Nieuws


30-01-2015 8:30

Gisteren (donderdag 29 januari) werd in Hoevelaken het Nationale Lichtcongres gehouden van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV). De stichting greep het congres onder meer aan voor de ovedracht van de voorzittershamer. Deze ging van Léon Schrijnemaekers naar Rob Metz.

De kersverse voorzitter Rob Metz prees zijn voorganger en benoemde hem tot erelid van de stichting. Voorts vertelde Metz het in redelijk grote aantallen aanwezige lichtpubliek dat het zijn intentie is de NSVV de komende jaren een professionaliseringsslag te laten maken. Zo moeten vragenstellers aan het 'kenniscentrum op het gebied van licht' sneller antwoord krijgen op hun vragen, 'al is het maar via een procesbericht'.

Behalve de overdracht van de voorzittershamer kregen de aanwezigen een uitgebreid lezingenprogramma voorgeschoteld over zowel binnen- als buitenverlichting. Hier was veel interessants te vernemen. Ook het organiseren van een 'bedrijvenmarkt' bleek een gelukkige keuze: de compacte ruimte had voortdurend het aanblik van een levendig marktplein. En daarmee voorzag het lichtcongres in een andere belangrijke functie: de mogelijkheid om te netwerken met vakgenoten.

www.nsvv.nl

Deel op Social Media 

 

23-01-2015 8:29

Op donderdag 26 maart 2015 houden Groen Licht Vlaanderen en Energik vzw samen met hun leden de negende editie van de Promotiedag Duurzame Verlichting. 

Dit jaar sluit het evenement  aan bij het ‘International Year of Light 2015’ onder de titel ‘Sustainable Lighting in Flanders 2015’. Als locatie werd gekozen voor Sportoase te Leuven. "Ook dit jaar nemen opnieuw tal van bedrijven en organisaties actief deel, waarvan de meesten ook met een stand op de doorlopende technologiebeurs."

http://www.light2015.org/Home/Event-Programme/2015/Conference/Belgium---Sustainable-Lighting-in-Flanders-2015.html

Deel op Social Media

22-01-2015 9:30

Terwijl we doorgaans de grootste zorg besteden aan het inrichten van onze woonkamer, werkruimte, badkamer of keuken, wordt dat ene kamertje vaak vergeten. Het belang van 'het kleinste kamertje' mag niet onderschat worden, vindt Modular. "En dat alles begint met de perfecte sfeer en lichtintensiteit."www.modular.nl 
 

Deel op Social Media

 

17-01-2015 8:30

Luxlight introduceert een online bestelmodule voor alle inkopers in de bouw. De introductie past binnen het serviceconcept ‘Appeltje-Eitje’, gericht op maximale ontzorging van de bouwprofessional.

Aannemers, zzp’ers, bouwmaterialenhandels en andere professionele partijen die platdakramen van Luxlight verwerken, kunnen op www.luxlight.nl/order gratis een account aanmaken. "Wie voor april van dit jaar online een bestelling plaatst, ontvangt als bedankje bij elke nieuwe bestelling een Luxlight-taart."

Afgelopen jaar introduceerde Luxlight al een online offertemodule, waarmee particulieren én bouwprofessionals snel en eenvoudig een offerte kunnen samenstellen. "De nieuwe bestelmodule maakt het nu mogelijk om met één druk op de knop van een offerte een opdracht te maken. De bestelmodule is niet toegankelijk voor particulieren. Zij kunnen echter wel een online gemaakte offerte neerleggen bij hun aannemer, zzp’er of bouwmaterialenhandel. Deze kan vervolgens via de bestelmodule de opdracht plaatsen bij Luxlight en het werk afroepen voor uitvoering."

Wat voor het maken van een online offerte bij Luxlight geldt, geldt nu ook voor het plaatsen van een bestelling: met behulp van het online bestelsysteem is binnen een paar klikken alles geregeld. "De inkoper heeft daarbij het bestelproces in eigen hand. Een bestelling kan 24 uur per dag worden geplaatst. Alle belangrijke informatie die de uitvoerende partij daarbij nodig heeft zoals technische specificaties, baktekeningen en CAD-tekeningen is direct online beschikbaar."

De online bestelmodule van Luxlight is voor de professionele inkoper in de bouw een up-to-date bron van informatie. Offertes, orders, opdrachtstatussen en historische gegevens, zijn enkele van de functionaliteiten die kunnen worden geraadpleegd.

www.luxlight.nl

14-01-2015 10:24
Het creëren van optimale werk-, zorg-, leer- en woonomgevingen vraagt om bijzondere producten en concepten. Arpalight verbindt de disciplines licht en akoestiek met elkaar in advies en uitvoering.
 
Het bedrijf toont tijdens de vakbeurs Facilitair op stand 3J.071 een aantal concrete producten waarin licht en akoestiek samenkomen.
 
Facilitair vindt plaats van woensdag 14 januari tot en met vrijdag 16 januari.
 
14-01-2015 8:30

Om te vieren dat Velux naar eigen zeggen 'al 75 jaar daglicht en frisselucht in het leven van mensen brengt', verlegt de Velux Groep zijn maatschappelijke focus op gebieden in de wereld die niet op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Om in deze gebieden op een duurzame, betrouwbare en betaalbare manier te zorgen voor licht, wordt in samenwerking met het maatschappelijk bedrijf Little Sun, een speciale editie van de door hen ontwikkelde zonne-lamp gefabriceerd.

Met een wereldwijde ontwerpwedstrijd worden designstudenten uitgenodigd om deze speciale editie van de Little Sun zonne-lamp te ontwerpen en duurzaam licht te brengen naar gemeenschappen die geen toegang hebben tot elektriciteit.

“Het is voor ons heel natuurlijk om te zorgen voor licht in het leven van diegenen die dit het meeste nodig hebben", zegt Michael K. Rasmussen, Marketing Director van de Velux Groep. "Naast zijn functionaliteit, moet de lamp een esthetische aantrekkingskracht hebben. Omdat het ontwerp van de lamp een grote rol zal spelen in het succes, organiseren beiden bedrijven een internationale ontwerpwedstrijd genaamd "Natural Light". Hiervoor worden designstudenten uit de hele wereld uitgenodigd deze speciale editie van de zonnelamp te ontwerpen. Het winnende ontwerp zal in productie worden genomen en net als de originele Little Sun zonnelamp, via plaatselijke verkoopagenten worden verkocht tegen betaalbare prijzen aan mensen in Afrikaanse gemeenschappen, wat lokale werkgelegenheid en lokale winst genereert."

"Natural Light” is een unieke kans voordesignstudenten om hun eigen creaties geproduceerd en wereldwijd op de markt gezet te krijgen. "Voor de winnende ontwerper, is dit een geweldige show-case. Maar nog belangrijker is, de ontwerper zal helpen duurzaam licht en frisse lucht in huizen te brengen die eerder werden verlicht door rokende olielampen, als de mensen überhaupt al licht hadden."

www.velux.nl

Deel op Social Media 

06-01-2015 9:30

Trilux Akademie komt naar de Benelux. Op donderdag 5 februari opent Trilux Amersfoort de deuren. Een dag later wordt deze handeling herhaald bij Trilux Mechelen.

Met de tijd wordt licht steeds meer complex. De innovatiesnelheid in de lichtwereld is overweldigend. Op onderwerpen als LED, energiebesparing, duurzaamheid en levensduur doet men dagelijks belangrijke ontdekkingen. In de markt heerst veel verwarring en onzekerheid. Er circuleren termen in de verlichtingswereld, die met de opkomst van LED verlichting, lastig te interpreteren zijn: 50.000 branduren? L80 B10? Lichtkleur? Lumen-output? Lux-waarden? IP66? Onderhoudsfactor? NBN-12464 normering? BREEAM-credits? TCO berekening? Terugverdientijden? Lichtmanagementsystemen?

De Trilux Akademie stroomlijnt de ‘chaos’ aan ontwikkelingen en belooft de klant zekerheid, oriëntatie en een vereenvoudiging van deze complexe materie. In Duitsland is de Trilux Akademie onder verlichtingsexperts inmiddels een bekend en erkend instituut.

Klanten en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd voor het feestelijke openingsevenement. Onder het genot van een hapje en een drankje krijgen zij te horen op welke manier Trilux Akademie de service richting de klant vorm gaat geven. Daarnaast is er ruimte voor inspirerende keynotesprekers, mogelijkheid tot het stellen van lichtspecifieke vragen en is er voldoende ruimte om te netwerken.

Aanmelden kan via: http://www.trilux.com/bx/thema/trilux-akademie-benelux/

Deel op Social Media

05-01-2015 9:06

Het Nationaal Lichtcongres van de NSVV staat weer voor de deur. Het jaarlijkse evenement wordt op 29 januari 2015 gehouden. Thema: ‘Licht verrijkt’.

"Het lichtcongres staat dit jaar geheel in het teken van de grote rol die licht in het leven van ons allemaal speelt", meldt de NSVV. "Of het nu gaat om binnenverlichting, daglicht, licht en gezondheid, openbare verlichting of lichthinder."

Het congres is gericht op een brede doel-groep van gebruikers, aanbieders, overheid en kennisin-stituten van licht. Er wordt een zeer uitnodigend programma samengesteld waarbij grote nadruk komt te liggen op de behoeften van de lichtgebruikers voor zowel indoor- als outdoorverlichting. Tevens is het congres een ontmoeting- en netwerkgelegenheid voor een ieder uit de verlichtingswereld.

"Nieuw dit jaar is dat wij het plenaire deel van het congres zowel in de ochtend als in de middag op de bedrijvenmarkt laten plaatsvinden. Dus nog meer interactie en netwerkmogelijkheden met uw doelgroep. Als bedrijf, overheid of kennisinstelling kunt u deelnemen aan de bedrijvenmarkt."

Start en einde van het congres worden plenair ingevuld met aansprekende inleiders op de bedrijvenmarkt. "Hierdoor ontstaat er nog meer gelegenheid tot netwerken op de bedrijvenmarkt."

www.nsvv.nl/activiteiten

Deel op Social Media

05-01-2015 8:30

Aan het begin van het nieuwe jaar 2015 geeft het Oostenrijkse lichtconcern Zumtobel Group AG een duidelijk signaal af: de onderneming met thuisbasis in Oostenrijk zal nog in januari in het centrum van Amsterdam een nieuw Lichtforum openen – een open huis voor een intensieve dialoog en nauwe samenwerking met toonaangevende architecten, lichtingenieurs, technologie-experts en researchpartners.

Het Lichtforum, dat wordt ondergebracht op de bovenste verdieping van het UP Building, een van de hoogste kantoorgebouwen in het centrum van Amsterdam, wordt ook een showroom voor de drie merken van het concern, Zumtobel, Thorn en Tridonic.

"Amsterdam is voor onze industrie een zeer aantrekkelijke vestigingsplaats. Naast een intensieve
dialoog met internationaal toonaangevende architecten zullen we aan dit internationale knooppunt ook met uiterst interessante technologiepartners kunnen samenwerken. Het is onze uitdrukkelijke
doelstelling om in deze internettijden op het vlak van verlichting nieuwe, innovatieve handelsmodellen te ontwikkelen. Hierbij zal ons nieuwe Lichtforum in Amsterdam met zijn internationaal team een belangrijke innovatiemotor worden voor de hele Zumtobel Group“, zo verduidelijkt Ulrich Schumacher, CEO van de Zumtobel Group.

Met het nieuwe concept voor haar Lichtforums kiest de Zumtobel Group voor een open uitwisseling
met haar netwerkpartners. Aan de vestiging in Amsterdam zullen het hele jaar door boeiende
evenementen rondom het thema licht en technologie, architectuur en stadsplanning worden
aangeboden.

Ook een zogenaamd LightLAB zal daarbij een centrale innovatiemotor voor de Zumtobel Group worden. Hier zullen interne designers en experts uit de praktijk samen met partners uit universiteiten en technologieondernemingen aan visionaire projecten werken. Voor het merk Thorn zal – op nauwelijks één vlieguur van de hoofdzetel in het Noord-Engelse Spennymoor – een eigen team voor de ontwikkeling van armatuurconcepten worden opgebouwd. De Zumtobel Group wil voor haar Lichtforum in Amsterdam nog voor mei 2015 een internationaal team van circa 25 medewerkers rekruteren.

"In het LED-tijdperk moeten we meer dan ooit inspelen op nieuwe trends – of het nu gaat om nieuwe materialen, softwareoplossingen, sensortechnologie of communicatie-elektronica. Met het nieuwe LightLAB hebben we nu een ideaal instrument voor de ontwikkeling van toekomstgerichte concepten, voor kennisoverdracht naar en het inspireren van onze mondiale ontwikkelingsteams opgezet. Maar uiteraard zullen we in Amsterdam ook zeer bijzondere, klantspecifieke lichtprojecten realiseren die voor ons het pad zullen effenen naar nieuwe handelsmodellen“, aldus Rogier van der Heide, sinds december Chief Marketing & Design Officer van de Zumtobel Group, die in deze functie de activiteiten van het nieuwe Lichtforum in Amsterdam zal coördineren.

www.zumtobel.nl

Deel op Social Media

02-01-2015 15:28

Van Es Marketing Services heeft onderzoek gedaan naar de markt voor verlichtingsproducten in Nederland. Naast een detaillistenonderzoek onder woonzaken die verlichtingsproducten verkopen is er tevens een consumentenonderzoek uitgevoerd over de oriëntatie en aanschaf van verlichtingsproducten. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het vandaag verschenen Marketingrapport Verlichting 2015.
 
Het Marketingrapport Verlichting 2015 biedt een actueel en compleet overzicht van het inkoopgedrag, de leveranciers, het mediagebruik en de ontwikkelingen in de verlichtingsbranche in Nederland. Het oriëntatie- en inkoopgedrag van woonzaken die verlichting verkopen wordt helder in beeld gebracht. Naast marktinformatie over de detaillist is tevens het oriëntatie- en koopgedrag van de consument met betrekking tot verlichtingsproducten in beeld gebracht middels een consumentenonderzoek.

Het onderzoeksrapport telt 72 pagina’s op A4-formaat in kleurendruk en is Nederlandstalig. Bij diverse thema’s worden de onderzoeksresultaten vergeleken met de voorgaande editie van het onderzoek van het jaar 2011. Hierdoor is men in staat om in te spelen op de actuele trendmatige ontwikkelingen in de branche.
 
In het onderzoeksrapport worden de onderzoeksresultaten van het consumentenonderzoek bij diverse thema’s gesegmenteerd naar geslacht, inkomens- en leeftijdsgroep. De onderzoeksresultaten van het detaillistenonderzoek worden veelal gesegmenteerd naar verlichtingsspeciaalzaken en overige woonzaken die verlichting verkopen.
 
www.marktdata.nl 
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >