Nieuws


25-01-2012 9:01

Ze zijn hip en ze zijn gebreid. Ze worden gemaakt door twee nichtjes in een vrolijke studio in Rotterdam. We hebben het over de nieuwe gebreide lampen van het label Peanuts & Cherry's.

 Het label maakt gebreide lampen in allerlei kleuren, vormen en maten. Het assortiment omvat toffe kinderlampenhebben en een serie LIZ-lampen, die in verschillende winkels te koop is. Verder maakt het ontwerpduo ook unica's in gekke, grote formaten voor allerlei (interieur)projecten. Complete lampen, afgemonteerd met vrolijk gekleurde snoeren en fittingen. Zelfs de metalen frames zijn dezelfde kleur als het gebruikte garen.

 "Eigenlijk kan al het denkbare door ons op onze breimachines worden gemaakt", aldus Peanuts & Cherry's.

www.peanutsandcherrys.nl
 

18-01-2012 9:34

Supermarktketen Lidl heeft de afgelopen jaren veel gedaan op het gebied van duurzaam bouwen en energie besparen, mede om de CO2-uitstoot te beperken. Zo verbruikt een gemiddeld Lidl-filiaal 50 procent minder energie dan een gemiddelde full-service supermarkt in Nederland, blijkt uit een onderzoek van Energy Experts International (2011).

 

Het nieuwe hoofdkantoor van Lidl in Huizen wordt het volgende hoogtepunt van die ambitie;  dannkzij een partnership met Philips zal het complete gebouw, zowel binnen als buiten, voor vrijwel 100 procent uit energiezuinige LED-verlichting bestaan.

 

In de kantoren van het gebouw wordt onder andere de PowerBalance met energiebesparende daglicht- en bewegingsdetectie toegepast. De nieuwste generatie Pacific LED2 wordt in de parkeergarage geïnstalleerd. ‘Het hoofdkantoor, dat medio 2012 wordt opgeleverd, krijgt daarmee de meeste duurzame en energiebesparende LED-oplossing ter wereld’, aldus Philips.
 

06-01-2012 14:37

Onderzoekers van het Fraunhofer-Institut für Arbeitswirtschaft in Stuttgart hebben een plafond ontwikkeld dat het effect van langsdrijvende wolken tegen een blauwe hemel simuleert: een constante verandering van licht. Het gevoel van ruimtelijkheid en vrijheid dat hierbij ontstaat, wilden de onderzoekers naar binnen brengen.

Het lichtgevende plafond bestaat uit platen van 50 bij 50 centimeter waar 288 LEDs in verwerkt zijn. Dertig centimeter lager hangt een lichtdoorlatende plaat met een diffuus wit materiaal voor de lichtverstrooiing zodat de individuele LEDjes niet te zien zijn. De onderzoekers gebruikten een combinatie van rode, blauwe, groene en witte LEDs om het hele lichtspectrum van meer dan zestien miljoen tinten te kunnen weergeven.

Het hoofddoel van het onderzoek was een virtuele lucht te ontwikkelen, vergelijkbaar met een bewolkte dag. Hiertoe onderzochten de ingenieurs hoe het lichtspectrum verandert wanneer de wolken door de lucht bewegen. De nabootsing door LEDs is zodanig dat de verandering niet direct door het oog te bemerken is, om mensen niet af te afleiden van hun werk. Toch zorgt de minimale verandering ervoor dat mensen juist meer geconcentreerd zijn.

De eerste resultaten van het onderzoek op de werkplek zijn positief. Hierbij moesten werknemers hun werk uitvoeren op de normale manier en kregen achtereenvolgens andere lichtcondities. Op dag één gewoon statisch licht, dag twee lichte fluctuatie en de derde dag snellere verandering. Tachtig procent van de respondenten koos achteraf voor de snelle, dynamische verlichting.

Inmiddels is een prototype van de virtuele lucht ontwikkeld, bestaande uit 34.560 LEDs over 34 vierkante meter. De maximale intensiteit is 3.000 lux, maar tussen de 500 en 1.000 lux (vergelijkbaar met een bewolkte dag) volstaat om comfortabel te werken. (Bron: Nu.nl)

04-01-2012 8:23

Van dinsdag 17 april tot en met woensdag 18 april 2012 organiseert de NSVV een busreis naar de toonaangevende vakbeurs Light+Building. Overnachting vindt plaats in een eenvoudig, doch comfortabel hotel op ca. 25 km van Frankfurt. Het exacte programma wordt z.s.m. bekend gemaakt. De kosten bedragen voor leden € 445,-, niet-leden betalen € 540,-.

 

Als u zich vóór 6 januari 2012 inschrijft komt u in aanmerking voor vroegboekkorting en betaalt u  € 395,-

 

Er is plaats voor 35 deelnemers, dus meldt u snel aan via : www.nsvv.nl

03-01-2012 9:45

Na een periode van 15 jaar als voorzitter van de NSVV-commissie Openbare Verlichting te hebben gefungeerd, heeft Ton van den Brink in verband met naderende pensionering besloten de voorzittershamer neer te leggen. Met ingang van 1 januari 2012 is Menno van Noort de nieuwe commissievoorzitter. Van Noort maakt al 18 jaar deel uit van deze commissie.
 

02-01-2012 9:34

IGOV (Inter Gemeentelijk Overleg Openbare Verlichting)  organiseert op maandagmiddag 6 februari 2012 een IGOV-Kenniscafe'  "Netbeheer en OVL"  in het nieuwe stadhuis te Nieuwegein.

 

Aan de orde komen de kosten en baten en de voor en tegens van de verschillende OVL installaties. Enkele thema’s die aan bod komen:

-     Aanleg/onderhoud /beheer van een eigen OVL net?

-     Aansluiting van een OV net op een combi netwerk van Stedin?

-     Wie mag werken aan het net van de netbeheerder?

-     Tot waar gaat de installatieverantwoordelijkheid en hoe voldoe ik aan de wet?

-     Welke risico's lopen gemeenten?

-     Slimme meter, ja of nee?

 

De sprekers zijn gemeentelijke en Provinciale OVL beheerders, netbeheerders, installateurs en specialisten op het gebied van wet en regelgeving.  Tot de doelgroep horen de gemeentelijke en provinciale OVL beheerders en beleidsmakers, netbeheerders, OVL installateurs, OVL adviseurs, leveranciers.

Voor  meer informatie en inschrijven:  kenniscafe@igov.nl

02-01-2012 9:23

Kaspers Lighting International heeft de exclusieve import verkregen van het Italiaanse merk DLEDS. DLEDS is de Led divisie van de Italiaanse DETAS Groep welke zijn oorsprong vond in 1896 en actief is op het gebied van elektronicacomponenten en elektrotechniek.

 

In het jaar 2000 werd de led divisie DLEDS opgericht en is hiermee grote ervaring opgedaan op het gebied van industriële en openbare verlichting gebaseerd op LED-techniek.  DLEDS is hierdoor een belangrijke speler geworden in de snelgroeiende wereld van professionele LEDverlichting.

 

“DLEDS heeft inmiddels een zeer concurrerende positie op het gebied van ontwikkeling, productie en installatie van professionele straatverlichting verworven. Door revolutionaire en gepatenteerde technieken voldoen de DLEDS armaturen aan alle gestelde eisen en normen. Alle DLEDS producten worden in Italië geproduceerd met de meest geavanceerde technieken en maakt men gebruik van de nieuwste led-modules, optieken en drivers die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Hierdoor wordt een maximum performance bereikt met een hoge betrouwbaarheid en lange levensduur. Alle producten worden dan ook onder volledige garantie geleverd”, aldus Kaspers Lighting.

 

Het programma omvat armaturen voor verschillende toepassingen, zowel voor het verlichten van woonstraten, doorgaande wegen, snelwegen, pleinen en parkeerterreinen, alsmede industriële en tunnelverlichting.  De producten van DLEDS staan bekend om het fraaie design en hun energiebesparende en onderhoudsvrije karakter.

01-01-2012 11:03

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat huishoudens dankzij gebruik van spaarlampen tot bijna vijf keer zo goedkoop uit kunnen zijn. Ook de afzonderlijk beschikbare ‘lichtbronnen’ werden onder de loep genomen. De Calex Ultraslim Mini Spaarlamp 11W (2,95 euro) rolde als beste uit de test. Opvallend is dat deze spaarlamp één van de goedkoopste op de markt is.

“Het is bekend dat de milieuvriendelijkheid en levensduur de sterke punten zijn van de spaarlamp, maar opvallend is dat het kostenverschil op lange termijn zo groot is”, wijst marketingmanager Michel van Slingerland van Hornbach op de onderzoeksresultaten, die aantonen dat een spaarlamp - omgerekend naar een periode van 10 jaar - met afstand de voordeligste lichtbron is: gemiddeld slechts 26,50 euro. “Vergeleken met respectievelijk een gloei-, halogeen- en LED-lamp is dat bijna vijf, vier en twee keer zo voordelig. Dus een spaarlamp is niet alleen een milieuvriendelijker alternatief, maar ook beter voor de portemonnee. Je slaat dus twee vliegen in één klap.”
Bouwmarkt Hornbach is één van de aanbieders van de Calex Ultraslim Mini Spaarlamp 11W.

Over de snelle ontwikkeling op het gebied van LED-lampen zegt Van Slingerland dat goede LED-lampen die aan de juiste lichtopbrengst voldoen, nog erg duur zijn. “De spaarlamp is dan ook nog steeds het beste alternatief voor de gloeilamp.”

De onderzoeksresultaten van de Consumentenbond staven de ontwikkeling dat het licht nu echt dooft voor de vertrouwde gloeilamp; vanaf komend voorjaar mogen er alleen nog gloeilampen van minder dan 25 Watt worden gemaakt.
Bouwmarkt annex tuincentrum Hornbach speelt met een ruim assortiment aan energiezuinige lampen in op deze historische ontwikkeling. De bouwmarktketen heeft de vele alternatieven voor de ‘weggooilampjes’ uitgebreid voor het voetlicht gebracht tijdens de najaarsshows in alle vestigingen. Van de kogel-, kaars- en staaf-, tot de reflector-, globe- en buislamp (ofwel, de ‘Tornado’-spaarlamp). Voor wie ondanks al deze alternatieven erg gehecht is aan de gloeilamp, heeft Van Slingerland goed nieuws: “We hebben ook (dimbare) spaarlampen in gloeilampvorm. Tegen een vaste lage prijs van 2,79 euro per stuk.”
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >