Nieuws


28-03-2015 8:30

Lichtbelangstellenden opgelet. Annemieke Casteelen geeft samen met Roger Casteelen de workshop ‘Licht & beleving’. Deze workshop staat in het teken van (LED)verlichting & beleving in verschillende branches. Dinsdag 31 maart van 15:00-17:00 uur ervaren bezoekers onder andere hoe beleving op emoties werkt.

Deze middag is interactief; workshopbezoekers gaan zelf ervaren wat beleving kan doen voor hun onderneming. Roger en Annemieke Casteelen, die op 21 januari de titel zakenvrouw BAR 2014-2015 in de wacht sleepte, nemen de bezoekers mee naar de wereld van licht, LED en beleving. "Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de workshop."

De workshop wordt gegeven bij Romar Led’s Design Experience in Barendrecht. In de workshop wordt duidelijk welk effect een goed lichtconcept kan hebben op een onderneming. Dit zijn lichtconcepten op basis van LED-verlichting, maar in de workshop komt er veel meer aan bod. "Zo kunt u denken aan de combinatie met beeld, geluid en geur. U ervaart welke effecten deze aspecten kunnen hebben op uw klanten."

De workshop is interactief. "Middels opdrachten die met elkaar uitgevoerd, besproken en geëvalueerd worden kunt u uw eigen mening over licht, led en beleving vormen. Voor deze opdrachten is de showroom speciaal geprogrammeerd. Verder zult u de voordelen van LED-verlichting en diverse type producten ervaren, prachtige lichteffecten zien en merken wat lichtintensiteit kan doen met het brein. Ook leert u hoe u positieve associaties kunt versterken met verlichting."

Annemieke Casteelen werd op 21 januari 2015 gekozen tot Zakenvrouw BAR 2014-2015. Deze titel draagt ze met trots en wil ze graag uitdragen naar buiten. "Vrouwelijke ondernemers brengen balans in de ondernemingswereld."

www.romarled.nl

Deel op Social Media 

27-03-2015 8:30

Op de komende editie van Building Holland presenteert Trilux twee service gerichte concepten gericht op volledige ontzorging. "Eindgebruikers van een gebouw zijn namelijk niet langer op zoek naar een lamp of armatuur, maar wil simpelweg 'licht' – liefst op maat."

Initiator en directeur Aris Bakker geeft een korte uitleg over beide concepten, die op Building Holland 2015, van 31 maart tot en met 2 april gepresenteerd zullen worden. “We zien een duidelijke verschuiving in de behoefte van eindklanten. De echte toegevoegde waarde ligt voor een armaturenfabrikant niet langer in het aanbieden van (LED)-armaturen, maar in een grote mate van keuzevrijheid in lichtoplossingen met inbegrip van financiering en lange termijn instandhouding”, aldus Aris Bakker. “Hiertoe presenteren we twee compleet nieuwe concepten op Building Holland 2015. Light As A Managed service en Trilux Smart Lighting.”

“Met Light As A Managed Service kunt u zorgeloos gebruik maken van duurzaam licht in uw kantoor, zónder daarvoor te moeten investeren”, zo begint Bakker. “De investering wordt gedragen door Trilux. Wij garanderen de lichtprestatie, dragen zorg voor de basisinstallatie, de montage, het onderhoud en - bij lange termijn overeenkomsten – ook voor een eventueel tussentijdse vervanging door een nieuwe installatie. Voor deze complete dienstverlening berekent Trilux een vaste periodieke vergoeding.”

Met het concept zijn gebruikers volgens Trilux zonder investering verzekerd van optimaal licht met een energiebesparing tot wel 70 procent. "Deze lichtservice is niet enkel relevant voor kantoorsituaties, het kan namelijk ook worden toegepast in overheidsgebouwen, onderwijsinstellingen en zorgfaciliteiten."
 

“Het tweede concept dat wij op Building Holland presenteren is ' Trilux Smart Lighting'. Hiermee bent u naast hoogwaardige LED-verlichting - waarmee u direct bespaart op energiekosten en het comfort van uw gebouw verhoogd - ook verzekerd van gedetailleerde informatie over uw gebouw”, aldus Bakker. “De armatuur is namelijk uitgerust met intelligente sensoren die de aanwezigheid van mensen, de temperatuur en zelfs de luchtvochtigheid in de betreffende ruimte meet. Deze data wordt via een netwerk gecommuniceerd en gedeeld met een gebouwbeheersysteem. Hierbij maakt Trilux gebruik van Redwood/Comscope technologie.”

Trilux Smart Lighting stelt gebruikers in staat het beleidsplan voor het gebruik van het gebouw om te zetten in concrete maatregelen op het gebied van energieverbruik, schoonmaak- en onderhoudsdiensten, ruimte allocatie en veiligheid.

www.trilux.nl

Deel op Social Media 

25-03-2015 14:30

Modular Lighting Instruments, de Belgische fabrikant van architecturale verlichting, opent een nieuwe showroom in de wijk Soho in New York. Hiermee wil het bedrijf uit het Belgische Roeselare architecten inspireren én de Amerikaanse markt veroveren. Voor general manager Bart Maeyens een droom die uitkomt.

Het perfecte moment voor Modular om de Amerikaanse markt te veroveren is nu, vindt Bart Maeyens, general manager van Modular Lighting Instruments. “We geloven in ons groeipotentieel in de Verenigde Staten. Daarom investeren we enorm om ons huidig portfolio volgens de Amerikaanse norm UL gecertificeerd te krijgen. Met de nieuwe showroom in het mekka van het lichtontwerp nemen we een volgende stap in ons Amerikaanse verhaal. In de Soho-wijk in New creëren we een inspiratiecentrum voor onze belangrijkste doelgroepen: architecten en lichtontwerpers. Een droom die uitkomt.”

Modular Lighting Instruments startte in 1980. Oprichter Paul Rommens ontdekte een groot gat in de architecturale mark: armaturen die technologie en design combineren en ondersteund worden door een goede marketing. Sinds de introductie van Modular Lighting Instruments op de Noord-Amerikaanse markt ontving het merk heel positieve reacties van opdrachtgevers in de VS en Canada. De komende 3 jaar wil het bedrijf must-buy producten aanbieden aan Amerikaanse architecten, met als ultieme doel uit te groeien tot een van de leidende merken voor architecturale verlichting in de VS. De nieuwe showroom toont momenteel de best verkopende collecties zoals de Smart-serie, Spock en Stove.

De ontwerper van de nieuwe Modular-showroom is architect Amedeo G. Cavalchini. Hij liet zich zowel op technisch, commercieel, economisch als esthetisch vlak inspireren door de verlichtingsproducten die in de showroom hangen. De toonzaal is een synergie geworden tussen decoratieve en high-end verlichtingsarmaturen. Voor architecten en designers vormt de showroom een one-stop shop voor hun projecten. Op de eerste verdieping verdeelde Cavalchini de ruimte in 22 lichtboxen met elk een speciaal stilleven. Hiervoor gebruikte hij nieuwe materialen zoals geëtste aluminium wanden van De Castelli en grenen houten latten. De benedenverdieping combineert oud en nieuw door de integratie van bakstenen zuilen met moderne verlichtingselementen, een moderne vergaderruimte en leuke zithoeken.

www.supermodular.com

Deel op Social Media 

21-03-2015 8:30

Het evenement Lightin' Fashion is geslaagd. Dat meldt Brink Licht. "Het was een even bizar als verhelderend beeld donderdag 5 maart; zes rode paraplus onder zes verschillende spots."

Na een modeshow waarbij modellen onder vijf LED-spots en een gasontlandingslamp liepen besprak Timothy Meaker van Studio Brink het lichteffect van verschillende LED-modules voor fashion retail. "En met opvallende resultaten, betere specs geven niet altijd het betere licht."
 
De paraplu’s werden ingezet om onder elke spot dezelfde kleur te laten zien. Rood, een notoir lastige kleur voor LED-spots, is vaak een simpele test voor de kwaliteit van LED-verlichting. "Gelijk werd duidelijk dat dezelfde rode kleur onder de spots verschillend werd weergegeven. Daarnaast was goed te zien dat onder sommige spots de textuur zichtbaarder werd."
 
Het publiek was enthousiast over hoe de verschillen zichtbaar gemaakt werden. Bezoekers grepen na afloop de mogelijkheid aan om zelf nog eens onder de spots te lopen en het lichteffect te vergelijken. "Er waren LED-modules die de gasontlading bijna feilloos nabootsten."
 
Door enkele LED-modules werd de textuur of ook kleur juist heel anders benadrukt dan bij gasontlading. "Dit is ook het geval bij enkele speciaal voor retail geproduceerde LED-modules, waarvan een enkele gek genoeg juist veel kritiek oogstte. In elk geval hebben we veel over LED zichtbaar kunnen maken, ook dat het geen kwestie is van de juiste kleur wit en een hoge kleurweergave (CRI waarde) kiezen. Vast staat dat nog niet alle ledmodules overtuigen"
 
Het was volgens de woordvoerder een geslaagd evenement. "Leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar."

www.brinklicht.nl


Deel op Social Media 
 

15-03-2015 8:30

De hoofdingang van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam heeft een grondige renovatie ondergaan. Als onderdeel van de renovatie verwerkte E-installateur MM techniek meer dan 200 meter LivingLight LED-strip.

"Door de enorme hoogte van de gevel was het van groot belang dat de LED-lijn genoeg licht zou geven om het gewenste resultaat te realiseren,” legt Marco Wijngaarde, directeur van MM Techniek, uit. "Naast de lichtopbrengst van het systeem was het heel belangrijk om tot een goed integratie van de lichtlijnen te komen in het natuurstenen plafond. Daarnaast moesten wij een product selecteren met een lange levensduur en de juiste lichttechnische kenmerken. De juiste oplossing is gevonden binnen het LivingLight productenpakket."

Gezamenlijk met de adviseurs van LivingLight werd er een geanodiseerd 15 millimeter aluminium profiel met een heldere lens en een warm witte outdoor LED-strip geselecteerd. Er is meer dan 200 meter LED-strip, in 22 evenredige lijnen verwerkt. De lichtlijnen zijn zowel in het pand als aan de buitenzijde van het pand geïnstalleerd. Zowel de LED-drivers als de aansturing van het systeem vindt vanuit de binnenzijde van het pand plaats.

De reactie van Wijngaarde op de vraag ten aanzien van de tevredenheid van zijn klant is als volgt: “Boven verwachting. Gezamenlijk met het team van LivingLight hebben wij de juiste ondersteuningkunnen bieden en hebben wij een kwalitatief hoogwaardig systeem afgeleverd.Mijn klant is erg tevreden.”

www.livinglight.nl

Deel op Social Media 

13-03-2015 8:23

Van 21 tot en met 23 april wordt in Houten de Week van de Openbare Ruimte gehouden. Er is onder meer aandacht voor het onderwerp 'licht'.

De Week van de Openbare Ruimte bestaat uit drie losse themadagen voor bestuurders, beleidsmakers, hoofden uitvoering, stedenbouwkundigen, gebiedsregisseurs, landschapsarchitecten, ontwerpers, wetenschappers en andere specialisten op het gebied van ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte.

"Iedere dag is een interactieve belevenis op zich", aldus een woordvoerder. "Samen met andere deelnemers, sprekers, kennispartners, bedrijfsleven en de voorzitters van de werkateliers toetst en ontwikkelt u uw visie, wisselt u ervaringen en meningen uit én legt u nieuwe contacten met vakgenoten. Welke themadag u ook kiest vanuit uw interessegebied, het is een intensieve en leerzame dag samen met vakgenoten."

Op 21 april is er aandacht voor het thema 'Licht & Ruimte'. Licht in de openbare ruimte staat volop in de belangstelling dankzij razendsnelle technologische ontwikkelingen, energie- en milieudoelstellingen, organisatorische vraagstukken, rolverdeling tussen markt en overheid, beleving van licht, invloed van de burger en talloze andere onderwerpen. "Tijdens Ruimte & Licht gaat u in gesprek over oplossingen van vandaag en morgen, wisselen ervaringen en visies uit en bespreken de toekomst."

www.wvdor.nl

Deel op Social Media 

12-03-2015 9:07
BUCK produceert origineel ontworpen armaturen met een duurzaam karakter. Het bedrijf richt zich met name op de zorg en scholen en ontwikkelt op basis van de behoeften van deze doelgroepen verlichtingsoplossingen.


 
De armaturen van Buck zijn tot 95 procent recyclebaar. De projectgeoriënteerde organisatie werkt intensief samen met architecten en interieurontwerpers. De producten zijn bekroond met diverse designprijzen, zoals Red dot en IF.
 
Attiva Lichtprojecten introduceert BUCK op de Nederlandse markt. 

 
 
 
10-03-2015 10:30

De inzamelmiddelen van lampen en armaturen (recyclecontainers) zijn opgenomen in de besteksystematiek voor de woning- en utiliteitsbouw van Stabu. Deze nieuwe Stabu systematiek is begin dit jaar onder de naam ‘Stabu Bouwbreed’ officieel van start gegaan. LightRec en Wecycle hopen dat deze opname in de specificatiesystematiek, de inzameling van verlichting vanuit de bouw- en sloopsector zal stimuleren.

Volgens het Bouwbesluit van de Rijksoverheid is het apart afvoeren van verlichting en armaturen al verplicht. Vanaf nu is het echter ook mogelijk om de Wecycle inzamelmiddelen voor verlichting te nemen in het bestek of de projectbeschrijving in de classificatie Stabu Bouwsystemen & Installaties en de Stabu Werksoorten. De specificaties voor de verwijdering van verlichting zijn te vinden onder de secties Bouwplaatsvoorzieningen binnen beide classificaties van de Stabu Bouwbreed systematiek. Deze inzamelmiddelen staan onder de naam ‘recyclecontainers’ in het systeem.

Het opnemen van de inzamelmiddelen in Stabu Bouwbreed zorgt voor een extra herinnering aan de opdrachtgever en vergemakkelijkt de inzameling voor de betrokken bouw- en sloopbedrijven. LightRec, in Nederland opdrachtgever voor de recycling van energiezuinige verlichting, is dan ook verheugd met deze toevoeging.

Bewustwording
“We pleiten er al jaren voor dat de aparte verwijdering van verlichting wordt opgenomen in de besteksystematiek, zodat meer bouwbedrijven en hun opdrachtgevers stilstaan bij de verwijdering van lampen en armaturen”, aldus Jeroen Bartels, manager van LightRec. “Op deze manier hebben bouwbedrijven een goede leidraad voor het verwijderen van oude verlichting. Wij hopen dat het opnemen van de inzamelvoorzieningen in de Stabu systematiek een eerste positieve stimulans geeft aan de inzameling bij bouw- en sloopprojecten.”

Sebastiaan Brands, sr. juridisch adviseur bij Stabu: “Wij vinden de toevoeging van de inzamelmiddelen van lampen en armaturen aan onze systematiek belangrijk, omdat dit het inzamelen van verlichting voor uitvoerende partijen makkelijker maakt, zodat de in het Bouwbesluit vastgelegde verplichtingen hieromtrent beter kunnen worden nageleefd. Stabu roept in dit kader bestekschrijvend Nederland op om bij bouw- en sloopwerk, waarbij lampen en armaturen worden verwijderd, de inzamelcontainers van Wecycle op te nemen in de bestekken en projectbeschrijvingen.”

Stabu heeft momenteel in overweging om ook een contractbepaling op te nemen waarin uitvoerende partijen worden gewezen op hun wettelijke plicht, naast de opgenomen recyclecontainer-specificaties in de systematieksectie Bouwplaatsvoorzieningen.

Afvoeren verlichting
Energiezuinige verlichting kan tot meer dan 90 procent worden gerecycled en moet daarom apart worden ingezameld. Bouw- en sloopbedrijven kunnen zich aanmelden bij uitvoeringsorganisatie Wecycle om afgedankte armaturen en lampen verantwoord en gratis af te laten voeren. Bij grotere projecten laat Wecycle een container plaatsen op de bouw- of slooplocatie.

 

Deel op Social Media

10-03-2015 9:00

De Zweedse lichtfabrikant Aura Light heeft Zobra overgenomen, een Zweedse lichtfabrikant die indoor en outdoor armaturen ontwikkelt voor diverse toepassingen, zoals scholen, kantoren, retail en straatverlichting. Deze acquisitie is een belangrijke stap voor het bedrijf om een complete leverancier te worden op het gebied van energie-efficiënte lichtoplossingen.

Zobra ontwikkelt, produceert en verkoopt armaturen die toegepast kunnen worden in openbare ruimtes. Het bedrijf biedt een breed assortiment van armaturen aan voor zowel indoor als outdoor en focust hierbij op een innovatief design van het product. Zobra’s hoofdkantoor is gevestigd in Vimmerby in Zweden waar ook de productie plaatsvindt. Het bedrijf heeft in korte tijd een behoorlijke groei doorgemaakt en heeft hier erkenning voor gekregen van de markt.

"Deze acquisitie is een belangrijke stap in de groeistrategie van Aura Light. We zien een toename van de vraag naar complete lichtoplossingen bij onze klanten. Het is voor ons belangrijk om een totaalleverancier te zijn, waarbij we lichtbronnen, sensoren en armaturen aanbieden van de hoogste kwaliteit”, zegt Martin Malmros, CEO Aura Light International AB.

Tegenwoordig biedt Aura Light een uitgebreide product portfolio met Long Life lampen, LED-oplossingen, armaturen en LMS. In 2012 heeft Aura Light IQ Sensortech overgenomen, een leverancier van lichtregelsystemen. Zobra heeft in 2010 Noral overgenomen, een sterk merk in outdoor armaturen.

 

09-03-2015 8:30

Lichtliefhebbers opgelet: in het Light Experience Center in Amsterdam organiseert Eikelenboom vanmiddag en vanavond (9 maart) de bijeenkomst Light Bites. het betreft een 'inspirerend event met de nieuwste innovatieve lichtconcepten van Belux en Wever & Ducre'.

Tijdens de bijeenkomst zal Birgitta Rottmann van Grroup A Architecten het één en ander vertellen over het prestigieuze interieur van de door OMA (Rem Koolhaas) ontworpen gebouw De Rotterdam, waar onder meer Clouds van Belux zijn toegepast.

Clouds van Belux in De Rotterdam.

Simone Collon, Lighting Associate bij Arup, zal tijdens de bijeenkomst spreken over 'night time identities'. Naar verwachting duurt Light Bites tot rond 20:00 uur.

Het Light Experience Center van Eikelenboom is te vinden aan de Cruquiusweg 111-L in Amsterdam. Het evenement begint om 16:00 uur vanmiddag (maandag 9 maart).

www.eikelenboom.nl

Deel op Social Media 

 

05-03-2015 8:48
Interieurlabel House Doctor combineert in de nieuwe collectie industrieel design met speelse elementen en een snufje Deense nuchterheid. Een mooi voorbeeld is de gloednieuwe wandlamp Molecular, die is ontworpen met een knipoog naar de opbouw van moleculen.
 
De lamp heeft een industriële uitstraling door het gebruik van robuuste materialen als ijzer en messing. Het resultaat is een markante designlamp die zich prima thuis voelt in zowel moderne als klassieke interieurs.
 
Het populaire merk House Doctor staat voor Deens design zonder poespas. Opvallend zijn de mooie details en speelse afwerking. De nieuwe voorjaarscollectie Secret Signatures omvat meubels, woonaccessoires en lampen. Wandlamp Molecular is één van de nieuwe aanwinsten die DeInterieurcollectie.nl onlangs aan de collectie Scandinavische woonproducten heeft toegevoegd. 
 
 
 
04-03-2015 9:16

Vanaf eind februari 2015 is de commerciële tak van Emmlight versterkt door Ronald Bolt. Ronald zal zich specifiek richten op partnerships met dealers, projectinrichters en installateurs in de drie noordelijke provincies. Hij zal hierbij partners informeren over het totaal assortiment van Emmlight en actief ondersteunen in het vinden van de ideale verlichtingsoplossingen voor hun klanten.

Emmlight is gespecialiseerd in professionele verlichtingsoplossingen voor projectinrichters en de installatie sector en eindgebruikers binnen de sectoren retail, industrie en gezondheidszorg. "We zijn van mening dat goede verlichting noodzakelijk is. Licht om iets te laten zien, licht om in te leven of licht om naar te kijken. Zonder dat het overheerst, storend verblindt of juist te weinig is. Daar moet over nagedacht worden. We ontwerpen dan ook lichtplannen, adviseren en bieden de best toepasbare verlichtingsoplossingen aan. Wij helpen zichtbaar te maken wat u belangrijk vindt en hanteren hierbij strikte criteria op het gebied van duurzaamheid en functionaliteit. "

www.emmlight.nl

Deel op Social Media 

03-03-2015 8:40
Het inleveren van tl-buizen wordt voor installateurs steeds makkelijker. Om dit onder de aandacht te brengen en verder te stimuleren, start Wecycle een actie met drie technische groothandels onder het motto ‘Bezorg ons je oude lampen, bezorgen wij je een pizza’.
 
Om zoveel mogelijk afgedankte lampen in te zamelen, organiseert Wecycle samen met technische groothandels Rexel Nederland, Solar Nederland en Technische Unie een inleveractie voor installateurs. Inleveraars ontvangen bij alle vestigingen een kanskaart. Hiermee maken ze kans op een gratis pizza. Meer informatie op: wecycle.nl/pizza.
 
Er komen steeds meer mogelijkheden voor installateurs om makkelijk van hun oude tl-buizen en spaarlampen af te komen. Kleine hoeveelheden kunnen gratis ingeleverd worden in de inleverbakken bij alle vestigingen van Rexel en Technische Unie. Bij alle winkels kunnen oude lampen ingeleverd worden bij aankoop van nieuwe. Ook een groot aantal  gemeentelijke milieustraten accepteert afgedankte energiezuinige lampen.
 
Voor grotere hoeveelheden (meer dan 300 lampen per jaar) kunnen installateurs zich aanmelden als partner van Wecycle. Daarnaast is er een gratis eenmalige ophaaldienst beschikbaar voor projecten waar meer dan 300 lampen ineens vrijkomen.
 
Voor de deelnemende groothandels is het innemen van afgedankte tl-buizen en spaarlampen een onderdeel van het MVO-beleid. Daarnaast is het een extra service aan hun klanten. Alle ingeleverde energiezuinige lampen laat Wecycle voor meer dan 90 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.
 
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in Nederland organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van ruim 1.500 producenten en importeurs. 

 
 
03-03-2015 8:31
Modellen in de nieuwste designkleding laten op donderdag 5 maart 2015 in Amsterdam zien wat licht doet met kleur, structuur en dessin van stoffen. Brink Licht is erbij: "We nodigen iedereen die te maken heeft met fashion retail uit, om met eigen ogen te zien wat het effect is van de nieuwste LED-lampen in vergelijking met de traditionele gasontladingslampen."
 
Licht en mode zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alleen met het juiste licht komen kleuren en dessins van stoffen optimaal tot hun recht. "Wij merken dat in de mode nog veel gewerkt wordt met gasontladingslampen", aldus Brink Licht. "We willen iedereen die professioneel actief is in de fashion retail graag laten zien hoe LED zich ontwikkelt heeft, en wat dit betekent voor de modewereld. Wij tonen, geheel merkonafhankelijk, het beste uit de markt."

Het bedrijf nodigt modeontwerpers, interieurontwerpers en ondernemers, maar ook etaleurs en standinrichters uit om de eigen stem te laten horen. "Kom naar de wervelende modeshow Lightin' Fashion in ons pand op de Herengracht 178 en oordeel zelf; wat is het beste licht voor mode?"
 
De ontvangst is om 16:00 uur; de aanvang van de modeshow staat voor 16:45 uur op de rol. Na afloop netwerkborrel. Aanmelden is noodzakelijk; aan de deur wordt gewerkt met een gastenlijst (max. 2 personen per uitnodiging).
 
 
 

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >