Nieuws


27-10-2016 9:20

Tijdens de Hong Kong International Lighting Fair, die vandaag van start gaat en loopt tot en met 30 oktober, presenteert Megaman innovatieve LED- en lichtproducten. De beurs vindt plaats in het Hong Kong Convention & Exhibition Centrum, waar Megaman een stand heeft in hal 1. De beurspresentatie van Megaman richt zich op drie thema’s, te weten Ingenium Smart Lighting, Tecoh Led componenten en Retail Lighting.Bezoekers kunnen de draadloze besturing van Megamans geavcanceerde Ingenium Blu en Ingenium ZB Smart Lighting Solutions ervaren, die geschikt zijn voor zowel huiselijke als commerciële doeleinden, te gebruiken in nieuwbouw als ook oudere gebouwen. Met de smart device, of met één van de afstandsbedieningen, kunnen bezoekers de gewenste verlichtingssfeer creëren. Megaman toont daarnaast een uitgebreid assortiment LED-armaturen en lampen, ‘die zijn geoptimaliseerd voor dagelijks gebruik gekoppeld aan optimale prestaties’, zoals het begeleidend persbericht meldt.

Tecoh Led componenten bestaat uit een breed scala van Led Light Engines en modules. Het Megaman Tecoh portfolio kent een brede range uitvoeringen en is daardoor geschikt voor vele toepassingen.

De retail-afdeling bootst een trendy fashion boutique na met voorbeelden van hoe retail verlichtingstoepassingen een uitnodigende sfeer creëren voor klanten, en hoe ze de ervaring van klanten verbeteren, met als uiteindelijke doel invloed te hebben op het koopgedrag.

www.megaman.cc/HKLF2016

 


Deel op Social Media
25-10-2016 12:18

Het boek 'Zin en Onzin van LED' is nog steeds een van de hardlopers in het segment Vakinformatie' van Uitgeverij Gelderland. Het boek komt tegemoet aan de kennisbehoefte van professionals die zich bezighouden met LED-verlichting. Zin en Onzin van LED is samengesteld door Henk-Jan Hoekjen (hoofdredacteur van Inside Information en Inside Information Verlichting) en lichtexpert Egbert Keen.Uit oude mythes weten we dat in liefde en in oorlog alles geoorloofd is. Tegenwoordig kunnen we daar aan toevoegen dat ook in het moderne zakenleven de ethische dimensie soms uit het oog verloren wordt. En dat geldt heus niet alleen voor de stereotype snelle bankiers in hoge spiegelkantoren. Ook de verhalen die door bedrijven verteld worden over de LED zijn lang niet altijd even waarachtig. De opkomst van de LED – op zichzelf een zinnige ontwikkeling – gaat onmiskenbaar gepaard met veel onzin.

De grote veranderingen waarmee de lichtwereld te maken heeft gekregen sedert de opkomst van de LED, heeft een enorme kennisbehoefte doen ontstaan. Het vaktijdschrifst Inside Information heeft daarom het boek Zin en Onzin van LED uitgebracht. Door op een rij te zetten wat een LED is, hoe een LED functioneert, welke parameters bij het gebruik van een LED van belang zijn en hoe je een LED het beste kunt toepassen, wil deze publicatie een overzicht bieden van de zin én de onzin van LED.

Behalve uitgebreide inhoudelijke informatie over de geschiedenis en de karakteristieken van de nieuwe lichtbron worden de reacties van een aantal specialisten gepresenteerd op een serie relevante stellingen over de revolutionaire lichtgevende halfgeleider. Deze reacties bieden een staalkaart van meningen over de LED. Bovendien illustreert dit onderdeel van het boek prachtig dat er binnen het LED-verhaal sprake is van voortdurend schuivende panelen. En die panelen zullen blijven verschuiven. Inspanningen van wetenschappers zullen de mogelijkheden van de LED en het kleine zusje de organic light emitting diode (OLED) ongetwijfeld nog verder doen toenemen.

Zin en onzin van LED is samengesteld door Henk-Jan Hoekjen en Egbert Keen en wordt uitgegeven door Uitgeverij Gelderland. Prijs: 34,95 euro.

www.uitgeverijgelderland.nl

25-10-2016 8:32

Op dinsdag 15 november presenteert LED Expo Benelux het Nationaal LED Trendrapport 2017 bij Dekra in Arnhem. Het rapport biedt volgens de opstellers inzicht in de actuele marktontwikkelingen en in de trends en ontwikkelingen in de verlichtingsmarkt.

"Daarnaast geeft het rapport de visie van de led-industrie op mogelijke belemmeringen, uitdagingen en toekomstverwachtingen voor de verdere invoering van LED-verlichting in ons land."

Het Nationaal LED Trendrapport is een initiatief van LED Expo Benelux. Editie 2017 wordt ondersteund door Uneto-VNI, Dekra, OVLNL en LightRec.

www.ledexpo.nl

Deel op Social Media25-10-2016 8:30

Lagotronics wordt SLV Nederland. "Na ruim 36 jaar te hebben geopereerd onder de naam Lagotronics zullen wij vanaf dit moment officieel naar buiten treden als SLV Nederland", meldt een woordvoerder.

Medio 2015 maakte SLV de overname van Lagotronics bekend. De Duitse multinational levert in meer dan honderd landen over de hele wereld een uitgebreid verlichtingspakket en heeft inmiddels in twaalf landen dochterondernemingen gevestigd. Als gevolg van de overname zal Lagotronics  voortaan als SLV Nederland bekend staan. De naamswijziging vormt de afsluiting van het overnametraject en markeert een nieuwe stap voor het Venlose bedrijf.

“De afgelopen maanden heeft het bedrijf een gedaanteverwisseling ondergaan”, verklaart directeur Martijn Hendrikx. “Niet alleen is het bedrijfspand geschilderd en van nieuwe logo’s voorzien, hebben onze visitekaartjes, websites, sociale media en briefpapier de huisstijl van ons moederbedrijf overgenomen, maar de hele mind-set is nu ook anders. We werken met het Duitse hoofdkantoor en de vestigingen in diverse landen samen aan het neerzetten van één merk: SLV. Er is met de collega-landen veel overleg, een duidelijke richtlijn voor de merkbeleving en de positionering in de markt. Het geeft nieuwe energie en dat voel je.”

SLV Nederland levert een verlichtingspakket van ruim 3.500 artikelen voor woningen, kantoren, horeca en winkels. De producten worden ontwikkeld in Duitsland in samenwerking met diverse Europese ontwerpers.

SLV Nederland combineert de naamswijziging met het moment waarop de nieuwe Big White 2017 hoofdcatalogus wordt gepresenteerd. De jaarlijkse uitgave, met meer dan 850 pagina’s, omvat ruim zeshonderd nieuwe verlichtingsproducten. De opzet en lay-out van de Big White is volledig herzien. "Het boek is hierdoor nog gemakkelijker in gebruik, nog informatiever en bevat extra veel fotomateriaal ter inspiratie en illustratie."

www.slv.nl

Deel op Social Media 

17-10-2016 8:30

GBO Innovation makers uit Helmond heeft drie GIO-awards in de wacht gesleept. Eén van de prijzen werd gewonnen voor de Jasno-lamellen die door het bedrijf op de markt worden gebracht.

Jaarlijks worden de Goed Industrieel Ontwerp (GIO) awards uitgereikt aan producten die volgens de jury voldoen aan de strikte beoordelingscriteria. Deze week werd bekend dat drie door GBO Innovation makers ontworpen producten de GIO Erkenning voor 2016 mogen voeren. Alle winnende producten worden tijdens Dutch Design Week van 22 – 30 oktober tentoongesteld aan het publiek in het Klokgebouw in Eindhoven.

De gelauwerde swings van Jasno zijn verticale lamellen met een verrassend 3D-effect. Dit effect wordt bereikt middels een innovatief draaisysteem, uitgerust met een speciaal ontwikkelde kindveilige hanger aan het bedieningskoord.
Behalve de Jasno-lamellen kregen ook twee andere producten van GBO een GIO-erkenning. het betreft de verpakking voor het huismerk wasverzachters van Jumboen de Urban Combi van Rioned (een speciaal voor lage kelders ontwikkeld rioolreinigingsvoertuig).

Op maandag 24 oktober mogen de winnaars van 2016 hun GIO Erkenning in ontvangst nemen tijdens een dinershow in het Klokgebouw te Eindhoven. Tijdens deze avond zullen tevens de winnaars van de Special Awards of Excellence bekend worden gemaakt.

http://2015.gio.nl

Deel op Social Media05-10-2016 10:30

Stichting LightRec en VERAS, de belangenvereniging voor sloopaannemers, gaan zich de komende jaren hard maken om meer verlichting uit sloop- en renovatieprojecten in te zamelen voor recycling. Op dit moment worden er bij sloopprojecten vooral te weinig armaturen gescheiden ingezameld. Dit terwijl er jaarlijks zo’n 900.000 kilo aan armaturen en 460.000 stuks aan lampen uit de sloop- en renovatieprojecten vrij zouden moeten komen.

LightRec, de stichting die namens de Nederlandse producenten en importeurs opdrachtgever is voor lampeninzameling in Nederland, en VERAS willen de hoeveelheid en het gewicht aan ingeleverde lampen en armaturen uit de sloop de komende vijf jaar verdubbelen. Dit willen ze bereiken met een zogenaamde multichannel strategie, waarbij ze zich zullen richten op alle belangrijke schakels in de sloopbranche, van beleidsmakers tot ingenieurs en van opdrachtgevers tot uitvoerders.

Het doel van de organisaties is om het correct verwijderen en inzamelen van verlichting op te laten nemen in standaard bouwbestekken, richtlijnen, criteriadocumenten voor aanbestedingen, formele sloopmeldingen en in andere communicatiemiddelen die de doelgroepen in hun dagelijkse werk tot zich nemen.

Volgens LightRec is het van belang dat verlichting apart wordt ingezameld omdat lampen voor zeker 90% en armaturen voor meer dan 80% kunnen worden gerecycled. Bovendien verdienen lampen en ook armaturen een speciale behandeling omdat ze milieugevaarlijke stoffen kunnen bevatten. Met duurzame recycling blijven deze stoffen uit het milieu.

Gied van Hoorn, directeur van LightRec, benadrukt het belang van de samenwerking met de sloopbranche, “Om effectief meer lampen in te zamelen uit de sloop en renovatie hebben we absoluut alle schakels uit de branche nodig. Opdrachtgevers moeten ernaar vragen in hun aanbestedingen, bij renovatie moet het worden opgenomen in het bouwbestek, we willen dat het komt in de materialenlijsten bij sloopmeldingen, maar ook dat uitvoerders erop worden gecontroleerd. En zo gaat de lijst nog even door. Daar gaan we ons de komende tijd hard voor maken.”

Jan Bork, voorzitter van VERAS, beaamt dit: “Duurzaam slopen staat hoog op onze agenda en het correct verwijderen van verlichting bij sloopprojecten is eigenlijk laaghangend fruit. Het is technisch gezien voor sloopaannemers geen probleem om verlichting apart te houden. Dit gebeurt al op redelijke schaal, echter nog onvoldoende inzichtelijk voor de producenten en importeurs van deze materialen. De kosten voor verwijdering zijn bij renovatieprojecten over het algemeen gering. Bij totaalsloop zijn de kosten wat hoger, maar daarmee zouden opdrachtgevers in aanbestedingen rekening moeten houden.”

Als onderdeel van het offensief zullen de partijen enkele ‘Witte Raaf’ projecten volgen, die dienen als praktisch voorbeeld voor het demonteren, inzamelen en recyclen van lampen en armaturen.

www.lightrec.nl

Deel op Social Media 

03-10-2016 8:30

Vanaf 1 oktober 2016 staan de nieuwste VMRG Kwaliteitseisen weer online. De eisen worden voortdurend aangepast aan nieuwe normen en regelgeving, aan de laatste stand der techniek en ze worden steeds uitgebreider. Binnenzonwering, glasdaken en aluminium composietpanelen zijn de belangrijkste toevoegingen die in de nieuwe 2017 versie zijn opgenomen. De eisen gaan per 1 januari 2017 van kracht, maar kunnen in onderling overleg eerder van toepassing verklaard worden.

De VMRG Kwaliteitseisen zijn de eisen die gesteld worden aan het VMRG-Keurmerk. Gevels en gevelelementen die geleverd worden door bedrijven met dit keurmerk voldoen gegarandeerd aan de eisen die te vinden zijn op de website www.vmrgkwaliteitseisen.nl. Deze bedrijven worden hierop ook door een onafhankelijke organisatie gekeurd. Alle gevelbouwers die aangesloten zijn bij de VMRG hebben het VMRG-Keurmerk.

Vanaf 1 juli jl. mag het VMRG-Keurmerk volgens de aangepaste aanbestedingswet voorgeschreven worden in bestekken. Zo weet een opdrachtgever zeker dat hij een kwaliteitsgevel geleverd krijgt. De VMRG vindt het belangrijk dat alle onderdelen van een gevel een hoog kwaliteitsniveau hebben. Steeds meer producten die onderdeel zijn van de gevel worden daarom beschreven in de VMRG Kwaliteitseisen. Voor het beschrijven van de eisen worden naast de gevelbouwers die deze producten moeten inkopen ook de leveranciers en producenten van deze producten betrokken. Een technische commissie buigt zich regelmatig over het up to date houden en aanvullen van de eisen.

Zonwering is steeds meer een integraal onderdeel van de gevel. Om die reden maakte buitenzonwering al enkele jaren onderdeel uit van de VMRG Kwaliteitseisen. Nu is daar binnenzonwering aan toegevoegd. Bij de VMRG zijn ook zonweringsspecialisten aangesloten. Deze bedrijven vormen de groep VMRG Zonwering. Deze bedrijven zijn allemaal gekeurd op de VMRG Kwaliteitseisen Zonwering. Tot nu toe waren dit eisen voor buitenzonwering. Samen met technische specialisten uit deze groep bedrijven zijn hier nu kwaliteitseisen voor binnenzonwering aan toegevoegd. In de toekomst worden zonweringsbedrijven dus niet alleen op buitenzonwering, maar ook op binnenzonwering gekeurd.

Ook nieuw in de VMRG Kwaliteitseisen is een hoofdstuk over glasdaken. Op glasdaken met een stalen of aluminium draagconstructie is de Europese norm NEN-EN 1090 van toepassing. Deze normering is echter voornamelijk constructief bedoeld en mist voor glasdaken enkele wezenlijke onderdelen. Deze zijn opgenomen in de VMRG Kwaliteitseisen. In het hoofdstuk glasdaken is bijvoorbeeld een paragraaf over Sneeuwbelasting opgenomen.

Panelen is een onderdeel dat recent in de VMRG Kwaliteitseisen is opgenomen. Inmiddels is er een groep van tien VMRG Panelen bedrijven die allemaal gekeurd zijn op de VMRG Kwaliteitseisen Panelen en dit aan kunnen tonen met een VMRG Panelen certificaat. Technische specialisten uit de groep VMRG Panelen bedrijven zorgen ervoor de eisen voor panelen up-to-date gehouden worden en waar nodig uitgebreid worden. Zo is er nu een deel over aluminium composiet platen opgenomen. Dit zijn platen met een buiten- en binnenplaat van aluminium met daartussen een hard kunststof kern.

www.vmrg.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >