Nieuws


27-10-2015 8:30
Philips heeft zoals bekend zijn lichtdivisie in de uitverkoop staan. Maar bij het afstoten van de lichtactiviteiten gaat het nog niet helemaal crescendo. Gisteren werd bekend dat het bedrijf tegen onverwachte problemen is opgelopen bij de verkoop van ledcomponentenbedrijf Lumileds. 

Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn Amerikaanse toezichthouders met 'onverwachte bezwaren' gekomen tegen de transactie met de Chinese investeerder Go Scale Capital. Daardoor is het onzeker geworden wanneer de verkoop kan worden afgerond. Momenteel werken beide bedrijven aan het toch nog voltooien van de deal.

De onverwachte tegenslag werd gemeld bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Philips. deze cijfers zijn overigens gunstig. De omzet van Philips steeg gedurende het vorige kwartaal met 2 procent stijgen, tot 5,8 miljard euro. De operationele winst verbeterde tot 570 miljoen euro; de nettowinst kwam uit op 324 miljoen euro. Een jaar eerder leed het bedrijf nog een verlies van 103 miljoen euro.

De voorgenomen verkoop van Lumileds - voor een bedrag van 2,9 miljard dollar - maakt onderdeel uit van de voorgenomen afsplitsing van de lichtactiviteiten van Philips. Dat proces moet begin 2016 worden afgerond.

www.philips.com
Deel op Social Media 

22-10-2015 9:54

Het Nederlands Kamerorkest speelt tijdens de Nacht van de Nacht op 24 oktober in een donker Concertgebouw in Amsterdam. Ontwerper Daan Roosegaarde, ambassadeur van de Nacht van de Nacht, opent deze bijzondere avond met een optreden over licht, donker en zijn visie op de landschappen van de toekomst. Daarvoor doet hij symbolisch het licht uit in het Concertgebouw.Het Nederlands Kamerorkest onder leiding van chef-dirigent Marc Albrecht speelt deze avond werken van Arnold Schönberg, Richard Strauss en Igor Stravinsky, drie componisten uit de 20e eeuw. Daan Roosegaarde is ambassadeur van de Nacht van de Nacht en kijkt - net als de componisten destijds - op een creatieve manier naar de toekomst: "De manier waarop wij nu nog met licht omgaan is vrij bruut en lomp. Dat kan veel mooier en poëtischer. Dat spaart energie, voorkomt lichthinder en is beter voor de aarde."

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de elfde keer georganiseerd. Tijdens de Nacht op 24 oktober doven honderden bedrijven en gemeenten hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling. Ook worden er in heel Nederland honderden evenementen in het donker georganiseerd, zoals wandelingen, fotoworkshops en diners in het donker.
 

www.orkest.nl

www.nachtvandenacht.nl

 

Deel op Social Media

 

22-10-2015 9:30

'Licht' verteerbaar’ is het thema van het ‘open deur’ najaarsevenement van de KU Leuven, aan de Technologiecampus van Gent. Op donderdag 5 november kunnen bezoekers de laboratoria en meetfaciliteiten bezoeken. Verder is er een aantal korte lezingen. Dit vanwege het International Year of Light.

Medewerkers van de Universiteit laten bezoekers kennis maken met hun onderzoek. Er zijn ook diverse workshops en er is zelfs een 'verlichtingsquiz voor dummy’s'. De dress code is 'dress to impress', want samen met de bezoekers gaat de Universiteit op zoek naar de meest flatterende belichting in een pashokje. 'Een persoonlijke kleur- en stijlconsulente fleurt uw toekomst op', belooft de organisatie. Het programma duurt van 14.00 tot 17.30 uur.

Klik hier voor het volledige programmaoverzicht: http://bit.ly/1MaCzyT

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht: http://bit.ly/1MFIaYa


Deel op Social Media

 

 

 

  

17-10-2015 20:21

In Moorsele heeft designverlichtingsbedrijf Delta Light de aanbouw van het bedrijf geopend: een ultramodern magazijn met een bijzondere architectuur.

Met de uitbreiding onderstreept Delta Light zijn ambitie om internationaal verder te groeien. In 26 jaar tijd is het familiebedrijf een wereldspeler geworden, actief in 120 landen. In het hoofdkantoor in Moorsele werken 250 mensen. Wereldwijd zijn dat er zo’n vierhonderd.

Bekijk het filmpje: http://www.focus-wtv.be/nieuws/delta-light-stelt-nieuwe-vleugel-voor 

 


Deel op Social Media

08-10-2015 15:47

In een hevig concurrerende sector als de logistiek grijp je iedere kans aan om kostenbesparingen te realiseren en arbeidsprocessen te optimaliseren. Dit was de reden voor Taskin Logistics om de verlichtingsinstallatie in vier logistieke hallen te renoveren. De installatie werd geleverd door Trilux.Meer weten? Lees de nieuwste editie van Inside Information Verlichting. Deze week valt-ie in de bus.

Geïnteresseerd in een abonnement? Klik dan hier.

 

Deel op Social Media

 

    

08-10-2015 15:40

In het Hilton Rotterdam aan de Coolsingel opende dit jaar een bijzonder restaurant zijn deuren. Joelia is het restaurant van sterrenchef Mario Ridder. Niet alleen de menukaart van Joelia mag er zijn, ook het licht is er bijzonder. Timothy Meaker, senior lichtontwerper bij Brink Licht, zette het ontwerp van de architecten van PuurPlus sfeervol in het licht. Zo kwam het restaurant subtiel tot leven.Meer weten. Lees dan de nieuwste editie van Inside Information Verlichting, die deze week verschijnt.

Klik hier voor een abonnement

 

Deel op Social Media

 

08-10-2015 15:36

Een bijzonder project van de designers van Studio Toer. Voor het Mudam Museum in Luxemburg ontwierpen zij een ‘autonome zonwering’. De kunstmatige wolken die Castor Bours en Wouter Widdershoven bedachten, creëren een subtiel spel van licht en schaduw in het door de beroemde architect I.M. Pei ontworpen gebouw.Lees meer over dit project in de komende editie van Inside Information Verlichting, die deze week verschijnt.

Klik hier voor een abonnement

 

Deel op Social Media

 

08-10-2015 15:15

(advertorial)
 

Aura Light biedt de klant een breed assortiment LED-lichtoplossingen voor de openbare verlichting.

Al jarenlang worden de producten van Aura Light succesvol toegepast in de openbare verlichting en zijn zij een betrouwbare partner voor diverse klanten, zoals de overheid, energiebedrijven, installateurs en groothandels.Naast het bestaande assortiment presenteert Aura Light nu de nieuwste LED-lichtoplossingen waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Ook voor het assortiment van Noral kunt u bij Aura Light terecht. Noral, onderdeel van Zobra, is door Aura Light dit jaar overgenomen waardoor Aura Light u een nog bredere range kan bieden voor de openbare verlichting.


Kwaliteit en duurzaamheid van Aura Light
• Long Life lampen met de langste levensduur op de markt, zoals metaalhalogeen- en hogedruk natriumlampen
• Modulaire LED-lichtbronnen van superieure kwaliteit
• Hoogwaardige (LED-) armaturen, geschikt voor diverse toepassingen

 

Deel op Social Media

 

06-10-2015 8:30

Verlichtingsindustrie G. Vandeheg B.V. is overgenomen door ondernemers Ton Rosendaal, Ruud Alblas en Roel Semmelink. De transactie vond plaats via een management buy-in, die werd begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

Vandeheg, een producent en leverancier van verlichting uit Barneveld, werd in 1965 opgericht door Geurt van de Heg en is sinds die tijd uitgegroeid tot een zelfstandig familiebedrijf, dat internationaal opereert. Van de Heg stond vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd open voor een gesprek over de voortzetting van de onderneming onder een ander management.

Ruud Alblas (l) en Roel Semmelink.

Na een shortlist van Marktlink kwam Geurt van de Heg eind 2014 in contact met de kopers: “Er was een goede klik en het besef dat beide heren gezien hun internationale retailervaring van grote toegevoegde waarde kunnen zijn voor een succesvolle groeistrategie van het bedrijf. Na 50 jaar aan het bedrijf gebouwd te hebben, was het belangrijk dat de nieuwe eigenaren eenzelfde soort passie konden inbrengen”, legt bemiddelaar Fredrik Jonker van Marktlink uit.

Na jaren met veel succes gewerkt te hebben bij onder meer Van Dorp Despec, Edding Legamaster en Creative Hobbies Group heeft Roel Semmelink samen met compagnons Ton Rosendaal en Ruud Alblas besloten zijn ondernemingsambitie vorm te geven. Semmelink doet dit vanuit zijn ervaring in een commerciële directierol en Rosendaal  vanuit zijn operatie en finance-expertise. Alblas, woonachtig in Duitsland, zal zich met name op de Duitse marktontwikkeling gaan richten.

De heren hebben de afgelopen jaren al diverse interim opdrachten uitgevoerd op het gebied van interim directiefuncties in de sensor technologie markt, het begeleiden van buitenlandse bedrijven en het financieel herstructureren en stappen nu met passie in bij de gouden jubilaris.

“De merknaam Vandeheg is al 50 jaar een begrip in verlichtingsland en biedt daarmee een goede uitgangsbasis. Het was onze wens een onderneming met een sterke merknaam in consumentenproducten over te nemen en deze verder uit te bouwen met onder andere nieuwe product- en ICT gerelateerde marketing technologieën,” aldus Semmelink.

De verlichtingsbranche staat onder druk en is volgens hem sterk aan het veranderen, dus het is zaak om nieuwe verkoopkansen aan te boren. Semmelink: “Een daarvan is een vernieuwend concept voor de retailer in diverse kanalen: Iluce. Met dit programma bieden wij zowel retailers in de verlichtings-, de meubel- en ook andere branches een simpele mogelijkheid tot extra omzet met een complete ontzorging. Door middel van interactieve zuilen krijgt de consument samen met de retailer direct de mogelijkheid uit honderden extra modellen te kiezen, deze te selecteren en direct aan te kopen. Dit biedt de dealers enorme voordelen, waaronder een beperkte winkelvoorraad, directe digitale afwikkeling van orders en toegang tot honderden extra verkoopmogelijkheden. Dus tussen ‘bricks en clicks’ voegen we nieuwe clicks in de winkel toe.”

Daarnaast wil het drietal de kennis op gebied van sensortechnologie met Vandeheg verlichtingsproducten combineren. Semmelink: “Het is ons doel om hierbij autonoom of door middel van overnames of andere vormen van samenwerking verder te groeien.”

Deel op Social Media 

01-10-2015 14:12

(advertorial)


CELO van Famostar is dé ideale led-oplossing voor vluchtwegverlichting, anti-paniekverlichting en vluchtwegaanduiding. In- en opbouwarmaturen die uitblinken in montagegemak, design en onopvallendheid. Vorige keren maakte u kennis met CELO inbouw en opbouw, deze editie leest u over het laatste type uit de familie: CELO sign.Gelijkwaardig inbouwgemak
Vluchtwegaanduiding met hetzelfde inbouwgemak: CELO sign. Installatie komt overeen met CELO inbouw en is dus snel en herkenbaar. Ook de pictogrammen zijn eenvoudig en zonder gereedschap te plaatsen. CELO sign is tevens voorzien van Flash Alert™. Door deze flitsfunctie zal het pictogram extra aandacht trekken bij spanningsuitval, waardoor mensen sneller geneigd zijn de vluchtroute te herkennen en te volgen.

Uniforme uitstraling
Het strakke, minimalistische ontwerp past in de lijn van de verlichtingsversies van CELO. Door deze te combineren heeft de totale noodverlichtingsinstallatie een eenduidige, moderne uitstraling. De CELO sign is standaard verkrijgbaar in wit (RAL 9016) of aluminium (RAL 9006).


Wilt u meer informatie of onze productvideo’s bekijken?
Bezoek famostar.nl/CELO 

 

Deel op Social Media

01-10-2015 11:10

(advertorial)
 

Aura Light toont voor het eerst haar Noral LED-armaturen op de Dag van de Openbare Ruimte.

Al jarenlang worden de producten van Aura Light succesvol toegepast in de openbare verlichting en zijn zij een betrouwbare partner voor diverse klanten, zoals de overheid, energiebedrijven, installateurs en groothandels.Tijdens de beurs Dag van de Openbare Ruimte presenteert Aura Light de nieuwste LED-lichtoplossingen waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Ook kunt u de nieuwste producten van Noral op hun stand bekijken. Noral, onderdeel van Zobra, is door Aura Light dit jaar overgenomen waardoor Aura Light u een nog bredere range kan bieden voor de openbare verlichting.Kies voor kwaliteit en duurzaamheid
• Long Life lampen met de langste levensduur op de markt, zoals metaalhalogeen- en hogedruk natriumlampen
• Modulaire LED-lichtbronnen van superieure kwaliteit
• Hoogwaardige (LED-) armaturen, geschikt voor diverse toepassingen

Dag van de Openbare Ruimte, 7 en 8 oktober 2015, Expo Houten
Aura Light: Hal 2 stand 108

 

Deel op Social Media


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >