Nieuws


30-08-2015 9:34

Met ruim achthonderd concerten per jaar is de Musik Verein in Wenen een van de leidende concertgebouwen in de wereld. Het gebouw heeft een indrukwekkende geschiedenis en werd geopend in 1870. In het gebouw bevinden zich zeven zalen, waarbij de beroemde grote zaal alleen al een capaciteit van meer dan tweeduizend personen heeft.Voor het aanlichten van de façade van de Musik Verein is, na uitgebreide testen en productvergelijkingen, de keus gevallen op de REVO-armaturen van CLS.
CLS bleek in staat om een klantspecifieke oplossing te leveren, met de juiste kleur warm wit. Om exact de goede kleur te kunnen te generen (2.400 Kelvin), werden de REVO-armaturen voorzien van vier stuks warm wit en vier stuks amberkleurige LED’s. Daarnaast werden de REVO-armaturen in een speciale kleur geanodiseerd, zodat de armaturen optimaal harmoniseren met de buitengevel van het gebouw.

Teneinde zo min mogelijk storende kabelwerkzaamheden in en op de gevel te hoeven verrichten, werd gekozen voor de Modularuitvoering van de REVO, waarbij elk armatuur voorzien is van een in/out IP67 connector voor eenvoudig doorlussen.

Om verblinding te voorkomen bij voetgangers in de straat is een aantal armaturen voorzien van zogenaamde ‘snoots’. Deze accessoire zal in oktober voor alle uitvoeringen van de REVO beschikbaar komen.

http://www.cls-led.com/?lang=nl

 

Deel op Social Media

 

25-08-2015 12:00

Lagotronics, importeur en leverancier van verlichting, staat aan de vooravond van een nieuwe, grote stap richting de toekomst. Het gerenommeerde Duitse bedrijf SLV heeft de Venlose onderneming overgenomen.

“De bedrijfsovername betekent optimale bediening van onze clientèle, met absolute waarborging van de continuïteit en kwaliteit voor de klant en een vlekkeloze integratie van de huidige bedrijfsprocessen in nieuwe uitdagingen,” aldus algemeen directeur Martijn Hendrikx. “Het zijn mooie, commerciële woorden, maar eigenlijk wil ik alleen maar duidelijk maken dat wij ontzettend veel zin hebben in deze fraaie uitdaging. Het biedt namelijk enorme kansen voor onze klanten en dus ook voor onszelf. Met SLV halen we een stuk kennis, dienstverlening en consultancy in huis die verrijkingen zijn voor ons bedrijf en onze afnemers en waarbij we onze marktpositie in de verlichtingsindustrie nog meer zullen versterken.”

SLV staat al vele jaren bekend om haar brede portfolio van hoogwaardige verlichting voor binnen en buiten. De “BIG WHITE” catalogus is een begrip in de branche. Het bedrijf richt zich in 95 landen op wereldwijde distributie van verlichtingsproducten. Lagotronics BV geniet vooral bekendheid als pionier op het gebied van led verlichting en als betrouwbare importeur en groothandel van verlichting. Wat deze twee merken gemeenschappelijk hebben: de hoogwaardige, getoetste productkwaliteit, moderne technologieën en een aantrekkelijk design.

Met gepaste trots geven de beide bedrijven bekendheid aan 'Lagotronics by SLV'. Lagotronics is voortaan eigendom van SLV. Met gebundelde krachten zullen zij garant staan voor nieuwe ontwikkelingen, producten en diensten met een toegevoegde waarde voor de klant en een hoge klanttevredenheid. Lagotronics blijft actief vanuit haar kantoor in Venlo, met dezelfde mensen en directie. Lagotronics blijft ook led producten op de markt brengen onder het merk DecaLED.

Op dinsdag 29 september a.s. opent de beurs Elektrotechniek voor de 22e keer de deuren in de Jaarbeurs Utrecht. Lagotronics is hier in haar nieuwe hoedanigheid aanwezig op stand B.055 in hal 12.

www.lagotronics.nl

Deel op Social Media 

24-08-2015 8:30

Stichting KIEN en de NSVV hebben in 2012 de handen ineen geslagen en besloten te gaan samenwerken om de installateur van permanente kennis over licht en (LED)verlichting te voorzien. Tijdens deze innovatiereis, die gezien moet worden als een langjarig samenwerkingsverband, zullen de medereizigers regelmatig worden geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen.

Voor de volgende etappe van deze reis wordt u dan ook van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst 'Op weg naar LED-kwaliteit in binnenverlichting'op donderdag 17 september bij het NBC in Nieuwegein  (14:00 – 18:00). Tijdens deze bijeenkomst staat het uitwisselen van kennis en ervaringen tussen installateurs, adviseurs en architecten centraal, met als doel deze specialisaties (nog) beter te laten samenwerken. "Onder leiding van de dagvoorzitter is er voldoende ruimte voor discussie en kennisuitwisseling tussen sprekers en de deelnemers."

Deze bijeenkomst is een vervolg op de gezamenlijke innovatiereis van NSVV en KIEN, waarbij vanaf nu ook UNETO-VNI aanhaakt. "Immers op basis van deze kennisuitwisseling zullen knelpunten worden geïnventariseerd die de input vormen voor toekomstige sessies met als doel te komen tot kwaliteitsverbetering van toekomstige (led)verlichtingsinstallaties. Installateurs vertellen op basis van hun ervaringen hoe innovaties hun weg in de praktijk vinden, hoe dit beter kan en wellicht moet."

"Op donderdag 17 september 2014, van 14:00 tot 18:00, ontvangen wij u graag in het NBC in Nieuwegein. Na afloop niet in de file, maar onder het genot van een hapje/drankje mogelijkheid tot netwerken. De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van E-installatiebedrijven, architecten, adviseurs, gebouweigenaren, facilitairmanagers, fabrikanten en andere belangstellenden."

www.nsvv.nl

Deel op Social Media 

 

12-08-2015 17:52

Luxor Licht heeft het leveringsprogramma uitgebreid met verschillende noodunits ten behoeve van LED-verlichtingsarmaturen die zijn voorzien van een aangesloten driver. Deze noodunits zijn speciaal ontwikkeld om op een eenvoudige wijze een brede oplossing te kunnen bieden voor decentrale noodverlichting bij inbouwarmaturen.

De inbouwarmaturen kunnen rechtstreeks op de noodunit worden aangesloten. Deze noodunit, UPS (uninterruptable power supply), is dusdanig ontworpen om bij tijdelijke stroomuitval 230 Volt te kunnen overbruggen. Het geïntegreerde batterijpakket kan, bij een volledig opgeladen batterij, een armatuur minimaal 1 uur op basis van 90 procent van het maximaal opgenomen vermogen laten branden. Het totaal opgenomen armatuurvermogen dient altijd lager of  gelijk te zijn aan de maximaal toelaatbare aansluitwaarde op de noodunit.De noodunits LL2318 en LL2340 zijn zo ontworpen dat ze LED-armaturen gedurende minimaal 1 uur lang van 230 Volgt kunnen voorzien. De LL2318 realiseert dat voor een LED-armatuur tot een maximaal opgenomen vermogen van 18 Watt. De LL2340 is bestemd voor LED-armaturen met een maximaal opgenomen vermogen van 40 Watt.

De solide behuizing is van aluminium, en is makkelijk te installeren. Aansluiting van de bedrading vindt plaats aan de kopse zijde van de unit. Aan de andere kopse zijde van de behuizing zijn een indicatie-LED en een testknop opgenomen. Met deze compacte UPS units is een groot assortiment LED-armaturen eenvoudig uit te breiden met een noodvoeding.

Noodunits met andere specificaties of voorzien van een Wieland GST18i4 aansluiting zijn op aanvraag leverbaar.

Luxor Licht introduceert de nieuwe noodunits tijdens de vakbeurs Elektrotechniek (29 september tot en met 2 oktober in Jaarbeurs Utrecht) in Hal 10, stand A002.
 

www.luxorlicht.nl

 

Deel op Social Media

 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >