Nieuws


20-11-2015 8:30

Op 11 december houdt de Stichting Onderzoek Licht & Gezondheid SOLG in samenwerking met de Hersenstichting, Amsterdam Light Festival en Topsport Community, het publiekssymposium Licht – Donker – Slaap. Het unieke evenement vindt plaats in de nostalgische Beurs van Berlage.

Het programma is breed en boeiend voor een groot publiek met bijdragen van onder andere Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband, prof.dr. Eus van Someren en dr. Marijke Gordijn. Het wetenschappelijke programma wordt afgewisseld met muziek en amusement en duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Na afloop kunnen bezoekers tegen een gereduceerd tarief een boottocht maken over de verlichte Amsterdamse grachten in het kader van het Amsterdam Light Festival.

Tijdens het symposium is er een informatiemarkt waar bedrijven en organisaties producten en diensten presenteren. Ook zijn er belangenorganisaties aanwezig die actief zijn op het gebied van licht, slaap en sport.

Kaarten kosten 30 euro (zonder lunch) en 45 euro (met lunch) en kunnen worden gekocht door op onderstaande link te klikken. Daar treft u tevens het uitgebreide programma aan.

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-licht-donker-slaap-publiekssymposium-19329407779

Deel op Social Media 

19-11-2015 8:45

In het centrum van Dongen wordt vandaag (19 november) om 17.00 uur het Lichtcarillon officieel in gebruik genomen. Het lichtcarillon is een geschenk van de Dongense woningbouwvereniging ter viering van haar 100-jarig bestaan.Het carillon is een lichtkunstwerk, waarin acht bijzondere 'lichtklokken' veranderen van lichtkleur en patronen, én geluid brengen in de omgeving. Mensen op straat kunnen licht en geluid zelf (tijdelijk) aanpassen, waardoor zij invloed hebben op hun eigen omgeving.

In het lichtcarillon is het zogenaamde aurorean concept geïntegreerd. Het is het eerste project dat met deze techniek wordt gerealiseerd. Aurorean is de nieuwe generatie outdoor producten die naadloos aansluit bij de lokale en wisselende behoeften in de openbare ruimte. Recent onderzoek wijst uit dat er behoefte is aan toegankelijkheid, sociale cohesie en welbevinden. Aurorean is vanuit deze kernwoorden ontwikkeld.

Na de ingebruikname zal ongetwijfeld worden nagepraat door de betrokken lichtproducent - Lichtvormgevers - over zaken als Smartcity Lighting, burgerparticipatie, licht & omgeving, aurorean en hoe deze zaken bijdragen aan burgerparticipatie en sociale cohesie.

www.aurorean.nl
 

Deel op Social Media

 

13-11-2015 8:30

Op 1 november 2015 lanceerde de NSVV de Gedragscode Lichtberekeningen. Door de gedragscode te ondertekenen geven armaturenfabrikanten, leveranciers, adviseurs, ontwerpers en installateurs aan dat zij gebruik maken van een gedegen methode om lichtberekeningen te maken, voor binnen- én buitenverlichting. Met de gedragscode kunnen vakmensen zichtbaar maken dat ze vakmanschap leveren.

De verschillen qua interpretatie van de diverse aangeboden lichtberekeningen ontstaan doordat uniforme regels voor het berekenen van een lichtplan ontbreken. Wat dient er ingevoerd te worden en wat dient men als uitvoer te presenteren? Dit om tot een goed appels met appels vergelijk te kunnen komen voor de opdrachtgever. Die ‘standaard’ heeft de NSVV in nauwe samenwerking met de NLA (Nederlandse Licht Associatie) nu ontwikkeld in de vorm van een gedragscode. Partijen die zich hieraan conformeren, gebruiken dezelfde uitgangspunten  voor hun berekeningen. Door de input te documenteren, wordt de uitkomst van de berekening vergelijkbaar met andere berekeningen.

NSVV-voorzitter Rob Metz is trots op de nieuwe gedragscode "Ik ben trots op weer een mooi product waar de lichtmarkt al een tijd behoefte aan had. Want hoe maak je eigenlijk een representatieve lichtberekening? En hoe voorkom je dat de eindklant appels met peren aan het vergelijken is? Als resultaat van een intensieve samenwerking tussen de NLA en de NSVV is onlangs de nieuwe gedragscode lichtberekeningen gelanceerd. En dat is mooi nieuws."

www.nsvv.nl

Deel op Social Media 

13-11-2015 8:15

(advertentie)


Gratis naar LED Expo met Inside Information Verlichting? We nodigen u graag uit.
Op 27 en 28 januari 2016 staan wij op de grootste vakbeurs voor LED-verlichting in de Benelux. We presenteren daar de mogelijkheden van ons platform 'Inside Information Verlichting', inclusief een aantal vakpublicaties (waaronder 'Zin en onzin van LED') en opleidingen en cursussen van ons zusterbedrijf Office Academy.


Click hieronder op de banner voor uw toegangsregistratie en gratis tickets ter waarde van 45 euro per persoon. Vul uw gratis invitatiecode in (zie in de banner hieronder in het rode vak) en bezoek ons op de LED Expo.
 

 
 

12-11-2015 22:55

Store of the Future, het retail innovation lab van Nederland, is gelokaliseerd in New Babylon Den Haag. Bezoekers kunnen in dit kleinste, maar zeer innovatieve warenhuis een blik op de toekomst werpen, door te ontdekken hoe de fysieke winkelomgeving van de toekomst eruit komt te zien. Deze inspirerende omgeving is een initiatief van Q&A Research & Consultancy en Gemeente Den Haag.

Het New Babylon heeft een ruimte beschikbaar gesteld om de nieuwe technologische ontwikkelingen voor de winkelomgeving ten toon te stellen. Met dit uitgangspunt is het innovatielab in 2015 van start gegaan met haar activiteiten. Store of the Future beschikt inmiddels over ruim vijftien retailers en zestig partners die testen hoe technologie het winkelen leuker en makkelijker kan maken in de toekomst.
Romar is één van deze partners, en maakt deel uit van dit platform en ontwikkelt en onderzoekt nieuwe innovaties op het eigen vakgebied, zoals wat een bepaalde lichtkleur met de consument doet en wat de invloed van een bepaalde geur op het koopgedrag is.

Romar heeft verlichting, geur en geluid toegevoegd aan de Store of the Future. De LED-verlichting is opgehangen middels een drie fasen rails, de lichtkleuren van 3.000 en 4.000 Kelvin zorgen voor de juiste presentatie van de objecten en de winkelinrichting bij de zestien winkeliers binnen Store of the Future. Het gebruik van een hoge kleurechtheid en CRI 95 zorgt voor de juiste beleving van kleur.

Romar ziet retail als theater en daar kan geur en geluid niet missen. Er is gekozen om geurunits te plaatsen bij de entree en de winkelketen La Place en Rivièra Maison. Het geluid is toegevoegd middels het Sonos-systeem, hierdoor kan de muziek gemakkelijk worden aangepast voor elke gelegenheid binnen de Store of the Future.

In de tweede periode (van augustus tot en met november 2015) van het bestaan van de Store of the Future heeft Romar gekozen om extra innovaties toe te voegen. Zo is een designpakket toegevoegd aan het lichtplan binnen de Store of the Future. Deze innovatieve toepassing is zichtbaar bij de kassa, boven de locatie van Leap en in de vergaderruimte. Ook zijn er draadloze kleur- en wit-aanstuurbare spots geplaatst, die middels een zelfstandige app te bedienen zijn. Deze spots kunnen de etalage op laten vallen door de afwisselende kleurinstelling en een hoge contrastwaarde, zodat de belichte producten de kleurechtheid uitstralen. Het gevolg hiervan is dat het winkelend publiek niet meer door zal lopen zonder naar de etalage te kijken.

www.romarled.nl

 

Deel op Social MediaTerug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >