Nieuws


28-06-2010 8:30

De Londense ontwerper Ross Lovegrove doet weer van zich spreken. Voor het Japanse merk Yamagiwa ontwierp hij de LED-hanglamp Androma.

De kenmerkend organisch gevormde lamp heeft een bijzondere feature: in het armatuur zijn spiegels aangebracht die door de eigenaar naar eigen inzicht gedraaid kunnen worden. Hiermee kan de gebruiker van de Androma dus zijn eigen lichtbeeld in de ruimte creëren.

Natuurlijk is de Andrima ontworpen voor LED. Want een vooruitstrevende ontwerper als Ross Lovegrove gaat natuurlijk niet meer liggen romnmelen met de verouderde gloeilamp. 

25-06-2010 14:00

Lemnis Lighting won deze week de prijs voor beste West-Europese cleantech company. Het internationale tijdschrift World Finance reikte de prijs uit aan medeoprichters Frans Otten en John Rooymans op de London Stock Exchange.

Lemnis Lighting ontving de prijs voor de snelle financiële en wereldwijde groei en succesvolle marktbenadering van het bedrijf. Met name de inzet voor CO2­­-reductie en het grote aantal internationale samenwerkingen oogsten bewondering. De World Finance Awards zijn drie jaar geleden in het leven geroepen voor het identificeren van industrieleiders die als referentiepunt kunnen fungeren ten aanzien van prestatie en beste uitvoering in de financiële en zakenwereld.

World Finance legde de kanshebbers voor de award voor aan een kritisch panel met 186 jaar financiële journalistieke ervaring. Daarnaast brachten lezers van het tijdschrift hun stem uit op de genomineerden op basis van criteria als innovatie, originaliteit, kwaliteit van het product en bewezen marktontwikkeling en klanttevredenheid. Remko Gaastra, CEO van Lemnis Lighting: “Deze prijs is een enorme erkenning voor onze organisatie. Het laat zien dat we vooruitlopen op de ontwikkelingen in de markt van duurzame ledverlichting en dat we ook internationaal goede stappen zetten. Het is voor ons een bewijs dat onze marktbenadering werkt en dat er met deze formule ook in de toekomst veel kansen liggen.”

Eerder werd Lemnis Lighting uitgeroepen tot technologiepionier door het World Economic Forum (2009) en ontving het bedrijf de Lighting Africa Award (2008) van de Wereldbank. Na selectie in de VS door ‘Fast Company’ in de top 10 van wereld’s beste producten (2010) werd Lemnis vorige week door de Zuid-Afrikaanse overheid geselecteerd (2010) voor de CO2-compensatie van het WK voetbal door inzet van miljoenen Pharox ledlampen.

23-06-2010 8:47

De NSVV organiseert in samenwerking met onder andere het  IGOV en het Agentschap NL de jaarlijks terugkerende sessie Kengetallen Openbare Verlichting.

Op woensdag 13 oktober 2010 zal in Houten tijdens de Dag van de Openbare Ruimte de presentatie van de kengetallen plaatsvinden voor die gemeenten die ze hebben ingediend. In de voorbereidende sessies dit jaar, hebben ruim 50 gemeenten meegedaan en aangegeven mee te gaan doen aan de jaarlijks terugkerende Kengetallen-sessies. Het aantal deelnemende gemeenten stijgt ieder jaar. En ook dit jaar hopen de organisatoren weer op meer deelnemende gemeenten of geïnteresseerde gemeenten die kennis willen maken met de materie.

Ook de OVL bedrijven Ziut, CityTec en Agentschap NL hebben toegezegd in hun netwerk het toepassen en actief deelnemen aan de georganiseerde sessies te stimuleren. De NSVV heeft de afgelopen 3 jaar de input vooral gebruikt om een landelijk beeld te krijgen van de kengetallen. De NSVV wil de cijfers die deelnemers indienen over het jaar 2009 in een nieuwe stijl presenteren. Hiermee krijgt men een overzicht dat gericht is op de eigen gemeente dat vergeleken kan worden met de mediaan en andere deelnemende gemeenten. Evenals voorgaande jaren krijgen deelnemende gemeenten een rapport van hun kengetallen.

Om de analyse en rapportage goed te kunnen voorbereiden is het van belang dat deelnemende gemeenten uiterlijk 24 september 2010 de kengetallen over het jaar 2009 indienen bij de NSVV via info@nsvv.nl. Ook kunt u zich via dit e-mailadres opgeven voor het bijwonen van de Kengetallen-sessie. Op de websites van IGOV (www.igov.nl) en de Dag van Openbare Ruimte (www.dagvandeopenbareruimte.nl) en de NSVV (www.nsvv.nl) kunt u meer informatie vinden.

Toegang tot de Kengetallen-sessie is kosteloos. In de middag is er gelegenheid de beurs te bezoeken.

23-06-2010 8:10

Het participatiefonds Private Plus Fund gaat investeren in de Helmondse ledfabrikant LedNed. Dat nieuws maakte het fonds onlangs bekend op haar jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst.

LedNed gebruikt deze investering voor verdere productontwikkeling en internationale expansie. LedNed, naar eigen zeggen wereldwijd toonaangevend op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en productie van duurzame LED-verlichting, is in 2005 opgericht. Onlangs had LedNed overigens een wereldprimeur op het gebied van verlichting. Ze waren wereldwijd de eerste die een industriepand (Kompak, Etten-Leur) volledig met LED's verlichtten.

Om verdere productontwikkeling en internationale expansie te financieren, is het managementteam een investeringsovereenkomst aangegaan met het Private Plus Fund. LedNed CEO, Michael Staudt, is tevreden met deze overeenkomst. “In het Private Plus Fund hebben wij een investeerder gevonden die past bij onze strategie van topkwaliteit”, aldus Staudt. Frank Claasen, investment manager van het Private Plus Fund: “De markt voor LED-verlichting groeit exponentieel. LedNed is de enige speler die zich volledig richt op kwalitatief hoogstaande LED-verlichting. Daar ligt wat ons betreft  de toekomst van deze markt."

22-06-2010 9:00

De inschrijving voor het Klimaatkantoorfeest, een nieuwe energiebesparingswedstrijd voor kantoren, die loopt van november 2010 tot en met maart 2011 is geopend. Deze energy battle wordt georganiseerd omdat er in kantoren een enorme energiewinst te boeken valt, met vaak eenvoudige maatregelen. In deze wedstrijd gaan kantoren met elkaar de strijd aan wie de meeste energiebesparing weet te realiseren. Maar ook leuke, creatieve activiteiten daaromheen scoren punten. Ieder kantoor kan meedoen; groot of klein, nieuw of oud. De winnaar gaat er vandoor met de titel Klimaatkantoor 2011 en een fantastisch personeelsfeest.

Het Klimaatkantoorfeest is opgezet vanuit de gedachte dat er nog enorm veel energie bespaard kan worden in alle 58.000 kantoren in Nederland. Gemiddeld verbruikt een medewerker op kantoor namelijk 1,5 keer zoveel elektriciteit als thuis. En 20 tot 55 procent van het elektriciteitsverbruik op kantoren vindt zelfs buiten kantoortijd plaats. Wanneer een kantoor kritisch kijkt naar verlichting, dan is alleen daarop soms al een energiebesparing tot 90 procent mogelijk.
 

Allereerst draait het Klimaatkantoorfeest om het besparen op energieverbruik in en rond het gebouw en voor het vervoer. Daarmee dragen de deelnemende kantoren niet alleen bij aan de oplossing van het klimaatprobleem, ze geven ook concreet invulling aan hun MVO-beleid én besparen er kosten mee. Daarnaast levert het Klimaatkantoorfeest ook veel positieve energie op, omdat medewerkers en management op een gezellige, creatieve manier samen aan de slag gaan met energiebesparing. Zowel het isoleren van het kantoor, als het organiseren van een klimaatlunch of een groen personeelsuitje leveren dus punten op. De campagne loopt van 1 november 2010 tot en met 31 maart 2011 en het winnende kantoor verdient een waanzinnig kantoorfeest, landelijke bekendheid als Klimaatkantoor 2011. Ieder kantoor, groot of klein, groen of nog niet, huurder of eigenaar, kan meedoen. De kosten voor deelname zijn 10 euro per medewerker en de voorinschrijving is vandaag gestart op www.klimaatkantoorfeest.nl. Schrijft een kantoor zich in vóór 1 september 2010, dan levert dat direct al de eerste bonuspunten op.

HIER Klimaatcampagne

Het Klimaatkantoorfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, een campagne van ruim dertig maatschappelijke organisaties die samen werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. De campagne is positief, oplossingsgericht en richt zich altijd op constructieve samenwerking met overheden, media, bedrijven en consumenten. Het Klimaatkantoorfeest is een 'zusje' van een andere succesvolle HIER-campagne: het Nationale Klimaatstraatfeest. In de afgelopen twee seizoenen deden inmiddels zo’n 8.800 straten mee aan deze aansprekende actie. Kijk voor meer informatie over de HIER Klimaatcampagne op www.hier.nu of op www.hier.nu/hierishier.

22-06-2010 9:00

Op de website www.energiecentrum.nl kunnen ondernemers binnen vijf minuten ontdekken hoe ze maximaal kunnen besparen op verlichting. Door het invullen van de digitale verlichtingsscan ontstaat een helder beeld van de investeringen, terugverdientijden, en derhalve van het rendement. Met energiezuinige verlichting is het voor ondernemers mogelijk meer dan 40 procent te besparen op verlichtingskosten. Hiermee helpt Energiecentrum MKB ondernemers concreet met energie besparen. De, door Energiecentrum MKB ontwikkelde, digitale verlichtingsscan zet concrete energiezuinige alternatieven op een rijtje, met de prijzen erbij. De verlichtingsscan is vooralsnog alleen toepasbaar voor winkels, maar binnenkort ook geschikt voor de horeca, bedrijfshallen en kantoren. Energiecentrum MKB is een, door het ministerie van Economische Zaken gesteund, initiatief van MKB-Nederland.
 
Verlichting zorgt voor meer dan 20 procent van de energiekosten. Ondernemers willen tenslotte producten extra belichten, sfeer creëren, werkplekken verlichten en veiligheid waarborgen. Veel van dat licht schijnt nog altijd vanuit halogeenspots en tl-verlichting de winkel in, terwijl er tegenwoordig moderne en energiezuinige alternatieven op de markt beschikbaar zijn. Alternatieven met meer lichtopbrengst, een langere levensduur en van betere lichtkwaliteit. Met energiezuinige verlichting besparen ondernemers niet alleen energie, ze voorkomen ook een confrontatie met nieuwe ontwikkelingen en regelgeving: na 2012 zijn er geen gloeilampen meer verkrijgbaar, en productie van oude typen tl-lampen en halogeenspots wordt bovendien tussen nu en 2017 verboden. Met de verlichtingsscan krijgen ondernemers binnen vijf minuten een helder inzicht in de huidige investeringen en advies over de te treffen maatregelen om op verlichting te bezuinigen.
  
Over Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf
Energiecentrum MKB is een initiatief van het Nederlandse bedrijfsleven. In samenwerking met 59 brancheorganisaties helpt het ondernemers (onafhankelijk en veelal kosteloos) om maximaal rendement uit energie te halen. In 2009 maakten meer dan 200.000 MKB-ondernemers kennis met de diensten van Energiecentrum MKB. Hiermee is 25 miljoen euro aan energiekosten bespaard. Zo levert Energiecentrum MKB een wezenlijke bijdrage aan de uitvoering van het Duurzaamheidakkoord. In dit akkoord, gesloten tussen rijksoverheid en bedrijfsleven, is vastgelegd dat het bedrijfsleven zich inspant om 2 procent energie te besparen. Kijk voor meer informatie op www.energiecentrum.nl.

20-06-2010 10:00

Legrand Nederland introduceert een Céliane universele 8-300 W dimmer die zowel gloei- en laagspanningshalogeenlampen dimt, maar ook geschikt is voor dimbare LED- of spaarlampen. 

De nieuwste universele dimmer van Legrand is leverbaar in de kleuren wit en titanium. "Installatie is eenvoudig. Alleen moet in tegenstelling tot een standaard dimmer ook de Nul aangesloten worden. Met de introductie biedt Legrand een oplossing voor het niet of moeilijk dimbaar zijn van spaarlampen en LED-verlichting."

Legrand heeft deze nieuwste dimmer gewaardeerd met het Legrand duurzaamheidslogo, omdat deze dimmer 'bijdraagt aan een forse besparing op het energieverbruik' van bedrijven en consumenten.

Legrand Nederland in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. Met een omzet van bijna 4 miljard euro en vestigingen in meer dan 60 landen behoort Legrand tot één de wereldmarktleiders op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. In Nederland bedient Legrand de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie.

16-06-2010 8:15

Tijdens de befaamde Duitste projectinrichtersbeurs Orgatec krijgt (kantoor-)licht een prominente rol in het nieuw opgezette ‘Lighting Competence Centre’.De beurs vindt van 26 tot en met 30 oktober plaats in Keulen.

Vanwaar dit verlichtingscentrum? Het schrijven van de beursorganisatie meldt dat 'licht een belangrijke rol speelt in kantoren en projecten. Daarbij volgen 'de ontwikkelingen in de verlichtingssector elkaar in snel tempo op'. Bovendien gaf een derde van de bezoekers aan Orgatec 2008 aan, een uitgesproken interesse te hebben in oplossingen op het gebied van licht.
Dat alles bracht de organisatoren van de Orgatec er dan ook toe om het Lighting Competence Centre op te zetten. In deze expositieruimte zullen leveranciers hun nieuwste oplossingen en technologieën laten zien. Trilux en Waldmann hebben al getekend voor deelname. En ook het Nederlandse Osram en Philips zullen aanwezig zijn om hun noviteiten onder de aandacht te brengen. Nadere informatie hierover is uiteraard te vinden via de site www.orgatec.com

13-06-2010 10:00

Het zal u niet ontgaan zijn: het WK Voetbal is begonnen. Aanbieders van allerlei producten verdringen zich om hun betrokkenheid bij het evenement te bewijzen. En dat gebeurt niet alleen in de supermarkt, maar ook in de wereld van de professionele verlichtingswereld. Na Philips (zie een eerdere bericht op deze site)  meldt ook Osram diverse producten geleverd te hebben aan de stadions in Zuid Afrika.

"Van binnen- en buitenverlichting tot floodlights en van verlichting voor cateringruimten tot verlichting van parkeerplaatsen: Osram-producten zoals hogedruk gasontladingslampen, T5 en T8 fluorescentielampen en LED zijn toegepast in alle tien stadions waar tijdens het WK gespeeld wordt", aldus de bekende lichtfabrikant.

Osram heeft het naar eigen zeggen 'grootste LED-project ooit in Zuid-Afrika' succesvol en op tijd voor het WK 2010 afgerond. "De ‘Boog’ is een 350 meter lange, 2.600 ton zware en 30 verdiepingen hoge structuur die het nieuwe stadion van Durban overspant", aldus de woordvoerder.

De bouw van het Moses Mabhida Stadion in Durban is op 18 november 2009 afgerond. "Het stadion is het meest spectaculaire lichtbaken van Afrika geworden. Een enorme boog die over de gehele lengte van het stadion spant wordt aan beide zijden door 412 LED-stralers‘dynamic effect’ Beka armaturen (Schréder Group) verlicht waarin 36 Osram Golden Dragon Plus LED zijn geïnstalleerd."

De LED's hebben een kleurtemperatuur van 4.000 Kelvin en de levensduur is minimaal 50.000 uur bij maximaal gebruik. De segmenten worden bestuurd via het DMX protocol dat voor spectaculaire lichteffecten zorgt. De Beka armaturen zijn weerbestendig en veelzijdig bruikbaar en zijn bijna 2 meter lang. Ze werden ontwikkeld in samenwerking met lokale fabrikanten speciaal om aan de hoge eisen te voldoen.

Door het LED-systeem is de arena vanuit de verre omtrek te zien. In de boog, die de saamhorigheid van sportfans symboliseert, bevindt zich ruimte om het systeem te installeren en te onderhouden. Naast floodlights zijn de stadions voorzien van outdoor en indoor verlichtingssystemen met de bijbehorende besturingen.

10-06-2010 9:50

Het DEA, departement voor milieuzaken van de Zuid-Afrikaanse overheid, heeft Lemnis Lighting Africa, het Zuid-Afrikaanse dochterbedrijf van Lemnis Lighting BV, uitgekozen om mee te helpen de uitstoot van CO2 als gevolg van het wereldkampioenschap voetbal terug te dringen. Het is de bedoeling om van het WK een klimaatneutraal evenement te maken.

Lemnis Lighting lanceert dit 'LED’s Kick Off'-programma om op grote schaal inefficiënte verlichting in hotels, kantoren, huizen, op straat en op het platteland te vervangen door LED-verlichting. De hierdoor verkregen CO2-credits worden gedoneerd aan het DEA om de Zuid-Afrikaanse CO2-emissies te compenseren die het gevolg zijn van het FIFA WK 2010, naar schatting 900.000 ton CO2.

Voor het programma zal gebruik worden gemaakt van het ruime assortiment Pharox LED-producten van Lemnis Lighting met een hoog rendement, mesopisch licht voor openbare verlichting en solar LED’s in de rurale gebieden. De basis voor het programma werd tijdens de klimaattop in Kopenhagen in december 2009 gelegd door Lemnis Lighting en Maurits Groen. Hij wist ook de milieuministers van Nederland en Zuid-Afrika voor het project te enthousiasmeren. Vlak daarvoor had Lemnis Lighting de succesvolle introductie van LED-verlichting in Nederland verzorgd in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij en met steun van het Wereld Natuur Fonds.Het DEA project om de CO2-emissies als gevolg van het WK voetbal 2010 te compenseren is ontstaan in samenwerking met onder meer de United Nations Environment Programme (UNEP), de lokale WK organisatie (LOC), Het Central Energy Fund (CEF) en energiebedrijf Eskom en verbonden met DEA-programma’s zoals het onlangs gelanceerde National Greening-merk.

Het LED’s Kick Off-project is volgens de fabrikant het eerste programmatische CDM-programma (Clean Development Mechanism: mechanisme voor schone ontwikkeling) in de wereld waarbij gebruik wordt gemaakt van LED-verlichting. Het wordt gecoördineerd door Do-Inc, een milieuadviesbureau dat is gespecialiseerd in complexe CDM-programma’s. Het project is opgezet door de stichting 'Glowball against Global Warming' en is in Zuid-Afrika onder de aandacht gebracht door Maurits Groen, een internationaal duurzaam ondernemer en tevens een belangrijke partner in de stichting. De schenking van de CO2 aan het DEA is niet het enige onderdeel van het project. Met de energie- en kostenbesparing willen de initiatiefnemers ook driehonderdduizend Zuid-Afrikaanse kinderen les geven: “Hoe word je een klimaatheld?" De kinderen wordt daarbij geleerd hoe ze een duurzaam leven kunnen leiden en energie kunnen besparen. De driehonderdduizend kinderen krijgen daarnaast een gratis 'Glowball'-voetbal. Het onderwijsprogramma wordt verzorgd door 'Food & Trees for Africa', een Zuid-Afrikaanse ngo.

Lemnis Lighting heeft onlangs een kantoor in Johannesburg geopend en is van plan om een positieve bijdrage te blijven leveren aan de Zuid-Afrikaanse economie en de technologiesector van het land door samen met haar strategische distributiepartner Pharox Lumens Africa te investeren in lokale productie- en O&O-faciliteiten. Door de distributie van drie miljoen Pharox LED-lampen kan jaarlijks rond de 240.000 MWh elektriciteit worden bespaard – evenveel als de jaarlijkse energieproductie van een kolencentrale van 60 MW. De hele campagne, waaronder milieuonderwijs voor driehonderdduizend kinderen en de driehonderdduizend voetballen, wordt gefinancierd met energiebesparingen en CO2-gerelateerde financiering.

Voor het DEA-programma wordt gebruik gemaakt van de Pharox LED-producten van Lemnis Lighting. Deze hebben een levensduur van 25 jaar (bij een gebruik van 4 uur per dag) en produceren evenveel of meer licht, terwijl ze tot 90 procent minder energie verbruiken dan de gloeilampen die nu worden gebruikt en 50 procent minder dan spaarlampen. Deze energiebesparing zorgt direct voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-emissies en het elektriciteitsverbruik.

Lemnis Lighting helpt niet alleen mee om de gevolgen van het WK voetbal 2010 voor het milieu in Zuid-Afrika te beperken. Het biedt tevens een makkelijk uit te voeren en praktische oplossing voor het groeiende energieprobleem in dat land. Door de mogelijkheid om CO2-credits te verwerven en te verkopen maakt Lemnis Lighting het voor Zuid-Afrikaanse klanten en instellingen bovendien financieel aantrekkelijk om te kiezen voor de baanbrekende LED-technologie. Francois van Tonder, directeur van Lemnis Lighting Africa: “Ook in Zuid-Afrika staat energiebesparing hoog op de agenda. Daarom zijn energie-efficiënte projecten van fundamenteel belang om de economie en het milieu te beschermen. Lemnis Lighting loopt voorop in de revolutie in LED-technologie, een technologie die makkelijk is toe te passen in de bestaande verlichting. Onze producten onder de merknaam Pharox zijn efficiënter, gaan veel langer mee dan spaarlampen, bevatten geen schadelijke stoffen als kwik en kunnen worden gerecycled.”

Remko Gaastra, directievoorzitter van Lemnis Lighting, voegt daaraan toe: "Dit LED’s Kick Off-programma heeft onze recente introductie op de Zuid-Afrikaanse markt en de Afrikaanse markt als geheel een stevige duw in de rug gegeven. Dankzij het geplande onderwijsprogramma zullen de positieve gevolgen van dit programma niet beperkt blijven tot het WK voetbal 2010. Ook het bewustzijn onder komende generaties over klimaatverandering zal voorgoed veranderen.”
 

09-06-2010 9:10

Infra Engineering in Amersfoort heeft weer een een aantal cursusdagen ingeroosterd voor komend najaar.Het gaat om de cursus Licht & Beheer Openbare Verlichting, waarin inmiddels de cursus OV-LED is geïntegreerd. In de cursus Licht & Beheer kunnen deelnemers in één dag kennis maken met het vakgebied Openbare Verlichting. Aan bod komen onderwerpen die rechtstreeks verband houden met efficiënt en effectief verlichten en beheren. Ook organiseert het bedrijf de cursus Duurzaam Beleid. Bovendien verzorgt Infra Engineering in opdracht van het CO2-servicepunt Noord-Holland het leertraject 'Zuinig met openbare verlichting' voor een groep van Noord-Hollandse gemeenten. Cursusdagen Licht en Beheer: 22 september 2010, 12 oktober 2010, 4 en 24 november 2010 (met avondexcursie), 2 december 2010 (met avondexcursie).

www.infra-engineering.nl

 

09-06-2010 7:55

 

De firma Ledlab is een nieuwkomer op de Europese en Amerikaanse verlichtingsmarkt. De nieuwste ledtechnologieën worden gebruikt in creatieve verlichtingsarmaturen en garanderen Europese topkwaliteit van elk onderdeel, aldus Leblab.

Het meest trendy ontwerp 'Cluster Tripod' (designed by Kardi), was naar eigen zeggen een eyecatcher op Light + Building in Frankfurt en recentelijk op de Light Fair in Las Vegas. Hier zijn maatgerichte toepassingen mogelijk in vele denkbare creatieve vormen en kleuren, als wandverlichting of hangarmatuur.  

Nadere informatie via de site www.ledlab.be

07-06-2010 10:00

Nederland kleurt momenteel weer oranje en iedereen is in de ban van de wereldbeker. Op de bouwplaats is het WK-voetbal gespreksonderwerp nummer één. Luxlight, fabrikant van daglichtstraten, speelt origineel in op het WK-voetbal. Zolang de voorraad strekt geeft Luxlight een paar oranje werkschoenen weg bij elke vijfde documentatie-aanvraag op de website.

Het betreft goedgekeurde veiligheidsschoenen van een gerenommeerd merk, speciaal gemaakt voor het WK. Naast de oranje werkschoenen-actie heeft Luxlight een speciale online WK-poule opgezet voor de bouwwereld. Hiermee is een ballonvaart voor twee personen te winnen. Via de website www.luxlight.nl kan iedereen doorklikken en meespelen. Behalve het voorspellen van uitslagen is hier alle actuele informatie over het WK-voetbal te vinden.

05-06-2010 14:00

Donderdag 24 juni a.s. organiseert Spectrum Advies & Design het miniseminar: De Toekomst van Openbare Verlichting. Aansluitend aan het seminar vindt de officiële feestelijke opening plaats van het nieuwe hoofdkantoor in Putten.

Spectrum Advies & Design BV, sinds 2007 op de markt, opende eerder dit jaar een vestiging in Schijndel en nu werd het tijd voor een grotere locatie in het midden van het land. Vakgenoten zijn van harte uitgenodigd bij dit gratis seminar. R. van Heur van Agentschap NL, H. van der Iest van de gemeente Leeuwarden en W. Schmidt van het Platform Lichtinder/Sotto le Stelle zijn de drie sprekers, die deelnemers een blik zullen gunnen in de toekomst van openbare verlichting. Aanmelding is verplicht en kan via seminar@spectrumadvies.nlof 0341-35 90 00.

03-06-2010 10:05

Lemnis Lighting B.V. heeft overeenstemming bereikt over een joint venture met het Chinese Tsinghua Tongfang Co Ltd. Tsinghua Tongfang is gespecialiseerd in de informatie- en energie industrie. Beide partijen hebben de joint venture inmiddels opgericht onder Chinees recht. Met de samenwerking vergroot het Chinese bedrijf, dat nauwe banden heeft met de gerenommeerde Tsinghua Universiteit, zijn slagkracht in de markt van LED-verlichting.

Het doel van de joint venture is een impuls te geven aan de fabricage en ontwikkeling van LED-producten voor gebruik zowel binnen- als buitenshuis. Het nieuwe bedrijf, dat is gevestigd in Beijing, legt zijn focus op sales en marketing inspanningen in China. Het maakt daarbij gebruik van distributiekanalen van beide partijen.

Lu Zhicheng, directeur Tongfang Holding: “De overeengekomen samenwerking met Lemnis Lighting is een belangrijke stap voor Tongfang om een toonaangevende partij op gebied van verlichting te worden in zowel China als daarbuiten. Naast onze chip divisie, hebben we ook toegang tot packaging technologie en nu via de samenwerking met Lemnis dus ook tot applicaties en wereldwijde sales en marketing. Hierdoor kunnen we in alle stappen van de waardeketen een rol spelen. Vanwege de relatie die Tongfang, en nu dus ook de joint venture, heeft met de Tsinghua Universiteit hebben we ook de ambitie om een uitgebreid R&D programma op te zetten en nieuwe LED-applicaties te ontwikkelen.”

Voor Lemnis Lighting is de samenwerking een bewijs dat zijn partnershipmodel vruchten afwerpt. Frans Otten, namens Lemnis Lighting China: “We hebben gezocht naar de juiste partner in China die ons toegang kon geven de tot de grootste en snelst groeiende markt  in de wereld. De impact van het uitwisselen van onze geavanceerde technologie met een groot Chinees bedrijf is heel belangrijk voor onze missie om wereldwijd het energieverbruik zo snel mogelijk terug te brengen.”
Remko Gaastra, CEO van Lemnis Lighting, voegt toe: “We hebben de intentie om onze technologie te delen met Tsinghua TongFang en gezamenlijk de voorsprong van Lemnis Lighting uit te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking in de joint venture nieuwe eindproducten en tevens schaalvoordelen zal opleveren, waardoor de acceptatie en introductie van LED-producten in China en de rest van de wereld versneld zal worden.”

Lemnis Lighting BV is actief op het gebied van energiezuinige verlichtingsoplossingen op basis van LED-technologie. Sinds 2006 is Lemnis al actief in de verlichtingsmarkt na de introductie van haar eerste Pharox LED-lamp die vandaag de dag bij diverse retailketens te verkrijgen is. Naast een grootschalige uitrol van haar consumenten-, straat- en kasverlichting in Nederland, is Lemnis inmiddels actief op vier continenten op gebied van ontwikkeling, productie en verkoop. Lemnis Lighting is een dochteronderneming van Tendris Holding. Tendris initieert, ontwikkelt en investeert in bedrijven die zich toeleggen op marktgestuurde, duurzame en milieuvriendelijke oplossingen.

Tsinghua Tongfang heeft een organisatiestructuur opgezet die vier bedrijfstakken samenbrengt, te weten: applicatie informatiesystemen, computersystemen, digitale TV systemen en energie- en milieusystemen. Het bedrijf heeft een nauwe samenwerking met de universiteit van Tsinghua, een hoogstaand technisch platform. Eind 2009, had Tongfang een vermogen van 20 miljard Yuan, de jaarlijkse operationele omzet steeg tot 15 miljard Yuan, en het totaal uitgegeven patenten en software licenties nam toe met 1.341. De merkwaarde nam toe tot 50,12 miljard Yuan. Tongfang is opgenomen in de top 100 wetenschappelijke en technologische bedrijven van China, de top 100 bedrijven in elektronische informatie en de top 500 wereldmerken in de afgelopen decennia.
 


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >