Nieuws


28-11-2014 8:00

erlichtingsbedrijf Trilux zal aanwezig zijn op de Elektro Vakbeurs in Hardenberg, die van 9 tot en met 11 december gehouden wordt. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

"In een ruim opgezette stand zullen onze lichtadviseurs, Martin Zuurveld, Richard Westerhof en Leon Slutter, invulling geven aan het overkoepelende thema: “Wij maken licht eenvoudig”. Bezoek de Trilux-stand op beurs Hardenberg in hal 6 met al uw vragen, opmerkingen of gewoon uit interesse voor verlichting. Want wie kan er nou beter duiding geven aan termen en begrippen als ‘L80/B10’, ‘HACCP’, ‘IP66’, ‘NEN 12464-1’, ‘TCO’ en ‘LED-normeringen’?"

Speciale aandacht  is er voor kantoor- en industrieverlichting. "Met een flink aantal nieuwe ontwikkelingen en producten tonen wij u onze totaaloplossing op het gebied van (LED)-verlichting. Zo tonen wij u onze nieuwste extreem efficiënte en aantrekkelijk ogende Arimo LED-reeks in de MRX- en CDP-uitvoering. Beiden met een uiterst prettige lichtuitstraling voor bij kantoorwerk.

Voor het industriebereik toont Trilux diverse oplossingen voor lijnverlichting (E-line LED), puntverlichting (Mirona LED) en waterdichte verlichting (Nextrema LED). "Met onze ‘hands-on formule’ maken wij het u mogelijk om de armaturen vast te pakken en goed te bestuderen. Dan ziet en voelt u hoe TRILUX het verschil maakt."

www.trilux.nl

Deel op Social Media

26-11-2014 9:55

De tweede editie van LED Expo Benelux verdubbelt in grootte en zal daarmee een belangrijk informatieplatform zijn voor iedereen die professioneel bezig is met de overstap naar LED-verlichting. Dat meldt de organisatie van het evenement dat op 11 en 12 februari 2015 gehouden zal worden in de Brabanthallen in Den Bosch.

LED Expo Benelux biedt een helder en efficiënt zicht op het uitgebreide producten- en dienstenaanbod. "Alle toonaangevende leveranciers zijn aanwezig. De top drie van de openbare verlichtingsmarkt; Philips, Schréder en Lightronics staan met stands in het IGOV Paviljoen. Bekende LED-bedrijven zoals Lightwell, Innolumis, HBI Bisscheroux, Fagerhult, Konica Minolta, Avalite/Cree zijn present."

Uit België zijn A&C Solutions, Energy World, LED Technic vertegenwoordigd. "Dit is een kleine selectie uit de lijst van meer dan honderd exposanten. Kwaliteit is een hot issue in de verlichtingswereld en tijdens LED Expo kan de bezoeker te rade bij de stands van Dekra, OLiNO, de Stichting Lightrec en de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde. Vanuit de installatiesector zijn de kwaliteitsorganisaties KViNL en Sterkin aanwezig."

LED Expo Benelux biedt de bezoekers gratis een uitgebreid programma van op de praktijk toegesneden workshops aan. De beurs zal dagelijks geopend zijn van 10.00 tot 18.00 uur.

www.ledexpo.nl

Deel op Social Media25-11-2014 10:25

De nieuwe VEGA is een design LED-armatuur voor professionele kantoorverlichting. Osram zegt over de noviteit: “Het moderne armatuur in aantrekkelijk design is voorzien van efficiënte LED-technologie en een zeer hoge lichtkwaliteit.”

De verschillende toepassingsmogelijkheden zorgen voor veel flexibiliteit. De Osram VEGA kan als pendelarmatuur, opbouwarmatuur of op een railsysteem worden geïnstalleerd. Het armatuur is de eerste in de markt met een lichtgeleidende plaat met ingedrukte prismatische structuur. Deze speciaal ontwikkelde prismatische structuren voorkomen verblindend licht. Het armatuur voldoet aan de richtlijnen voor kantoorverlichting. “De VEGA is uitermate geschikt voor beeldschermwerkplekken. Ook op visueel gebied zet VEGA accenten met het hoogwaardige en moderne design. Bij het uitschakelen is de lichtgeleidende prismatische plaat met een hoogte van slechts 6 millimeter bijna transparant. Uitgerust met zeer efficiënte LED-technologie met een lichtrendement van 100 lumen/Watt, een lumen output van 4.200 en een levensduur van 50.000 uur”, aldus Osram.
 
Deel op Social Media

23-11-2014 9:55

Op donderdag 27 november geeft Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam het startsein voor de derde editie van Amsterdam Light Festival en opent daarmee tegelijkertijd officieel de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw.

Van der Laan ontsteekt het allereerste lichtkunstwerk, 'The Gatekeepers', een verwijzing naar de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw. De tentoonstelling met 30 reusachtige groepsportretten afkomstig uit het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum is van 29 november tot en met eind 2016 te zien in de Hermitage Amsterdam.

Het ontsteken van The Gatekeepers vindt plaats voor de hoofdingang van de Hermitage Amsterdam en kan vanaf de kade of het water worden bijgewoond door belangstellenden. Amsterdam Light Festival duurt tot en met 18 januari 2015 en toont maar liefst 40 kunstwerken langs de vaarroute 'Water Colors' en de wandelroute 'Illuminade'.

www.amsterdamlightfestival.nl

Deel op Social Media

21-11-2014 12:07

In Noord-Brabant is vorige week een Glow-in-the-dark fietspad geopend. Het fietspad is bedekt met speciale steentjes die ‘s nachts de weg verlichten. Het ontwerp is geïnspireerd door het beroemde schilderij ‘Sterrennacht’ van Vincent van Gogh.

https://greenwire.greenpeace.org/netherlands/nl/news/glow-dark-fietspad


Ook te zien in de komende Inside Information Verlichting, die over twee weken verschijnt.

21-11-2014 9:41

Nobra heeft tijdens een kennismiddag op donderdag 20 november de Groene Lantaarn uitgereikt voor de best verlichte gemeente van Nederland. De prijs is in ontvangst genomen door Gijs van Oorschot van de gemeente Vught.Aspecten als gestructureerd beleid, spaarzaam energieverbruik en een laag storingspercentage bij de gemeente hebben met name aan de prijs bijgedragen. Nobra heeft de Groene Lantaarn in het leven geroepen om gemeenten te stimuleren in de aanpak van besparing en duurzaamheid van openbare verlichting en om een platform te bieden voor kennisoverdracht.

Verlichting op straat is van groot belang voor de verkeersveiligheid en het gevoel van veiligheid van de mensen in de buitenruimte. Deze verlichting verbruikt echter ook 50 procent van de energie die door gemeenten verbruikt wordt. In het Energieakkoord is vastgelegd dat er in 2020 20 procent bespaard moet zijn op de openbare verlichting en 40 procent voorzien moet zijn van slim energiemanagement en energiezuinige lichtbronnen. De voortgang van de doelstellingen wordt jaarlijks door Rijkswaterstaat gemonitord.

De criteria waarop Nobra de openbare verlichting van de gemeenten heeft getest, zijn:
ouderdom materialen, tijdigheid bij het oplossen van de storingen, energieverbruik per lamp, storingspercentage, vervangingsbudget, gestructureerd beleid, raw bestek en goed remplaceren. De gemeente Vught scoorde het beste op deze criteria en met name op energieverbruik per lamp en gestructureerd beleid.

Gijs van Oorschot, beheerder van de openbare verlichting, is trots op de eerste plaats: ”Wij hebben een paar jaar geleden een aanvalsplan gemaakt om de openbare verlichting in de gemeente te verbeteren. Dat begint in eerste instantie met goed beleid en dit daarna consequent uitvoeren”.

Aan de verkiezing deden achttien gemeenten mee. De gemeente Aalburg is de één na beste verlichte gemeente van Nederland volgens Nobra en de gemeente Hilvarenbeek werd in de visie van het technisch adviesbureau derde.

www.nobra.nl

Deel op Social Media

20-11-2014 13:20
Niko Group, een Belgisch bedrijf, heeft M. Züblin AG, een familiebedrijf met hoofdkwartier in het Zwitserse Wallisellen, overgenomen van stichter Michael Züblin. 
 
M. Züblin AG (opgericht in 1986) produceert detectoren voor lichtsturing en lichtarmaturen voor specifieke toepassingen in woningen, commerciële en industriële gebouwen. De groep heeft eigen verkooporganisaties in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Polen en is vooral sterk aanwezig op de Zwitserse, Duitse en Oostenrijkse markt. De Züblin-groep heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 20 miljoen euro en stelt 65 mensen tewerk in de bovenvermelde landen.
 
“Deze acquisitie past perfect in de groeistrategie van de Niko Group betreffende detectoren en lichtsturingsproducten. Niko Group wil op dit vlak een belangrijke speler worden op de Europese markt. Eerdere acquisities in dit domein waren Servodan (met thuisbasis in Denemarken en actief in Scandinavië, overgenomen in 2008) en Unotech (eveneens met thuisbasis in Denemarken, in 2013 overgenomen en nu volledig geïntegreerd in Servodan)”, aldus de Belgische onderneming.
 
Niko Group is een holdingmaatschappij, die opereert vanuit België met vestigingen in Denemarken, Frankrijk, Nederland en Slowakije. De groep stelt meer dan 620 mensen tewerk en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 130 miljoen euro. Deel op Social Media

19-11-2014 8:30

Livingprojects heeft de hoogste partnerstatus verkregen die binnen het nieuwe Philips partnerprogramma te halen valt. Dat meldt het bedrijf uit Breda in een persbericht. "Livingprojects is gecertificeerd als Philips-partner voor de Benelux ten aanzien van creatieve lichtoplossingen voor de architectuur- en entertainmentbranche."

Op het mondiale speelveld behoort Livingprojects naar eigen zeggen tot de top van Philips-partners omdat het bedrijf de afgelopen jaren heeft laten zien welke expertise het in huis heeft aangaande specifieke LED-lichtoplossingen met Philips-producten.

Michael Sebregts, de ondernemer achter het bedrijf: "We zijn erg trots op deze erkenning. Al vanaf de oprichting van Livingprojects zijn wij met zijn allen gemotiveerd om unieke lichtprojecten te realiseren met de nieuwste LED-technologie. In 2006 zijn wij gestart met de samenwerking met Philips als projectpartner. Binnen het nieuwe internationale partnerprogramma krijgen wij als partner internationale erkenning en een platform om de samenwerking met Philips verder uit te bouwen. De komende jaren zullen wij de kwaliteiten van beide bedrijven beter gaat inzetten om onze gezamenlijke klanten en relaties nog beter te bedienen. De kennis, snelheid en creativiteit van Livingprojects gekoppeld aan de kwaliteiten van Philips is een enorm sterke formule."

Volgens Rahul Batt, manager partnerprogramma Philips, is het succes van Philips sterk afhankelijk van goede partners. "Livingprojects is voor ons zo’n belangrijke partner, die met haar kennis en werkmethodes het Philips partnerprogramma jaar na jaar in beweging houdt", zegt hij. "We zijn vereerd dat Livingprojects wil toetreden tot het nieuwe partnerprogramma. Daarnaast zijn wij blij dat Livingprojects er continu naar streeft om goederesultaten te behalen bij gezamenlijke klanten met innovatieve en slimme verlichtingsoplossingen."

Ter ondersteuning van het programma hebben Livingprojects en Philips gezamenlijk een video gemaakt. De video vindt u hier.

http://livingprojects.nl/nl/


Deel op Social Media

14-11-2014 8:30

Veko Lightsystems heeft het CO2 bewust certificaat (niveau 3) mogen ontvangen en is daar trots op. Met het behalen van dit certificaat, de CO2 footprint, laat Veko zien in haar dagelijkse werk zich tot doel te stellen CO2 uitstoot te reduceren en continue op zoek te zijn naar mogelijkheden om nog schoner te werken en te produceren.

“Het is bevestiging op papier dat Veko haar aluminium lijnverlichting op een duurzame manier ontwikkelt, produceert en monteert”, zegt algemeen directeur Menno Veldboer. “In de praktijk laten wij al jaren zien een duurzame onderneming te zijn. Onze producten zijn van duurzaam aluminium en onze systemen hebben bewezen decennialang mee te gaan.”

“Toch is dit een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van Veko”, gaat Menno verder. “Je merkt dat deze certificering voor steeds meer klanten en leveranciers een belangrijke voorwaarde is om met Veko te willen werken.Bovendien laten wij met deze certificering zien duurzaam te werken met het oog op de toekomst. Duurzaamheid is volgens mij namelijk geen trend, het ís de toekomst. Het is allang niet meer weg te denken uit onze dagelijkse activiteiten."

www.veko.nl

Deel op Social Media

13-11-2014 9:37

In de nieuwsbrief van Eikelenboom zagen we een mooi project van Zoran Jurefa, partner bij KPF Architects. Jurefa selecteerde Clover Leaf sofa en MOON lampen van Verner Panton voor het nieuwe High Court West gebouw in het Deense Viborg.De MOON lampen zijn uitgevoerd in een special versie met een diameter van 150 centimeter. Het resultaat is spectaculair en de witte versie is een standaard item in de Verpan collectie.

Het Court House is gebouwd in de vorm van een kwadrant op een plateau wat uitziet over de historische stad Viborg.


 
Natuurlijke materialen als hout, natuursteen en koper domineren het ontwerp. De natuur is vertegenwoordigd in de organische vormen die overal in het gebouw aanwezig zijn. Het symbool in de vorm van een paragraaf is een duidelijke referentie naar de organische vormen, zoals ook de Clover Leaf sofa en de MOON hanglampen dat zijn.
In het Court House project komen hedendaagse en klassiek Deens ontwerp bij elkaar.
 
 
13-11-2014 9:30
Muuto sluit aan bij Verlichting & Design
Lightmatters heeft zijn naam veranderd in Verlichting & Design. Dit gebeurt nog wel onder de vlag van Arpalight. 
 
“Verlichting & Design richt zich op de consument die houdt van mooie betaalbare verlichting, van de beste designers en de beste merken”, aldus het ‘nieuwe’ bedrijf. Zo is ook het assortiment van het merk Muuto opgenomen.
 
Muuto is een jong Deens merk, dat in 2007 is opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge. De naam ‘Muuto’ betekent ‘nieuw perspectief’ in het Noors. Voor Muuto begint een goed ontwerp bij de juiste persoon en daarom is het merk continu op zoek naar nieuw designtalent in Scandinavië. De ontwerpers krijgen volgens Muuto de vrijheid om hun eigen verhaal te uiten door middel van het ontwerpen van alledaagse voorwerpen.
 
www.verlichtingendesign.nl
Lightmatters heeft zijn naam veranderd in Verlichting & Design. Dit gebeurt nog wel onder de vlag van Arpalight. 
 
“Verlichting & Design richt zich op de consument die houdt van mooie betaalbare verlichting, van de beste designers en de beste merken”, aldus het ‘nieuwe’ bedrijf. Zo is ook het assortiment van het merk Muuto opgenomen.
 
Muuto is een jong Deens merk, dat in 2007 is opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge. De naam ‘Muuto’ betekent ‘nieuw perspectief’ in het Noors. Voor Muuto begint een goed ontwerp bij de juiste persoon en daarom is het merk continu op zoek naar nieuw designtalent in Scandinavië. De ontwerpers krijgen volgens Muuto de vrijheid om hun eigen verhaal te uiten door middel van het ontwerpen van alledaagse voorwerpen.
 
 
06-11-2014 12:29

‘The future of light, it’s up to you’ is het motto van het Smart Lighting Event van de gemeente Eindhoven in samenwerking met Smart Circle op donderdag 13 november. Centrale thema is de toekomst van slimme, openbare verlichting. Het event is bestemd voor bedrijven, kennisinstellingen, overheden en inwoners. Het avondprogramma in het Natlab (Strijp-S) richt zich specifiek op de inwoners van Eindhoven en is voor iedereen gratis toegankelijk.

"Slimme verlichting (smart lighting) is sterk in opkomst. Deze kan veel toevoegen aan onze kwaliteit van leven. Steeds meer partijen zien ook mogelijkheden voor de stedelijke omgeving. Samen zijn we op weg naar een nieuw, interactief lichtsyteem voor de openbare ruimte. Een weg die de gemeente samen met bedrijven, kennisinstellingen én de inwoners de komende decennia verder wil afleggen", aldus de organisatie.

Geïnteresseerden kunnen op 13 november tussen 18.30 en 22.00 uur binnenlopen in het Natlab en naar eigen keuze het volledige programma of een deel ervan bijwonen. De locatie maakt deel uit van de route van Glow Next, dus een combinatiebezoek is ook mogelijk.

18.30 uur: Inloop in het Natlab (Kastanjelaan 500)
18.45 uur: Hoe werkt Eindhoven aan het licht van de toekomst?
Opening door wethouder Mary-Ann Schreurs
19.00 uur: De stad van de toekomst – Hoe ziet de stad eruit in 2030?
Kees Jansen, stadsfilosoof en Smart City Strateeg
19.30-22.00 uur: Belevingssessie ‘Beleef het licht in uw stad!’
Ellen de Vries, lichtontwerper Het Lux Lab Lighting Design, in samenwerking met U-Approach. Tijdens deze belevingssessie ervaren deelnemers hoe we licht kunnen beïnvloeden en hoeveel invloed licht heeft op de dagelijkse activiteiten. Bezoekers kunnen vrij in- en uitlopen.

www.smartlightingevent.nl
 

Deel op Social Media

03-11-2014 9:09

Tijdens de uitreiking van de International Velux Award 2014 in het Semper Depot in Wenen (Oostenrijk) werden drie prijswinnaars en negen eervolle vermeldingen bekendgemaakt.

Een team bestaande uit vier studenten van de Tsinghua University in Peking (China) werd bekroond met de eerste plaats voor hun project 'Light, Revitalization', een mooie diepgaande verkenning van de rol van daglicht in het moderne stadsleven.

DuDikang (22), projectleider van het winnende team: "Bij ‘Light of Tomorrow’ ligt voor ons de nadruk op de spirituele schoonheid van het leven. Daarom hebben we niet alleen gekeken naar een beter toepassing van daglicht in de toekomst, maar hebben we gezocht naar een nieuwe definitie van daglicht."

De jury prijst het winnende team om de interessante benadering van daglicht en de volwassenheid van het onderwerp. “Het is een aannemelijk en haalbaar project dat oude Chinese tradities, en nieuwe manieren om naar deze tradities te kijken, aan elkaar knoopt. Het ontwerp geeft een goed inzicht in de rol van daglicht op stedelijk, sociaal en cultureel niveau", aldus juryvoorzitter Craig Dykers in zijn motivatie over het winnende project.

De jury prijst voorts het feit dat veel ingezonden projecten voor de International Velux Award 2014 verder gaan dan alleen het ontwerp en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke kwesties in de samenleving. “Veel projecten tonen een oplossing over hoe licht politieke situaties kan beïnvloeden. Zij verbinden de functionaliteit van daglicht met andere doeleinden dan waaraan licht gewoonlijk bijdraagt. Het gaat niet alleen om uitzicht en comfort, maar om hoe daglicht een bijdrage kan leveren aan uitdagende situaties, maatschappelijke discussies en politieke kwesties", zegt juryvoorzitter Craig Dykers.

De Velux Groep die de International Velux Award al 10 jaar organiseert, ziet de verlengde focus op verantwoordelijkheid en conceptuele experimenten in de studentenprojecten als een belangrijke toegevoegde waarde: "Met de competitie willen we de studenten inspireren daglicht te zien als meer dan alleen een ontwerpelement. We zijn dan ook zeer verheugd dat de winnende projecten en eervolle vermeldingen van dit jaar sterk betrokken zijn bij serieuze wereldwijde onderwerpen en een oprechte maatschappelijke betrokkenheid tonen, zegt Per Arnold Andersen, die namens de Velux Groep zitting had in de jury.

www.velux.nl

Deel op Social Media


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >