Nieuws


30-05-2013 8:53

CityTec, onderdeel van Joulz, heeft het Belgische verlichtingslaboratorium Hilec overgenomen. Hilec is een onafhankelijk onderzoekscentrum, dat beschikt over de deskundigheid en de meet- en testapparatuur om openbare verlichtingsapparatuur grondig door te lichten. Hilec voert onderzoek uit naar alle technische aspecten van deze apparatuur.Hilec is in 1997 opgericht door Guido Heremans, elektronicus  en natuurkundige, gespecialiseerd in verlichting. Het bedrijf heeft de afgelopen decennia erkenning verworven met gedegen onderzoek naar nieuwe verlichtingstechnieken en -apparatuur.

Belangrijkste reden voor de overname is de toenemende vraag bij CityTec van opdrachtgevers naar een onafhankelijk advies over de lichttechnische kwaliteiten van (LED-)armaturen. Gelijktijdig wilde Hilec de toekomstmogelijkheden in Nederland verstevigen. Oprichter Guido Heremans blijft als adviseur en onderzoeker nauw verbonden aan Hilec. 

Met de overname heeft CityTec één van de weinige verlichtingslaboratoria van de Benelux in handen. Vanwege de vertrouwelijkheid van dergelijke onderzoeken, blijft het laboratorium volledig onafhankelijk opereren.

Hilec voert verlichtingsonderzoek uit voor wegbeheerders, zoals provincies, gemeenten en Rijkswaterstaat. Wegbeheerders zoeken naar de beste technische oplossingen die bijdragen aan de sociale- en verkeersveiligheid en de gewenste beleving door het publiek. Daarbij kijken ze ook nauwlettend naar aspecten als duurzaamheid, een zo laag mogelijke energierekening en onderhoudsefficiency. Hilec geeft wegbeheerders uitsluitsel over deze zaken door een breed scala van testen, zoals bijvoorbeeld thermische testen, levensduur- en energieonderzoek.

CityTec is specialist in het optimaliseren van de buitenruimte op het gebied van dynamisch straatmeubilair, zoals openbare verlichting, parkeer- en verkeerregelinstallaties en oplaadpunten. Bij CityTec werken ongeveer 320 mensen. Het bedrijf is onderdeel van Joulz, een grote speler op de markt van energie-infrastructuren. Joulz is onderdeel van de Eneco Groep.
 

30-05-2013 8:22

In juni 2013 vinden drie middagen (6, 13 en 20 juni) voor architecten plaats in het Lighting Experience Centre (LEC) in Helmond.

De organisatie belooft dat bezoekers antwoord krijgen op vragen als: Hoe kan licht ervoor zorgen dat een ruimte prettig wordt om in te verblijven? Hoe draagt verlichting eraan bij dat uw personeel productiever wordt? Welke verlichting helpt u het meest om energie te besparen? Hoe kunt u met licht het koopgedrag van consumenten beïnvloeden?

De antwoorden op deze vragen worden volgens de organisatie duidelijk wanneer bezoekers zelf ervaren wat licht is en doet.

De middagen beginnen om 13.00 uur en duurt tot rond de klok van vijven. Tot het programma behoort een rondleiding door het LEC, waarbij het creëren van de juiste sfeer en lichteffecten centraal staan.

Om naast de ogen ook een ander zintuig te prikkelen, vertelt Ewoud Kuyper het een en ander over hoe we geuren beleven. "Daarbij mag de geurbeleving zelf niet ontbreken", aldus de organisatie.

Na het educatieve programma volgt een hapje en een drankje. De toegang is gratis, maar reserveren is gewenst.

www.inspiratieinspiratieinspiratie.nl

27-05-2013 8:00

Op 17 mei heeft prinses Beatrix het museum Villa Mondriaan in Winterswijk geopend. Op 24 mei heeft zij het Museumkwartier in ‘s-Hertogenbosch geopend. In het Museumkwartier zijn twee musea ondergebracht.  Het NMB (Noord Brabants Museum) en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.


ERCO heeft voor het museale gedeelte van het Museumkwartier Den Bosch de infrastructuur aangeleverd in de vorm van geïntegreerde spanningsrails en het afgehangen fraaie Hi-track systeem. Het systeem is in nauwe samenwerking met de beide musea en Bierman Henket Architecten gepland. Voor de tentoonstellings-verlichting van het Stedelijk Museum is daarnaast gebruik gemaakt van ERCO Lightboard LED-spots. Ook in Villa Mondriaan is gebruik gemaakt van Lightboard LED-spots.

"De ERCO Lightboard spot kan naar wens uitgevoerd kan worden met een verscheidenheid aan eenvoudig uit te wisselen lenzen", meldt de fabrikant. "Voor hetzelfde type spot kan  gekozen worden uit smalle, brede en heel brede bundels maar ook voor “wall-wash”-lenzen en “oval flood’-lenzen. Dat maakt aanpassingen in exposities natuurlijk erg makkelijk."

"Voor de kleurtemperatuur van het licht is gekozen is voor 3.000 Kelvin, wat een iets warmere kleur betekend met een fantastische kleurweergave. Hierdoor komen de exposities als geheel en de kunst in detail optimaal tot hun recht."
LED-licht van ERCO wordt volgens de fabrikant al sinds 2010 met veel succes toegepast in vele musea. "Juist omdat veel musea tot 2010 gebruik maakten van gloeilicht en vooral van halogeenlampoplossingen, zag ERCO Lighting al vroeg de enorme extra toegevoegde waarde die haar LED-lichtoplossingen voor musea kon en kan betekenen. Door toepassing van LED licht wordt met ERCO producten vaak tot 80 procent energie gespaard."

Voorbeelden van gerealiseerde musea zijn de National Gallery en de National Portrait Gallery in London. "Maar Nederlandse voorbeelden zoals het Frans Hals Museum in Haarlem, het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Anne Frank Huis in Amsterdam mogen zeker niet in deze lang niet volledige lijst van gerealiseerde referenties ontbreken. Ook in het nagenoeg geheel met ERCO lichtinstrumenten verlichte Stedelijk museum in Amsterdam werden op het laatste moment waar mogelijk LED-armaturen toegepast. Ook het nog dit jaar te (her) openen Huis Marseille in Amsterdam en Museum Kranenburgh in Bergen (N.H.) zullen zeker ERCO LED projecten worden om trots op te zijn."

In tegenstelling tot het gebruik van standaard componenten past ERCO in haar spots Opto-electronica toe wat een combinatie betreft van elektronica en zeer hoogwaardige optische lenssystemen. ERCO ontwikkelt deze innovaties zelf in haar ontwikkelingsfaciliteiten in Lüdenscheid (D). "Reflectoren zoals die in het oude analoge en halogeen verlichtingstijdperk werden toegepast en die in minder efficiënte LED technieken nog gebruikt worden, zijn in het digitale tijdperk niet meer nodig. Sterker, oplossingen met reflectoren zijn in vergelijking tot de besparing die mogelijk is met lenstechniek in veel gevallen 50-100 procent minder zuinig. Bovendien zijn veel  minder armaturen nodig dus kan ook op de initiële investering bespaard worden."

De verlichting van het Noord Brabants Museum werd overigens verzorgd door Philips.
 

26-05-2013 8:00

Tijdens de Red Dot-galaceremonie op 1 juli 2013 in Essen (D) zal Panasonic twee Red Dot Awards in ontvangst nemen, waaronder één voor de Modern Classic LED-lamp. “De 37 leden van de Red Dot-jury waren onder indruk van onze producten”, meldt het bedrijf. De producten werden gekozen uit 4.662 inzendingen.

“De LED-lamp van Panasonic werd geprezen om de innovatieve, unieke Centre-Mount-technologie (CMT), die het licht verspreidt naar verschillende richtingen. Deze technologie zorgt ervoor dat de LED-lamp de voor de consument vertrouwde warme gloed produceert van een traditionele gloeilamp. Elke LED-lamp heeft een levensduur van wel 40.000 uur en kan worden gebruikt in standaard fittings, zodat men gemakkelijk kan overstappen op energiezuinige verlichting.”

Kinya Hasegawa, directeur van het Panasonic Design Centre Europe zei: "Bij Panasonic staan de idealen van 'Future Craft' hoog in het vaandel en wij hechten groot belang aan hoogstaand vakmanschap en aandacht voor details. Door inzicht te krijgen in de Europese klant, streven wij ernaar producten te produceren met een innovatief, holistisch design die voorzien in de unieke behoeften van deze klant. Wij voelen ons vereerd dat onze inspanningen in twee van de negentien categorieën zijn beloond met een Red Dot Award: productdesign."

De Breakfast serie en de 40 W 'Modern Classic' LED-lamp van Panasonic zijn te zien op een speciale tentoonstelling die loopt van 2 tot 28 juli 2013 in het Red Dot Designmuseum in Essen, Duitsland.

25-05-2013 8:00

Concord, onderdeel van de Havells-SylvaniaGroup, heeft de winnaars van het One Beam of Light-project bekendgemaakt. Onder de winnaars zijn een Nederlandse en een Belgische kunstenaar. De bekendmaking vond plaats op de One Beam of Light-tentoonstelling in het London’s Institute of Contemporary Arts (ICA).

Uit de 380 ingezonden werken koos de jury 31 beelden voor de tentoonstelling om de creativiteit, die hand in hand gaat met lichtsector, het best weer te geven. De opening van de expositie is bezocht door meer dan 280 vertegenwoordigers uit de sector en van de media. Het One Beam of Light-project is ontwikkeld en in oktober 2012 gelanceerd door het Light Collectivein samenwerking met Concord.

Onder de 31 winnaars bevindt zich Joost Witsenburg uit Nederland. Hij zond zijn foto ‘Smoke’ in. Céline Deceuninck van Electric & Arts in België viel in de prijzen met ‘Lightfall’. Witsenburg: “De inspiratie voor mijn foto haalde ik uit het theater: daar laat je met rook de lichtbundels zien. Om dat effect op kleine schaal na te bootsen, zette ik vier kaarsen op een rij en blies ze uit. Het effect was een dynamisch spel van licht en rook. Het beeld overtrof mijn verwachtingen. Ik was vereerd om mijn foto in Londen tussen de prachtige andere inzendingen te zien hangen.”

Het One Beam of Light-project heeft als doel mensen te inspireren, die geïnteresseerd zijn in licht en verlichting. Het project brengt foto’s bij elkaar, die allemaal zijn ontstaan vanuit één lichtbron. Om deelnemers aan het One Beam of Light-project te inspireren en te ondersteunen bij het creëren van hun beelden, doneerde Concord een aantal exemplaren van zijn nieuwste spot, de Concord  Beacon Projectors.

De jury bestaande uit lichtontwerpers en -visionairs, beoordeelde de ingezonden foto’s. Enige autoriteiten in de jury waren onder anderen Keith Bradshaw van Speirs & Major, Gerd Pfarre van Pfarré Lighting Design, Matt Clark van UVA en Terence Woodgate van Studio Woodgate. In totaal hebben de juryleden meer dan tachtig jaar ervaring in de lichtsector.

De Concord Beacon Projector zelf is genomineerd voor de Lighting Design Awards 2013 in de categorie Interior Luminaire. De twee spots konden de goedkeuring wegdragen van de strenge jury. De Lighting Design Awards worden dit jaar voor de elfde keer uitgereikt.

25-05-2013 8:00

U was niet op de Euroluce in Milaan? Geen man overboord. Brink Licht geeft een (kort) overzicht van wat er zoal te beleven was op deze bijzondere beurs. Kijk en geniet: http://vimeo.com/64870436

23-05-2013 9:29

Per 10 juni 2013 neemt Martin Trampe als algemeen directeur de eindverantwoordelijkheid voor Solar Nederland BV op zich. Tevens wordt hij lid van het internationale Solar management team. Momenteel neemt Trampe deel aan een intensief nationaal en internationaal inwerkprogramma.

Trampe (58) heeft een Masters degree in financiën & management. Hij heeft voor het grootste deel van zijn carrière gewerkt in de verkoop binnen de IT-industrie. De afgelopen 11 jaar was hij algemeen directeur van Canon Nederland. Daarvoor was Trampe werkzaam als algemeen directeur bij Parity Solutions BV en als sales- en marketingdirecteur bij RAET IT Services / Getronics.

“De bouwsector in Nederland staat onder druk en vraagt, mede gelet op de technologische ontwikkelingen, om een andere aanpak. Ik kijk er naar uit om kennis te maken met de branche en samen met mijn ervaring en mijn twee persoonlijke motto’s, ‘afspraak is afspraak’ en ‘open en eerlijk communiceren’, een succesvolle bijdrage te kunnen leveren aan de samenwerking met onze relaties.”

Group-CEO Flemming H. Tomdrup, die op 13 december 2012 werd benoemd als tijdelijk algemeen directeur van Solar Nederland, zal in deze positie blijven tot en met 9 juni 2013.

www.solarnederland.nl

19-05-2013 22:36

Op 24 mei a.s. opent Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden Het Noordbrabants Museum. Het museum in het Museumkwartier van ’s-Hertogenbosch werd geheel gerenoveerd en uitgebreid. Voor de verlichting van de honderden kunstwerken, verdeeld over ruim 5.000 vierkante meter, werd gebruikgemaakt van Philips LED-verlichting. Het betreft dezelfde LED-spot die ook in het Rijksmuseum is toegepast.

Het Noordbrabants Museum richt zich op oude en hedendaagse kunst van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden en heeft onder andere een aantal fraaie werken van Van Gogh in bezit.

Voor museumdirecteur Charles de Mooij stond vanaf het begin van de renovatie vast dat de nieuwe verlichting energiezuinig moest zijn. De Mooij legt uit dat hij eerst een terughoudendheid had bij LED-verlichting, waarvan hij destijds in andere musea geen overtuigende voorbeelden had gezien: “Met name de lichtkleur sprak mij niet aan. Een bezoek aan ons museum moet toch een beleving zijn en dan is een goede, sprankelende aanlichting een belangrijke voorwaarde.”

Toch wist Philips hem met de dimbare LED-spot, die ook in het Rijksmuseum is gebruikt, over de streep te trekken. Een proefopstelling met het aanlichten van diverse werken uit verschillende periodes nam zijn bedenkingen bij de lichtkleur weg. “We waren allemaal direct enthousiast over de kleurechtheid van deze verlichting en de veel beter zichtbare oppervlaktestructuur gaf een extra dimensie aan het werk.”

De Mooij prijst ook de energiezuinigheid van de LED-spots: “Wat mij meteen aansprak, is de enorme energiebesparing die we met deze LED-verlichting realiseren. Daarmee kunnen we immers veel geld uitsparen en ook een bijdrage leveren aan het klimaat, vanwege de CO2-reductie.”

Nu de deuren van het museum binnenkort weer opengaan, is De Mooij een tevreden man. “Het resultaat is prachtig geworden. En dankzij de LED-verlichting komen de kunstwerken stuk voor stuk fantastisch tot hun recht.”
 

15-05-2013 16:25

Vanaf medio mei staan in alle 37 servicecentra van Technische Unie Wecycle-inzamelstraten. Klanten kunnen hier snel en gemakkelijk hun afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) kwijt. Technische Unie is tot nu de enige technische groothandel die zijn klanten de service van een complete inzamelstraat biedt. Wecycle en Technische Unie willen hiermee meer e-waste inzamelen. De eerste inzamelstraat is nu geplaatst.

De keuze voor het plaatsen van Wecycle-inzamelstraten past in het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat Technische Unie nastreeft. Als marktleider in de technische groothandelbranche levert Technische Unie grote hoeveelheden elektrische apparatuur. Voor Wecycle is de samenwerking belangrijk omdat het merendeel van de afgedankte TL-buizen afkomstig is uit het professionele circuit.

Afgelopen jaren boden de servicecentra van Technische Unie al de mogelijkheid tot het inleveren van TL-buizen, maar met de komst van de Wecycle inzamelstraten kunnen klanten nu ál hun e-waste – TL-buizen, spaarlampen, LED-lampen en kleine elektrische apparaten – kwijt, evenals batterijen. In alle servicecentra staan de Wecycle-inzamelstraten direct bij de ingang. Zo kunnen klanten hun elektrisch afval gelijk weggooien en hebben zij in het servicecentrum hun handen vrij. 

Wecycle draagt zorg voor een optimale recycling van de afgedankte elektrische apparatuur. Door de juiste verwijdering van de schadelijke stoffen wordt het milieu ontzien en door hergebruik van materialen worden er minder grondstoffen aan de natuur onttrokken.
Ook buiten de servicecentra spant Technische Unie zich in voor de inzameling van e-waste. Zo haalt men met routewagens afgedankte lampen en apparaten af bij industriële klanten en andere professionele eindgebruikers, zoals hotels en zorginstellingen. 

Technische Unie, Opgericht in 1880 en sinds 2000 onderdeel van Sonepar, biedt een breed assortiment technische installatiematerialen voor woningbouw, utiliteit, industrie, overheid, zorg en detailhandel.
Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland organiseert. Daarnaast registreert Wecycle e-waste dat volgens hoge kwaliteitsnormen wordt gerecycled. Wecycle is het collectieve systeem dat in opdracht van de producenten en importeurs zorgt voor verantwoorde inzameling, optimale recycling en rapportage aan overheid en samenleving. Wecycle laat ook onderzoeken uitvoeren en voert communicatiecampagnes. Wecycle werkt samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels en consumenten.

www.technischeunie.com
www.wecycle.nl

12-05-2013 8:00

De medewerkers van het Kleurenlaboratorium van DSM Engineering Plastics zijn de eerste groep die de Basis Opleiding Kleur hebben afgerond. Met trots hebben zij onlangs feestelijk hun diploma in ontvangst genomen. "De Basis Opleiding Kleur van de BNK is eerste kwalitatieve kleuropleiding in Nederland gebaseerd op de Nieuwe Kleurenleer en bestemd voor iedereen met een functie waar kleur een centrale rol speelt."
 

Esther Wessels kleurspecialist bij DSM Engineering Plastics: ”De Basis Opleiding Kleur is de enige volwaardige en onafhankelijke Basis Opleiding Kleur in Nederland en geeft elke kleurdeskundige meer diepgang en verbreding om het eigen werk beter te doen, onze mensen spreken nu meer dezelfde kleurtaal, de onderlinge communicatie is verbeterd.” De studenten kwalificeerden de Basis Opleiding Kleur met het rapportcijfer 9.
 

De Basis Opleiding Kleur behandelt het thema kleur in zes modules. Een mix van mondelinge lessen onder leiding van vakbekwame docenten en een deel online zelfstudie, waarbij de student studeert wanneer dit het beste past. "Leren over kleur is leuk en deze opleiding geeft u de juiste handvaten om meer over kleur te leren en toe te passen", aldus BNK.
 

Kleurspecialisme is heel specifiek, maar heeft veel toepassingsmogelijkheden, zoals architectuur,binnenhuisarchitectuur, styling, gezondheidszorg, onderwijs, detailhandel, kantoren, horeca, hotels, reclame.
 

Stichting BNK is de Brancheorganisatie voor Kleurdeskundigen en is de belangenbehartiger van iedereen die in Nederland professioneel met kleur bezig is. Het is een branche overstijgende organisatie voor deskundigheidsbevordering, certificering en onderwijs met als hoofddoel het zorgen voor en bewaken van kwaliteit in het kleuronderwijs, waardoor de kwaliteit van kleurtoepassingen in de branche wordt bevorderd en het vakgebied gepromoot.

De Basis Opleiding Kleur wordt aangeboden door Stichting BNK.

07-05-2013 9:00

De commissie Opleiding & Onderzoek van de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) organiseert net als vorig jaar weer een themadag over ‘gezond licht’. Evenals de vorige editie staat de themadag in het teken van ‘het verbinden van onderzoeksvragen aan wetenschappelijke expertise’. De bijeenkomst vindt plaats op 7 juni op de TU Delft.

 

“Het uitgangspunt blijft een brede insteek met een (semi)wetenschappelijk karakter, waarbij vooral de wetenschap en toepassers de gelegenheid wordt geboden om actuele resultaten uit onderzoek of toepassing op een laagdrempelige wijze te presenteren aan belangstellende experts”, meld de NSVV.

De volgende onderwerpen komen aan bod: ‘Psychologie rond lichtbeleving’, ‘Chronobiologische aspecten van Licht’, ‘Dementie en licht’, ‘Dynamisch licht in het opleidings- en groeiproces van jongeren’ en ‘Bedrijfseconomische voordelen van dynamisch licht’.

 

Dagvoorzitter is Aat Klompenhouwer van de commissie Opleiding & Onderzoek van de NSVV. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot en met 29 mei door een mailbericht te sturen aan het secretariaat van de NSVV via info@nsvv.nl.

06-05-2013 9:00

Osram zet een nieuwe stap met de integratie van armaturen met het Siteco-label binnen de Osram-organisatie. Met ingang van mei 2013 is het volledige Siteco-label armaturenpakket beschikbaar via Osram Benelux. "Hiermee komt een breed pakket aan professionele armaturen voor binnen- en buitenverlichting beschikbaar voor de elektrotechnische markt in de Benelux."

Osram heeft de aandelen overgenomen van Siteco, waarmee Osram zijn portfolio in professionele armaturen sterk heeft uitgebreid. Met ingang van mei 2013 worden de armaturen van Siteco geïntegreerd in het Osram-portfolio. Deze stap betekent, dat Osram Benelux een additioneel assortiment van 6.000 hoogwaardige armaturen per direct beschikbaar heeft voor projecten in Shoplighting, Office Lighting, Industry Lighting, Streetlighting, tunnels en sportvelden. Alle aanvragen en orders zullen via Osram Benelux in behandeling worden genomen.

Osram- en Siteco-armaturen zijn beschikbaar voor traditionele lichtbronnen in combinatie met EVSA en in uitvoeringen met LED-systemen.

01-05-2013 13:21

Vorig jaar mocht De Nood de eerste lantaarns van het model Rotterdam leveren voor de historische Veerhaven in Rotterdam. En nu is ook de Oude Haven in Rotterdam voorzien van dit speciale armatuur. Twintig lantaarns zullen het gebied hier voortaan duurzaam verlichten.

"Gezamenlijk met de gemeente heeft De Nood een speciaal armatuur ontwikkeld, gebaseerd op het historisch model Rotterdam, dat voldoet aan de eisen van deze tijd, waarbij de sfeer van klassieke lantaarns behouden is gebleven", aldus het bedrijf in een persbericht.Een LED-lichtbron op de bodem van het armatuur, gecombineerd met een spiegeloptiek in de kap, zorgt voor een mooi lichtbeeld. Het armatuur is onderhoudsvriendelijk, gaat zeker 30 jaar mee en is volledig recyclebaar aan het einde van de levensduur. "Door het kiezen van een LED-lichtbron kan de gemeente besparen op energieverbruik, onderhoudskosten en CO2-uitstoot", aldus De Nood.

De lantaarns van zowel de Oude Haven als de Veerhaven zijn vastgelegd op de gevoelige plaat. Bekijk de volledige fotoreportage op Facebook.

www.denood.nl

01-05-2013 13:15

Verbatim lanceert een nieuwe serie OLED-modules in de Velve-serie. Het gaat volgens de fabrikant om zeer geavanceerde, kleurinstelbare en dimbare OLED-modules. “Deze leveren schitteringsvrije verlichting van 2.000 candela per vierkante meter – dat is tweemaal zo helder als eerder. De nieuwe modules bieden ook een hoge lichtopbrengst van 51.6 lumene per Watt – dat is 70 procent meer efficiëntie dan voorheen.

 

Verbatim loopt naar eigen zeggen voorop in OLED-technologie, een nieuwe technologie die gebruik maakt van grote vlakken die dienst doen als lichtbron. De symmetrische Velve-modules wegen slechts 193 gram. Met een lichtoppervlak van 123 vierkante millimeter zijn ze groter dan de standaard. De modules zijn slechts  8,7 millimeter dun; dat is inclusief het Process Control Block op de achterzijde van elk paneel.
 

“De Velve-modules zijn bij uitstek geschikt voor het creëren van sfeerverlichting in functionele of decoratieve omgevingen. Gebruikers profiteren van een harmonieuze en zachte lichtoutput, geïntegreerde kalibratie en een gelijkmatige verdeling van licht van paneel naar paneel zonder hot spots, schittering of oncomfortabele lichtintensiteit.” Velve is volgens verbatim vooral geschikt voor gebruik in retail- en horecaomgevingen.

 

“Veel concurrerende OLED-modules zijn beperkt doordat ze alleen wit licht produceren. Velve is qua kleur en helderheid instelbaar om zo meer creatieve mogelijkheden te bieden. De modules gebruiken nu een rood-geel-blauwsysteem. Dat voorziet in meer helderheid en accuratesse in de kleurmix dan eerder mogelijk was met rood-groen-blauwsystemen.”

 

Jeanine Chrobak-Kando, Business Development Manager bij Verbatim: “Verbatim heeft een betrouwbare naam opgebouwd in de verlichtingssector door zijn uitstekende kwaliteit en prestaties. Door gebruik te maken van de expertise van de Mitsubishi Chemical Holdings Group, zijn de Velve OLED-modules ontworpen met betrouwbaarheid en kwaliteit in het achterhoofd. Zij bieden uniform en zacht licht, overal waar het nodig is. Met OLED herschrijven we het handboek voor de verlichtingsarchitectuur. OLED biedt enorme creatieve vrijheid voor architecten en lichtontwerpers. Sfeerverlichting kan een kernbestanddeel worden binnen een interieur of van een object. Licht is te gebruiken om meubels als tafels, stoelen en kasten, of muren en plafonds onderscheidend te maken.”


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >