Nieuws


30-03-2016 8:00

Dr. ir. Elke den Ouden is de nieuwe voorzitter van het IGOV Innovatie Platform. Zij is verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven en houdt zich onder andere bezig met Innovatie, Ondernemerschap en Marketing.

Het IGOV en het IGOV Innovatie Platform blijven zelfstandig en onafhankelijk bestaan maar hebben een formele vorm gekregen en vormen samen de basis van de stichting OVL NL. Voor het IGOV verandert er in de praktijk vrijwel niets. Het platform is zeer gewaardeerd door de deelnemers en behoud zijn onafhankelijke status.

Na de oprichting in 2012  is het IGOV Innovatie Platform snel gegroeid naar een platform waarin nagenoeg alle OVL marktpartijen vertegenwoordigd zijn. Nog steeds sluiten nieuwe partijen zich aan en zijn van harte welkom. De georganiseerde ontmoetingen tussen markt en overheden hebben hun meerwaarde voor alle partijen bewezen. Mooie producten die in samenwerking met het IGOV en marktpartijen tot stand zijn gekomen, zijn onder andere de Visie OVL 2030, het partnership van de Light Challenge, het opdrachtgeverschap van de Technasium Top Award, Dekra Led Performance keurmerk en ALiS protocol.

www.igov.nl
 


Deel op Social Media 

25-03-2016 8:00

In de industrie en logistiek wordt een verlichtingsinstallatie veelvuldig op de proef gesteld: stof, hoge temperaturen, schokken en trillingen zijn aan de orde van de dag. Dit vereist een goede inventarisatie van de omgeving en een weloverwogen lichtplan.Op een speciale themadag informeert verlichtingsaanbieder Trilux de markt over deze zaken.

Behalve de genoemde onderwerpen zal ook de opkomst van intelligente en in een netwerk verbonden lichtoplossingen aan de orde komen. "Zo op het eerste oog zorgt dit voor extra complexiteit bij de planning van een verlichtingsinstallatie", meldt Trilux. "Wij laten u graag ervaren dat dit ook anders kan."

Er zal gesproken worden over het onmderwerp 'Connectiviteit': "De wereld raakt steeds meer verbonden – en dat gebeurt niet enkel bij mensen thuis waar de smartphone steeds meer taken automatiseert. Deze trend zet zich namelijk door in de industriële sector." Vpoorts is er aandacht voor 'Predictive Maintenance': "De uitval van de verlichting kan dure productie-uitvallen tot gevolg hebben. Met Predictive Maintenance kunnen gebruikers handelen voordat de behoefte daaraan is ontstaan."

Voorts worden belangstellenden geïnformeerd over het Trilux-concept LiveLink: "Optimaliseren en vereenvoudigen. Dat is de filosofie van LiveLink. Elke betrokkene – van lichtplanner tot installateur en gebruiker – vindt in LiveLink een oplossing die het werk drastisch eenvoudiger maakt." Tenslotte is er aandacht voor Breeam-certificering.

De Themadag wordt gehouden in Amersfoort en in Mechelen. In Amerfoort vind de bijeenkomst plaats op 20 april, in Mechelen op 21 april.

www.trilux.com


Deel op Social Media 

18-03-2016 16:20

Het merk Ligeo uit Duitsland is een exclusieve samenwerking aangegaan met Dmlux Verlichtingsarmaturen uit Apeldoorn voor de Nederlandse markt.

Het systeem kenmerkt zich door de knooppunten. Deze zijn gepatenteerd en zijn op diverse manieren te verwerken als 'Structure-Light' waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn, benadrukken de samenwerkingspartners. "Gependeld, of directe montage aan wand of plafond, het maakt bij Ligeo niet uit", aldus Dennis van Maaren, directeur van Dmlux. "Het Ligeo-systeem is trendy en past met zijn veelzijdigheid bijna overal. Denk aan grote entrees, eye-catchers, clubs en bars. Mono-kleuren als ook RGB+W zijn mogelijk."
 

http://www.ligeo.de/

 

Deel op Social Media


 

17-03-2016 14:00
Gisteravond verlichtte Livingprojects voor het vierde jaar op een rij een iconisch object ter ere van ‘Global Greening’. Onder het motto ‘Go Green’ worden maar liefst honderdnegentig locaties en Unesco Werelderfgoederen op de vooravond van St Patrick’s Day groen verlicht. Dit jaar kleurden de ‘I amsterdam’ letters op Amsterdam Airport Schiphol en de windmolen in Weert groen.
 
Met het ‘op groen gaan’ van de ‘I amsterdam’ letters op Amsterdam Airport Schiphol en de windmolen in Weert doet Nederland mee met de wereldwijde viering van St. Patrick’s Day.
 
“Het is alweer de vierde keer dat Ierland Toerisme Nederland meedoet aan de Global Greening waarbij we iconische gebouwen uitlichten in het groen”, legt Karen van der Horst, Marketingmanager bij Ierland Toerisme uit. “Dit jaar hebben we gekozen voor het icoon op Amsterdam Airport Schiphol om de nieuwe dagelijkse vliegverbindingen van Ryanair en KLM met Ierland te vieren”, aldus Van der Horst.
Voorgaande jaren heeft Livingprojects de ‘I amsterdam’ letters op het Museumplein, het Evoluon in Eindhoven en het EYE filminstituut in Amsterdam uitgelicht. Naast de Nederlandse Greening heeft Tourism Ireland voor deze editie weer iconische boegbeelden weten te strikken. “Wij werken voor dit project samen met Livingprojects, dat de verlichting verzorgt. Het is zeer prettig om te kunnen rekenen op hun vakkundige en professionele ondersteuning. De reactie van de partners en de locaties met wie wij samenwerken voor de Global Greening is, dat het eindresultaat altijd hun verwachting overstijgt”, zegt Van der Horst tevreden.
 
Onder de hashtag #GoGreen4PatricksDay domineerde de groene blikvangers ook dit jaar de social media-kanalen. Nieuw in het lijstje van groene landmarks waren World Trade Center in New York, het Roue de Paris in de Franse hoofdstad en Mole Antonelliana in Turijn. Eerdere favorieten zoals het Colosseum in Rome, het Christusbeeld in Rio de Janeiro en de London Eye waren ook weer groen verlicht.
 
 
 
17-03-2016 9:11
Aldo Vos, architect-directeur van Broekbakema, schrijft in zijn derde blog over ‘bouwen zonder installaties’ onder andere over de (on)zinnige manieren waarop we met daglicht omgaan.
 
 
 
15-03-2016 12:26
Op de Light + Building beurs, die plaatsvindt in Frankfurt van 13 maart tot en met 18 maart, toont Innolumis voor het eerst een innovatieve oplossing voor slimme straatverlichting. Deze oplossing is een eerste resultaat van de overname van Innolumis door Option, dat wereldwijd actief is op het vlak van slimme draadloze M2M/IOT-oplossingen.
 
Door de technologieën van beide bedrijven samen te brengen – namelijk de innovatieve LED-lampen ontwikkeld volgens het Mesopic-concept door Innolumis én de CloudGate-oplossing van Option, die zorgt voor de slimme component – kan Innolumis een eerste echte Smart City Lighting oplossing tonen aan geïnteresseerden uit de hele wereld.
De LED armaturen van Innolumis zijn ontwikkeld volgens het Mesopic-concept dat het juiste licht weergeeft voor het menselijk oog voornamelijk in situaties van weinig licht. De Mesopische lichtbronnen hebben rode, groene en blauwe (RGB) LED’s, die een optimaal lichtspectrum creëren met weinig energie. Dit leidt tot meer zicht met minder licht.
CloudGate is een intelligente gateway, die het mogelijk maakt om allerhande toestellen met elkaar op een slimme manier te connecteren. Het CloudGate-plaftorm bestaat uit hardware, software en diensten en biedt allerhande connectiviteitsmogelijkheden voor het ‘Internet Der Dingen’.
Gert Grolleman, CEO van Innolumis, is enthousiast: “We zijn zeer tevreden dat we amper een paar maanden na de overname door Option reeds een Smart City Lighting-oplossing kunnen tonen waarmee steden en gemeenten de veiligheid en de levenskwaliteit van hun burgers zullen kunnen verhogen. Ook zullen ze het beheer van de verlichtingsinfrastuctuur optimaal kunnen benutten.” 
 
“Deze innovatieve oplossing van Option en Innolumis laat toe slimme verlichting te creëren om aan burgers comfort te bieden, in reële tijd toezicht te houden op het verkeer, parkeerplaatsen, wegtoestand, temperatuur mapping, CO2-uitstoot en fijn stof, en om naar veiligheid in reële tijd met ingebouwde cameratechnologie onder andere nummerplaatherkenning, personen-tracking en inbraakbeveiliging mogelijk te maken.”
 
Innolumis staat op de beurs Light + Building in Frankfurt in hal 5, level 0, stand B10. 
 
 
 
 
10-03-2016 15:23
 
De Zweedse verlichtingsfabrikant Aura Light introduceert een tunable white versie van zijn bekroonde LED-paneel, de Aura Lunaria, op Light + Building 2016. Hiermee kan de gebruiker de kleurtemperatuur van het licht veranderen, van warm wit tot koel wit, en zo het licht in de ruimte beheren en de verlichting aanpassen aan persoonlijke voorkeuren en behoeften.
 
Het LED-paneel wordt getoond op de internationale beurs Light + Building 2016 in Frankfurt. Het is zodanig ontworpen dat het eenvoudig kan worden gebruikt ter vervanging van armaturen met fluorescentieverlichting in standaard commerciële systeemplafonds en de LED’sgeven een uniforme lichtspreiding over het paneel. De Aura Lunaria is de internationale winnaar van de 2015 SEAD Global Efficiency Medal in de categorie ‘platte armaturen’.
“Ons LED-paneel, de Aura Lunaria, is door SEAD uitgeroepen tot de beste in de wereld. Nu presenteren we vol trots het paneel in een tunable white versie. Hiermee kan de gebruiker zijn lichtbeleving zelf bepalen. Verlichting die is ingesteld met een bepaald doel of is aangepast aan iemands stemming, kan bijdragen aan het welzijn. Dit blijkt uit een onderzoek op het gebied van 'Human Centric Lighting'. Dat is altijd een van de uitgangspunten van Aura Light geweest: samen met energie-efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid. Dit is een kwalitatief product met meerdere voordelen”, zegt Martin Malmros, CEO van Aura Light International AB.
 
Het LED-paneel kan worden gebruikt in kantoren, gangen en openbare ruimtes. De gebruiker kan niet alleen de kleurtemperatuur wijzigen tussen 2.700 en 6.000 Kelvin, maar ook de intensiteit. LED-paneel heeft een constante lumenuitvoer in het gehele CCT-bereik, wat de lichtplanning vergemakkelijkt.
Bij Human Centric Lighting wordt onderzocht hoe verlichting mensen beïnvloedt. Uitgangspunt is het concept dat het welzijn van de mens wordt beïnvloed door verlichting, en dat verlichting de concentratie en efficiëntie kan verbeteren. Dit onderzoek vormt de basis voor de ontwikkeling van tunable white.
 
Aura Light, Light + Building 2016, Frankfurt, hal 4.1, Stand B50.
 
 
 
07-03-2016 8:30

Op dit moment worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet in Frankfurt voor de beurs Light + Building. Een voor Trilux net zo belangrijke beurs vindt een week later plaats, op 22 tot en met 24 maart, in de Amsterdam RAI. Trilux is namelijk voor het tweede opeenvolgende jaar partner van Building Holland. "Waar wij ook dit jaar enkele mooie noviteiten tonen."

Tijdens Building Holland komen partijen uit de vastgoed-, bouw- en installatiewereld samen om inspiratie op te doen en te delen over de toekomst van de bouw in Nederland. Beursbezoekers zijn op zoek naar interessante duurzame ontwikkelingen en potentiële samenwerkingsverbanden in de gehele bouwkolom.

"Eigenlijk is het heel simpel: een eindgebruiker wil gewoon licht en geen gedoe. Licht dat normconform is. Licht dat het comfort in een pand verhoogt. Licht dat de uitstraling van het pand verbetert. Licht dat de energierekening drastisch verlaagt. Er is nu een oplossing die dit alles eenvoudig bereikbaar maakt: LaaMS (Light as a Managed Service) van Trilux."

De aanbieder spreekt in dit verband over 'circulair licht'. "Tijdens de beurs krijgt de service een flinke update. De service is nu ook volledig ingericht volgens de richtlijnen van de circulaire economie: dit maakt de service circulair. Zo is het lichtontwerp en de installatie modulair en maakt Trilux in de productie gebruik van gerecycled materiaal. Tijdens de beurs kunt u met al uw vragen terecht op onze stand (10.042)."

In de conceptarea zorgvastgoed presenteert Trilux Benelux de nieuwste Human Centric Lighting oplossing. "Human Centric Lighting bootst het natuurlijke licht na en stabiliseert de biologische klok van mensen. Human Centric Lighting in de Health & Care zorgt voor een sneller herstel van patiënten, een aangename sfeer voor bezoekers en betere werkomstandigheden voor het personeel. Ervaar het effect van licht zelf op de beurs."

www.trilux.nl

Deel op Social Media

 
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >