Nieuws


27-03-2019 9:00

Forbo Flooring en Artek vieren hun samenwerking van meer dan 80 jaar met een Student Challenge genaamd ‘Gotta Serve Somebody’, naar de titel van een bekende Bob Dylan song. Het leverde volgens beide bedrijven mooie resultaten op.

Studenten van de Masteropleiding Meubelontwerpen van de prestigieuze Aalto Universiteit in Finland werden uitgedaagd om van hout en linoleum - de materialen waarmee Artek en Forbo het meest geassocieerd worden - meubels te maken. De ontwerpen moesten niet alleen passen binnen het thema ‘hospitality’, maar ook binnen Arteks bekende handtekening: het Manifest dat ooit werd opgesteld door grondlegger en bekend Fins ontwerper Aalto.

"Het eindresultaat laat een grote verscheidenheid aan fraai afgewerkte prototypes zien waaronder een Japans geïnspireerde thee set, dienbladen, kasten, kleerhangers, krukjes en salontafels", melden beide bedrijven ."Meegaand, voegt linoleum zich mooi en elegant als bekleding van tafels en andere stukken. De mat-tinten van Forbo’s linoleum contrasteren verder chique met het veelgebruikte blanke (beuken)hout."

De samenwerking tussen Artek en Forbo berust overigens niet op toevalligheid. De bedrijven delen een lange geschiedenis, vakmanschap en een voorliefde voor tijdloze ontwerpen.

www.forbo-flooring.nl/student-challenges.

 


Deel op Social Media
27-03-2019 8:30

Nieuws uit de sector 'levend groen'. Donkergroen heeft enige tijd geleden Green Fortune overgenomen. Hiermee wordt de bestaande samenwerking bekrachtigd en deze overname past erg goed binnen het productaanbod van Donkergroen Interieurbeplanting en de groeiambities van de Donker groep als geheel.

Donkergroen is een familiebedrijf, top-drie speler, landelijk werkend, soms grensoverschrijdend, met zo'n 850 creatieve groendenkers en -doeners vanuit 24 locaties. Het bedrijf is actief met ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen, terreinen, wijken, speelterreinen, dak- en gevelgroen en binnentuinen voor B2B. 
 

Green Fortune, gespecialiseerd in verticale en hangende tuinen voor binnen en buiten, is in 2004 opgericht in Zweden. In 2008 haalde Eelco Schutter Green Fortune naar Nederland. Uit een gezamenlijke duurzame visie ontstond de zelfstandige Nederlandse tak die sindsdien een indrukwekkende ontwikkeling heeft doorgemaakt en vele mooie projecten heeft mogen leveren voor gerenommeerde bedrijven en architecten.

De missie van Green Fortune is om door groene innovaties de natuur terug naar de stad te brengen en mensen anders naar de natuur te laten kijken. Green Fortune laat zien dat planten van onschatbare waarde zijn voor het welzijn van bewoners, medewerkers en de stad zelf, dankzij luchtzuivering, akoestische voordelen en stressverlaging.

Eelco Schutter, bedrijfsleider van Green Fortune en Anja Kanters, algemeen directeur van de Donker groep: “Wij zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking die ons in staat stelt om sneller een grotere klantengroep aan te boren en voor hen met nog meer creativiteit en vakmanschap een breder assortiment en ultieme beleving te bieden die welzijn en productiviteit van medewerkers bevorderen. Alles in één hand voor een oerwoud in het atrium, een wandoase in kantoorkamers of een stromende tuin langs de gevel."

www.donkergroen.nl


Deel op Social Media13-03-2019 8:30

Ambachtelijk viltatelier VanVilt opent op 15 maart een atelierwinkel in de Noord-Amsterdamse Van der Pekstraat. In deze winkel toont het atelier zijn handgemaakte akoestische viltproducten voor interieur: wandpanelen, vilten behang, vloerkleden, lampen en zitelementen.

De winkel speelt in op een toenemende behoefte aan akoestisch dempende materialen in huis.De verhuizing valt samen met het 15-jarig bestaan van de onderneming. Oprichtster Anneke Hoogervorst: “Het is een logische volgende stap voor ons bedrijf: een atelier dat tevens dienst doet als woonwinkel.”

Vilt is een duurzaam materiaal, gemaakt van 100 procent wol. Er zijn veel toepassingen: zowel grof als fijn, direct uit de vacht en van gekamde wol, met structuur en glad. Een belangrijke kwaliteit van vilt is dat het de akoestiek van een ruimte verbetert en zo bijdraagt aan een prettige woonsfeer.

In het nieuwe atelier toont VanVilt een reeks van producten met akoestische kwaliteiten: vilten behang, vloerkleden, handgemaakte panelen en wandkleden, lampen en zitelementen. Alle producten zijn handgemaakt, van zowel transparant als dik vilt, en zijn verkrijgbaar in een palet van kleuren.

Gerenommeerde Nederlandse ontwerpers en (interieur) architecten, zoals Bertjan Pot, Maarten Baas, i-29 en Concern doen regelmatig een beroep op VanVilt. Daarnaast geeft VanVilt van tijd tot tijd workshops, voor zowel particulieren als professionals.

https://www.vanvilt.nl


Deel op Social Media11-03-2019 8:30

De interieurbranche staat in de startblokken voor Material District, dat deze week (van 12 tot en met 14 maart 2019) gehouden wordt in Rotterdam Ahoy. Eén van de vele bedrijven die acte de présence zullen geven is vloerenbedrijf IVC. 

De Belgische vloerenspecialist is dit jaar te vinden op stand I27. "IVC presenteert er zijn veelzijdige collectie tapijttegels, PVC-stroken in verschillende dessins en verbluffend creatieve patronen van Studio Moods", aldus een woordvoerder in een aankondigend persbericht.

"Van carpet tiles wordt onder andere het dessin Disruptive Path uit de Art Style Collection getoond. Een uitgebreide collectie tapijttegels met heel veel combinatiemogelijkheden in kleur en patroon."

In de PVC-vloeren zijn tegels volgens het bedrijf steeds populairder en toont men uit de Moduleo 55 nieuwe, commerciële dessins als Ceppo en Dessert Stone. "Verder zijn er nog meer IVC-vloeren te zien in de cateringruimte van de beurs zelf." Hier kiest men voor het opvallende Studio Moods-patroon Vortex, uitgevoerd in drie kleuren.

Behalve IVC zullen tal van materialen en aanbieders te zien zijn op de beurs in Rotterdam. Daarnaast heeft de organisatie een uitgebreid lezingenprogramma samengesteld. Tot in Rotterdam dus?

www.materialdistrict.nl
www.ivc-commercial.com
 


Deel op Social Media11-03-2019 8:00

Het gaat goed met Forbo. Dat meldt een woordvoerder van de vloerenfabrikant op basis van de jaarcijfers over 2018. “Forbo handhaafde een sterke organische groei in 2018 temidden van uitdagende marktomstandigheden.”

De vloerendivisie van de vanuit Zwitserland opererende groep realiseerde een netto omzet van 913,2 miljoen Zwitserse franc (tegenover CHF 856,6 miljoen in 2017). Dit betekent een groei van 6,6 procent. De vloerendivisie, die verantwoordelijk is voor 68,8 procent van de omzet van de gehele Forbo-groep, boekte over 2018 een winst van 136,5 miljoen Zwitserse franc, een groei van maar liefst 8,8 procent ten opzicht van het voorgaande jaar (toen een winst van 125,5 miljoen CHF werd geboekt). “Ondanks de negatieve invloed van de gestegen grondstofprijzen”, benadrukt de woordvoerder.

Over de vooruitzichten van de gehele groep is de woordvoerder enigszins voorzichtig. “Vanwege de globale gerichtheid heeft Forbo te maken met toenemende onzekerheid in diverse landen op economisch en politiek vlak." Het bedrijf verwacht over het algemeen moeilijkere condities en een vertragende groei. Niettemin is er volgens de woordvoerder vertrouwen in een positief resultaat.
 

www.forbo.com


Deel op Social Media
01-03-2019 10:00

Ontwerper Guido Lok ontwierp onlangs een duurzame linoleumstoel als onderdeel van een opdracht die Forbo Flooring en Ahrend voorlegde aan een groep studenten. Lok is nu met een bedrijf in overleg die de stoel - genaamd de Flap Lounge - ook daadwerkelijk op de markt wil brengen.

Ahrend en Forbo Flooring zochten naar producten voor de nieuwe werkomgeving waarin privé en werk steeds meer versmelten, en vroegen om goedkope, doch duurzame oplossingen. Lok bedacht een stoel waarop werknemers en gasten even kunnen ontspannen, met een linoleum zitting die aanpasbaar is in hard- of zachtheid doordat hij aangetrokken kan worden.

De Flap Lounge is gemaakt van metaal - dat zo goed als eeuwig meegaat - en een bekleding van duurzaam Furniture Linoleum van Forbo Flooring. De bekleding vervang je - als zij na 10 jaar versleten is - zo weer voor een nieuwe. Die oude linoleumbekleding kan vervolgens hergebruikt worden.

www.forbo.nl

 


Deel op Social Media
01-03-2019 9:00

Het volledige sprekersprogramma voor MaterialDistrict Rotterdam is bekend. Op de beursvloer zijn drie dagen lang simultaan twee theaterprogramma’s actief. Hierin delen maar liefst vijftig sprekers hun kennis en ervaring binnen de werelden van Architecture, Interiors, Urban & Landscapes, Textiles & Fabrics, Products, and Print & Sign.

"Luister naar lezingen van bekende experts binnen hun vakgebied zoals Anne Marie Commandeur (Stijlinstituut), Miriam van der Lubbe (Van Eijk & Van der Lubbe), Filippo Lodi (UNStudio/UNSense), Anouk Groen (RNA Design), Cees Donkers, Niek Pulles (Nike), Emma van der Leest (BlueCity lab), Anouk van der Poll (vanderPolloffice), Arne Lijbers (Mecanoo architecten) en nog veel meer in het MaterialDistrict Theatre en het Partner Theatre", aldus de organisatie.

"Daarnaast presenteren onze partners Dutch Recycled Textile Center, BlueCity, Yksi Connect, Pakhuis de Zwijger, Amorim, Interface, Michel Oprey & Beisterveld en Sto hun eigen programma."

MaterialDistrict Rotterdam vindt plaats van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 maart in Rotterdam Ahoy. 

Rotterdam.MaterialDistrict.nl


Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >