Nieuws


27-02-2015 13:18

Designarmaturenstudio Brand Van Egmond verlicht de kunstbeurs Tefaf 2015. Op de beurs zullen tal van producten van het bedrijf uit Naarden tye zien zijn. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Tefaf is een prestigieuze kunstbeurs. William Brand van Brand Van Egmond is dan ook verheugd dat de producten van zijn bedrijf te zien zullen zijn op de Tefaf. "Het is een grote eer om als ontwerper van de 21ste eeuw de oude meesters te mogen verlichten", zegt hij.

Ook bij de Tefaf is men verheugd over de samenwerking. Manon van den Beuken, projectmanager van de beurs: "Op de Tefaf presenteren we 7.000 jaar kunstgeschiedenis. Daarom besteden we veel aandacht aan de aankleding van de beurs. De gedetialleerde ambachtelijkheid en het exclusieve design van Brand van Egmond passen perfect bij ons."

De Tefaf wordt gehouden van 13 tot en met 22 maart in Maastricht.

www.brandvanegmond.com

Deel op Social Media 


During the fair, which takes place from March 13 to 22, there will be a few opportunities for the press to speak to William Brand. You can contact press@brandvanegmond.com.
 

27-02-2015 10:07

Jasno heeft na afloop van de eerste professionele beursdag de Batibouw Communication Award in de wacht gesleept. Deze Communication Award wordt toegekend aan bedrijven voor de beste en efficiëntste beurscommunicatie. J

Op Batibouw in Brussel introduceerde Jasno dit jaar een nieuw raambekledingsproduct in de collectie Jasno folds. Het ontwerp van deze vouwgordijnen is tot stand gekomen in samenwerking met Dutch Design studio Daphna Laurens.

www.jasno.com

Deel op Social Media 

20-02-2015 8:00

Opmerkelijk nieuws van Brink Licht: het bedrijf opent een vestiging in Singapore. “Ik ben altijd al gefascineerd geweest van Azie met zijn explosieve groei", zegt Eduard Brink. "De eerste stapjes van Brink Licht buiten Europa zijn in Dubai gezet waarna we de markt in Singapore hebben onderzocht. Ik was verbaasd over het gemak van reizen en zakendoen daar. In Singapore is nog volop ruimte om mooie dingen te doen.” 

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië. Deze stadstaat is net iets groter dan de Noordoostpolder en vormt het hart van Zuidoost Azië. De welvaart in die hele regio stijgt. Eduard Brink ziet Singapore als dé plaats om de werkzaamheden van Brink Licht uit te breiden.

Inmiddels is Brink Licht 3 jaar actief in Singapore. “Er is daar behoefte aan Europees design en er is een grote bereidheid om te betalen voor mooie dingen met een Europese invalshoek”, zegt Brink. “In november 2014 was ik er op bezoek en werd voorgesteld aan Gerardine Loggere van de Tatum Company. Deze Nederlandse handelt in- en adviseert over exclusieve Europese stoffen en meubelen vanuit Kuala Lumpur. Zij had net een nieuw kantoor/showroom gehuurd in de hipste buurt van Singapore en het idee voor een samenwerking ontstond al snel. Wij zijn met onze lichtontwerpen en grote collectie designmerken een goede aanvulling op de exclusieve ontwerpen van Tatum Company. Het belooft een hele mooie samenwerking te worden in een bijzonder veelbelovende regio. We gaan ons richten op interieurarchitecten, professionele klanten voor projectverlichting en de verlichting voor high-end winkels en horecagelegenheden. ”

Eduard Brink had nog maar net weer voet op Nederlandse bodem gezet, toen er een open sollicitatie bij hem binnenkwam. “Lichtontwerper Sanne Stoutenbeek woont en werkt al 7 jaar in Parijs. Ik was geïnteresseerd, voerde een aantal gesprekken met haar en het klikte. Eind maart vertrekt ze naar Singapore en opent daar ons kantoor. Na onze gesprekken en door haar portfolio ben ik ervan overtuigd dat zij de juiste persoon is om Brink Licht te vertegenwoordigen in Singapore.”

Niet wetend van de plannen van Eduard Brink om naar Singapore te gaan, solliciteerde Stoutenbeek spontaan bij Brink Licht. “Na lang in Parijs gewoond en gewerkt te hebben overwoog ik weer terug naar Nederland te gaan. Eduard zocht een jong en dynamisch persoon met veel lichtervaring. Ik was altijd al heel erg gecharmeerd van Azië, het is mijn favoriete continent. De cultuur spreekt me aan en de mensen zijn vriendelijk. Toen Eduard met het idee kwam om mij naar Singapore te sturen, moest ik er wel eerst goed over nadenken. Het was het tegenovergestelde van wat ik van plan was. Maar dit kwam zomaar op mijn pad, ik vond dat ik de kans moest grijpen en ik ben wel iemand die je alleen in een vreemd land kunt zetten.”

“Gerardine van Tatum Company heeft daar net een heel mooi kantoor betrokken, middenin een bruisende wijk; de Jordaan van Singapore”, vertelt Stoutenbeek enthousiast. “Begin april ga ik erheen. In het eerste jaar zal de grootste uitdaging zijn om interessante opdrachtgevers te strikken, mooie projecten te starten en natuurlijk omzet te maken. Het is belangrijk dat we ons daar profileren als een bedrijf met mooie Europese producten en dat we lichtplannen van hoge kwaliteit maken. En dat is ook precies wat ze daar zoeken: mooie, kwalitatief goede spullen met een Europees tintje.”

Stoutenbeek heeft met haar 32 jaar al een indrukwekkend CV opgebouwd. Ze is ontwerpster en lichtadviseur en sinds 2008 woont en werkt ze in Parijs voor een gerenommeerd lichtontwerpbureau. Na haar studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, specialiseerde ze zich in verlichting. Ze vervolgde haar opleiding met een Masters in Science, specialisatie architectonische verlichting aan de KTH University in Stockholm. Deze rondde ze af met een Master thesis: ‘Led and Oled, their potential and translation into lighting design’. Na gewerkt te hebben in Nederland en als docent vrije vormgeving in Nepal, vertrok ze in 2008 naar Parijs. Het reizen zit haar in het bloed en ze gaat dan ook vol overtuiging als Senior Lichting Consultant het Singapore-avontuur aan met Brink Light Asia.

www.brinklicht.nl

Deel op Social Media 

18-02-2015 8:30

Verlichtingsfabrikant Havells Sylvania stelt Marc Elst aan als Algemeen Directeur Benelux en Frits Cornelisse als Commercieel Directeur Benelux. De aanstellingen maken deel uit van de overstap naar een Benelux-organisatie. Het doel hiervan is Havells Sylvania toekomstbestendiger, sterker en wendbaarder te maken en te beantwoorden aan de veranderende vraag in de markt.

Als Algemeen Directeur Benelux is Marc Elst verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de Benelux-organisatie van Havells Sylvania. Elst is al sinds 1995 werkzaam bij het toenmalige Sylvania waar hij zijn carrière startte als Product Manager Benelux. Vervolgens bekleedde hij enkele jaren de functies van Marketing Manager en Sales Manager. De afgelopen tien jaar werkte Elst voor Havells Sylvania als General Manager België.

De dagelijkse aansturing van de Benelux-verkooporganisatie komt in handen van Frits Cornelisse, als nieuwe Commercieel Directeur Benelux. Cornelisse werkte reeds eerder bij het bedrijf, in zijn laatste functie als General Manager, en is daardoor de geschikte persoon om nu de de verkooporganisatie van Havells Sylvania aan te sturen. De afgelopen jaren werkte Cornelisse onder andere als Commercial Director bij Virtual Proteins BV en Business Marketing Manager bij Dialog Semiconductor.

“Marc Elst en Frits Cornelisse spelen in hun nieuwe functie een belangrijke rol in het toekomstbestendig en wendbaarder maken van de organisatie”, aldus Yves Bruyninckx, Marketing Communications Manager Benelux. “We zijn ervan overtuigd dat deze versterkte organisatiestructuur de verdere uitbouw van onze positie in de Benelux ondersteunt en het contact met onze klanten en partners kracht bijzet.”

www.havells-sylvania.com

16-02-2015 8:30

De LED Expo Innovation Award is gewonnen door Vezalux met het product Civilight Eye-care LED. "Deze LED-lamp heeft een extreem hoge Ra-waarde (Ra99) en ‘vivid color’ (R9=98) en onderscheidt zich door het rustige licht gecreëerd door de met hoge frequentie aangestuurde led’s."

Het betreft een 'gloeilampvervanger' die volgens de aanbieder geheel flikkervrij is en voorts uitermate geschikt voor kinderen en mensen met overgevoeligheid voor licht. "De lamp maakt gebruik van de gepatenteerde Sunwhite-technologie.

De Best Presentation Aaward ging op de LED Expo naar House of Light. Een jury bestaande uit P. de Winter van Architectuur.nl, E. van Gastel van LED Magazine en Henriëtte Vrsiekoop van LED Expo Benelux roemde het bedrijf vooral voor het materiaalgebruik, de laagdrempeligheid voor bezoekers en het enthousiasme van het personeel.

www.vezalux.nl

Deel op Social Media 

16-02-2015 8:00

Opmerkelijk nieuws uit Naarden: Annet van Egmond is weg bij Brand Van Egmond. Ze heeft besloten haar eigen bedrijf op te zetten: Annet van Egmond Studio. William Brand zal als volledig eigenaar Brand Van Egmond voortzetten.

William Brand en Annet van Egmond verwierven gezamenlijk veel bekendheid met hun eigenzinnige designarmaturen. In het bedrijfspand in Naarden ontwierpen zij de producten niet alleen, maar samen met hun team produceerden ze de producten ook. Het heeft hen sinds de start van de samenwerking in 1989 veel vooraanstaande klanten en publiciteit opgeleverd.

William Brand gaat verder met Brand Van Egond, Annet van Egmond heeft zelf een nieuw bedrijf opgezet. "Met Annet van Egmond Studio wil ik mij gaan richten op new product designs en bezin ik mij op andere nieuwe uitdagingen. Zo wil ik mijn kennis en creativiteit gaan inzetten om andere designers en kunstenaars te helpen een brug te slaan naar succesvol ondernemerschap."

www.annetvanegmond.com
www.brandvanegmond.com

Deel op Social Media 

11-02-2015 8:00

Vandaag gaat in Den Bosch de tweede editie van de LED Expo van start. De tweede editie van het evenement is twee keer zo groot als de eerste editie en is daarmee een belangrijk informatieplatform voor iedereen die professioneel bezig is met de overstap naar LED-verlichting.

LED Expo Benelux biedt volgens de beursorganisatie een helder en efficiënt zicht op het uitgebreide producten- en dienstenaanbod. "Alle toonaangevende leveranciers zijn aanwezig. De top drie van de openbare verlichtingsmarkt; Philips, Schréder en Lightronics staan met stands in het IGOV Paviljoen. Bekende ledbedrijven zoals Lightwell, Innolumis, HBI Bisscheroux, Fagerhult, Konica Minolta, Avalite/Cree zijn present. Uit België zijn A&C Solutions, Energy World, LED Technic vertegenwoordigd."

Kwaliteit is een hot issue in de verlichtingswereld en tijdens LED Expo kan de bezoeker te rade bij de stands van Dekra, OLiNO, de Stichting Lightrec en de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde. "Vanuit de installatiesector zijn de kwaliteitsorganisaties KViNL en Sterkin aanwezig. LED Expo Benelux biedt de bezoekers gratis een uitgebreid programma van op de praktijk toegesneden workshops aan."

De beurs is vandaag (11 februari) en morgen geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

www.ledexpo.nl

Deel op Social Media 

08-02-2015 8:30

Het hele jaar door presenteert het platform Living Daylights op zijn website ‘lichtpunten’, interessante daglichtonderwerpen. Op dit moment staat er op de site een aantal 'eyeopeners' over daglicht.

Deze eyeopeners vormen tezamen het eerste lichtpunt. Op de website www.livingdaylights.nl staat meer uitleg over de desbetreffende Eye Opener. "Bij elkaar vormen ze een door Wouter Beck gehouden Ted Talk tijdens de Week van de bouw."

www.livingdaylights.nl

Deel op Social Media 

07-02-2015 8:30

De Velux Groep en Little Sun presenteren met trots Olafur Eliasson, Patricia Urquiola, Ije Nwokorie, Melody Sarudzayi Joachim en Koyo Kouoh als de internationale jury van de Natural Light ontwerpwedstrijd.

Deze vijf op het gebied van architectuur, design en kunst bekroonde juryleden zullen gezamenlijk de door internationale designstudenten ontworpen zonne-lampen beoordelen. Het winnende ontwerp zal volgend jaar worden geproduceerd en verspreid in gemeenschappen die geen toegang hebben tot elektriciteit.

NaturalLight is een internationaleontwerpwedstrijdgericht op studenten vormgeving van erkende onderwijsinstellingen over de hele wereld.De wedstrijdis erop gericht een zonnelamp te ontwerpen die voor een betaalbaar en duurzaam licht kan zorgen in gebiedendie niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Studenten hebben nog tot 15 maart 2015 de gelegenheid hun ontwerpen in te dienen, waarna de jury in mei het winnende ontwerp bekend zal maken.

Juryvoorzitter Olafur Eliasson, één van de oprichters van Little Sun, is het meest bekend van zijn inspirerende kunstinstallaties zoals The weather project in Tate Modern te London (2003), Your black horizon tijdens de Biënnale van Venetië (2005) en de New York City Waterfalls (2008). Olafur Eliasson:“Ik ben erg blij dat ik de jury van Natural Light mag voorzitten. Het is een geweldige kans omin contact te komen met getalenteerde studenten vormgeving.Het zijn jongeren met de kracht en energie die nodig is om op de wereldwijde problemen te kunnen reageren. Vooraanstaande en innovatieve ontwerpen kunnen echt een verschil maken voor de toekomst!"

De overige juryleden brengen ieder veel kennis en ervaring mee vanuit hun eigen vakgebied. Zo is Patricia Urquiola op dit moment een van de meest onderscheidende namen in interieurdesign. Urquiola heeft gewerkt met top design merken zoals Moroso, Boffi, Foscarini en Missoni. Haar Fjord armstoel is onderdeel van de permanente collectie in het Museum of Modern Art in New York. Ije Nwokorie is de CEO van Wolff Olins, één van de meest invloedrijke organisaties ter wereld met klanten als Virgin Media, Skype en GE. Daarnaast is Nwokorie een actief supporter van creatieve industrieën in Afrika. Jurylid Melody Sarudzayi Joachim was voorheen betrokken bij Plan International en speelde een integrale rol in de oprichting van de Alight Zimbabwe Trust, de distributiepartner van Little Sun in Zimbabwe, waar ze vicevoorzitter van de board is.
Koyo Kouoh is een internationaal erkende curator, cultureel producer en oprichter en artistiek directeur van Raw Material Company, een centrum voor kunst, kennis en maatschappij in Dakar, Senegal. Koyo Kouoh: “Toegang tot natuurlijke hernieuwbare energie is een wereldwijd vraagstuken een kritische uitdaging vooronze toekomst.Jonge ontwerpers inspireren om met deze uitdaging aan de slag te gaan is een toekomstvisie. Ik kan niet wachten om alle inspirerende inzendingen in de Natural Light competitie te zien."

Naast bovengenoemde specialisten maken Michael Rasmussen, CMD van Velux en de oprichter van Little Sun Frederik Ottesen de jury compleet. Als onderdeel van de viering van het 75-jarig bestaan van de Velux Groepzal het winnende ontwerp in productie worden genomen en volgend jaar worden gedoneerd aan mensen in Afrikaanse gemeenschappen die geen toegang hebben tot elektriciteit. Gebruikmakend van het distributiemodel van Little Sun, zal de speciaal ontworpen zonnelamp vervolgens via plaatselijke verkoopagenten tegen betaalbare prijzen worden verkocht.

www.naturallight.org

Deel op Social Media 

06-02-2015 8:30

Innotoon gaat niet door. Dat laat de organisatie weten in een schrijven aan alle partners en belangstellenden. De organisatie laat het volgende weten:

"Tot onze verbazing en teleurstelling heeft de gemeente Utrecht twee weken voor aanvang aangegeven ‘het podium van de stad’ niet meer beschikbaar te stellen voor Innotoon. De reden hiervoor is voor ons onduidelijk en het komt volstrekt onverwacht.Innotoon zal daarom niet plaatsvinden in de week van 9 t/m 13 februari. Alle direct betrokkenen zijn van mening dat het Innotoon-initiatief behouden moet blijven en zijn enthousiast over het concept. De eerste verbindingen zijn al gemaakt. Het Innotoon-team zal daarom de komende periode onderzoeken of Innotoon in de toekomst kan worden opgepakt. Wij houden iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen."

www.innotoon.nl

Deel op Social Media 

06-02-2015 8:00

De bouw van de nieuwe parkeergarage van de Cliniques Universitaires Saint-Luc (één van de universitaire ziekenhuizen van Brussel) is deze week van start gegaan. Bijzonder aan het gebouw is de natuurlijke inpassing in het glooiende landschap en de benutting van natuurlijk licht. Het Rotterdamse architectenbureau de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA) ontwikkelde het bouwkundig en landschapsontwerp. Het bureau werkt in het project samen met Modulo architects en ingenieursbureau Ellyps.

Het is voor dJGA de eerste opdracht in Brussel en in Franstalig gebied. Dat het Rotterdamse architectenbureau steeds meer voet aan de grond krijgt in België, wordt onder meer onderstreept met de ontwerpen voor de nieuwbouw van het ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik en het Vrouw- en Kindziekenhuis in Leuven.
Omdat de parkeergarage in heuvelachtig gebied ligt, zag dJGA zich geconfronteerd met een fors niveauverschil van zo’n twee verdiepingen tussen de voor- en achterzijde van de garage. Het bureau wilde omliggende appartementen een uitzicht op een grijs dak besparen, en koos daarom als oplossing voor een ‘parkdak’ in het ontwerp. Het resultaat is een garage die natuurlijk ingebed ligt in het landschap. Het gebouw functioneert niet alleen als opslag, maar draagt ook bij aan de leefbaarheid van het gebied.

Bijzonder ín de garage is het natuurlijk licht dat via de open zijkanten naar binnen valt. "Gebruikers profiteren ervan op alle verdiepingen - tot in de kelder van het gebouw aan toe. De forse lichtinval is te danken aan een metershoge vide aan de zijkanten van de garage, die als een soort canyon van het laagste niveau helemaal tot aan de straat reikt. Gebruikers hebben vanuit het gebouw rechtstreeks zicht op de vide, omhoog kijkend tussen hoge, hardhouten spijlen door. De begroeiing op het talud maakt de beleving van natuur compleet."

De garage straalt rust en overzichtelijkheid uit, omdat het ontwerp een grote, vlakke betonnen vloer met weinig kolommen of andere ‘visuele ruis’ bevat. "Het ontwerp helpt gebruikers van de garage op een natuurlijke manier bij hun oriëntatie tussen de voertuigen. Kunstlicht en bewegwijzering zijn tot een minimum beperkt."

De nieuwe parkeergarage van de Cliniques Universitaires Saint-Luc komt aan de Avenue Emmanuel Mounier in Brussel te liggen. Het gebouw heeft vijf verdiepingen, waarvan twee boven- en drie ondergronds. In totaal heeft de garage een oppervlakte van 26.000 vierkante meter, met plek voor 989 auto’s. Naar verwachting wordt de garage in juni 2016 opgeleverd en geopend.

www.djga.nl.

Deel op Social Media 

03-02-2015 8:21
Lamp en Licht, Nederlands grootste webwinkel in verlichtingsartikelen, opent een outlet in Krakow, Polen. De vestiging in Krakow gaat de oude Lamp en Licht-collecties en (licht beschadigde) retourzendingen verkopen. 
 
Lamp en Licht startte in 2007. Naar eigen zeggen was het in 2012 marktleider in Nederland. Tussen 2012 en 2014 werden webwinkels en verkoopkantoren gerealiseerd in België, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Spanje, Frankrijk en Polen. Najaar 2014 werd een eerste fysieke winkel (in Breda) geopend. 
 
Lamp en Licht is in gesprek met meerdere merkproducenten en -importeurs om de online distributie over te nemen. Doel is verbreding en verdieping van de collectie tot tienduizend artikelen. Nu nog ontwerpt en verkoopt Lamp en Licht primair armaturen van het merk Qazqa. 
Lamp en Licht verkoopt nu nog circa tweeduizend artikelen uit voorraad en heeft distributiecentra in Valkenswaard en Hapert. Lamp en Licht richt zich op een brede doelgroep met een direct leverbaar en actueel assortiment tegen concurrerende prijzen. Lamp & Licht biedt online verlichtingsadvies en beschikt over een showroom voor de projectmarkt (nieuwbouw en renovatie). De onderneming is in Nederland aangesloten bij de Stichting Webshop Keurmerk (volledig erkend door de Consumentenbond) en in Duitsland bij het Europese keurmerk Trusted Shops. 
 
 
02-02-2015 9:20

Het rommelt voortdurend bij Philips. Na berichten over het verkopen van de gehele verlichtingstak en de presentatie van matige cijfers werd afgelopen week duidelijk dat het bedrijf ook van de OLED af wil.

Naar aanleiding van berichtgeving in het Eindhovens Dagblad is duidelijk geworden dat Philips een koper zoekt voor zijn fabrikant van organische led-lampen (OLED). De verkoop van de zijtak van Philips Lighting staat naar verluidt los van de eerder aangekondigde verkoop van de producenten van lichtcomponenten Lumileds en Automotive Lighting. De stap past in de verzelfstandiging van Philips Lighting, dat zich vooral op gehele verlichtingssystemen zal richten. Klaarblijkelijk denkt men bij het bedrijf dat de verlichtingstak interessanter is voor kopers wanneer de OLED-tak is afgestoten.

www.philips.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >