Nieuws


20-01-2016 9:06

Morgen, donderdag 21 januari vindt in Hoevelaken het jaarlijkse NSVV-congres plaats. "Hét congres voor iedereen die werkt met openbare verlichting. Het thema dit jaar is: Energiebesparing in een ander licht", aldus de NSVV.

"Het juiste licht op het juiste moment op de juiste plaats. Dat is waar de NSVV zich al ruim 75 jaar sterk voor maakt. Het Nationaal Lichtcongres van de NSVV is vanaf 2016 gesplitst in een Nationaal Congres Openbare Verlichting in januari en een Nationaal Congres Binnenverlichting op 18 juni 2016. Er is uitgebreid aandacht voor de laatste inzichten en ontwikkelingen met als uitgangspunt: verlichting in Nederland naar een hoger niveau tillen."

Het thema van dit jaar – Energiebesparing in een ander licht – is actueler dan ooit, nu alle overheden werken aan het verduurzamen van hun openbare verlichting in het kader van onder andere het Energieakkoord en de Klimaattop. Dyana Loehr is coördinator Energieakkoord-doelstellingen openbare verlichting bij Rijkwaterstaat en monitort de stand van zaken van de Energieakkoord-doelstellingen voor openbare verlichting (OVL) en verkeersregelinstallaties (VRI's). Tijdens het congres presenteert zij de resultaten van de monitoring tot en met 2015.

“Het gaat dan over de landelijke energiebesparing in OVL en VRI's, het percentage energiezuinige OVL en het gaat over OVL met slim energiemanagement”, zegt Loehr. “Het Nationaal Congres OVL heeft de primeur van de uitkomsten. De individuele resultaten worden in de week na het congres naar alle deelnemende overheden gemaild.”

De bedrijvenmarkt presenteren verschillende bedrijven uit de OVL-markt hun oplossingen en noviteiten voor veilig, functioneel en duurzaam licht in de samenleving. Deze markt biedt bedrijven, overheden en kennisinstellingen de mogelijkheid om zich te presenteren. Er zijn nog enkele standruimtes beschikbaar.

www.nsvv.nl

Deel op Social Media 

19-01-2016 8:30

LED Expo Benelux is de grootste vakbeurs voor LED-verlichting, design en automation in de Benelux. Voor het eerst vindt er op LED Expo een unieke urban lighting lichttentoonstelling/'experience' plaats door één van Nederlands bekendste lichtontwerpers Ellen de Vries (Het Lux Lab) in samenwerking met Geurt Grosfeld (Sonax).

Voor deze bijzondere gelegenheid zijn zij een nieuwe samenwerking gestart in de vorm van LXLBSNX: contextual lighting. Centraal in de meer dan 200 vierkante meter tellende experience staat het effect van LED-verlichting op welbevinden, energiebesparing en de mogelijkheden van connectiviteit; in de vorm van lichtdouches, kijkdozen en een 4 meter hoog beeld van de Ademend Licht 'stad'. Deze werd mede ontworpen door studenten van de Design Academy Eindhoven.

Als bijzondere gastspreker is Marco Bevolo aangetrokken: voormalig directeur van Philips Design, internationaal gevierd licht visionair en consulting principal in urban futures. Hij zal tijdens deze tentoonstelling zijn nieuwe boek presenteren én een mini-seminar verzorgen met zijn visie op de toekomst van openbare verlichting.

LED Expo Benelux vindt plaats op 27 en 28 januari 2016 in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch.

www.ledexpo.nl

Deel op Social Media 

08-01-2016 8:30

Wereldwijd kent kent LED-verlichting een marktpenetratie van 30 procent in 2015. “In Nederland werd vorig jaar maar liefst 55 procent méér LED-verlichting verkocht dan spaarlampen; dit zijn 11 miljoen(!) stuks.” Niet vreemd dus, dat er deze maand weer een nieuwe editie van de beurs LED Expo gepland staat.

“De LED-verlichtingsmarkt in Nederland groeit jaarlijks met 25 procent. Ruim 125 van de koplopers in deze groeiende markt presenteren hun primeurs en innovaties tijdens de exclusieve internationale verlichtingsvakbeurs LED Expo Benelux, op 27 en 28 januari 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch.”

De LED Expo Benelux is een vakbeurs, exclusief voor ondernemers en ambtenaren. “Deze vakbeurs 2.0, een innovatieve hybride van tentoonstelling en kennis-, sales-, en netwerkplatform, ontwikkelt zich net zo snel als de verlichtingsmarkt. Met circa 125 gespecialiseerde LED bedrijven biedt LED Expo Benelux een compleet beeld van het actuele aanbod en met meer dan dertig workshops en seminars krijgen bezoekers waardevolle en direct toepasbare informatie.”

“LED-verlichting is dé lichtbron van de toekomst. LED-verlichting is elektronica (net als je mobiele telefoon) en kent daarmee oneindige nog onontdekte toepassingen. De ontwikkelingen gaan op dit moment razendsnel”, aldus Henriëtte Vrisekoop, directeur van LED Expo Benelux. “Een consument koopt al een LED-lamp voor onder de tien euro, maar zelfs wanneer deze nog vijftig euro zou kosten is het nog steeds voordeliger dan een traditionele gloeilamp. Dat heeft niet alleen te maken met de veel lagere energiekosten, maar vooral met de veel langere levensduur. Voor ondernemers geldt vaak een terugverdientijd van minder dan twee jaar”, aldus Vrisekoop.

De Nederlandse verlichting- en designmarkt zijn internationaal toonaangevend en komen samen tijdens LED Expo. Zo wordt voor het eerst tijdens een internationale verlichtingsvakbeurs een openbare verlichtings-tentoonstelling (van ruim 200 vierkante meter) gepresenteerd “Deze unieke tentoonstelling, met de titel Ademend Licht, is ontworpen door LXLBSNX: contextual lighting, een samenwerkingsverband tussen Nederlands' bekendste lichtadviseur Ellen de Vries (LuxLab) en Geurt Grosfeld (Sonax).”

Naast deze exclusieve OVL tentoonstelling, vindt de LED Expo bezoeker in het entreegebied de intrigerende expositie AREA 51; waar acht Nederlandse én buitenlandse bedrijven de lichtarmaturen presenteren van verschillende internationale designers uit hun portfolio. AREA 51 wordt georganiseerd in samenwerking met de Lighting Design Academy.

www.ledexpo.nl
 


Deel op Social Media 

05-01-2016 8:30

Philips presenteert een aantal nieuwe zogenoemde 'Philips Friends of Hue-partners'. De producten van Bosch, Logitech en Samsung SmartThings kunnen sinds kort geïntegreerd kunnen worden met Philips Hue en gecertificeerd zijn voor het leveren van naadloze nieuwe verlichtingservaringen.

“We zijn verheugd onze nieuwe partners te kunnen aankondigen”, zegt Sridhar Kumaraswamy, Business Leader Connected Home Systems bij Philips Lighting. “We hebben eerder al de handen ineen geslagen met Apple en Nest; al deze Friends of Hue-partnerschappen versterken de impact van verlichting voor het helpen realiseren van het Internet der Dingen voor woningen. Door onze lampen te integreren met innovaties van onze partners kunnen vandaag de dag en ver in de toekomst nieuwe verlichtingservaringen bieden die een waarde van licht ontsluiten die verdergaat dan alleen licht geven.”

"Verlichting heeft bewezen het nummer één belang van de connected woning te zijn. Philips Hue is 's werelds toonaangevende connected verlichtingssysteem voor woningen. Via het ontwikkelaarsprogramma ervan zijn er nu meer dan 450 apps van derden verkrijgbaar. Het verandert hoe licht in en om de woning wordt gebruikt om een ruimte te verbeteren, de stemming te verhogen of eenvoudig het leven van alledag te vergemakkelijken. In feite zijn de mogelijkheden onbegrensd: het prikkelen van uw zintuigen, het verlichten van uw momenten of zelfs dingen automatiseren voor uw gemoedsrust."

www.meethue.com

Deel op Social Media 

05-01-2016 8:30

Havells Sylvania gaat deels over in andere handen. Dat meldt Havells India in persbericht. Feilo Acoustics, een Chinese fabrikant  van verlichtingsproducten voor huishoudelijke, commerciële en industriële toepassingen, heeft op donderdag 10 december 2015 een koopovereenkomst ondertekend. Het is de bedoeling dat Feilo 80 procent van de aandelen in Havells Sylvania overneemt.

Feilo is een beursgenoteerd bedrijf dat actief is in de verlichtingsmarkt met bedrijven als Yaming, Beijing Shenan en Sunlight. De combinatie van Feilo en Sylvania creëert volgens Havells-topman Anil Rai Gupta een internationaal sterk bedrijf met directe voordelen voor de klanten: een uitgebreider productaanbod, versterkte financiële kracht en een hogere gezamenlijke focus op technologie en design. Naar verwachting wordt de transactie in februari afgerond.

www.havells-sylvania.com

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >