Nieuws


26-12-2011 11:55

Stichting LightRec en de Nederlandse Licht Associatie (NLA) stimuleren ook na het einde van de Taskforce Verlichting de verkoop en inzameling van energiezuinige verlichting. Voor beide partijen is voorlichting van kantooreigenaren en managers in de utiliteitsbouw hét speerpunt voor 2012. Volgens de NLA is energiezuinige verlichting goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van kantooreigenaren. Daarnaast moet er meer aandacht komen voor het afdanken en recyclen van de oude verlichting, aldus LightRec.

In de afgelopen drie jaar behaalde de Taskforce Verlichting - in 2008 aangesteld om energiezuinige verlichting te bevorderen - verschillende successen. Zo nam het aantal spaar- en LED-lampen in huishoudens toe van vier naar tien en steeg het aandeel energiezuinige verlichting in kantoren van 23 procent naar 35 procent. De Taskforce presenteerde in november haar eindrapport ‘Zuinig licht, heldere keuze.’ LightRec en de NLA kijken terug op deelname aan een geslaagd project, maar hameren op voortzetting van de activiteiten.

De NLA blijft zich hard maken voor duurzame verlichting in kantoren, onder meer door kostenbesparing centraal te stellen op de website www.verdiengeldmetbetereverlichting.nl. LightRec zet zich, namens alle Nederlandse producenten en importeurs, juist in voor de inzameling en recycling van kapotte energiezuinige verlichting; bijvoorbeeld na een gebouwrenovatie. LightRec en NLA staan in 2012 gezamenlijk op meerdere beurzen om gebouweigenaren, installateurs, facility managers en andere decision makers voor te lichten over het nut van energiezuinige verlichting en de inzameling na gebruik. Op dit moment ligt de focus op de renovatie van kantoorgebouwen. Wellicht wordt dit in 2012 uitgebreid naar de zorgsector.

LightRec benadrukt dat energiezuinige lampen en bijbehorende armaturen na gebruik moeten worden ingeleverd voor recycling. Energiezuinige verlichting kan schadelijk zijn voor het milieu, als het bij het ‘gewone afval’ terechtkomt. Ook kunnen de lampen voor meer dan 90 procent worden gerecycled. Jeroen Bartels, manager van LightRec: “In de Taskforce kwam het onderwerp ‘inzameling en recycling’ wel aan bod, maar de aandacht hiervoor was gering. Betrokkenen moeten weten wat ze met oude verlichting moeten doen om maximale milieuwinst te bereiken.”

LightRec, Wecycle en de NLA zijn 18, 19 en 20 januari te vinden op de Vakbeurs Facilitair in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch.
 

23-12-2011 10:00

Vanaf deze week is de ‘Check the Light – luxmeter’ als app in de App store te downloaden. Deze app maakt het mogelijk om met een iPhone of iPad de hoeveelheid dag- en kunstlicht te meten. De gemeten luxwaarde is een belangrijke indicator voor de hoeveelheid ‘gezond licht’. Een luxwaarde tussen de 300 en 500 is voldoende voor normaal kantoorwerk, maar voor het op gang houden van ons biologisch systeem vormt een luxwaarde van 1000 de ondergrens. De Check the light – luxmeter is tot en met 31 december 2011 gratis te downloaden in de App Store, daarna kost de app € 1,59.

22-12-2011 1:30

TRIO International GmbH is sinds 1 oktober 2011 actief op de Nederlandse markt. Vanaf 5 februari 2012 maakt het bedrijf deel uit van het verlichtingscollectief op het HTC in Nieuwegein.

TRIO International is onderdeel van Trio Leuchten GmbH en is opgericht om de omzet buiten Duitsland en Oostenrijk verder te ontwikkelen. Trio Leuchten GmbH bestaat sinds 1991, heeft inmiddels 120 werknemers met een jaaromzet van circa 50 miljioen euro en is gevestigd aan de Dieselstrasse 4 in Arnsberg. Vanaf 1 januari 2011 is Trio Leuchten, na een korte periode deel uit gemaakt te hebben van het Philips concern, weer een 100 procent onafhankelijk opererende organisatie.

TRIO International levert een breed assortiment consumentenverlichting, home office producten en lichtbronnen. Behalve eigentijdse, moderne en klassieke armaturen, geschikt voor traditionele lichtbronnen, levert TRIO International ook een uitgebreid assortiment LED-, design- en andere energiezuinige armaturen. Met de verschillende merken TRIO, TRIO Lifestyle en Reality worden de diverse marktsegmenten benaderd en voert Trio International een heldere segmentatiestrategie.

Naast het standaard assortiment biedt Trio tevens de mogelijkheid om, afhankelijk van het volume, producten aan te passen aan de wensen van de klant en behoort private label ook tot de mogelijkheden. Vanzelfsprekend kunnen desgewenst ook volledige state-of-the art retailpresentaties worden verzorgd, inclusief POS-materiaal, dat in nauwe samenwerking met de klant ontwikkeld wordt.

Onderstaande weblinks leiden naar de Trio web-catalogi, waarin een belangrijk deel van het assortiment wordt getoond.

http://www.trio-leuchten.de/index.php?article_id=13

http://www.trio-leuchten.de/index.php?article_id=12

21-12-2011 8:21

Importeur en leverancier van designverlichting Eikelenboom vestigt zich vanaf 1 januari a.s. op een nieuwe locatie. De showroom is ontworpen door Gilian Schrofer van bureau Concern. Naast Eikelenboom presenteren ook Kvadrat, Danskina, Montis, Palau en Arco meubelen hun collecties. Het adres van de showroom: Cruquisweg 111L te Amsterdam.

20-12-2011 10:00

Trio verlichting, Lucide en Lighting Design Academy sluiten vanaf januari 2012 aan bij het platform Home Trade Center. Lichtgroep Holland krijgt hierdoor weer een mooie uitbreiding op het totale aanbod en verstevigt haar positie van grootste collectief van verlichtingsfabrikanten in Nederland. De samenwerking met deze marktpartijen past ook bij de strategie van het Home Trade Center, dat graag het leading platform voor de interieurbranche wil zijn.

Bij Home Trade Center in Nieuwegein hebben aanbieders van interieurproducten en andere branchegerelateerde organisaties de mogelijkheid om elkaar te inspireren, te  ontmoeten en zich aan elkaar te presenteren. In een professionele en inspirerende omgeving van circa 35.000  vierkante meter vindt men meubels, slapen, textiel, verlichting, advies en accessoires,  Meer dan 250 merken tonen hun collecties, trends en noviteiten. De primaire bezoekersdoelgroep van het Home Trade Center bestaat uit retailers op interieurgebied, projectinrichters, interieurstylisten, interieurfabrikanten/agenten, vakopleidingen en haar studenten en vakpers.

TRIO verlichting is opgericht in 1991 en is met het merk TRIO een van de leidende verlichtingsleveranciers voor de Duitse meubelhandel. Zowel voor de vak- als groothandel. Met het toetreden tot het verlichtingscollectief in het Home Trade Center heeft TRIO als doel een stevige positie te bereiken op de Nederlandse markt.

De Belgische fabrikant Lucide ontwikkelt functionele en decoratieve lichtideeën. Een team van eigen ervaren lichtdesigners, aangevuld met freelance ontwerpers, verzorgt dagelijks tal van nieuwe lichtontwerpen waarbij de actuele materiaalkeuze, vormgeving of kleurtoepassing en vooral de juiste lichtbronnen optimaal worden gecombineerd.

Vanaf januari 2012 geeft de lighting design academy trainingen in het Home Trade Center. De lighting design academy biedt lichtcursussen voor professionals die zich verder willen verdiepen in licht en verlichting. Het aanbod bestaat uit veertien verschillende lichtcursussen van 1 en 2 dagen, daarnaast is er de lichtopleiding XXL, die in 9 maanden leidt naar het, door de brancheorganisatie NSVV gecertificeerde, lichtdiploma. Ook verzorgen zij in company trainingen en organiseren studiereizen. Voor 2012 staan er twee studiereizen op de planning. In januari een dagtrip naar het centrum voor lichtkunst in Unna en in maart een studiereis naar Dubai.

19-12-2011 8:54

De commissie Licht en Architectuur van de NSVV nodigt u uit voor een gevarieerd bezoek aan lichtstad Gent op vrijdag 27 januari 2012. Tijdens deze excursie zal het Lichtfestival Gent 2012 bezocht worden. In het historische centrum van de stad zijn vele lichtkunstwerken te zien en te beleven door middel van een rondleiding met een gids.

 

Op het gebied van verlichting van de Openbare Ruimte in de stad loopt Gent al vele jaren voorop. Over de visie op het toepassen van licht zult u uitvoerig worden geïnformeerd. Gent heeft een enorme schat aan architectonisch erfgoed te bieden. In deze excursie zult u ook op dit vlak aan uw trekken komen. Onder andere wordt het nieuwe Stadsmuseum STAM bezocht. Het gebouw waarin STAM is gehuisvest, is een zeer geslaagd voorbeeld van hergebruik, in dit geval een voormalig abdijcomplex.

 

Deze excursie is bedoeld voor een ieder die betrokken is bij ontwerp, beleid, beheer en gebruik van verlichting in de openbare ruimte, maar ook voor architecten, lichtontwerpers en geïnteresseerden in lichtkunst.

 

Leerdoelen: Lichtkunst, integraal gebruik van licht, licht als citymarketing.

 

Deze excursie combineert inhoud met netwerken. Want u leert niet alleen van GENT, maar ook van elkaar. Daarom is er tijdens deze excursie voldoende gelegenheid om vakgenoten beter te leren kennen.

 

Programma:

 

Vervoer naar en van Gent dient u zelf te regelen!

 

Het programma van de excursie ziet er op hoofdlijnen als volgt uit (onder voorbehoud):

 

12:00 uur - Lunch in STAM, Stadsmuseum Gent
- Ontvangst, welkom

 


- Lezing Philip de Roo over ‘Gent Verlicht’. Philip de Roo is ruimtelijk planner bij het Departement Ruimtelijke Planning, Mobiliteit en Openbare Domein van de stad Gent.

 

- Lezing Koen van Nieuwenhuyse (stadsarchitect) over de restauratie en het hergebruik
van het voormalige abdij- en kloosterpatrimonium dat thans STAM huisvest. Voorts zal hij ingaan op de rol van verlichting.

 

- Lezing Koert Vermeulen over verlichting STAM. Het Brusselse bedrijf ACT Lighting Design heeft het ontwerp voor de verlichting van STAM verzorgd.

 

- Rondleiding langs de hoogtepunten van STAM.

 

16:00 uur Middagwandeling langs het vele erfgoed van Gent

 

18:30 uur Diner, locatie wordt later bekend gemaakt.

 

20:00 uur Avondwandeling Lichtfestival Gent 2012:

- ’s Avonds vindt onder deskundige begeleiding een wandeling door de stad plaats om het Lichtfestival te beleven.

 

22:30 uur Einde

 

Voor wie wil is het mogelijk om in Gent te overnachten. De kosten van deze excursie bedragen
€ 135,--- (excl. BTW) per persoon.

 

Voor meer informatie en inschrijven: www.nsvv.nl


 

16-12-2011 10:16

Elze van den Akker, die met haar bedrijf Pou-Bell Design furore maakt met handgemaakte lampen van hergebruikt verpakkingsmateriaal, is zes maanden gevolgd door een camerateam van Niehe Media in opdracht van Net 5. Het programma ‘Ik begin’ wordt vanaf  1 januari 2012 uitgezonden.

Het programma schetst een portret van de idealistische ondernemer Elze van den Akker. Zo is te zien hoe zij eigenhandig haar materiaal verzamelt, de lampen in haar atelier maakt en met hart en ziel haar producten promoot van Limburg tot Londen. Een voorbeeld van duurzaam design is de lamp RawCutJerry. Deze is gemaakt van het plastic van 2-liter melkjerrycans.

12-12-2011 10:36

Op woensdag 14 december neemt Bouwen met Groen en Glas u mee naar de spectaculaire nieuwbouw voor de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten.

 

In het CAH Dronten maken groen en glas deel uit van het systeem. Het nieuwe hoofdgebouw is eigenlijk een gebouw binnen een gebouw. Het schoolgebouw is onder een kas geplaatst, die samen met de groentoepassingen een energetisch systeem vormt. De ruimte die ontstaat tussen het binnen- en buitengebouw functioneert als een groene verblijfs- en ontmoetingsruimte, die zich over verschillende niveaus uitstrekt.

 

Op het programma staan onder andere een toelichting van de architect en een presentatie van de schooldirecteur. Ook krijgt u een rondleiding door de nieuwbouw. Meer informatie vindt u op: http://www.livingdaylights.nl/agenda.

09-12-2011 8:30

Bouwrichtlijnen, regels en normen maken geen onderscheid tussen gebouwen voor jonge of oudere mensen. Is dat wel juist, in het licht van de aanstaande vergrijzing? In het Viba-Café van vorige week presenteerde Truus de Bruin-Hordijk, universitair hoofddocent bij de Bouwfysicagroep van de TU Delft, de uitkomsten van een onderzoek van TU-studenten naar hoe ouderen wonen in hun woningen of verzorgingshuizen, met name wat de licht- en uitzichtsituatie betreft. “Een eerste voorlopig beeld is dat senioren vooral in vrij donkere leefomgevingen zitten. Er wordt veel geklaagd over de donkere delen van een ruimte, niet over te hoge lichtniveaus”, aldus De Bruin-Hordijk. “Echt sterke conclusies mogen nog niet getrokken worden uit dit onderzoek, daarvoor is het aantal geinterviewde personen te klein.”

Om te bepalen wat een goede visuele omgeving voor ouderen is, brachten de onderzoekers aan de hand van enquêtes de visuele situatie van hun leefomgeving in kaart. Vervolgens werden verlichtingssterkten en luminanties gemeten. In haar lezing sprak Truus de Bruin-Hordijk verder over het belang van daglicht voor de visuele taken die we uitvoeren en voor ons biologische systeem. Daarbij stond ze uitgebreid stil bij de manier waarop het oog bij het ouder worden verandert en wat dat betekent voor de visuele en niet-visuele taken.In haaronderzoeken richt zij zich vooral op de visuele en thermische kwaliteiten van daglicht in binnen- en buitenruimten. Daarbij ligt de focus op daglicht om daarmee een bijdrage te leveren aan een gezonde, comfortabele en duurzame leefomgeving.

Na afloop van de lezing werd in het Viba-cafe hard gediscussieerd over de manier waarop de leefomstandigheden van senioren verbeterd kunnen worden. “Er is nog veel onderzoekswerk te doen voordat we voor nieuwbouw en renovatieprojecten goede ontwerprichtlijnen kunnen aangeven”, concludeert De Bruin-Hordijk.

08-12-2011 9:36

Zo'n 8 procent langer slapen is één van de opmerkelijke resultaten van het onderzoek in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+) naar het effect van verlichting op het slaap- en waakritme van hartpatiënten.

Philips HealWell combineert de positieve biologische effecten van natuurlijk daglicht met het creëren van een aangename sfeer in de ziekenhuiskamer. Dit heeft positief effect op de slaapregulering van de patiënt en ondersteunt op deze manier het bioritme van de patiënt, hetgeen belangrijk is voor de gezondheid en het welzijn van de patiënt. Ook biedt HealWell de mogelijkheid aan patiënten om vanaf hun bed een aangename sfeer te realiseren en aan zorgverleners om optimaal werklicht te creëren.

“Wij kunnen nu met de onderzoeksresultaten van de Philips HealWell zeggen dat beter licht overdag, patiënten ‘s nachts gemiddeld zo'n 30 minuten langer laat slapen. De geestelijke gesteldheid is een belangrijke factor die de prognose van hartpatiënten beïnvloedt en licht kan daarop een positieve invloed hebben, evenals op de gezondheid op lange termijn van de patiënt. Dit is echter nog een gebied dat verder onderzoek vereist. De positieve uitkomsten van het validatieonderzoek demonstreren in elk geval de meerwaarde van de HealWell lichtoplossing om ons te helpen bij het verbeteren van de heilzame omgeving en het ondersteunen van het herstel van onze patiënten”, aldus dr. Petra Kuijpers, cardioloog bij het Maastricht UMC+

Zie ook:
RTL Nieuws 21 november 
Radio 1 22 november (Radio 1 Journaal 6.40uur)
 

08-12-2011 9:23

Lemnis Lighting, producent van de duurzame Pharox LED-lamp, valt dit jaar dubbel in de prijzen. De Nederlandse Consumentenbond heeft in een recent lampen-onderzoek de Pharox LED-lamp van Lemnis Lighting uitgeroepen tot ‘Beste uit de Test’. Daarnaast is Lemnis Lighting benoemd tot ‘Clean Technology 2011 Game Changer’ in California.

In de november-editie van de Consumentengids is de dimbare Pharox 300 beoordeeld met het cijfer 8,0 en daarmee ‘Beste uit de test’. De Consumentbond ziet de lamp als goede vervanger van de klassieke gloeilamp vanwege de lange levensduur, het lage energieverbruik en de prijs.

Naast het positieve oordeel van de Consumentenbond werd Lemnis Lighting door Grow California, een Amerikaanse organisatie ter stimulering van duurzame innovatie, uitgeroepen tot ‘Clean Technology 2011 Game Changer’. Volgens Grow California onderscheidt het bedrijf zich op gebied van leiderschap en innovatie en heeft het grote impact op duurzame innovatie en de economie.

"Lemnis is er trots op, dat zij wordt gezien als ‘Game Changer", aldus Warner Philips, een van de oprichters van Lemnis Lighting. "Met Pharox, de eerste dimbare LED-lamp, en nu de Pharox Solar kit, streven wij continue naar ‘Game changing’ innovaties die zowel consumentvriendelijk als duurzaam zijn."

Lemnis Lighting, een onafhankelijke Nederlandse onderneming, heeft sinds ruim 4 jaar een vestiging in San Francisco, waar vandaan zij de Noord-Amerikaanse verlichtingsmarkt bedient.
 

05-12-2011 10:41

Met de juiste verlichting kan een winkelier zijn imago verbeteren. Dit toonde Katelijn Quartier aan met haar doctoraat aan de Universiteit Hasselt. De UHasselt is de eerste universiteit in België die een doctoraat in de architectuur uitreikt.

 

De 32-jarige Katelijn Quartier is doctoraatsstudente aan de UHasselt en de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL). Ze heeft een achtergrond als interieurarchitect en heeft een Master of Arts in Retail Design op zak. Gisteren verdedigde ze haar doctoraat op de campus van de PHL waar als onderdeel van het doctoraat een onderzoekslab werd opgebouwd als een simulatie van een echte supermarkt. Twee van de drie experimenten die Katelijn voor haar doctoraat uitvoerde, gingen door in het lab.

 

Katelijn onderzocht de invloed van verlichting op de perceptie van de sfeer, de beleving van de ruimte en het gedrag. In het lab werden, met exact dezelfde winkelinrichting, verschillende lichtsettings gecreëerd: die van Carrefour, Aldi en Delhaize. In totaal mochten 330 mensen in de 'proefwinkel' rondlopen, terwijl ze geobserveerd werden. Ze werden daarna bevraagd over hun winkelervaring, emoties en perceptie van sfeer en imago. Ze bleken de winkel te herkennen aan de lichtsetting. Bij het derde experiment, in een echte Plus-supermarkt, werd drie weken lang elke dag één van de negen verschillende lichtsettings geprogrammeerd. In totaal werden 664 personen ondervraagd over hun ervaringen.

 

Uit de experimenten blijkt dat verlichting een essentieel onderdeel is van het imago en de perceptie van de sfeer van een winkel, in dit geval van een supermarkt. 'Met verlichting kan je een specifieke sfeer creëren', zegt Katelijn Quartier. 'Het heeft geen onmiddellijk effect op de verkoopcijfers, maar speelt wel een specifieke rol in het langetermijndenken. Met het interieur van een winkel, en dus ook met de verlichting, kan een winkelier zijn imago verbeteren of scherpstellen. Dat kan uiteindelijk leiden tot betere klantenbinding.'

 

Katelijn vond ook een duidelijke relatie tussen hoe de consument de sfeer van de supermarkt opmerkt en de emoties die hij daarbij voelt. 'Zo ervaart de klant meer plezier in een supermarkt die gezellig, warm en ontspannen aanvoelt.'

 

Katelijn verdedigde haar doctoraat in de architectuur als eerste in België. Het samenwerkingsverband tussen de UHasselt en PHL houdt in dat twee cycli opleidingen van hogescholen evolueren naar een academische opleiding die ingebed is in wetenschappelijk onderzoek, net zoals aan de universiteit. De Retail Design groep (PHL) werkt intensief samen met marketingonderzoekers aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen (BEW) van de Universiteit Hasselt.


 

05-12-2011 10:34

Nederlandse kunstenaars, architecten en ontwerpers lopen wereldwijd in de voorhoede in het toepassen van nieuwe lichttechnologie zoals LED en Oled. Dat toont de expositie Liberation of Light on tour, samengesteld door Yksi Ontwerp uit Eindhoven. Van 9 t/m 11 december is de tentoonstelling te zien op de Guangzhou Design Week in China. Naast de expositie zal een Nederlandse handelsmissie reizen naar de Pearl River Delta voor een matchmaking programma. Het project is een co-productie van het bureau Yksi Ontwerp en Capital D (Design Cooperation Brainport).

 

Poëtische, levende lichtinstallaties van Daan Roosegaarde, verrassende verlichtingsobjecten van Dorette Sturm en voorbeelden van opvallend gebruik van licht en verlichting in buitenruimtes en bij gebouwen van de hand van Har Hollands en UNStudio. Het is een greep uit de expositie Liberation of Light on tour.

 

Liberation of Light laat zien dat LED's veel meer zijn dan kleinere, duurzamere ‘lampjes’. Met nieuwe lichttechnologie zoals led en oled gaan ontwerpers lichtobjecten maken met andere vormen, materialen en functies dan tot nu toe gebruikelijk. Kunstlicht maakt in feite de overgang van analoog naar digitaal en kan nu met behulp van computers gestuurd, op maat gemaakt en zelfs interactief worden. Ruimtes, zowel binnen als buiten, zullen op andere wijzen verlicht worden. En ook het gebruik en de bediening van kunstlicht zal ingrijpend veranderen. Kortom, een revolutie in kunstlicht kondigt zich aan, even groot of misschien wel groter als de uitvinding van de gloeilamp bijna 150 jaar geleden.

 

Zoals Emile Aarts, vicepresident en wetenschappelijk programmadirecteur van Philips Research en hoogleraar aan de TU Eindhoven zegt: “Het licht, dat gevangen was in een peertje, wordt als het ware bevrijd. Op allerlei vlakken in relatie tot licht - functioneel, emotioneel, biologisch, sociaal, cultureel en wat aansturing en duurzaamheid betreft - liggen er nieuwe mogelijkheden en uitdagingen.”

 

Liberation of Light was in het najaar van 2010 te zien in het Designhuis te Eindhoven en kreeg veel belangstelling uit binnen- en buitenland. Als reizende expositie, bedacht en uitgevoerd door Yksi Ontwerp, was het in september 2011 onderdeel van de Beijing Design Week. Gekoppeld aan Liberation of Light on tour gaat er een Nederlandse handelsmissie naar de Guangzhou Design Week, georganiseerd door Capital D in samenwerking met Brainport Development, DutchDFA, Mondriaan Stichting, Het Nederlands Consulaat-Generaal in Guangzhou en Syntens. Ook zijn er plannen om de expositie in het voorjaar in Moskou te tonen.

 

Deelnemers:
Arnout Visser, Arup & Rogier van der Heide, Christa van Santen, Cristina Ferraz Rigo, Daan Roosegaarde, Damian O’Sullivan Design, Denovo Design, Dorette Sturm, Eindhoven municipality, Ellen de Vries / The Lux Lab, Eric Klarenbeek, Eric Toering, Frank de Jong, Hans Wolff, Har Hollands Lichtarchitect, Henk Bank / Blik-vanger, Henk van der Geest, Holst Centre, Jacob Alkema, Jonas Samson, Lagusski, LAMA concept, Lijmbach, Leeuw & Vormgeving / Zeno products, M+R interior architecture & Flos, Mader Stublic Wiermann / GLOW festival, NYOYN, OOOMS, Pakwing Man, Philip Ross / Aesthetic Interactions, Philips Lumiblade Creative Lab, PlantLab, Raimond Puts with Ox-ID / Moooi, Sander Mulder, Saskia van der Steen, Tom Dixon / Philips Lumiblade, Tom Veeger, UNStudio, Van Eijk & Van der Lubbe.

02-12-2011 12:11

TunnelmaDesign introduceerde onlangs een nieuw label designverlichting in de Benelux: LND Design. De handgemaakte armaturen van dit Finse designmerk geven alle ruimte aan het licht zelf. Bij het ontstaan van de collectie is aandacht besteed aan productontwerp, het vormgeven van het licht en de schaduwen die de lampen produceren. De armaturen zijn minimalistisch en helder van design. De ingetogen en grafische vormen geleiden het licht optimaal. De combinatie van direct en indirect licht resulteert in een fraai spel van licht en schaduwwerking. De LND Design-collectie is een van de hand van Jukka Korpihete, vooraanstaand lichtarchitect en -designer in Scandinavië. Kenmerkend voor zijn ontwerpen is de symbiose van design en lichtverloop.

01-12-2011 11:55

Lampenproducent Aura Light heeft de 2011 European Lighting Equipment Customer Value Enhancement Award gewonnen. De prijs wordt uitgereikt door het adviesbureau Frost & Sullivan.

Aura Light is een cleantech bedrijf die duurzame Long Life lampen ontwikkelt die volgens het bedrijf tot vier keer langer meegaan dan standaard producten. Bovendien kunnen ze het energieverbruik tot 80 procent terugdringen.

"Het is een hele eer dat Frost & Sullivan ons deze award heeft gegeven", vertelt Martin Malmros, CEO en Group Director van Aura Light International AB. "Dit zal ons verder inspireren om onze focus op duurzaamheid verder te ontwikkelen en het zal ook positieve aandacht geven aan ons productassortiment."

Frost & Sullivan heeft Aura Light de prijs toegekend met de volgende motivatie: "Met producten van uitstekende kwaliteit, productinnovaties en klantgerichte oplossingen helpt Aura haar klanten om energie te besparen en duurzamer te worden, zelfs in tijden van een krap budget. Voor Aura geldt dat elke vorm van energiebesparing interessant is, zolang er een duidelijke return-on-investment is. In plaats van een reeks standaard producten aan te bieden, richt de aanpak van Aura zich op de individuele vereisten van de klant om zo oplossingen op maat te kunnen aanbieden. In het afgelopen jaar bleek deze strategie opnieuw bijzonder succesvol bij bestaande en nieuwe klanten van Aura. Hierdoor heeft het bedrijf zich opnieuw uitstekend gepresteerd op de Europese lichtmarkt."

 


Martin Malmros

 "Deze award bevestigt dat onze focus op het ontwikkelen en leveren van lampen van hoge kwaliteit, samen met de directe kostenbesparingen die het onze klanten oplevert, erkend worden door de experts van de sector", aldus Martin Malmros.

De Frost & Sullivan Award for Customer Value Enhancement wordt toegekend aan het bedrijf dat het best presteerde in het implementeren van strategieën die op een proactieve manier waarde genereren voor klanten. De focus ligt op de return-on-investment die klanten ervaren in het gebruik van de diensten of producten van het winnende bedrijf. Deze award erkent de focus van het bedrijf op het verhogen van de waarde voor zijn klanten. Het gaat verder dan gewoon een goede klantenservice; het leidt tot meer klantenbehoud en uiteindelijk tot een uitbreiding van het klantenbestand.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >