Nieuws


28-05-2015 9:28

Vilt aan Zee doet mee aan de vakbeurs Design District, die op 3, 4 en 5 juni wordt gehouden op het Hembrugterrein in Zaandam.

De verlichtingsspecialist staat op Design District met het collecties ‘Whispering Wall’ en presenteert de eigen wand- en lampencollectie, alsmede de gezamenlijke collectie ‘Felt+Paper’.

 

www.viltaanzee.nl

www.designdistrict.nl

 

 

Deel op Social Media

28-05-2015 8:54

(advertorial)


 

CELO van Famostar is dé ideale LED-oplossing voor vluchtwegverlichting, anti-paniekverlichting en vluchtwegaanduiding. In- en opbouwarmaturen die uitblinken in montagegemak, design en onopvallendheid. Vorige keer maakte u kennis met CELO inbouw, deze editie volgt CELO opbouw.

Compacte vormgeving
De naam CELO is Latijn voor ‘verborgen’: het design is rustig en compact, waardoor de armatuur niet opvalt op het plafond. Hierdoor is CELO alleen zichtbaar wanneer het nodig is: in nood! CELO opbouw is uitermate geschikt voor constructieve plafonds, zoals in een trappenhuis of aula.Dé oplossing voor iedere vluchtweg
Door de keuze uit drie verschillende lenzen is elke vluchtweg van een optimaal lichtpatroon te voorzien. De L-lens geeft een langwerpig lichtpatroon op de vluchtweg, wat ideaal is in gangen. De C-lens is ideaal in open ruimtes zoals een aula of ontvangstruimte door het cirkelvormig lichtpatroon. De S-lens is geschikt voor het verlichten van een object met 5 lux, zoals een EHBO-post, brandblusvoorziening of brandmeldpunt (zie NEN-EN 1838). Tevens is deze spotuitvoering geschikt voor het verlichten van de vluchtweg bij spanningsuitval bij grote ophanghoogtes (4 tot 6 meter). Ook is de S-lens geschikt om een lichtniveau van 10 lux te bereiken in kritieke ruimten.

Lensrotator
Dankzij de lensrotator kan het lichtpatroon optimaal op de vluchtweg worden afgesteld. Deze zorgt ervoor dat de lens 90 graden gedraaid kan worden zodat altijd de juiste montagewijze verzekerd is. 

Wilt u meer informatie of onze productvideo’s bekijken?
Bezoek famostar.nl/CELO
 


 

 

Deel op Social Media

27-05-2015 9:06

Eikelenboom levert een heel scala aan designlampen van verschillende aanbieders. Eén van de producten is de Parison van Resident. Dit is een hanglamp van mondgeblazen glas waarbij een mix van zwart en helder glas is gebruikt.

"De kleur verloopt gradueel van opaal naar transparant", aldus een woordvoerder. "Een hoge kwaliteit LED-lamp zorgt voor een warme gloed."
De bijzondere vorm van Parison ontstaat tijdens het productieproces. Het is indrukwekkend om dit vakmanschap te zien. Daarom deelde Eikelenboom het volgende filmpje:

www.eikelenboom.nl

Deel op Social Media 

26-05-2015 8:00

Atomis presenteert een nieuwe in eigen studio ontwikkelde reeks armaturen. “Het programma reikt nu van LED-inbouwspots, richtbare spots, opbouw- en pendelarmaturen tot de nieuwe reeks Fusion modulaire LED modules.”

“Bovendien zijn al onze LED-armaturen vanaf maart 2015 voorzien van de nieuwe vierde generatie LED’s, hetgeen resulteert in verbeterde specificaties.”

Nieuw in de catalogus is de serie Fusion, een reeks modulaire armaturen die volgens Atomis een alternatief vormen voor T8- en T5-armaturen. “Kenmerkend is de hoogwaardige optiek, waardoor Fusion uitermate geschikt is voor toepassing in onder meer kantoren, scholen en zorginstellingen. Fusion is beschikbaar als in- en opbouwmodule, bandraster- en klimaatplafonduitvoering. Tevens zijn er uitvoeringen beschikbaar die geschikt zijn voor plenumafzuiging, geïntegreerde daglichtdimming-sensor.” Ook speciale maatvoeringen behoren tot de mogelijkheden.

www.atomis.nl


Deel op Social Media 

22-05-2015 8:20

Osram is dit jaar de officiële lichtpartner van het Eurovisie Songfestival. De lichtfabrikant is verantwoordelijk voor het overgrote deel van de verlichting.

De show bevat verlichting van de Italiaanse Osram-dochter Clay Paky, die het Eurovisie Songfestival en haar sterren zal veranderen in een visueel aantrekkelijk en glorieus spektakel. "De producten van deze event lighting specialist hebben een uitstekende reputatie en worden al jaren veelvuldig gebruikt voor shows als van Kylie Minogue en Robbie Williams", aldus een woordvoerder.

De verlichting zal worden gebruikt in de “Stadthalle” voor zowel de halve finales als finales. ”We veranderen het grootste entertainmentspektakel ter wereld in het grootste lichttechnologische event met onze lichtsystemen.” vertelt Hans Joachim Schwabe, CEO Osram Specialty Lighting. “We willen de show neerzetten als een onvergetelijk event voor het publiek.”

Voorts presenteert Osram zijn Lightify LED lichtsysteem in het 'Eurovision Village' in het centrum van de stad. Daar worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht om het festival op grote schermen te kunnen meebeleven. "Met een gratis app op smartphone of tablet kan eigen lichtcontrole op een unieke manier worden uitgeprobeerd, door deze app te gebruiken om te stemmen en zo je voorkeur te laten zien per deelnemer gedurende de finale op een schaal van 1 tot 12. De resultaten van het stemmen met deze app, zullen worden vertaald naar kleur en het 'Eurovision Village' zal baden in het licht van de gekozen kleur. Rood licht betekent het maximaal aantal punten en blauw licht juist de andere kant, slechts 1 punt." 

“Het Eurovisie Songfestival is een ideaal platform voor Lightify. Jongeren kunnen nu licht gebruiken om een extra stimulans en emotionele lading te geven aan dit belangrijke event.” zegt Timon Rupp, hoofd van Lightify Innoventure bij Osram. “Osram laat met Lightify zijn innovatiekracht zien.”

www.osram.nl


Deel op Social Media 
 

20-05-2015 11:11

CLS is een Nederlandse fabrikant van LED verlichting, toepasbaar in verschillende segmenten zoals kantoren, theaters, retail, façade verlichting, tuinen en parken. Sinds 2014 heeft CLS ook een hele museum productlijn uitgerold. Deze collectie wordt gepresenteerd op de eerste editie van de Museum Vakdagen. Deze vindt plaats op 27 en 28 mei 2015 in het Evoluon in Eindhoven.

"Door een intensieve samenwerking met bekende Nederlandse lichtontwerpers is er in de afgelopen jaren hard gewerkt aan een unieke collectie armaturen voor museale toepassingen", aldus het bedrijf. "Kenmerken van deze armaturen zijn de modulaire bouwvorm, waardoor ontwerpers op een eenvoudige wijze het door hen gewenste armatuur via een online configurator kunnen samenstellen. Hierdoor zijn talloze variabelen zoals lichttemperatuur, lichtopeningshoek, CRI, maar ook de verschillende dimmogelijkheden eenvoudig te selecteren. Zo zijn er van de REVO armaturen reeks meer dan 2200 variaties mogelijk."

De snelle groei van CLS in de wereld van musea valt op te merken aan de vele verschillende landen waar CLS in 2014 en 2015 haar armaturen heeft verkocht. Zo werden er projecten uitgevoerd in onder meer Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en het Caribisch gebied. "Ongetwijfeld zullen er nog vele museumprojecten volgen in verschillende landen."

CLS is tijdens de Museum Vakdagen te vinden op standnummer 1.7.

www.cls-led.com

Deel op Social Media 
 

15-05-2015 8:30

Goed nieuws voor Trilux: het design van de laatste in de Lateralo familie, de Lateralo Ring LED, is bekroond met een Red Dot Award 2015."Dit lid van de Lateralo familie, waarvan de Lateralo Plus in 2014 al werd bekroond met meerdere awards, staat voor puur design", aldus een woordvoerder.

Het armatuur gaat gemakkelijk op in alle architectonische interieurs. De complete Lateralo familie is ontwikkeld in samenwerking met bekroond designer Hartmut S. Engel. "De Lateralo Ring LED is ultravlak en lijkt door haar transparante voorkomen gewichtloos in de ruimte te zweven. Deze indruk wordt nog versterkt door het feit dat er geen afzonderlijk netsnoer zichtbaar is. In plaats daarvan wordt de Lateralo Ring LED gevoed via de dunne draadophangingen."

Uitgeschakeld past de extreem vlakke pendelarmatuur met zijn ronde vorm volgens Trilux in elk ruimteconcept. "Maar de werkelijke sterkte van de Lateralo Ring LED komt pas naar boven als ze ingeschakeld is. Dit armatuur biedt een optimaal visueel comfort en een nagenoeg schaduwvrij, uitgestrekt licht. Dat is mogelijk door de innovatieve lichtsturing met een indirecte lichtcomponent die een bijzonder brede lichtverdeling heeft. Deze vereenvoudigt ook de lichtplanning en interieurinrichting, aangezien de lichtverdeling met gelijkblijvende breedte een variabele afstand tot het plafond mogelijk maakt."

www.trilux.com

Deel op Social Media 

13-05-2015 8:00

Vanavond nog te zien op het Museumplein in Amsterdam: het lichtkunstwerk Waterlicht van Daan Roosegaarde. Op 11, 12 en 13 mei (vandaag) wordt het gehele plein tussen 22:00 uur en middernacht met blauw licht virtueel 'onder water' gezet.

Roosegaarde: "Waterllicht laat zien hoe Nederland eruit zou zien zonder de maatregelen tegen de zee." Het kunstwerk bestaat uit gegolfde lijnen van blauw licht, gegenereerd met behulp van LED-technologie, lenzen en software.

Aanleiding voor het kunstwerk is de recente aankoop door het Rijksmuseum van het zeventiende eeuwse schilderij van Jan Asselijn over de overstroming van Amsterdam in 1651. Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes: "Het schilderij toont duidelijk de situatie in Nederland: we hebben altijd onder zeeniveau geleefd."

www.studioroosegaarde.net

Deel op Social Media 
 

07-05-2015 8:59

(advertorial)
 

CELO van Famostar is dé ideale LED-oplossing voor vluchtwegverlichting, anti-paniekverlichting en vluchtwegaanduiding. In- en opbouwarmaturen die uitblinken in montagegemak, design en onopvallendheid. In dit bericht maakt u kennis met CELO inbouw, volgende maand volgt CELO opbouw.Minimalistisch design
De naam CELO is Latijn voor ‘verborgen’: het design is strak, rond en gestroomlijnd, waardoor de armatuur niet opvalt. De compacte CELO is onopvallend weg te werken in alle gangbare plafonds, zoals in een kantoor of receptie. Hierdoor is CELO alleen zichtbaar wanneer het nodig is: in nood!Dé oplossing voor iedere vluchtweg
Door de keuze uit drie verschillende lenzen is elke vluchtweg van een optimaal lichtpatroon te voorzien. De L-lens geeft een langwerpig lichtpatroon op de vluchtweg, wat ideaal is in gangen. De C-lens is ideaal in open ruimtes zoals een aula of ontvangstruimte door het cirkelvormig lichtpatroon. De S-lens is geschikt voor het verlichten van een object met 5 lux, zoals een EHBO-post, brandblusvoorziening of brandmeldpunt (zie NEN-EN 1838). Tevens is deze spotuitvoering geschikt voor het verlichten van de vluchtweg bij spanningsuitval bij grote ophanghoogtes (4 tot 6 meter). Ook is de S-lens geschikt om een lichtniveau van 10 lux te bereiken in kritieke ruimten.Wilt u meer informatie of productvideo’s bekijken?
Bezoek famostar.nl/CELO


 

Deel op Social Media

 

 

06-05-2015 8:00

Vrijdag 24 april maakte Romar kennis met Invisua Lighting. Na een interessante kennistraining en uitgebreide uitleg over de producten van Invisua Lighting, schudden directeuren Annemieke Casteelen en Matthijs Keuper de hand voor een officiële samenwerking. Met deze samenwerking vult Romar zijn productportfolio aan met de nieuwste en meest innovatieve producten op het gebied van musea- en retailverlichting.

Invisua Lighting, gestart in 2009, is gespecialiseerd in retail-, musea-, en horecaverlichting. Invisua: “Wij geloven dat dynamische verlichting een essentieel instrument is om de gewenste sfeer aan een professionele ruimte te geven, geschikt voor het moment van de dag of de tijd van het jaar. Om dit mogelijk te maken, hebben we een innovatief dynamisch verlichtingssysteem ontwikkeld dat verlichting interessanter, aantrekkelijker en natuurlijker maakt.”

De zoektocht van Romar naar een kwalitatieve en innovatieve partner op het gebied van retailverlichting duurde lang, maar na de ontmoeting op de LED EXPO Benelux beurs was de keuze snel gemaakt. Annemieke Casteelen, Sales en Marketing Director: “De enthousiaste inzet van Invisua Lighting werkt motiverend en aanstekelijk. Ik vind het een mooi en bijzonder product voor de retail.”

Roger Casteelen, Concept & Design Director bij Romar is ook erg content met deze nieuwe samenwerking. “De kennisdeling en productintroductie was erg interessant. Er waren veel medewerkers van Team Romar aanwezig bij de kennisdeling en productintroductie. De gebruiksvriendelijke draadloze sturing geeft de mogelijkheid om deze producten flexibel toe te passen in verlichtingsplannen. Zowel productttechnisch als installatietechnisch zijn de producten van Invisua Lighting een echte aanwinst.”

www.romarled.nl

Deel op Social Media 

01-05-2015 14:36

In samenwerking met WakaWaka, een Nederlandse producent van lampen en opladers op zonne-energie, doneren de Unica Foundation en haar business partners drieduizend WakaWaka Powers aan de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. WakaWaka doneert zelf tweeduizend WakaWaka’s, waardoor er in totaal vijfduizend WakaWaka’s naar Nepal gaan.


De WakaWaka Power+ is een oplader en lamp op zonne-energie, geeft veilig en duurzaam licht en laadt vrijwel iedere telefoon en elk klein elektronisch apparaat op, zoals een radio. De WakaWaka’s worden verspreid onder verschillende hulporganisaties in Nepal waar de Unica Foundation al jarenlang mee samenwerkt. Zij zorgen ervoor dat overlevenden van de aardbeving in de zwaarst getroffen gebieden ook na zonsondergang licht hebben en dat hulpverleners kunnen zoeken in de puinhopen. Daarnaast kunnen slachtoffers hun telefoon opladen en radio’s aansluiten, zodat ze bereikbaar zijn en communicatie met familie en vrienden mogelijk is.

De aardbeving heeft niet alleen grote delen van de hoofdstad Kathmandu, maar ook de vele dorpen in de onherbergzame gebieden verwoest. Acht miljoen mensen zijn getroffen door de aardbeving. Het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de vijfduizend. Grote delen van het land hebben door de aardbeving geen toegang tot licht en elektriciteit. Ook voor de ramp had 66 procent van Nepal geen toegang tot het elektriciteitsnetwerk.

De Unica Foundation is al jaren actief in Nepal op het gebied van duurzame energieoplossingen. Met deze donatie wordt gehoor gegeven aan de verschillende verzoeken voor licht en elektriciteit van internationale hulporganisaties die ter plekke zijn.

Samen met andere organisaties hopen WakaWaka en Unica nog meer lokale hulpteams en getroffen families en hulpverleners te kunnen voorzien van veilig licht en elektriciteit.

www.waka-waka.com/nepal

www.unicafoundation.nl
 
Deel op Social Media

 

01-05-2015 8:00

De gloednieuwe modewinkel Cuplé opende 11 april 2015 zijn deuren in Breda. Dankzij een nieuw paskamer-verlichtingsconcept kan de clientèle van de modewinkel haar nieuwe aankopen beoordelen in drie soorten verlichting; kaars-, studio- en daglicht. De Amsterdamse verlichtingsfabrikant Lightwell tekende voor deze spraakmakende verlichting die de naam Fitto draagt.

Eigenaresse Patricia de Groot-van Scheers zegt over de paskamerverlichting in haar gloednieuwe winkel: “Bij ons kan je jezelf van top tot teen in het nieuw steken, voor overdag en natuurlijk ook voor ‘s avonds. Ik merk dat het paskamerconcept aanslaat. Onze clientèle kan in de winkel blijven om de kleur te beoordelen en ook weet je met een druk op de lichtknop hoe iets je bij kaarslicht staat; de aanschaf van een nieuwe outfit is geen gok meer. Die zekerheid, dat vinden de mensen fijn!”

Het jonge bedrijf Lightwell draagt naar eigen zeggen met passie bij aan een duurzame wereld, daarbij vastberaden om de slimme en energiezuinige voordelen van deze verlichting voor iedereen bereikbaar te maken, zowel in retail - fashion en supermarkten - als bij openbare verlichting, waarbij de nadruk ligt op smart lighting. 

www.lightwell.eu

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >