebesparing is na 5 jaar 14.600 euro ten opzichte van de aanwezige halogeenverlichting. Na de leaseperiode gaan de producten retour naar Brink Licht.

“We gebruiken duurzame, modulair opgebouwde producten met een lange levensduur. Gaat er toch iets kapot, dan wordt het door ons kosteloos vervangen. Na afloop van het leasecontract kan de ondernemer kiezen voor een nieuw contract en daarmee gebruikmaken van de nieuwste ontwikkelingen, maar ook veranderde wensen en eisen voor de sfeer of beleving van zijn bedrijf verwezenlijken. Zo maak je als ondernemer optimaal gebruik van ontwikkelingen op het gebied van licht, zonder daarvoor grote bedragen te investeren.”

Brink richt zich met LaaS in eerste instantie op retail, kantoren en hospitality. Er is een aantal mogelijkheden te zien op de locatie van Brink Licht in Amsterdam en er zijn voorbeeldberekeningen beschikbaar. Brink: “Ik ben trots dat ik kan zeggen: bij ons krijg je mooi licht, gaan je maandelijkse kosten omlaag én wordt de aarde niet onnodig belast.”

Aanstaande zondag 10 juli om 09.55 uur is Light as a Service te zien in de uitzending van Ondernemend Nederland op RTL 7. In een sfeervolle omgeving met de LED-producten geeft Eduard Brink een toelichting.

www.brinklicht.nl


Deel op Social Media06-07-2016 14:00

Vandaalbestendige verlichting voor stations, eenvoudig reinigbare armaturen voor de voedingsindustrie of temperatuurbestendige armaturen voor industriële toepassingen: unieke lichtoplossingen. Via Licht NL neemt de Technische Unie de armaturen van het Duitse Pracht op in het assortiment. "Een win-winsituatie voor fabrikant, leverancier en klant."

De Technische Unie is een groothandel voor bedrijven die actief zijn in de bouw, utiliteit, industrie, overheid en detailhandel. Met een voorraadassortiment van ruim honderdduizend producten, is voor ieder technisch probleem binnen deze bedrijven wel een oplossing te vinden. "Bijna ieder probleem", zegt Bart van Santen, productmanager bij de Technische Unie. "De laatste jaren zagen wij namelijk een toenemende vraag naar industriële lichtoplossingen. In dat segment hebben wij met de producten van Pracht – via Licht NL – een mooie aanvulling op ons assortiment gevonden."

Vraag, aanbod en distributie komen samen Dat speciale branches vragen om speciale verlichting, weet Licht NL als geen ander. Of het nu gaat om hufterproof verlichting op een perron of lampen die temperaturen van plus 60 graden Celsius overleven: Licht NL ontwerpt, levert en installeert. "Meestal werken we in zulke situaties met armaturen van Pracht", zegt Theo van der Velden, directeur Licht NL. "Die zijn namelijk geschikt voor extreme omstandigheden zoals die in koelvriescellen, industriegebieden of laboratoria voorkomen."

"De vraag vanuit de markt is er. Dankzij een exclusieve samenwerking met Pracht hebben we bij Licht NL het aanbod. En distributiemogelijkheden heeft de Technische Unie. Redenen genoeg om de handen ineen te slaan."

Vanaf nu levert ook de Technische Unie lichtoplossingen van Pracht voor de Nederlandse markt. Via Licht NL. "Een win-winsituatie", aldus Van der Velden. "Op deze manier is het voor installateurs en andere technici nog eenvoudiger om de verlichting van Pracht te bestellen, biedt de Technische Unie een completer aanbod en verzorgt Licht NL precies waarvoor wij staat."

www.technischeunie.nl

Deel op Social Media 

05-07-2016 8:31

Fagerhult heeft voor de volledige lichttechnische engineering gezorgd van de nieuwe megabioscoop in Utrecht, het nieuwe vlaggeschip en hoofdkantoor van Kinepolis in Nederland.

Deze grote bioscoop van opdrachtgever Kinepolis komt op het Jaarbeursterrein, met de nieuwste beeld- en geluidstechnieken en alle comfort. Het ontwerp van het pand is door Snelder Architecten Bussum gemaakt. De bioscoop krijgt veertien zalen. De drie grootste zalen hebben doeken van 265, 170 en 168 vierkante meter.

Fagerhult heeft de opdracht van Kropman Installatietechniek gekregen en is verantwoordelijk voor naast alle zalen ook de aanverwante ruimtes, zoals de kantoorruimtes. Het gebouw zal grotendeels met LED verlicht worden.

Dit project vraagt om veel downlighters, die DALI gestuurd zullen worden. "Het project heeft meer dan 700 meter aan i-Track nodig", vult Accountmanager Rohalt van den Hoogen aan. "Om de comfort van de zalen te behouden, zullen alle inbouw- en opbouw armaturen zwart gespoten worden."

Fagerhult is bijzonder trots om samen met Kropman deze eyecatcher van het Jaarbeursplein onder handen te mogen nemen.

www.fagerhult.nl

Deel op Social Media 

 

05-07-2016 8:30

Stichting Sporthal Helden heeft op 1 juli een energieprestatiecontract met Manesco gesloten. In het 15-jarig contract draagt Manesco - een coöperatieve energy services company - zorg voor zowel de realisatie, financiering als instandhouding van LED-verlichting van Trilux, HR-verwarming en opwek met zonnepanelen.

De investering van de extra duurzame maatregelen wordt door Manesco volledig gefinancierd uit de energiebesparing, waardoor de jaarlijkse exploitatielasten van de sporthal zelfs dalen. Trilux tekende voor de invulling van de hoogwaardige ledverlichtingsoplossingen volgens het principe ‘licht als service’.

Gedurende de looptijd van het prestatiecontract leveren Trilux en Manesco de service licht. Met een 'Light as a Managed Service'-overeenkomst kan een eindgebruiker zich helemaal focussen op de eigen business. De eindgebruiker krijgt duurzaam licht in kantoor, fabriek, onderwijsinstelling, distributiecentrum of zorgfaciliteit. Alle anfdere aspecten worden – gedurende de gekozen looptijd – overgelaten aan Trilux: de basisinstallatie, de montage, het onderhoud en eventuele tussentijdse vervanging.

"Tegen een vast bedrag per maand, optimaal licht", aldus een woordvoerder van Trilux over deze service. "Geen grote investering dus, wél de optimale lichtoplossing voor werkplek, vergaderruimte, receptie, sanitair, buitenterrein, parkeergarage en fietsenstalling. Passend bij de werkzaamheden die uw mensen daar uitvoeren. Op de juiste plek en in de juiste hoeveelheid."

De sporthallen in gemeente Peel en Maas worden momenteel geheel gerenoveerd, waarbij maatregelen worden genomen voor zowel de gebouwschil als de installaties. Deze leiden naast energiebesparing tevens tot een verbeterd binnenmilieu, zoals state-of-the art duurzaam licht voor de sporters. Om de langjarige prestaties te kunnen garanderen wordt samengewerkt met Unica, Trilux, Remeha en Escoplan. Het Limburgs Energie Fonds en Rabobank verzorgen de financiering van Manesco. Eversheds was juridisch adviseur.

www.trilux.com

Deel op Social Media04-07-2016 10:00

De Nederlandse Stichting voor verlichtingskunde (NSVV) roept de hulp in van lichtexperts. "Mag de NSVV een beroep op u doen? Wij hebben uw input als lichtexpert hard nodig bij het beoordelen van de eerste conceptversie van de nieuwe NPR 13201."

De NSVV stelt in samenwerking met NEN de praktijkrichtlijn ‘Kwaliteitscriteria Openbare Verlichting’, NPR 13201 op. Deze NPR vervangt straks de NPR 13201: 2002 en de ROVL-2011: 2011. De richtlijn is gebaseerd op  Europese normen (2015) en aangevuld met ervaringen uit de ROVL-2011.

De richtlijn is gebaseerd op  Europese normen (2015) en aangevuld met ervaringen uit de ROVL-2011. "Indien u uw review wilt geven, stuurt u dan een e-mail naar info@nsvv.nl. U krijgt de conceptversie en het reactieformulier dan toegestuurd. NSVV en NEN hechten er groot belang aan dat u, als belangenorganisatie en/of deskundige, uw mening geeft over de inhoud."

Als de reacties zijn verwerkt, zal worden overgegaan tot het opstellen en uitgeven van de NPR. Naar verwachting zal dit begin 2017 plaatsvinden.

www.nsvv.nl

Deel op Social Media 

04-07-2016 8:30

De Zweedse verlichtingsfabrikant Aura Light heeft de Global Lighting Growth Excellence Leadership Award 2016 gewonnen op basis van de recente analyse van de verlichtingsmarkt door Frost & Sullivan, een adviesbureau op het gebied van wereldwijde groei. 

Bij Frost & Sullivan Growth Excellence Leadership gaat het erom dat klanten worden geïnspireerd om bij een bedrijf te kopen en er steeds opnieuw terug te keren. Bedrijven die op een creatieve en winstgevende manier waarde creëren voor hun klanten, zijn gericht op langdurige en snelle groei. Bedrijven die uitblinken in het stimuleren van groei, streven er volgens Frost & Sullivan naar om de beste te zijn op drie belangrijke gebieden: voldoen aan de eisen van klanten, bevorderen van merkentrouw en veroveren van een unieke, duurzame niche in de markt. 

Frost & Sullivan heeft Aura Light bekroond met de volgende motivatie: "Het inzicht van Aura Light in interne middelen en externe marktfactoren, de geplande overname van Zobra om het productaanbod uit te breiden en in verschillende regio's te voldoen aan de behoeften van de verlichtingssector en de strategische partnerschap en uitbreiding in de Verenigde Staten hebben geresulteerd in de groeidiversificatie en duurzaamheid van het bedrijf. De klantgerichte benadering van het bedrijf, die begint bij het productontwerp voor uiteenlopende prijsbewuste klanten, en het ervaren verkoopteam dat klanten traint, ondersteunen de indrukwekkende merkwaarde en groei van Aura Light. Met zijn sterke prestaties op alle gebieden verdient Aura Light de Frost & Sullivan Growth Excellence Leadership Award 2016."

Senior Industry Analyst Gautham Gnanajothi van Frost & Sullivan zegt verder: “Aura Light heeft uitgebreide ervaring in de verlichtingssector en streeft er voortdurend naar de concurrentie een stap voor te zijn. Het bedrijf wordt daarbij voornamelijk gedreven door zijn sterke focus op het bijhouden en analyseren van behoeften van en gaten in de markt. De bovenmatige klantgerichtheid, in combinatie met de uitstekende kwaliteitseigenschappen van de producten, maken Aura Light een gerenommeerde deelnemer op deze markt.” 

“We zijn heel blij dat onze inspanningen worden erkend door de experts van Frost & Sullivan", zegt Martin Malmros, CEO en Group Director van Aura Light International AB. “Onze groei en de manier waarop we onze verlichtingsexpertise innovatief en duurzaam gebruiken bij onze ontmoetingen met klanten, zijn succesfactoren die ons door de lastige veranderingen hebben geleid waar de verlichtingssector momenteel mee te maken heeft.”

De prijsuitreiking vond plaats op 29 juni in Londen.

www.auralight.com

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >