Nieuws


20-10-2006 10:49

Dantuma gaat samenwerken met Invu. Invu, ontwikkelaar en leverancier van documentmanagement-software, heeft een partnerovereenkomst gesloten met Dantuma, totaalleverancier van kantoorefficiency. Beide bedrijven gaan op deze mnaier naar eigen zeggen complete documentmanagement-oplossingen leveren. Voor Dantuma zijn het gebruiksgemak en de eenvoudige integratiemogelijkheden met andere bedrijfsapplicaties en multifunctionele apparatuur doorslaggevende criteria geweest om voor Invu te kiezen. (20-10-2006)

18-10-2006 11:34


De 2-jaarlijkse designbeurs Interieur in het Belgische Kortrijk is op dit moment in volle gang. Afgelopen vrijdag (13 oktober) opende het evenement haar deuren. Liefhebbers van designinterieur én projectoplossingen kunnen nog tot en met 22 oktober terecht in de Xpo in Kortrijk. De eerste berichten uit Kortrijk zijn veelbelovend. “Het is een frisse beurs waar naast design ook tal van aanbieders van projectmeubilair te vinden zijn”, aldus een bezoeker. Er zijn op Interieur 06 onder meer stands te vinden van Ahrend, Bulo, Bene, Sicame, Brand van Egmond, Dauphin, Frezza, Interstuhl, Mewaf en Vitra. (16-10-2006)

11-10-2006 10:49


Het Onderzoeksinstituut OTB van de Technische Universiteit Delft organiseert in samenwerking met de Vereniging Integrale Bio-Logische Architectuur, Athene Noctua Advies en de Woonbond op 12 oktober 2006 de studiemiddag ‘Geur en luchtkwaliteit in gebouwen’. Deze studiemiddag is het vervolg op het symposium ‘De smaak van lucht’ die door de werkgroep Duurzaam bouwen en gezondheid van de VIBA in mei 2006 georganiseerd werd. (11-10-2006)

09-10-2006 16:01
De nominaties voor De Nederlandse Designprijzen zijn bekend. Uit meer dan zevenhonderd aanmeldingen werden 157 ontwerpen geselecteerd. Hiervan maken er nu nog 59 kans op één van de Nederlandse Designprijzen. Deze prijzen worden op zaterdag 21 oktober uitgereikt in het Klokgebouw, Strijp-S, in Eindhoven.  In totaal zullen zeventien prijzen worden uitgereikt: veertien categorieprijzen, een ‘Design For All Award’, de Eindhoven Designprijs en de Publieksprijs. De uitreiking valt samen met de openingsdag van de Dutch Design Week, de week waarin Eindhoven podium is voor tal van activiteiten op het gebied van design.  De tentoonstelling van de Nederlandse Designprijzen is na de opening nog gedurende de gehele Dutch Design Week, van 21 tot en met 29 oktober, te bezichtigen in het Klokgebouw, Strijp-S, in Eindhoven. (9-10-2006)
09-10-2006 16:00

Lyreco, leverancier van kantoorartikelen, heeft aangekondigd de logistieke distributiecentra in de Benelux te centraliseren in het distributiecentrum in het Belgische Vottem, bij Luik. Sinds de overname van Ahrend Kantoorartikelen levert Lyreco vanuit drie distributiecentra in de Benelux, te weten Zele en Vottem in België en Nieuwegein in Nederland. Met de geplande logistieke centralisatie wil Lyreco het serviceniveau naar de klanten toe nog verbeteren en de toekomstige groei versnellen en ondersteunen. De geplande logistieke reorganisatie staat voor eind 2008 op de rol. Lyreco zal alle betrokken werknemers een nieuwe functie aanbieden binnen het bedrijf. (9-10-2006)

04-10-2006 15:33
Niet alleen in de politiek gaat het tegenwoordig veelvuldig over ouderen, ook in de architectuur is het onderwerp ontdekt. Daarom organiseert vakblad de Architect het congres ‘Architectuur en zorg’. Op 12 oktober wordt in de Taets Art Gallery in Zaandam aandacht besteed aan de vraag welke rol architecten kunnen spelen bij het oplossen van toekomstige organisatie- en inrichtingsproblemen in de zorgsector. Tijdens het evenement worden lezingen verzorgd door onder meer Piet Grouls, Victor de Leeuw en Ton Venhoeven. (4-10-2006)
04-10-2006 15:32
De Vakdagen Kantoorinrichting, die op 1 en 2 november gehouden zouden worden in de Americahal in Apeldoorn, gaan voorlopig niet door. De organisatie laat weten dat het op deze korte termijn niet mogelijk was het evenement op een bevredigende wijze gestalte te geven. “We gaan de Vakdagen combineren met een aantal andere evenementen”, zegt een woordvoerster. “Waarschijnlijk zal het evenement in het eerste of tweede kwartaal van 2007 plaatsvinden.” Nadere informatie zal binnenkort gepubliceerd worden op de website www.vakdagenkantoorinrichting.nl (4-10-2006)

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >