Nieuws


30-07-2015 9:18

Het aantal deelnemers van LightRec groeide het afgelopen jaar flink, zo blijkt uit het jaarverslag van de stichting dat vandaag werd gepubliceerd. Sinds juli 2014 hebben dertig nieuwe  verlichtingsproducenten en -importeurs zich aangemeld bij het inzamelsysteem. Deze groei is mede het gevolg van de Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) voor verlichtingsproducenten die begin dit jaar van kracht werd. Door deze AVV zijn alle producenten en importeurs van verlichting verplicht om zich aan te sluiten bij Stichting LightRec. LightRec is in Nederland opdrachtgever voor de inzameling en recycling van lampen.

In totaal zijn nu 468 deelnemers aangesloten bij de stichting. Toch houden nog niet alle producenten en importeurs zich aan deze wettelijk verplichting, aldus Gied van Hoorn, manager van LightRec. Van Hoorn: “We komen nog steeds producenten en importeurs tegen die niet zijn aangesloten bij LightRec. Als alle producenten zich aanmelden kunnen we de inzameling en recycling van verlichting ook voor de toekomst garanderen. Zo kunnen we zoveel mogelijk verlichting recyclen en schaarse grondstoffen behouden.”

Voor het eerst hebben Nederlanders meer LED-lampen dan spaarlampen gekocht, zo blijkt verder uit het jaarverslag van de stichting. De verkoop van LED-lampen groeide het afgelopen jaar met maar liefst 55 procent naar 11,2 miljoen exemplaren. Ook verkoop van TL-verlichting en armaturen steeg licht. Het aantal verkochte spaarlampen kwam uit op 6,2 miljoen stuks.

Volgens LightRec voltrekt de overgang naar LED-verlichting zich vooral op de professionele markt in een razend tempo. Consumenten doen er iets langer over om de omschakeling te maken. LightRec grijpt deze transitie aan om extra aandacht te vragen voor het feit dat de oude gasontladingslampen (TL-buizen en spaarlampen) die worden vervangen, moeten worden ingezameld voor recycling.
Van Hoorn: “Deze lampen bevatten stoffen die apart moeten worden verwerkt en goed kunnen worden gerecycled.”

Daarnaast benadrukt de stichting dat ook LED-verlichting aan het einde van de levensduur apart moet worden ingeleverd voor recycling.

 

wecycle.nl

 

Deel op Social Media

29-07-2015 8:00

Bruynzeel Storage Systems maakt sinds kort gebruik van circulaire verlichting van Philips. Op 22 september wordt er een bijeenkomst georganiseerd waar het concept zal worden toegelicht.

Bruynzeel Storage Systems is één van de bedrijven die de principes van de circulaire economie implementeert en die gebruik maakt van Philips Circular Lighting. Door het gebruik van energie-efficiënte LED-verlichting wordt naar verluidt 73 procent afname van het elektriciteitsverbruik gerealiseerd. "Grondstoffen worden maximaal benut doordat Philips eigenaar blijft van de installatie. Zij zorgen voor een tweede leven van het systeem, waardoor het circulaire model compleet wordt. Het vernieuwde lichtdesign zorgt daarnaast voor een verbeterde lichtbeleving en optimale veiligheid. Deze oplossing biedt dus voordelen op het gebied van duurzaamheid, productiviteit én effectiviteit."

"Graag nodigen wij u uit om op dinsdag 22 september 2015 bij ons een kijkje achter de schermen te nemen. Tijdens deze bijeenkomst kunt u ervaren hoe Bruynzeel en Philips de eerste stappen hebben gezet in het vormgeven van een circulair economisch model en hoe de partijen concreet samenwerken om dit in de praktijk te brengen."

De sprekers zijn Igor La Vos (CEO Bruynzeel Storage Systems), Frank van der Vloed (General Manager Philips Lighting Benelux),Thomas Rau (Innovator en oprichter van Turntoo) en Bram Adema (Directeur Corporate Facility Partners).

De bijeenkomst wordt op 22 september gehouden van 13:30 uur tot 17:00 uur bij Bruynzeel Storage Systems op Industrieterrein Panningen, 5981 NK in Panningen.

www.philips.nl

Deel op Social Media

17-07-2015 8:00

De showroom van Flos in Amsterdam is ingrijpend verbouwd. Dat meldt de Italiaanse lichtfabrikant in een nieuwsbrief.

"In de nieuwe presentatie heeft de nieuwste aanwinst ARES een eigen plaats gekregen in de showroom. Verder is er uitgebreide aandacht voor het Buschfeld rail-systeem en zijn er nieuwe FLOS lineaire lichtprofielen in LED."

De showroom is te vinden aan de Cruquiusweg 109Q in Amsterdam.

www.flos.it

Deel op Social Media 

14-07-2015 8:31

CLS LED gaat verhuizen. "Door de groei die CLS LED op dit moment meemaakt voldoet het huidige pand niet meer aan de eisen om op grote schaal professionele LED verlichtingsarmaturen te kunnen produceren. Na een lange periode van zoeken naar een geschikte locatie of eventuele nieuwbouw, hebben we de perfecte locatie gevonden."

De fraaie architectuur van het nieuwe pand past perfect bij CLS, waarbij de combinatie van design en functionaliteit ook altijd terug te vinden is in haar armaturen. "Wij zijn dan ook erg trots dat we na een uitvoerige verbouwing dit fantastische gebouw mogen betrekken."
De nieuwe locatie heeft maar liefst 3.000 vierkante meter magazijn- en productieruimte en meer dan 1.000 vierkante meter kantoorruimte.

De verhuizing is volgens de woordvoerder een logische stap om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. "De productieruimte is groots opgezet en zeer professioneel ingericht. Hierdoor kunnen we ook bij de huidige groei blijven voldoen aan het streven om iedere order, in welke configuratie dan ook, binnen twee weken te kunnen produceren."

Op vrijdag 17 juli, maandag 20 juli en dinsdag 21 juli zal CLS LED minder goed bereikbaar zijn in verband met de verhuizing. "Vanaf 22 juli 2015 zullen wij vanuit het nieuwe adres werken." De nieuwe adresgegevens luiden: CLS LED BV, Bijsterhuizen 2523, 6604 LM in Wijchen.

Deel op Social Media 

14-07-2015 8:30

Op dinsdagavond 7 juli, een stormachtige zomerse avond lanceerde Romar ‘Het theater dat retail heet’. Een workshop speciaal gericht op de retail en de rol van beleving daarin. Commercieel directeuren uit de retailomgeving, retailexperts en natuurlijk de retailers zelf stapten vol verwachting de Experience Room binnen. 

De manier waarop consumenten winkelen is de laatste jaren enorm veranderd. Dat is geen geheim. Online shoppen heeft een vlucht genomen en webwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Nooit was het eenvoudiger om kleding, elektronica, verzorgingsproducten en zelfs meubels en boodschappen online te bestellen. Wil je als retail-ondernemer dus nog mee kunnen, zul je mee moeten veranderen. Aandacht op de klantenreis, de beleving, is waar de nieuwe focus binnen retail moet liggen. Want dat is waar je als winkel waarde kunt toevoegen en het verschil kunt maken. Dat is waar de kansen liggen. Maar hoe pak je dat aan?

Annemieke Casteelen, Sales & Marketing Director: “Winkelbeleving creëer je niet zomaar. Daarvoor moeten interieur, licht, geluid, geur en beeld volledig met elkaar en met het branding-concept in lijn liggen. Want het maakt natuurlijk uit wat de propositie van de winkel is, wie de doelgroep is en wat de winkel wil uitstralen. Echte beleving ontstaat als een consument zodanig betrokken raakt bij de situatie dat hij een blijvende indruk opdoet.”

Roger Casteelen, Concepts & Design Director: “Je kunt het werken aan belevenissen daarom vergelijken met ‘theater’ maken. De winkeleigenaar of -manager is de regisseur, de winkel het podium, de medewerkers de acteurs en klanten vormen het publiek. Aangezien je niet oneindig dezelfde voorstelling kunt voorschotelen aan je publiek, zul je het podium telkens opnieuw moeten inrichten en de medewerkers anders laten ‘acteren’. Dat vraagt om de nodige flexibiliteit.”

Reacties van workshopbezoekers: “Het was een bijzonder fijne avond met veel interessante items.” “Ik ken Romar al lang, maar elke keer blijven ze mij verrassen.” “De sprekers waren helder, duidelijk en niet te technisch.” “Ik heb een heel andere kijk gekregen op beleving, en wat het allemaal kan betekenen.”

Deel op Social Media 

03-07-2015 9:16

Op internet is een fimpje verschenen van de lichtinstalltie Wallflower, die Marcel Wanders in 2009 ontwierp. De lichtinstallatie maakt deel uit van de permanente collectie van het Philadelphia Museum of Art.

www.marcelwanders.com

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >