Nieuws


26-12-2015 13:06

Op 24 december 2015 is bij de notaris de oprichtingsakte van de Stichting Openbare Verlichting Nederland (Ovlnl) gepasseerd. Hiermee is Nederland een organisatie op het gebied van openbare verlichting rijker.De doelstelling van de stichting is een hele mond vol: 'het vertegenwoordigen van de gehele sector openbare verlichting richting stakeholders, alsook het organiseren en kwalitatief ontwikkelen van de sector en alles wat daar direct of indirect raakvlak mee heeft en/of daar onderdeel van uit maakt'. Kort gezegd: het vertegenwoordigen van de belangen inzake Openbare Verlichting.

Het IGOV en het IGOV Innovatie Platform zijn de hoofdonderdelen van OVLNL. Overheidsdeelnemers zijn ingedeeld in IGOV en de marktdeelnemers zijn ingedeeld in het IGOV Innovatie Platform. Hiermee kunnen specifieke onderwerpen objectief aan de orde blijven komen, maar waar mogelijk tegelijkertijd in samenwerking worden uitgewerkt.

Naast onderwerpen van vandaag wordt ook aan ontwikkeling van en voor de toekomst gewerkt. Dit gebeurt in de commissies Kennis, Licht en Omgeving, Maatschappij en Evenementen. Bijzonder onderdeel is 'Communicatie'. Hier zal onder andere een mediaplatform worden opgericht dat zich gezamenlijk in gaat zetten voor de communicatie rondom openbare verlichting.
De komende maanden zal invulling worden gegeven aan de invulling van de commissies en haar activiteiten.

Op de beurs Openbare Verlichting, 26 april 2016 in Nieuwegein, zal Ovlnl in vol ornaat gepresenteerd worden. Maar in de aanloop daarnaartoe zullen er al diverse activiteiten onder de vlag van de stichting plaatsvinden.Zo zal ook de website ovlnl.nl en het bijbehorende mailadres in januari in de lucht zijn.

 

Deel op Social Media

 

18-12-2015 8:30

Arpalight heeft een nieuwe website. Het accent van de onderneming is volgens een woordvoerder in de afgelopen jaren steeds meer op de adviesfunctie komen te liggen.

"Waarom? Omdat licht en akoestiek heel bepalend is hoe een ruimte wordt ervaren en sterke invloed heeft op het gedrag van mensen in die ruimte. Hoe wij werken en wat we voor klanten doen staat beeldend uitgewerkt op de nieuwe website."

Op de nieuwe site laat het bedrijf zien hoe lichtplannen een beleving kunnen overbrengen. Ook wordt het team van Arpalight op de site gepresenteerd, evenals 'een grote variëteit in projecten die u als inspiratiebron kan gebruiken'. Tenslotte brengt de site het laatste nieuws.

www.arpalight.nl

Deel op Social Media 

17-12-2015 11:45

Als kleine webshop is het lastig je om te onderscheiden van de 'grote’ concurrenten. Een goede klantenservice kan daarbij het verschil maken. Klanten waarderen een snelle levering en daarom gaan webwinkels regelmatig met elkaar de strijd aan wie de snelste is. Een bezorging binnen 2 uur lijkt ondenkbaar. Toch weet de kleine webshop directlampen.nl de grote spelers uit te dagen door deze levertijd aan te gaan.

Grote spelers in de online wereld investeren in eigen distributie voor snelle(re) levertijden. Zo investeert Wehkamp circa 80 miljoen euro in een eigen distributiecentrum met geautomatiseerd magazijnsysteem. Op deze manier belooft het bedrijf same day delivery. Ook Bol.com investeert in logistiek en IT-infrastructuur. Sinds kort geeft Bol.com aan dat bestellingen dezelfde dag opgehaald kunnen worden bij een Albert Heijn afhaalpunt. Coolblue bezorgt 7 dagen in de week, dus ook op zondag. Daarnaast is het mogelijk om (tegen betaling) dezelfde dag het pakket te ontvangen. Kan het nog sneller?Webshops gaan tegenwoordig steeds verder voor de online consument. Service is daarin het sleutelwoord. Het is vrij normaal om de volgende dag je pakket te ontvangen. Dit is het winkelend publiek gewend. Nu wordt er zelfs gesproken over same day delivery. Wat is de toekomst? Waar gaat het heen? Nu besteld en binnen 2 uur in huis? Het lijkt onmogelijk. Maar de kleine verlichtingswebshop directlampen.nl zegt het waar te maken. Op de donkerste dag van het jaar (21 december) levert directlampen.nl binnen 2 uur. De actie geldt in heel Nederland, uitgezonderd de Waddeneilanden en Zeeuwse eilanden. Klanten hoeven niet de deur uit om de bestelling in ontvangst te nemen. De webshop levert namelijk kosteloos op het opgegeven adres.


Deel op Social Media

 

 

15-12-2015 8:30

Romar heeft recentelijk weer een Open Dag gehouden. Ruim 300 bezoekers uit veel verschillende branches waren 8 december aanwezig aan de Ebweg in Barendrecht. "De dag werd ervaren als een zeer inspirerende en leuke dag vol beleving", aldus een woordvoerder van Romar.

De dag stond in het teken van het thema 'contrast'. "Het verschil tussen licht en donker; tussen hard en zacht; kleurrijk en flets; zwart en wit; ver en dichtbij. Zonder licht, is het donker. Contrast brengt leven in concepten, ontwerpen en ruimtes."

De Experience Show was volgens de woordvoerder de eye-catcher van de dag en tevens de eigen grootste innovatie op de open dag. "Ultieme beleving aan de hand van nieuwe technieken, ontwikkelingen en innovaties werd hier belicht. De show omvatte de combinatie van geur, geluid, beeld, licht en aansturing voor iedere gewenste branche."

Door het gehele pand van Romar waren er vijftien partners aanwezig met elk een eigen vorm van presenteren binnen het speelveld van vele toepassingen. Van licht tot geluid en van beeld tot geur. Velen gaven een workshop in de vorm van contrast, waarin ze de bezoeker meenamen in een interactief proces. Anderen stelden de producten tentoon in het teken van contrast. "Deze gehele bijdrage heeft een ultieme beleving omarmd. Bezoekers vonden het indrukwekkend en beschreven Romar als innovatief."

"Na de inspirerende tocht nodigde de sfeervolle pagode tent uit om plaats te nemen in de heerlijke loungebanken of aan de statafel. Onder het genot van een hapje en een drankje parallel aan contrast was er de gelegenheid om met elkaar te netwerken en naar de live muziek van Luizter te luisteren. Overigens werden er de gehele dag door fantastische prijzen weggegeven onder de bezoekers en werd het levenslied van Romar bezongen."

www.romarled.nl

Deel op Social Media 

15-12-2015 8:30

Het kennisevenement Stategies in Light Europe (SILE) is succesvol verlopen. Dat meldt de organisatie van het jaarlijkse Londense evenement over verlichting. "Strategies in Light Europe 2015 was een groot succes met een lijjst vooraanstaande sprekers van over de hele wereld."

Strategies in Light bestaat nu 6 jaar en heeft zich gedurende deze periode bewezen als een relevant evenement voor eenieder die geïnteresseerd is in de laatste ontwikkelingen op het gebied van verlichting. Dit jaar werd het evenement van beursorganisator PenWell voor het eerst parallel georganiseerd met de Engelse beurs LuxLive.

"We zijn heel blij met de respons op SILE 2015", zegt Bob Steele, voorzitter van de organisatie. "Het was een internationaal evenement dat bezocht werd door belangrijke beslissers van over de hele wereld. de sessies waren van een hoog kaliber: er werden onderwerpen aangeroerd die de lichtwereld opschudden. In 2016 hopen we het niveau te evenaren of zelfs te verbeteren."

Volgend jaar wordt het evenement gehouden in het ExCEL Centre in Londen. Belangstellenden kunnen de data 22-24 November 2016 alvast in hun agenda zetten.

www.sileurope.com

Deel op Social Media 

 

14-12-2015 8:30

Goed nieuws voor het personeel van de Philipsfabriek in Emmen. Het fabriekscomplex zal na de sluiting (eind volgend jaar) worden overgedragen aan een investeerder, Chezz Partners, die op de locatie twee nieuwe bedrijven zal starten met een deel van het Philips-personeel.

Dit werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt door het ministerie van Economische Zaken. De regionale ontwikkelingsmaatschappij NOM participeert in de nieuwe bedrijven.Van de 240 Philips-werknemers, onder wie 130 uitzendkrachten, kan naar verluidt een substantieel aantal aan de slag bij de nieuwe eigenaar Chezz Partners.

Chezz Partners is een groep van hightech-bedrijven met activiteiten in industriële toelevering, sensortechnologie en draadloze producten. De Brabantse groep heeft sinds de oprichting in 2003 al zes bedrijven overgenomen.

Eén van de twee nieuwe bedrijven die Chezz in Emmen start, zal zich toeleggen op de ontwikkeling en verkoop van zelfregelende en energiezuinige straatverlichting. Het tweede bedrijf zal actief zijn op het gebied van communicatietechnologie, draadloze producten en personal health-producten.

De Philips-fabriek in Emmen werd begin jaren '60 in gebruik genomen en produceerde jarenlang producten voor straatverlichting. Eind 2016 verplaatst Philips de productie naar fabrieken in Spanje en Polen, waar goedkoper geproduceerd kan worden.

www.philips.nl

Deel op Social Media 
 

08-12-2015 8:30

Op het LED Event, een technische vakbeurs voor LED-experts, heeft Edy ten Berge op vrijdag 3 december een priis gewonnen met het ontwerp Apollo Trilight.

Twee hoofdeigenschappen van de lamp vonden de technici opvallend en vernieuwend: het vloeiend dimmen van werklicht naar warm kaarslicht (4.000 naar 2.000 Kelvin) en de gelijkstroom besturing. "Het meest gangbare type besturing is wat wel 'knipperlicht-besturing' wordt genoemd: pulsbreedte modulatie (PBM). Dat is het dimmen door de LED met hoge snelheid aan en uit te laten knipperen en de aantijd te regelen. Het dimmen middels PBM is zo populair omdat het goedkoop is." Er zijn volgens Ten Berge echter  veel mensen, die niet bij dit licht kunnen leven. "Daarbij is PBM erg storingsgevoelig voor allerlei apparaten en geeft extra inductieve energieverliezen. De Stichting BREEAM adviseert PBM niet meer toe te passen."

Ten Berge ontwikkelde zijn alternartief samen met Jeroen Olde Dubbelink (links op de foto), die de besturing speciaal voor hem ontworpen heeft. "Jeroen is een begaafd en gepassioneerd elektronicus, die meteen verliefd werd op mijn lampontwerp, maar niet tegen dat knipperen kon. In een jaar tijd heeft hij in nauw overleg  met mij de gedroomde controller ontwikkeld."

www.ledapllicatie.nl

Deel op Social Media 

02-12-2015 8:30

Metaglas kan met trots meedelen dat het bedrijf het MVO-certificaat heeft ontvangen van de Koninklijke Metaalunie. De MVO-monitor is niet alleen een certificering, maar ook een instrument waarmee Metaglas invulling geeft aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De MVO-certificering van de Koninklijke Metaalunie is gebaseerd op ISO 26000, de wereldwijde richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en wordt onafhankelijk gecertificeerd. Aan de hand van de MVO-monitor is Metaglas beoordeeld op de punten: milieu, arbeidsomstandigheden, mensenrechten, eerlijk zaken doen, betrokkenheid en eindgebruikersbelangen.

Metaglas neemt zijn rol in maatschappelijk ondernemen serieus, zo meldt het bedrijf. "Hierbij staat de integratie van duurzaamheid in de bedrijfsvoering centraal en het doel om de belastende effecten op mens en milieu zoveel mogelijk te beperken."

Onlangs ondertekende Metaglas hiervoor het Tiels Energie Convenant, een initiatief van de Ondernemers Coöperatie Tiel. "Daarnaast besteedt Metaglas veel aandacht aan Social Return en de betekenis die Metaglas op sociaal maatschappelijk vlak kan hebben, zoals het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt en het stimuleren van technisch onderwijs onder jongeren."

www.metaglas.nl

Deel op Social Media 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >