Nieuws


29-04-2016 11:30

Wat hebben licht en slaap met elkaar te maken? Een heleboel, zo bleek tijdens het symposium ‘Licht, Donker en Slaap’ dat onder de auspiciën van de Stichting Onderzoek Licht en Gezondheid (SOLG) werd gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Wetenschappers en topsporters verhaalden er over het belang van goede verlichting.

 

 
  • Meer weten? U kunt het complete artikel van 4 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 5 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het volledige nummer (met daarin opgenomen de pagina’s van ‘Verlichting’) aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier

 
29-04-2016 11:17

LED-verlichting ongezonder dan traditionele technologieën? In een vorig jaar gepubliceerd rapport suggereert de Gezondheidsraad dat de nieuwe lichttechnologie in gezondheidsopzicht inderdaad enkele problemen kent. De Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) komt nu in het geweer tegen deze beweringen. De organisatie komt met drie argumenten.

 

 
  • Meer weten? U kunt het complete artikel van 4 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 5 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het volledige nummer (met daarin opgenomen de pagina’s van ‘Verlichting’) aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier

 
29-04-2016 11:13
Het tijdschrift ‘Verlichting’ maakt onderdeel uit van het interieurmagazine Inside Information. In editie 2 verhaalt auteur Roelof Dalhuizen in het artikel 'Lichtgevend stuifmeel' over een project van Zumtobel. De lichtspecialist realiseerde, in samenwerking met architectenbureau Behnisch, een bijzondere verlichtingsoplossing voor de nieuwe conferentiezaal van de Wereldorganisatie voor Intellectuele Eigendom (WIPO): lichte, haast zwevende lichtbollen. Zij zorgen voor een aangename verlichting en verbergen tegelijk de zaaltechniek.
 
 

 
  • Meer weten? U kunt het complete artikel als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 5 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het volledige nummer (met daarin opgenomen de pagina’s van ‘Verlichting’) aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier

 
18-04-2016 8:30

Op woensdag 15 juni 2016 houdt Verlichting2015 in de Expo Hoevelaken het allereerste congres specifiek gericht op binnenverlichting: NSVV Licht Congres Indoor

Het plenaire deel van het congres zal onder de titel ‘Licht verbindt – ook binnen’ aandacht besteden aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van communicatie met en tussen de verschillende lichtoplossingen in de wereld van de huidige technische en decoratieve binnenverlichting. Daarbij wordt ook nadrukkelijk rekening gehouden met het aspect ‘beleving’. Ook zullen enkele buitenlandse experts een introductie geven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lichtkleur en lichthinder. Tot slot wordt ook aan de onderwerpen daglicht en noodverlichting ruimschoots aandacht besteed.

Tijdens het plenaire programma (9.00-15.00 uur) is de toegang gratis voor NSVV-leden en betalen niet NSVV-leden een toegangsprijs. Na 15.00 uur is de toegang gratis voor alle geïnteresseerde gasten van exposanten.

www.nsvv.nl

Deel op Social Media17-04-2016 14:00
Studio DRIFT Shylights in het Rijksmuseum
 
16-04-2016 8:30

Lichtfabrikant Zumtobel komt met een filmpje over Light + Building. Hieronder kunt u Zumtobel's beurs bekijken.


Deel op Social Media13-04-2016 8:30

Het aantal deelnemers van Stichting LightRec is dit jaar gestegen naar 500. De toename (+14,5 procent) is vooral het gevolg van de Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) die sinds 2014 van kracht is. Maar ook de actieve benadering van zogeheten ‘freeriders’ door Wecycle heeft zijn vruchten afgeworpen.

Op basis van de huidige AVV zijn alle Nederlandse producenten en importeurs van verlichting verplicht zich aan te sluiten bij LightRec en bij te dragen aan de kosten die inzameling en recycling met zich meebrengen. Op basis van deze bijdragen financiert LightRec het inzamelen en verwerken van lampen en armaturen en waarborgt de stichting de kwaliteit van het inzamelsysteem. Op deze wijze geeft LightRec invulling aan de wettelijke verplichting die rust op de producenten en importeurs, die op hun beurt volledig ‘ontzorgd’ worden.

De AVV helpt LightRec de Europese doelstelling in 2019 te halen, te weten het inzamelen en recyclen van 65 procent van alle vrijgekomen verlichting op basis van op de markt gebrachte producten. Hoewel dit percentage geldt voor elektronisch afval (WEEE) in het algemeen, heeft LightRec dit percentage ook ten doel gesteld voor verlichting. Hoe meer bedrijven zich aan LightRec verbinden, hoe gemakkelijker het wordt om deze ambitieuze doelstelling te halen.

Afgelopen periode heeft Wecycle bedrijven actief benaderd die nog niet aangesloten waren bij LightRec, de zogenaamde ‘freeriders’. LightRec-directeur Gied van Hoorn: “Al enkele jaren informeren we bedrijven over de wettelijke verplichting die zij hebben, te weten zorgdragen voor de inzameling en recycling van afgedankte verlichtingsproducten die op de Nederlandse markt zijn gebracht. Toch is er nog steeds sprake van onwetendheid en zijn veel bedrijven zich van deze verplichting simpelweg niet bewust. Door hen een voor een te benaderen en hier expliciet op te wijzen, hebben we een flink aantal nieuwe deelnemers mogen verwelkomen.”

Uiteraard blijven LightRec en Wecycle bedrijven benaderen die zich nog niet aangesloten hebben. Producenten en importeurs die nog niet deelnemen aan het systeem kunnen zich registeren via Wecycle.

www.wecycle.nl 

Deel op Social Media 

11-04-2016 9:50

Light + Building gemist? Wellicht dat onderstaand filmpje van Brink Licht de schade enigszins vergoedt. Kijk en geniet van de smaakvolle glimp van de overvolle beurs.www.brinklicht.nl

Deel op Social Media 

11-04-2016 9:11

Velux bestaat dit jaar 75 jaar. De fabrikant viert dit met tal van internationale activiteiten. "Het 75-jarig jubileum wordt gedurende het hele jaar gevierd met een reeks donaties en activiteiten, waarmee we vieren dat we zorgen voor daglicht en frisse lucht in het dagelijks leven van mensen. Zo doneren we dit jaar 14.500 Natural Light solarlampen aan Afrikaanse gemeenschappen, die zorgen voor een betere kwaliteit van leven."

75 jaar geleden kwam de Deense ingenieur Villum Kann Rasmussen met een idee dat een revolutionaire verandering teweeg zou brengen in de leefomgeving van mensen. Villum Kann Rasmussen ontwierp het allereerste schuine dakraam dat men kon openslaan. Sindsdien is de Velux Groep uitgegroeid tot een bedrijf met vestigingen in 40 landen en ongeveer 9.500 medewerkers dat het grootste deel van haar winst aan onderzoek, culturele doelen en milieuvraagstukken doneert.

De naam Velux is een samenvoeging van ‘ventilatie’ (VE) en ‘licht’ (LUX, Latijns voor licht), twee essentiële factoren voor een gezond en comfortabel gebouw. Het eerste dakraam dat in 1941 werd ontwikkeld, is nog steeds de basis van het huidige assortiment Velux-producten en het idee ‘daglicht tot leven te brengen’ is nog altijd de drijfveer van het bedrijf.

In 2015 behaalde Velux de beste financiële resultaten ooit. "We zien een enorme vraag naar energie-efficiënte en gezonde oplossingen voor gebouwen. Huiseigenaren willen producten van een hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Ons succes van de afgelopen 75 jaar komt doordat we ons hebben geconcentreerd op kwaliteit, innovatie en klantenservice", vertelt Michel Sombroek, algemeen directeur van Velux Nederland.

www.velux.nl

Deel op Social Media 

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >