Nieuws


28-07-2014 8:30

Van 25 tot 28 juni vond de European Real Estate Society Conference (ERES) plaats in Boekarest, Roemenië. Wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven spraken er over de wereld van het vastgoed. Deelnemers aan het congres presenteerden papers over uiteenlopende onderwerpen zoals simulaties om de mogelijkheden van energiezuinige maatregelen in gebouwen te berekenen, strategieën om de bewoner als klant te bekijken en de kwaliteiten van de ideale verhuurder. Gedurende de vierdaagse bijeenkomst werd in zeven parallelle sessies de huidige kennis van Real Estate-onderzoek besproken.

Het CfPB presenteerde er de paper: 'PACT, Calculating nWoW accomodation that suits the organisations’ work processes' over het reken- en redeneermodel PACT. Onderzoeker Evi De Bruyne beschreef voor de aanwezigen de inhoud en toepassing van het model. Daarnaast ging zij in op belangrijke vragen voor het management bij een herhuisvestingsvraagstuk, in het bijzonder ruimteoptimalisatie bij de keuze voor Het Nieuwe Werken (New Ways of Working).

In een veranderende kantoorcontext en een vraag naar flexibele omgevingen, is het van belang aandacht te geven aan een goede berekening van (activiteitgerelateerde)  plekken. Beslissingen worden tegenwoordig steeds minder genomen op basis van ‘onderbuikgevoelens’, er moet een solide business case worden opgezet. Hierbij moet een heel aantal vragen beantwoord worden, zoals: hoeveel plekken hebben we nodig en welke? Wat zijn de effecten op de huisvesting als medewerkers meer gaan thuiswerken of als hun activiteitenpakket verschuift? Simulaties met PACT kunnen op dergelijke vragen een antwoord geven, waarna het management een onderbouwde beslissing kan nemen.

Na de presentatie van het model kwamen er verschillende positieve reacties op het model. "We zijn blij dat we het PACTp-model – na jaren van ontwikkeling en gebruik – op  deze conferentie voor het eerst in een brede context aan het publiek konden presenteren. Wij zijn alvast zeer enthousiast over de verdere ontwikkelingen rond het model", aldus De Bruyne.

www.cfpb.nl

26-07-2014 8:30

Op 5 en 6 september vinden in Kapelle de MH Businessdagen plaats. In en rond het pand van Maas & Hagoort Lampen zijn circa dertig standhouders te vinden. Samen met diverse eyecatchers wordt ingaan op het thema ‘Duurzaam ondernemen, reken maar!’. Tijdens de inspiratiedagen zijn er doorlopend workshops, kan het pand bezichtigd worden en is er uiteraard catering en vertier voor jong en oud. 

Zowel regionale, nationale en internationale bedrijven laten hun producten en diensten zien met een focus op duurzaamheid. Tevens presenteren zich diverse goede doelen die Maas & Hagoort Lampen ondersteunt, zoals Light for the World met als ambassadeur Reinier van den Berg, de bekende weerman. Uniek is de aanwezigheid van het Nuon Solar Team die eind september met zonne-auto Nuna meedoet aan een challenge in Zuid-Afrika. Hun mentor Wubbo Ockels zal dat niet meer meemaken, maar hij heeft een ereplek gekregen op de nieuwste Nuna 7S.

Tijdens de Businessdagen zal ook ‘Minderwatt Investment’ gelanceerd. Een uniek investeringsfonds dat duurzaamheid wil bevorderen én geld zal besparen voor bedrijven en organisaties. Hiermee wordt de tendens ‘Van bezit naar gebruik’ die in de maatschappij voorzichtig is ingezet, door Maas & Hagoort Lampen opgepakt voor de lichtsector. 

Maas & Hagoort Lampen is naar eigen zeggen een autoriteit op het gebied van professionele verlichtingsoplossingen. Het advies- en handelsbedrijf vindt haar oorsprong eind jaren ’40 van de vorige eeuw. De opening van het nieuwe hoofdkantoor van Maas & Hagoort Lampen in Kapelle is de aanleiding voor de organisatie van de MH Businessdagen. Bijzonder is dat vrijwel alle verlichting in dit pand is uitgevoerd in LED en er is een professionele lichtstudio aanwezig. Maas & Hagoort Lampen is tevens gevestigd in Apeldoorn in het duurzame en bijzondere gebouw Ecofactory.

www.maashagoort.nl/businessdagen

24-07-2014 9:56

De LED-specialisten van Nimbus in Stuttgart hebben onlangs een eerste stap gezet om ook aan de overkant van de Atlantische Oceaan een stevige voet aan wal te krijgen: voor de verlichting van het nieuwe gebouw van de Rechtenfaculteit aan de universiteit van Baltimore, een project van BehnischArchitekten en Ayers Saint Gross, werden bijna driehonderd LED-armaturen van Nimbus gebruikt. Dit is het eerste project op het Amerikaanse continent waar de Nimbus Group zijn knowhow kan aantonen.

“De VS kijken op het vlak van de bouwtechnieken tegen een achterstand aan”, aldus architect Stefan Behnisch. Toch zijn ze er in Baltimore in geslaagd om een gebouw op te trekken dat zelfs naar Europese maatstaven zeer vooruitstrevend mag worden genoemd. Dat heeft alles te maken met het feit dat Robert L. Bogomolny, de voorzitter van de universiteit van Baltimore, zich vanaf het begin heel enthousiast toonde over innovatieve ideeën en nieuwe ruimtelijke concepten.

“LED-armaturen zijn iets duurder in aanschaf dan conventionele armaturen”, verklaarde Dietrich F. Brennenstuhl, de oprichter en de CEO van de Nimbus Group, aan de Amerikanen. “Maar de extra kosten worden al op middellange termijn teruggewonnen door de heel hoge energie-efficiëntie, de bijzonder lange levensduur en het feit dat deze producten geen enkele vorm van onderhoud nodig hebben.”

De voorzitter van de universiteit vond deze argumenten heel overtuigend en koos mede daarom voor de Office Air LED staande lamp en de Roxxane Home bureaulamp. Beide modellen worden intussen in grote delen van het nieuwe gebouw gebruikt om de kantoren en de studieruimten in de grote bibliotheek te verlichten.
“Beide armaturen hebben een fantastisch design en passen perfect in de innovatieve en duurzame architectuur van het nieuwe gebouw”, stelde Stefan Behnisch. De afzonderlijke delen van het gebouw zijn met elkaar verbonden door een imposant glazen atrium waarin werkruimten, lounges, een lobby, cafetaria’s en ruimte voor informele ontmoetingen gesitueerd zijn.

“In de VS is bij de mensen een mentaliteitsverandering aan de gang met betrekking tot energiezuinige bouwtechnieken”, weet Dietrich F. Brennenstuhl. Het groeiende milieubewustzijn in de VS blijkt onder meer uit de LEED-certificatie, die een hele reeks standaarden vastlegt op het vlak van duurzame bouwtechnieken. Zo ontving de universiteit van Baltimore intussen het LEED-certificaat in platina voor het nieuwe John and Frances Angelos Law Center.

"Dankzij de toepassing van een hele reeks maatregelen kon het energieverbruik van het gebouw met 43 procent worden verminderd ten opzichte van een vergelijkbaar gebouw. Het energieconcept omvat betonkernactivering, geothermische technologie en het gebruik van niet-drinkbaar water. Het gebouw benut het daglicht maximaal: het licht wordt van buitenaf doorde glazen kantoorwanden naar binnen geleid, waardoor het noodzakelijke kunstlicht tot een minimum kon worden beperkt", aldus Nimbus.

'De beste energie is energie dit niet wordt verbruikt'. Dit is een overtuiging die ook door Dietrich F. Brennenstuhl wordt gedeeld en die duidelijk tot uiting komt in het feit dat het energiebesparende potentieel met LED-armaturen in sommige gevallen tot 80 procent oploopt in vergelijking met conventionele verlichtingssystemen. Het mooiste voorbeeld daarvan is de Office Air LED staande lamp die van glanzend chroom gemaakt is.
Nimbus presenteerde dit model tijdens Light + Building, een revival met splinternieuwe verlichtingstechnologie. Dankzij de krachtige LED’s die samen tot 8.690 lumen halen, en de verbeterde sturingselektronica is de Office Air LED een van de meest efficiënte staande bureaulampen met LED-technologie die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Ook de Power-versie van het armatuur is nieuw: als de indirecte verlichting hiervan met de directe verlichting wordt gecombineerd, is er geen andere lichtbron nodig in het kantoor.

Deze zuinige LED-armaturen van Nimbus zouden binnenkort ook in andere delen van de VS en Canada wel eens kunnen uitgroeien tot belangrijke elementen in de energieconcepten in het kader van de duurzame architectuur. Nimbus heeft intussen voor een aantal van haar armaturen al het ETL-certificaat ontvangen – een absolute vereiste voor certificatie op de volledige Noord-Amerikaanse markt.

Het nieuwe gebouw van de universiteit van Baltimore heeft in ieder geval één zaak heel duidelijk gemaakt: de innovatieve Roxxane, welke in 2012 op de markt werd gebracht en de meest succesvolle productintroductie in de geschiedenis van de onderneming is gebleken, is erg populair bij Amerikanen. Dietrich F. Brennenstuhl ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet: “We zullen zeker groeien op de Noord-Amerikaanse markt.”

Behnisch Architekten is zeker geïnteresseerd om zijn samenwerking met Nimbus aan de andere kant van de Atlantische Oceaan verder uit te werken en te verstevigen: “We hebben al verschillende ontwerpen lopen voor andere gebouwen in de VS waarvoor de armaturen van Nimbus heel geschikt zouden zijn”, liet Stefan Behnisch weten.

www.nimbus-group.com

23-07-2014 8:30

In het Light Art Centre in Eindhoven vindt binnenkort de opening plaats van de expositie City Lights. de expositie is samengesteld door ontwerper Piet Hein Eek in nsamenwerking met het Light Art Centre.

In het kader van de expositie worden er 40 lichtkunstwerken getoond, die geselecteerd zijn uit de lichtkunstcollectie van de gemeente Eindhoven. Het betreft werken van onder andere Bradtke, Jacobson, Henneman, Kaayk, Schork en Van Zutphen. "In onze Van Abbe-vitrine zal ook het lichtkunstwerk ‘NOG EEN’ van John Körmeling te zien zijn", aldus een woordvoerder.

"In een kabinet van de expositieruimte op de eerste verdieping zullen architect Kees Bos en lichtkunstenaar Har Hollands bovendien een speciaal voor deze expositie ontwikkelde lichtkunstinstallatie presenteren die geïnspireerd is op het werk City Lights van J. Jacobson."

De opening  vindt plaats op zondag 17 augustus om 15:00 uur; de tentoonstelling loopt tot en met zondag 16 november 2014.

http://lightartcentre.nl/

21-07-2014 8:42

Na de gloeilamp zal ook de halogeenlamp vanaf 2016 voor een groot deel van de Europese markt verdwijnen. Dit kan een probleem vormen voor historische gebouwen en paleizen. Vele kroonluchters en kandelaars in deze panden zijn uitgerust met gloeilampen en halogeen lichtbronnen. Nederlands LED-fabrikant EVA Optic ontwikkelde een oplossing in de vorm van een LED-kaars."Nu gloeilampen (en binnen enkele jaren ook halogeen) niet langer verkrijgbaar zijn, is de tijd gekomen voor goede alternatieven welke de authentieke ambiance van de armaturen en de ruimtes waarin zij zich bevinden kunnen waarborgen", aldus EVA Optic dat met de Royal Led Candle een LED-kaars ontwikkelde die qua uiterlijk nauwelijks van een echte kaars te onderscheiden is.

Verlichting in historische interieurs, zoals te vinden in musea, paleizen en historische gebouwen, moet aan zeer specifieke esthetische en technische eisen voldoen. Doorgaans wordt gestreefd naar een lichtbeeld dat zoveel mogelijk in de buurt komt van de historische oorsprong van de verlichting. Lichtkleur, kleurechtheid, lichtspreiding, maar ook het uiterlijk van de lichtbron vormen belangrijke criteria.

"De Royal Led Candle komt qua uiterlijk zeer dicht in de buurt van een authentieke kaars. Het formaat en de vorm van de vlam zijn nagenoeg identiek aan die van een kaars. Daarnaast is de lichtkleur van de LED-kaars met 2.385 Kelvin nagenoeg gelijk aan een gloeilamp. De kleurechtheid komt met een CRI van maar liefst 96 dicht in de buurt van de kleurechtheid van gloeilampen. Het kleurenspectrum van de toegepaste LED zorgt bovendien voor een perfecte uitlichting van kunst", vertelt een woordvoerder van EVA Optic.

Door de toepassing van hoogwaardige LED-technologie kunnen de sfeerbepalende eigenschappen van authentieke kaarsen worden aangevuld met de voordelen van LED-technologie. De Royal Led Candle is verkrijgbaar in vijf verschillende vermogens en is volledig traploos dimbaar van 0-100 procent.
"Dit houdt in dat kroonluchters en kandelaars met de Royal Led Candle niet langer enkel de ambiance van een ruimte dienen, maar tevens een nieuwe functie kunnen krijgen (in sommige gevallen zelfs als werkverlichting). Hierdoor wordt de functie van de ruimte waarin zij zich bevinden niet langer beperkt en is aanvullende verlichting niet altijd noodzakelijk."

De Royal Led Candle biedt bovendien de optie te kiezen tussen een statische vlam of een vlam met realistische optische 'vlambeweging' die de authentieke beleving van het armatuur compleet maakt.
"De Royal Led Candle kan eenvoudig de bestaande gloeilamp en halogeen kaarsen in kroonluchters vervangen. De DMX 512 data wordt via een speciaal ontwikkelde power converter over de 2-draads powerline van de kaars gestuurd. Dit betekent dat de kaars uitgebreide dim- en regelmogelijkheden heeft zonder noodzakelijke wijzigingen aan de bestaande bedrading van het armatuur", aldus de woordvoerder, die vervolgt: "Met de Royal Led Candle heeft EVA Optic de perfecte combinatie van authenticiteit en technologische vooruitgang gecreëerd."

EVA Optic is Nederlands ontwikkelaar en fabrikant van specialistische Led oplossing.

www.led-kaarsverlichting.nl

19-07-2014 8:30

Paulmann,de Duitse lampen- en verlichtingsfabrikant gaat per 1 augustus 2014 een samenwerking aan met de Nederlands-Belgische onderneming VSA.De fabrikant verhoogt hiermee zijn activiteit in België, Nederland en Luxemburg.

In circa 300 bouw- en meubelmarkten en vakwinkels toont Paulmann samen met VSAG een veelzijdig assortiment als compleet shopconcept en aan de hand van artikelenpresentaties. Tegelijkertijd zal de onderneming het gespecialiseerde distributiepakket Paulmann PRO. via de groothandel aan installateurs gaan leveren.

Bij VSA - met een vestiging in Nederland (Oirschot) en een vestiging in België (Geel) - zijn in totaal 60 medewerkers werkzaam. De onderneming wordt verantwoordelijk voor de complete organisatie zoals: verkoop, beheer, telefoonsupport, serviceverlening en merchandising.

Bij VSA werken tien commerciële medewerkers in de binnendienst, tien account-/projectmanagers en twee merchandisers. Een collega die ondre meer de Franse en Nederlandse taal beheerst, staat de klanten van Paulmann exclusief te woord aan de telefoon.

Rutger Schreuder, Sales Manager bij VSA, licht toe: "De klanten in de Benelux kunnen zich verheugen op een compleet en kwalitatief hoogstaand assortiment aan verlichtingsproducten, en daarmee gepaard gaande attractieve service, waaronder de mogelijkheid tot het bestellen van kleine hoeveelheden, elektronische bestelling via Edifact en een snelle levering direct uit Duitsland binnen 72 uur.“

VSA opent nog dit jaar een showroom in Oirschot. Klanten kunnen de showroom bezoeken voor productpresentaties om een indruk te krijgen van het assortiment en de mogelijkheden.

www.vanspijk.nl

18-07-2014 8:34

Sinds deze maand is Vermeer Verlicht de agent voor Nederland van Lucifero’s. "Dit is een bekende fabrikant van designproducten als de iCementi serie, lichtarmaturen en zitmeubelen voor buiten
in schoonbeton", zegt Paul Vermeer.

Lucifero's is verder producent van maatwerk profielen als Guide, van (randloze) inbouw oplossingen zoals "Nyx en van buitenarmaturen als Manine. Lucifero’s is een innovatieve lichtfabrikant uit Bologna, Italië, waar oog voor detail, strak design en kwaliteit voorop staan. Lucifero’s staat ook voor snelle levertijden."

Nadat Lumilab afgelopen jaren Lucifero’s importeerde heeft Hugo Blom, directeur en eigenaar van
Lumilab in overleg met Lucifero’s besloten dat Lumilab graag als dealer van Lucifero’s verder wil gaan. Vermeer Verlicht gaat er volgens Paul Vermeer voor zorgen dat Lucifero’s via een solide dealernetwerk verkrijgbaar zal zijn op de. Het bedrijf zal onder meer de promotie via architecten en interieurarchitecten op zich nemen.

www.vermeerverlicht.nl

15-07-2014 9:00

Tijdens de manifestatie Licht 2014 (21 tot en met 24 september) in Den Haag staat op 22 september een interessante workshop ‘Openbare verlichting’ op de agenda. In twee levensgrote kijkdozen van 4 bij 4 bij 6 meter wordt invulling gegeven aan het ontwerp van toekomstbestendige openbare verlichting,. Verlichting die, met behulp van intelligente systemen, mee ademt met de activiteiten en behoeften van de mens.

De workshop wordt geleid door professor Stephan Völker (TU Berlijn) en lichtontwerper Ellen de Vries (Het Lux Lab). Theorie en praktijk komen samen om aan de bezoeker te laten zien hoe verschillende kwantitatieve en kwalitatieve lichtaspecten kunnen worden beïnvloed om voorbereid te zijn op de toekomst van openbare verlichting. Openbare verlichting waarbij niet alleen de richtlijnen, maar ook het milieu, het straatprofiel en vooral de activiteiten en belangen en behoeften van de mens centraal staan.

De forens heeft immers behoefte aan meer en koeler licht dan bijvoorbeeld de stapper die nog wat wil drinken. In 2030 zal openbare verlichting daarom met behulp van intelligente systemen op afstand en op basis van scenario’s gestuurd worden. ’s Nachts, als de stad slaapt, wordt het licht teruggebracht maar een basisniveau, tenzij de systemen waarnemen dat een bepaalde activiteit om meer of ander licht vraagt. In twee levensgrote kijkdozen zien de bezoekers van deze workshop steeds twee straatbeelden en het effect van verschillende lichtaspecten daarop. Zo ervaart men aan den lijve hoe openbare verlichting anno 2030 tegemoet komt aan alle behoefte van dynamisch leven in de 21e eeuw. Voor meer informatie en aanmelden: http://www.licht2014.nl  

.

11-07-2014 8:03

Panasonic, producent van onder meer LED-verlichting, staat op de vijfe plaats in de Global Green Brands lijst in het dit jaar door Interbrand gepubliceerde rapport. Dit rapport, dat voor het eerst verscheen in 2011, rangschikt bedrijven wereldwijd op basis van hun milieuprestaties en de consumentenperceptie van de inspanningen die deze bedrijven op milieugebied leveren.

 

Bijna 25 procent van de lijst bestaat uit bedrijven uit de elektronicasector. Panasonic voert deze categorie aan door als best beoordeelde elektronica-onderneming uit de bus te komen. In de top vijftig staan nog 11 andere technologiebedrijven en 10 bedrijven uit de automobielsector.

 

"Panasonic heeft voor 300 verschillende producten Energy Star awards ontvangen, dat is meer dan enige andere fabrikant van consumentenelektronica. Deze award geeft aan welke producten minder energie verbruiken zonder dat dit van invloed is op de prestaties en functies van het product."

 

Het rapport evalueert ook in hoeverre een bedrijf gebruikmaakt van fabrieksafval en gerecyclede materialen, en in welke mate er gerecycled wordt. Panasonic werkt naar een nulbeleid ten aanzien van afval en behaalde in 2013 een recyclepercentage van 99,3 procent.

 

"In lijn met onze belofte ' A Better Life, A Better World’, blijven we innovatieve energie- en waterbesparende producten bieden die mensen overal ter wereld helpen gemakkelijk, comfortabel en milieubewust te leven", aldus Ronald van den Heuvel, Managing Director bij Panasonic Benelux.

 

"De kloof tussen de bekendheid van het grote publiek met onze milieu-initiatieven en de inspanningen die wij leveren blijft voor Panasonic een aandachtspunt. Ten opzichte van de score van vorig jaar hebben we echter vooruitgang geboekt en hier blijven we hard aan werken."

www.panasonic.nl

10-07-2014 13:56

Louis van Gaal viel tijdens het WK op door zijn opmerkelijke wissels. Volgens Philips hebben ze ook in Goes een gouden wissel doorgevoerd.Bij de aanleg van een nieuw kunstgrasveld op Sportcomplex Het Schenge in 2012, wilde de gemeente Goes meteen een zo duurzaam mogelijke verlichtingsoplossing laten installeren. LED-verlichting dus? "Helaas waren de mogelijkheden op dit gebied erg beperkt", zegt Jan Willem de Boer, directeur van het hiervoor aangestelde installatiebedrijf Oostendorp Nederland. "Geen van de LED-oplossingen die op de markt waren, voldeden aan onze eisen. Niet alleen de kwaliteit en het energieverbruik vielen tegen, ook de 'after sales' laat vaak te wensen over."

Lees meer over dit project...


ADVERTENTIE
Zie ook: De toekomst van het licht

09-07-2014 8:30

Modular Lighting Instruments heeft een nieuwe general manager: Bart Maeyens. Bart (36) werkt al sinds 2000 voor de firma. Hij startte bij het bedrijf op de R&D-afdeling, werkte later als key-account- en exportmanager en was de voorbije drie jaren aan de slag als R&D-manager.

Zijn grondige kennis van het Modular-DNA, zijn sterke visie, zijn rugzak vol ervaring en het feit dat Bart Maeyens Modular ‘ademt’, hebben de doorslag gegeven bij zijn aanstelling. Bart: “Het is belangrijk voor de toekomst van Modular dat we het DNA in de breedste zin van het woord bewaken om zo onze positie op de markt niet alleen te behouden, maar vooral te versterken.”

Als general manager is Bart Maeyens zowel verantwoordelijk voor Modular Lighting Instruments als voor de b2b-sales van de Italiaanse verlichtingsspecialist Luceplan. “Mijn persoonlijke ambitie als GM van Modular is om de voeten op de grond te houden en ervoor te zorgen dat we ons concentreren op datgene waar Modular voor staat”, zegt Bart. “Modular Lighting Instruments is een sterk merk dat al dertig jaar architecturale, hoogstaande verlichting produceert. Onze non-conformistische aanpak maakt ons internationaal door het professionele publiek bijzonder geliefd. We hebben een breed portfolio met zowel standaardverlichting als op maat gemaakte armaturen. Telkens met het architecturale design dat ons kenmerkt.”

Voor Bart ligt het accent in de eerste plaats op groei. “We kunnen ons nog verder ontwikkelen door in te zetten op onze focuspunten. Zo willen we onze doelgroepen een totaaloplossing aanbieden met zowel de architecturale klappers van Modular Lighting Instruments als de decoratieve verlichting uit het portfolio van Luceplan. Onzeinnovatieve salesbenadering, waarbij de klant centraal staat, blijven we ook uitbreiden. Het aanpassen van het product, de service of een andere parameter die de klant van belang vindt, moet altijd mogelijk zijn als dat de ervaring van de klant met Modular en Luceplan optimaliseert. Daarnaast zullen we, door middel van een goede samenwerking met het moederbedrijf Philips, uitbreiden op verscheidene markten, waarbij de klemtoon voornamelijk op Azië ligt. Uiteraard kun je bij onze armaturen zeker zijn van top notch kwaliteit. Bovendien maken we gebruik van ledtechnologie en digitale aansturingssystemen, en blijven we pionieren op het vlak van productdesign. We vinden het tot slot belangrijk om iedereen bij Modular te motiveren om onze doelstellingen te realiseren en fier te blijven op onze West-Vlaamse roots.”

Dat Modular de komende jaren volledig wil inzetten op zijn corebusiness - vooruitstrevende, architecturale verlichting - toonde het merk zopas nog op de verlichtingshoogmis Light + Building met zowel eigen ontwerpen als samenwerkingen met designers als Couvreur & Devos, Luc Binst en Basten Leijh.

www.supermodular.com

09-07-2014 8:00

Sinds kort is er een heel bijzondere lamp in Nederland verkrijgbaar: de Consol Solar Jar, een lamp die werkt op zonne-energie, in een nostalgische glazen weckpot.

Vooral vroeger werden weckpotten als voorraadpot gebruikt om levensmiddelen te conserveren en bijvoorbeeld groente of jam in goed te houden. "Maar soms zou je het liefst ook een mooie moment of een zonnestraal kunnen bewaren", aldus de aanbieder van de lamp. "Met de Consol Solar Jar is dit nu mogelijk."

De bijzondere lamp slaat gedurende de dag middels zonnecellen in de deksel van de  glazen weckpot zonne-energie op. "Deze wordt later in vorm van een sfeervol licht bijvoorbeeld in de tuin, bij de camping, een BBQ of  binnenshuis terug gegeven. Het product bespaart dus stroom door gebruik te maken van een duurzame enegeriebron die onuitputtelijk is: de zon."

De Consol Solar Jar wordt grotendeels met de hand gemaakt. Dit gebeurt in Zuid-Afrika, waar het inmiddels werk verschaft aan zo'n 65 mannen en vrouwen die voorheen werkloos waren. "Het product werd ontwikkeld als een volwaardige lichtbron voor mensen in stroomloze gebieden en is inmiddels met vijf designprijzen bekroond."

www.solar-jar.com/nl

08-07-2014 10:00

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft uitspraak gedaan over discutabele reclame-uitingen door Daylight Company BV over hun Lightway daglichtsystemen. Verscheidene uitingen zijn misleidend volgens de commissie. Het gaat hierbij om onder meer onrechtmatig gebruik van CE-markering, vergelijkende reclame van daglichtsystemen en het noemen van isolatiewaarden zonder een juist wetenschappelijk rapport te kunnen tonen.

Ook de slogan ‘Lightway het helderste daglicht’ is als misleidend bestempeld. Volgens de RCC zijn er meerdere aspecten van een daglichtsysteem van invloed op de daglichtprestatie. Niet alleen het type materiaal, maar ook onder andere de dikte en vorm dragen bij aan de hoeveelheid daglicht.

De commissie deed de uitspraak naar aanleiding van een klacht van Techcomlight. Techcomlight heeft de Daylight Company diverse malen rechtstreeks verzocht haar reclame-uitingen aan te passen, omdat Techcomlight van mening was dat deze misleidend waren. Het bedrijf is daarom vergenoegd met de uitspraak van de Reclame Code Commissie.

Mark Veldjesgraaf, Hoofd Commercie Techcomlight: “Daglicht is niet eenvoudig te berekenen. Voor consumenten is het belangrijk om een realistisch beeld te creëren. Misleidende reclame draagt hier niet aan bij.” In opdracht van Techcomlight leverden Grontmij, TNO, Peutz en Lichtconsult.nl tests op het gebied van isolatie en lichtopbrengst. “Alle technische specificaties zijn hiermee onderbouwd, zodat ieder Solatube daglichtsysteem gegarandeerd presteert op het gebied van isolatie, lichtopbrengst en duurzaamheid.”

Het gehele rapport met de uitspraak per klacht is te lezen op

https://www.reclamecode.nl/webuitspraak.asp?ID=137910&acCode

07-07-2014 8:00

AGC Glass Europe heeft een intentieverklaring getekend met Obeikan Glass Company, een Saoedi-Arabische glasfabrikant, voor de oprichting van een joint venture in glas met zonwerende coatings. De productielijn voor hardbare zonwerende glascoatings zal worden gebouwd in Yanbu, Saoedi-Arabië, waar Obeikan Glass al de grootste vlakglasfabriek van de Golfregio exploiteert.

De installatie zou begin 2016 van start moeten gaan. Obeikan Glass is eigendom van de Saoedische conglomeraten Obeikan Investment Group en Saudi Advanced Industries Company.

In de voorbije jaren groeide de markt van het architecturaal glas in het Midden-Oosten jaarlijks met ongeveer 4 procent. Er is vooral een stijging van de vraag naar zonwerend glas dat het zonlicht filtert en de energieprestatie van gebouwen fors verbetert. Verwacht wordt dat dit percentage boven het marktgroeipercentage zal gaan. Het resultaat is dat de vraag naar architecturaal hoogrendementsglas waarschijnlijk voortdurend zal toenemen in de regio.

“Dat de floatglasproductie en de coater op een zelfde site gevestigd zijn, zal het mogelijk maken om de kwaliteitscontrole te maximaliseren, de logistieke en productiekosten te optimaliseren en hogere marges te halen”, stelt Abdallah Obeikan, CEO van Obeikan Investment Group.

De combinatie van het technologische leiderschap in coatings van AGC Glass Europe met de sterke marktpositie van Obeikan Glass in de regio zorgt voor de nodige synergieën voor een verdere ontwikkeling op de markt van het architecturaal hoogrendementsglas in het Midden-Oosten. Volgens Jean-François Heris, CEO van AGC Glass Europe: “Deze joint venture is niet enkel bevorderlijk voor de verdere selectieve ontplooiing van onze eigen technologie, - wat al werd versterkt door de recente alliantie met het Duitse bedrijf Interpane -, maar zal ook bijdrage tot de ruimere verdeling van ons gamma van gecoate producten die door geavanceerd onderzoek ontwikkeld worden."

De AGC Groep beschouwt haar plan voor verdere expansie op opkomende markten als een basispijler van haar groeistrategie. De Groep zal haar aanwezigheid op die markten dus verder onderbouwen door voortdurend in te spelen op de groeiende vraag en bij te dragen tot de ontwikkeling van opkomende regio’s met een aanbod van producten met hoge toegevoegde waarde.

www.agc-glass.eu


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >