Nieuws


29-11-2013 15:10

Fashionpoint in Maasmechelen, een shop-in-shop concept voor grote Italiaanse kledingmerken, heeft zijn winkel ingerichtmet de COINlight van Osram.Na diverse proefopstellingen en berekeningenin samenwerking met Wolfs Verlichting bleek dit de beste lichttechnische en tegelijkertijd energiebesparende oplossing. Voorwaarde van de eigenaar was dat de besparing op energie en onderhoud niet ten koste mocht gaan van de uitstraling van het exclusieve winkelconcept.

De bestaande armaturen werden omgebouwd en geschikt gemaakt voor deze LED-modules. Daarnaast zijn ook nieuwe armaturen geplaatst om het lichtniveau op te krikken, deze werden eveneens voorzien van de COINlight. Na oplevering van het project bleek dat de kleuren van de stoffen beter te zien zijn. Een bijkomend voordeel is de afwezigheid van UV-straling, waardoor de kleding door het kunstlicht niet meer kan verkleuren. Ook werden de paskamers voorzien van nieuwe LED-armaturen, waarbij geen schaduwvorming meer optreedt. Na enkele weken bleek dat er niet alleen veel energie werd bespaard, maar dat er ook meer kleding werd verkocht.

26-11-2013 9:45

Geïnteresseerd in alle aspecten van licht? Dan is het 21ste Lichttechnisch congres Licht 2014 iets voor u. Het evenement wordt van 21 tot en met 24 september 2014 gehouden in Den Haag.

De Programma-commissie onder voorzitterschap van dr. ir. Myriam Aries van de TU/Eindhoven werkt momenteel hard aan het opstellen van een breed en interessant driedaags programma waarin veel facetten van licht en verlichting, licht en werk, licht en invloed ervan op de mens, licht en gezondheid, licht en architectuur en zo nog meer.

Licht 2014 is het tweejaarlijks gezamenlijk initiatief van de Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse en Nederlandse Lichttechnische genootschappen. De Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde is dit keer de organisator. Het thema van dit congres is: Licht leicht gemacht; Licht leicht gebracht. "Dus geen zware, maar wel interessante kost. Bovendien is dit Duits makkelijk te volgen", aldus de organisatie.

"In de vroege oertijden was de lichtbron het kampvuur en later het olielampje.
Het licht van het kampvuur en olielampje en later van de kaars gaf vooral sfeerlicht. Meer kaarsen zorgden voor meer licht en zo kon men er ook bij werken. Anno 2013 beschikken we over scala aan lichtbronnen en gelukkig ook nog de kaarsen. Licht om bij te werken en licht om een sfeervolle tafel op te luisteren zodat het eten nog lekkerder smaakt."

"Energiezuinige lichtbronnen en -bronnetjes zoals LED's maken dat we gelukkig sfeervolle verlichting kunnen maken voor een mooi diner. Maar naast sfeerverlichting is ook werkverlichting nodig. Denk maar aan goed licht in de keuken om al die lekkere gerechten te bereiden. Goed en eerlijk licht op de toilet zodat je je als vrouw goed kunt opmaken. Goed licht om na afloop huis en haard weer goed te kunnen schoonmaken."

"De relatie 'werktaak-oogtaak-verlichting' gaat nog steeds op. De kunst bij het ontwerpen is om niet gelijk aan ‘lampen’ en verlichting denken, maar eerst nagaan: wat voor werk wordt er gedaan, waar is het licht voor nodig. Dan nagaan: wat betekent dat voor je ogen. Welke inspanning van je ogen wordt hiervoor gevraagd. Of gaat het alleen om sfeer, emotie. Pas dan weet je wat voor verlichting je nodig hebt."

21-11-2013 10:42

Twee LED-lampen van Osram hebben dit jaar de consumentenprijzen Home & Trend Award 2013 ontvangen. De LED Superstar Classic A 40 Advanced en de reflectorlamp LED Superstar PAR 16 50 36º Advanced, waren in staat de jury te overtuigen met betrekking tot functionaliteit, innovatie, productvoordeel, design en ecologie en zijn uitgeroepen tot de Trend Producten van het jaar 2013. De reflector-lamp LED Superstar PAR 16 50 36º Advanced is daarnaast ook nog uitgeroepen tot 'Beste van de Beste' als aanvullende bekroning, in de categorie Home Texiles en Interior Design.

Zowel de LED Superstar Classic A 40 Advanced als de LED Superstar PAR 16 50 36º maken deel uit van het nieuwe en uitgebreide LED-lampen portfolio van Osram, dat rond de zestig lamptypes omvat. Dit is inclusief de LED-lampen met traditionele lampvormen, maar ook de LED-reflectorlampen. Dit uitgebreide portfolio, bedoeld voor de Europese markt, maakt het mogelijk om een LED-lamp voor praktisch elke toepassing te kunnen gebruiken.

Het LifeCare initiatief overlegt met Home & Trend Award, dat nu voor het 3e jaar heeft plaatsgevonden, om consumenten te helpen in het kiezen van producten. Samen met andere producten, die ook een prijs hebben gewonnen, waren de Osram LED-lampen dit jaar ook te zien op de Tendence consumentengoederenbeurs, die heeft plaatsgevonden in Frankfurt am Main, Duitsland.

www.osram.nl

21-11-2013 10:10

Philips en Desso – wereldwijde spelers in respectievelijk verlichting en tapijt – maken een samenwerkingsovereenkomst bekend om oplossingen met lichtdoorlatende tapijten op basis van LED-verlichting te ontwikkelen.Deze innovatie maakt het verder mogelijk om LED's te integreren in oppervlakken en voegt een dimensie toe aan interieurontwerp en ruimtelijke vormgeving. De tapijten zorgen ervoor dat mensen op een nieuwe manier kunnen omgaan met informatie en hun omgeving in kantoren, hotels, conferentiecentra en andere openbare gebouwen.De lichtdoorlatende tapijten op basis van LED-licht zullen volgens de samenwerkende partijen voordelen bieden op het gebied van informatie, oriëntatie, inspiratie en veiligheid, zoals:
•         Geleiden van mensen door de gebouwen, inclusief nooduitgangen en vluchtroutes.
•         Verbeteren van de sfeer van het interieur van gebouwen door verlichting te combineren met vormgeving en kleur.
•         Helpen de ruimtes ordelijker te maken door informatie alleen zichtbaar te maken als dat nodig is.De oplossing is ontworpen voor ruimtes waar veel passage is en wordt geleverd in verschillende kleuren, vormen en afmetingen; dat maakt een flexibele toepassing van de nieuwe technologie mogelijk.“Deze lichtdoorlatende tapijten innovatie is ontworpen om rechtstreeks de zintuigen van mensen aan te spreken, en om in te spelen op de natuurlijke neiging van het oog om zich te richten op het licht. De technologie maakt gebruik van de neiging van mensen om zich door de vloer te laden leiden als zij zich voortbewegen en reageren in de ruimte om zich heen. Zij brengt informatie, oriëntatie, inspiratie en veiligheid via het tapijt waarop de mensen lopen. Dit partnerschap tussen marktleiders is gericht op het op de markt brengen van zinvolle innovaties”, zegt Ed Huibers, Marketing en Commercieel Directeur bij Philips Lighting.Desso CEO Alexander Collot d’Escury voegt eraan toe: “We weten dat mensen 90 procent van hun tijd binnenshuis doorbrengen en onze visie daarop heeft geleid tot het creëren van innovatieve vloerbedekkingsoplossingen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Deze nieuwe oplossing, die is ontwikkeld samen met onze partner Philips, voldoet aan deze behoefte en biedt spannende manieren om de interactie tussen de binnenruimte en haar gebruikers te versterken.”Het partnerschap is een overeenkomst om exclusief met elkaar samen te werken bij het ontwikkelen van de markten in de EMEA-regio. Daarnaast is een ontwikkelingsovereenkomst ondertekend die is gericht op een naadloze integratie van deze oplossing in nieuwe en bestaande gebouwen. De productnaam zal in 2014 onthuld worden als onderdeel van de volledige marktintroductie, maar Philips en Desso werken nu al aan pilotprojecten en enkele belangrijke markten.Door de voordelen van Desso’s tapijt, zoals betere kwaliteit van binnenlucht, akoestiek en comfort, te combineren met de voordelen van Philips’ LED-verlichting, weerspiegelt deze innovatie het gemeenschappelijke doel van Philips en Desso om de levens van mensen te verbeteren en tegelijk een nieuw niveau van ontwerpvrijheid te bieden aan architecten, ontwerpers en eindgebruikers.

www.philips.com
www.desso.com

20-11-2013 8:43

Hoewel producenten en importeurs van verlichting wettelijk verantwoordelijk zijn om zorg te dragen voor de inzameling en recycling van hun producten, onttrekken sommigen zich aan die verplichting, stelt Stichting LightRec. "Mogelijk neemt 10 procent van alle producenten en importeurs die in Nederland verlichting op de markt brengen, niet deel in een inzamelsysteem." LightRec roept ze op om zich aan te melden.

Producenten en importeurs van energiezuinige verlichting hebben de wettelijke verplichting om ook zorg te dragen voor de inzameling en recycling van hun producten aan het einde van de levensduur. "Energiezuinige verlichting kan voor meer dan 90 procent worden gerecycled. Bovendien moet voorkomen worden dat schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen."

Producenten kunnen ervoor kiezen om zelf een landelijk dekkend inzamelsysteem op te zetten of zich aan te sluiten bij LightRec. "Door zich aan te sluiten, voldoen deelnemers automatisch aan alle verplichtingen die door de wet worden gesteld." De inzameling en recycling zelf worden in opdracht van LightRec uitgevoerd door Wecycle.

Ondanks de wettelijke verplichting, zijn er nog steeds producenten en importeurs van met name LED-verlichting die de inzameling en recycling van hun lampen nog niet hebben geregeld. "Hierdoor ontstaat een oneigenlijk concurrentievoordeel, omdat zij geen recyclingbijdrage betalen per lamp of armatuur. Zo kunnen deze producenten of importeurs hun lampen en armaturen tegen iets lagere prijzen afzetten dan de concurrent."

Jeroen Bartels, manager van LightRec, roept deze zogenaamde ‘freeriders’ dan ook op om zich te houden aan de regels, die door de EU zijn opgelegd. “Vaak zijn kleinere producenten en importeurs zich gewoon niet bewust van deze verantwoordelijkheid, we informeren deze partijen dan ook graag over wat zij moeten doen.”

“We horen regelmatig van deelnemers dat concurrenten niet zijn aangesloten bij ons systeem. Zij kunnen hiervan melding maken op onze website, maar van deze mogelijkheid wordt nauwelijks gebruik gemaakt. Wecycle onderzoekt daarnaast regelmatig of bedrijven wel deelnemer zijn. Daardoor worden er toch bedrijven op hun verplichtingen gewezen. Meestal is dit voldoende reden om zich aan te melden,” aldus Bartels.

Producenten die zich aan willen sluiten bij het collectieve systeem kunnen contact opnemen met uitvoeringsorganisatie Wecycle. Ook benadert Wecycle in opdracht van LightRec actief producenten die nog geen deelnemer zijn.

16-11-2013 8:00

Wecycle en Leen Bakker slaan de handen ineen om het inleveren van kapotte spaarlampen nog makkelijker te maken. In alle 115 Nederlandse filialen van de woonzaak staan Wecycle-inleverbakken waarin klanten spaarlampen makkelijk en veilig in kunnen leveren. De stichting Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen in Nederland.

Leen Bakker geeft klanten de mogelijkheid kapotte spaarlampen in te leveren. Miranda Toebak, Teamleider Kwaliteit & Milieu bij Leen Bakker, zegt hierover: “Klanten konden bij ons al spaarlampen inleveren, maar moesten daarvoor naar de balie. Met deze fraaie bak zien klanten in één oogopslag dat ze hier oude spaarlampen kwijt kunnen. We verwachten dat ze hierdoor vaker oude lampen gaan inleveren.”

Wecycle laat de ingeleverde spaarlampen ophalen en vervolgens optimaal recyclen. “Spaarlampen laten wij voor meer dan 90 procent recyclen,” zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle. ”Zo behouden we grondstoffen en komt het klein beetje kwik dat in de spaarlamp zit niet in het milieu terecht.” In totaal staan er nu 1.200 Wecycle-inleverbakken voor spaarlampen bij winkels in Nederland. Daarnaast kan de consument spaarlampen kosteloos afdanken bij ongeveer 400 gemeentelijke milieustraten en bij zo’n 10.000 winkels bij aanschaf van een nieuwe energiezuinige lamp.

14-11-2013 8:52

Aan de Zweedse lichtfabrikant Aura Light is de European Growth Leadership Award 2013 toegekend in de markt voor verlichtingsarmaturen door het wereldwijde groeiadviesbureau Frost & Sullivan. De Frost & Sullivan Growth Leadership Award wordt uitgereikt aan het bedrijf dat heeft aangetoond te excelleren in het bereiken van de hoogste, jaarlijkse, gecombineerde groeiratio gedurende de afgelopen 3 jaar. Daarbij staan drie pijlers centraal: de uitstekende klantenservice van het bedrijf, het direct sales model, en de volledige productlijn.“Sinds haar intrede in de zeer concurrerende wereld van verlichtingsarmaturen, 3 jaar geleden, heeft Aura Light projecten voltooid die het bedrijf duidelijk een voorsprong op de markt hebben gegeven. Aura Light heeft hierdoor werkelijk uitzonderlijke groeiprestaties laten zien”, aldus Balaji Anand Sagar, onderzoeksanalist, milieu- en bouwtechnologieën bij Frost & Sullivan.

Frost & Sullivan heeft de volgende motivering gegeven: “Aura Light, een klantgericht bedrijf, besteedt ruimschoots aandacht aan de eisen van zijn klanten, maakt oplossingen op maat om aan deze eisen te voldoen met een volledige productlijn en onderhoudt sterke banden met haar klanten. Deze kwaliteiten van Aura Light hebben ervoor gezorgd dat klanten voor dit bedrijf kiezen voor hun verlichtingsprojecten.”

“Wij zijn vereerd dat Frost & Sullivan een waardering geeft voor het feit dat wij de uitdaging aangaan met betrekking tot LED verlichtingsoplossingen door de dynamiek van de markt en de behoeften van klanten te begrijpen”, aldus Martin Malmros, CEO en Groepsdirecteur van Aura Light International AB. “Deze prijs bevestigt dat onze focus op duurzame lichtoplossingen wordt erkend door de experts in de branche.”

www.auralight.nl

13-11-2013 9:16

NiRLA is de vakorganisatie voor en door specialisten en professionals op het gebied van licht en verlichting. NiRLA is ontstaan vanuit de vPLa, de vereniging van professionele lichtadviseurs. "Deze vakvereniging beoogt met NiRLA, het beroep de status en erkenning te geven die het verdient."

Het NiRLA streeft er naar om professionele erkenning te geven aan iedereen die als lichtadviseur of anderszins beroepsmatig professioneel en kundig actief is in de branche van licht en verlichting. "De eerste en belangrijkste stap is het initiëren van een titel als een keurmerk voor licht professionals."

"De dragers van de titel hebben zich als professional bewezen, hebben de strenge selectie en beoordeling doorstaan en kunnen de titel gebruiken als een onderscheid." Het NiRLA kent leden en een bestuur. Iedereen die werkt als lichtadviseur kan lid worden en van daaruit de procedure doorlopen die leidt tot het behalen van de titel RLA, Register Licht Adviseur. Het bestuur wordt gevormd door drie leden die hun sporen in de lichtwereld verdiend hebben en lid zijn van de vPLA.

"Het huidige bestuur is Dhr. G.A.C. Paus, Dhr. R.L.O.J. Blankenaauw en Dhr P.C.E.P. Derks. Laatstgenoemde stelt: "Er wordt tweemaal per jaar een ledenvergadering gehouden. Buiten deze bijeenkomsten is het bestuur ten allen tijde bereikbaar voor vragen of andere zaken. Wijzelf merken dat de titel steeds belangrijker wordt in ons vak."

"Zodra u bent toegelaten tot het register van NiRLA, mag u de bijbehorende titel voeren. Deze mag achter uw naam geplaatst worden en in elke uiting die u doet, zoals bijvoorbeeld op uw visitekaartje. Ook uw werkgever mag uw titel gebruiken in zijn promotionele uitingen, mits direct gekoppeld aan uw naam. De titel geeft aan dat u een professionele lichtadviseur bent, van hoog niveau en met veel kennis en kunde. U kunt zich hiermee positief onderscheiden in de markt, u heeft immers net die stap extra gezet."

"Wij zijn niet van mening dat alle collega’s die de titel niet dragen niet voldoende onderlegd zijn maar willen wel aangeven dat een lichtadviseur met de titel RLA iemand is die zijn vak prima verstaat en een eerste stap is op weg naar de realisatie van een succesvol project!."

12-11-2013 10:00

De dertigste editie van de Zevenheuvelenloop te Nijmegen is wel een heel bijzondere: op zaterdagavond 16 november begint het namelijk met de Zevenheuvelennacht. Deze nachtloop van 10 kilometer wordt gesponsord door Innolumis.

Omdat het parcours van de tien kilometer over een laan van 2,1 km loopt die nauwelijks verlicht is, zorgt Innolumis samen met ZIUT, Tacx, Betronic, de gemeenten Groesbeek en Nijmegen voor speciale tijdelijke verlichting. De energie voor deze tijdelijke lichtmasten met onze led-armaturen wordt duurzaam opgewekt door veertien wielrennersfietsen. Met deze vinding bewijst Innolumis haar innovatieve en duurzame karakter.

11-11-2013 8:46

Architect Lars Bouwman heeft een bijzondere nieuwe lamp ontworpen. Voor de civiele aannemer de AW Groep te Lisse heeft hij een nieuwe entree met nieuw interieur mogen ontwerpen. "Voor dit interieur heb ik een lamp ontworpen gemaakt uit restdelen van pvc buizen. Deze buizen worden gebruikt door de aannemer voor de aanleg van een nieuw rioleringsstelsel."

"Het idee is gekomen nadat ik, opgeleid als architect, enige tijd werkzaam ben in de civiele branche bij de AW Groep", vertelt Bouwman. "Hierbij ontstond het idee om ontwerpen te maken van restmaterialen uit deze industrie."

De lamp heeft de naam Ø125 Design Lamp gekregen. 'Ø125' is een bekende buisaanduiding in civiele wereld en wordt uitgesproken als 'rond 125'. Voor het samenstellen van de lamp zijn reststukken buis gebruikt. "Door de samenstelling van de buizen ontstaat een interessante vorm. De vorm presenteert zich verschillend vanuit elke zijde."

In drie van de buizen is een LED-lamp gemonteerd. De buizen zijn met bouten en moeren verbonden. "Het licht reflecteert op het gladde grijze pvc materiaal. Er is een lamp geproduceerd welke past bij het bedrijf en het industriële interieur."

09-11-2013 8:00

Met nog drie maanden te gaan voor de nieuwe LED-verlichting vakbeurs LED Expo, heeft zich volgens de organisatie een indrukwekkend veld van samenwerkende partners geformeerd. "Partners die samenwerken om de snelgroeiende LED-markt in Nederland een waardig podium te geven."

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de LED-verlichtingsmarkt. Gerenommeerd onderzoeks- en adviesbureau McKinsey berekende dat wereldwijd nu 10 procent van de verlichting al bestaat uit LED-verlichting. "Het meest indrukwekkende aan het rapport ‘Lighting the Way’ zijn niet de cijfers van nu, maar de verwachtingen voor 2020, namelijk een wereldwijde implementatie van led-verlichting van maar liefst 80 procent."

Bij het lanceren van LED Expo heeft de organisatie er nadrukkelijk voor gekozen om breed draagvlak te creëren door samenwerking te zoeken met alle relevante spelers in de LED-markt. "Deze spelers hebben zich enthousiast aan LED Expo verbonden middels de organisatie van workshops tijdens de vakbeurs, deelname aan de beurs met stands en door middel van het adviseren en ondersteunen van de organisatie waar nodig."

De volgende organisaties hebben zich inmiddels aan LED Expo verbonden: NSVV, stichting KIEN, IGOV, DEKRA, OliNo, Stichting Erkenningsregelingen Installatiebranche (Sterkin) en Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI - onderdeel UNETO-VNI).

Voor de bezoekers van LED Expo organiseren de deelnemende bedrijven en partners workshops tijdens de vakbeurs. "Deze workshops gaan over kwaliteit van LED-verlichting, verschillen tussen LED-verlichting en conventionele verlichting, de toekomst van LED-verlichting en hoe kijken overheden tegen de implementatie van openbare verlichting aan. Ook geeft lichtadviseur Dick van Riel, die 35-jaar bij de Philips lichtdivisie werkte, een workshop over de opkomst van LED-verlichting. Tevens heeft de vakbeurs een apart paviljoen voor openbare verlichting in samenwerking met het IGOV."

De eerste LED-verlichting vakbeurs van Nederland is “volledig gericht op het doen van zaken met led-eindproducten” aldus initiatiefnemer Henriette Vrisekoop van LED Expo. Volgens Vrisekoop gaat het erom dat 'onze exposanten écht zaken doen'. Vrisekoop: “Wij richten ons exclusief op de zakelijke bezoeker."

Inmiddels hebben ruim vijftig bedrijven zich aangemeld voor de vakbeurs LED Expo.

08-11-2013 10:16

De LED mag dan het 'licht van de toekomst' zijn, bedrijven kiezen momenteel veelal nog voor TL-verlichting. Dat meldt aanbieder TES (Total Energy Solutions). "Duurzame TL-verlichting wint vooralsnog de strijd", aldus een woordvoerder.

"Werkplekverlichting is onderbelicht, maar van essentieel belang voor de gezondheid en de veiligheid van medewerkers. TES is zich hier terdege van bewust en biedt verlichtingsplannen, die meegroeien met de werkomgeving binnen de organisatie."

"In de praktijk merken wij dat er steeds meer navraag is naar duurzame LED-verlichting, in verband met het uitrollen van een uitgebreid duurzaamheidsbeleid binnen organisaties", vervolgt de woordvoerder. "LED is inmiddels redelijk ingeburgerd in het medialandschap en in de mindset van het publiek. Een bedrijf zou dus alleen al uit puur imago- en marketingoverwegingen voor LED-verlichting kunnen kiezen als een energie besparende maatregel. Echter is de investering nog altijd vrij hoog en betaalt zich pas na jaren terug. Na 11 jaar branche-ervaring kunnen we wel zeggen dat we het gebruik van LED-verlichting in de kantoren en productieomgevingen nog maar weinig tegen komen."

Volgens TES wordt LED vooral toegepast als decoratieve designverlichting en in koel-, en vriescellen. "Daar passen we het steeds meer toe, omdat LED geen opwarmtijd heeft, levert het in een koude omgeving meteen bij inschakeling de volledige lichtopbrengst. Voor een nog grotere besparing is het in deze omgeving ook bij uitstek geschikt om dynamisch te maken en te schakelen met bijvoorbeeld aanwezigheidsdetectie. Zo brandt het licht dus alleen maar als er iemand aanwezig is in de koelcel. De levensduur wordt zodanig verlengd, dat er jaren geen onderhoud nodig is."

TL-verlichting wordt sinds de opkomst van de LED vaak gezien als 'verouderde verlichting'. TES nuanceert deze aanduiding "Op dit moment zeggen fabrikanten dat hun LED-lampen gemiddeld 50.000 branduren meegaan. Er zijn echter diverse type T5 hf buizen die ook gemiddeld 50.000 uur branden. LED heeft een output van 120 lumen per watt, waarbij het gebundelde licht in een rechte lijn naar beneden afstraalt en vaak verblindend werkt.  Een TL T5 hf heeft een output van 115 lumen per watt, met een brede afstraling naar beneden en een goede verdeling van het licht over de ruimte. Door de toepassing van een hoogrenderend armatuur met spiegels is TL T5 hf nagenoeg energetisch gelijkwaardig ten opzichte van LED."

Het is volgens TES dan ook van belang dat bedrijven zich goed laten informeren over TL-verlichtingsoplossingen. "Daarnaast zijn er een hoop ’LED-cowboys’, die de markt verzieken en slechte LED-lampen aanbieden, die goedkoper worden aangeboden, maar veel minder lang meegaan dan wordt beweerd. Duurzaam wordt dan pas echt duurkoop. Op dit moment wint TL-verlichting bij ons de strijd vooralsnog. De terugverdientijden zijn beduidend korter en de energiebesparing nagenoeg gelijk."

07-11-2013 9:14

Havells Sylvania lanceert de RefLED Coolfit MR16 575Lm. Deze nieuwe lamp biedt 575 lumen in een zeer compact formaat. Havells Sylvania presenteert de lamp als 'de eerste serieuze vervanger voor de 50w MR16-halogeenlamp'.

De nieuwe RefLED Coolfit MR16 575Lm levert niet alleen de juiste lichtkwaliteit, maar is ook dimbaar. De lamp is voorzien van de Coolfit AHC-technologie (Automatic Heat Control) van Sylvania. Dat maakt de MR16 575Lm geschikt voor gebruik in gesloten armaturen, zoals IP65-(grond)armaturen, zowel voor thuisgebruik als in zakelijke omgevingen.

Sylvania produceert de nieuwe RefLED Coolfit MR16 575Lm in zijn Europese productievestiging in Tienen, België. De lamp is het vlaggenschip van de RefLED Coolfit MR16-productlijn van het bedrijf. Alle Coolfit MR16-lampen zijn uitgerust met de Automatic Heat Control-technologie van Sylvania. "Deze technologie reguleert de warmte op een effectieve en innovatieve manier. Dat gebeurt door de lichtopbrengst van de lamp automatisch en zeer gelijkmatig aan te passen aan de warmte in het armatuur. De technologie zoekt naar een optimaal evenwicht tussen de beste lichtopbrengst en de beste koeling. Door oververhitting te voorkomen, verbetert de levensduur van de lamp en is het rendement voor de klant hoog", aldus Edward Lees, Strategic Business Unit Manager LED bij Havells Sylvania.  

“De nieuwe RefLED Coolfit MR16 575Lm-lamp is een zeer aantrekkelijke vervanger van de halogeenlamp. We hebben eerst de op netspanning werkende 50w GU10 LED-lamp ontwikkeld. Nu brengen we een compacte, koude lamp met voldoende lichtopbrengst om een 50w MR16-lamp te vervangen”, zegt Lees. “Deze nieuwe producten onderstrepen de kracht van onze research en development om innovatieve en krachtige lampen te produceren, waar klanten om vragen.”

"De nieuwe lamp levert maar liefst 575 lumen aan lichtopbrengst in een zeer compact formaat en past in elk type MR16-armatuur. De RefLED Coolfit MR16 575Lm biedt Europese kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid, en werkt in tegenstelling tot vergelijkbare lampen volledig geluidloos. Ook is er geen koeling nodig voor een optimale werking. De lamp is leverbaar met verschillende stralingshoeken, waaronder een variant met een hoek van zestig graden. Daarnaast is er keus uit verschillende kleurtemperaturen."

www.havells-sylvania.com

06-11-2013 10:17

Philips Lighting heeft besloten haar locatie in Dijon per 4 november te verkopen aan de Nordeon Groep. De locatie zal opereren onder de nieuwe naam Nordeon Dijon. De overname zal de positie van Nordeon op het gebied van speciale verlichting volgens het bedrijf aanzienlijk versterken en zal de Nordeon Group voorzien van een logistieke - en customerservices hub voor haar Lighting- en InstallerDirect.com-activiteiten voor Zuid-Europa.

“Met een scherp oog op de markt en de eisen van de klant, is de Nordeon groep voortdurend aan het investeren in de verdere ontwikkeling van haar activiteiten in Lighting”, meldt een woordvoerder. “Deze overname biedt de groep een strategische hub voor haar InstallerDirect.com activiteiten in Zuid-Europa en versterkt verder het Nordeon's portfolio van gespecialiseerde verlichtingproducten.”

InstallerDirect.com – deel van de Nordeon group – is een online groothandelsplatform voor verlichting en verlichtinggerelateerde producten voor installateurs in Europa. “De belangrijkste doelstelling van dit platform is de installateurs te helpen zijn bedrijf te ontwikkelen en verbeteren door hen te voorzien van ‘een volledig assortiment van hoge kwaliteit, scherpgeprijsde verlichting en verlichtinggerelateerde producten van de meest toonaangevende fabrikanten, state-of-the-art logistieke- en customerservice activititen en solide technische- en sales supportservices en –tools’.

“De site in Dijon heeft een zeer sterk trackrecord en sterk team op het gebied van logistiek en distributie voor Zuid-Europa en heeft een ervaren, hoog gekwalificeerd klantenservice team. Als zodanig is het een belangrijk platform voor verdere versterking van InstallerDirect.com in Zuid-Europa.”

Speciale verlichting is volgens de woordvoerder een belangrijke productcategorie binnen Nordeon's assortiment van verlichtingsproducten voor industrie, retail, kantoor en outdoormarkten. De overname van de Dijon site zal Nordeon helpen om haar portfolio van speciale verlichtingsproducten uit te breiden met lampen voor specifieke markten en toepassingen, zoals speciale kleurtemperatuurslampen en lampen voor extreme koude of gevaarlijke omgevingen.


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >