Nieuws


26-02-2019 8:00

Hotel Jakarta in Amsterdam heeft de prijs 'Interieurbeplanting van het Jaar' gewonnen. Dat werd afgelopen zaterdag bekendgemaakt door branchevereniging VHG. het project werd gerealiseerd door Copijn Groenaanleg en Beheer.

De prijs werd uitgereikt door VHG-directeur Egbert Roozen tijdens de VHG Vakdag op TuinIdee in ’s-Hertogenbosch. De jury motiveert haar keuze voor Hotel Jakarta als volgt: “Een hotel waar dure vierkante meters worden ingeleverd voor binnengroen: dat is onderscheidend! Deze Aziatische hotelhortus doet zo veel meer: hij vertelt over de unieke historie van deze plek, zorgt voor een totaalbeleving en een ‘senang’ sociaal leven op het Java-eiland en laat zien wat je kúnt doen als je groene ambitie hebt. Copijn heeft in elke fase op alle fronten vakmanschap laten zien en met een fantastisch resultaat.”

Directeur Tjeerd van der Schee van Copijn vbetoonde zich verheugd over de erkenning van de jury: “Al decennialang maken wij interieurbeplantingsprojecten en deze winst is daar een bekroning op. We wonnen al eerder de EILO Award, maar deze prijs spreekt in Nederland meer tot de verbeelding. Voor de sector is het goed dat interieurbeplanting niet als suf en oubollig wordt gezien, maar dat je er hele gave dingen mee kunt doen, zoals in Hotel Jakarta.”

Hotel Jakarta stak met de winst de andere genomineerde projecten (CIC Rotterdam in Rotterdam, door Green Fortune Nederland, Abdij Koningshoeven in Berkel Enschot, door Green Care Interieurbeplanting) de loef af.

Tijdens de VHG Vakdag werden overigens nog meerdere prijzen uitgereikt. Ook de winnaars van de landelijke wedstrijden Tuin van het Jaar en Zwemvijver van het Jaar werden bekendgemaakt. Deze prijzen gingen naar respectievelijk Fons Linders Tuinmeesters en Bruggeman hoveniers | ontwerpersen.
"Met deze drie nationale wedstrijden en de wedstrijd Boomproject van het Jaar brengt Branchevereniging VHG vakkundig ontworpen en aangelegde groenprojecten onder de aandacht van het publiek en de zakelijke markt", aldus een woordvoerder van de branchevereniging. 

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en het boomspecialistische onderhoud. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt 'de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.

www.vhg.org


Deel op Social Media20-02-2019 10:00

Unilin division Flooring voltooide de overname van het Nederlandse bedrijf Koninklijke Peitsman. De overname past in de strategie van Unilin om de directe distributie te versterken.

Unilin, producent van onder meer laminaat-, samengestelde parket- en luxevinylvloeren onder de merken Quick-Step, Pergo & Balterio, heeft na de eerdere intentieverklaring de overname van Koninklijke Peitsman gefinaliseerd. "Met deze overname willen we onze directe distributiestrategie versterken en onze aanwezigheid in de Nederlandse markt bekrachtigen. Het laat ons toe een klantgerichte en hoogwaardige service te blijven bieden“, zegt Ruben Desmet, President Flooring Europe.

Koninklijke Peitsman is sinds 1990 een strategische partner voor de activiteiten van Quick-Step in Nederland. Het bedrijf, in 1885 opgericht, is een  verdeler van vloeren en telt 140 medewerkers over 11 locaties. "De efficiënte, klantgerichte aanpak en de hoge mate van digitale transformatie maken Koninklijke Peitsman een sterke partner voor Unilin."

Naast de distributie door Koninklijke Peitsman blijven De Plinten & Profielen Centrale (PPC) en Headlam distributiepartners voor de verdeling van het merk Quick-Step in Nederland.

www.unilin.com


Deel op Social Media20-02-2019 9:00
Kvadrat, wereldwijd producent van high-performance textiel voor de designwereld, en Coulisse, internationaal raambekleding-specialist, bundelen hun krachten in Kvadrat Shade. De samenwerking, die op 7 februari 2019 officieel inging, richt zich op het bieden van raambekleding-oplossingen en diensten aan architecten over de hele wereld.

Hiermee biedt Kvadrat Shade de beste oplossingen op het gebied van functionaliteit, comfort en duurzaamheid. Kvadrat kondigt tegelijkertijd de overname van Verosol aan. Verosol is de wereldwijde toonaangevende leverancier en uitvinder van gemetalliseerde high-performance textielen. Met deze overname beoogt Kvadrat haar positie in het rolgordijnensegment te versterken.

De lancering van de eerste collectie van Kvadrat Shade, die bestaat uit rolgordijnen ontworpen in samenwerking met designers Ronan & Erwan Bouroullec, vindt plaats tijdens het jaarlijkse designfestival van Kopenhagen, 3 Days of Design (23 tot en met 25 mei 2019).

"In Kvadrat Shade komen de unieke kwaliteiten van twee designiconen samen", aldus een woordvoerder. "Als marktleider op het gebied van textielinnovatie, -kleur en -creativiteit, heeft Kvadrat ruim vijftig jaar ervaring met het ontwikkelen van high-performance textiel voor de designwereld, zowel voor de project- als de residentiële markt. Hierdoor heeft Kvadrat een sterke positie in de architecten- en designerswereld. Coulisse heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van raambekledingsystemen,-stoffen en -motorisatie voor zowel de residentiële- als de projectmarkt en staat wereldwijd bekend om haar innovatieve designaanpak."

Door deze bundeling van krachten biedt Kvadrat Shade oplossingen en diensten voor de grootste, meest uitdagende projecten. Door middel van het wereldwijde servicenetwerk van Kvadrat, kan Kvadrat Shade a-tot-z-service op projecten over de hele wereld garanderen.

Kvadrat Shade wordt geleid door Managing Director Christian Baum Blaakær en Sales Director Jan-Henk Dekker. Christian Baum Blaakær: “Met Kvadrat Shade voegen we een nieuwe dimensie toe aan het Kvadrat-aanbod voor architecten en designers wereldwijd. De design rolgordijnen van Kvadrat Shade vormen de ideale oplossing voor zelfs de grootste, meest uitdagende projecten. In Coulisse hebben wij een partner met de juiste kennis en ervaring om de beste raambekleding oplossing voor ieder project te configureren.”

Jan-Henk Dekker: “We zijn enorm trots om met een iconisch merk als Kvadrat samen te werken om een bijzondere nieuwe lijn raambekleding oplossingen te introduceren bij de internationale architectenwereld. Het geeft ons tevens de kans om het bewustzijn voor de relevantie van inspirerende raambekleding een boost te geven.”

De eerste Kvadrat Shade-collectie is in samenwerking met designers Ronan & Erwan Bouroullec ontworpen. De lancering vindt van 23 tot 25 mei 2019 plaats tijdens het evenement 3 Days of Design in Kopenhagen. Kenmerkend voor de collectie is het esthetische design. De collectie omvat handbediende en gemotoriseerde rolgordijnsystemen met functionele, hoogwaardige stoffen van duurzaam, pvc-vrij textiel. "De stoffen voldoen aan de strengste veiligheids-, duurzaamheids- en gezondheidseisen. De collectie komt wereldwijd beschikbaar via de 35 verkoopkantoren van Kvadrat en biedt een oplossing voor ieder raambekledingvraagstuk, zowel op design als op functioneel gebied."

Met de overname van Verosol bemachtigt Kvadrat een sterke positie in de markt van high-performance stoffen. Verosol is wereldwijd een vooraanstaand specialist op het gebied van het design en de productie van functionele binnenzonweringstoffen en -systemen. Het bedrijf werd in 1965 in Eibergen, Overijssel opgericht en is de uitvinder van gemetalliseerde stoffen en plisségordijnen. "De innovatieve producten van Verosol bieden een ongeëvenaarde prestatie als het gaat om het reguleren van warmte en daglicht, met behoud van het zicht naar buiten, waardoor ze zorgen voor een duurzamere omgeving in gebouwen."

Anders Byriel, CEO van Kvadrat: “Verosol en Kvadrat delen dezelfde visie als het gaat om het verleggen van de technologische en esthetische grenzen op het gebied van textieldesign. Het bedrijf is altijd een koploper op het gebied van innovatie geweest. Als wereldleider op het gebied van gemetalliseerde textielen heeft Verosol een enorme schat aan kennis en onderzoek over het gebruik van textiel voor het reguleren van temperatuur en licht en energiebesparing. Nu Verosol deel is van onze familie, beschikken we over cruciale technologieën om een sterke positie in het rolgordijnensegment te bemachtigen.”
 
Jasper Hoek, CEO van Verosol: “Kvadrat en Verosol hebben al vele jaren een goede band. Deze nieuwe stap is de perfecte match voor beide bedrijven. Onze expertise op het gebied van high-performance raambekleding, is van strategisch belang voor Kvadrat. Voor Verosol betekent deze stap expansie en toegang tot klanten die Verosol niet zonder de sterke wereldwijde positie van Kvadrat zou kunnen bereiken.”
 
Verosol zal speciaal voor Kvadrat Shade nieuwe stoffen ontwikkelen. Deze zullen via het internationale verkoopnetwerk van Kvadrat leverbaar zijn. De focus voor het bestaande wereldwijde netwerk van distributiepartners van Verosol blijft onveranderd.
Het textielaanbod van Verosol is een belangrijke toevoeging voor de Kvadrat Shade-product portfolio en geeft het bedrijf een leidende positie in de markt voor duurzame high-performance raambekledingsoplossingen.

www.kvadrat.nl

Deel op Social Media
20-02-2019 8:30

Forbo investeert verder in duurzaamheid. Dat meldt de vloerenfabrikant in een persbericht. De vloerproducent investeert bijvoorbeeld in het maken van een nieuwe bio-composiet, samengesteld uit gebruikte Marmoleum-vloeren. Dit om de cirkel (van grondstof tot product tot ‘afval’ tot grondstof) volledig te sluiten.

"Op dit moment is Forbo met verschillende fabrikanten in gesprek die het bio-composiet materiaal eventueel willen en kunnen gebruiken. Ook levert Forbo sinds kort een pigmentloze Marmoleum-vloer,de zogenaamde ‘cookie’ (de vloer heeft de kleur van een koekje, red). De ‘cookie’-vloer is voor 99 procent biobased."

Forbo heeft bovendien het plan opgevat om in de toekomst vloeren als service te gaan aanbieden. "Kort gezegd, betekent dit dat de klant volledig wordt ‘ontzorgd’ wat betreft installatie, onderhoud en renovatie van de vloer, maar ook dat Forbo de vloer aan het einde van het leven weer terugneemt en recyclet of anderszins nuttig maakt." 

Forbo Flooring is sinds kort lid van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland om zo de totstandkoming van de circulaire economie te versnellen. Het netwerk bestaat uit tachtig grote bedrijven met een stevige MVO-ambitie. Het lidmaatschap is vaak een opstap naar samenwerking tussen de bedrijven om gezamenlijk makkelijker resultaat te boeken.

http://www.forbo-flooring.nl/duurzaamheid.


Deel op Social Media
19-02-2019 8:30

De European Resilient Flooring Manufacturers' Institute (ERFMI), het Europese instituut voor producenten van veerkrachtige vloeren, kondigt veranderingen aan in de Raad van bestuur en de managementstaf. Jane Gardner is aangesteld als nieuwe gedelegeerd bestuurder.

De ERFMI vertegenwoordigt de belangen van de veerkrachtige vloerbedekkingsindustrie in Europa. De leden van deze organisatie maken vloerbedekkingen van vinyl, rubber, linoleum, kurk, polyurethaan of synthetische thermoplastische polymeren.

Jane Gardner is de opvolgster van Ton Pluijmert, die na 16 jaar de belangen van de veerkrachtige vloerbedekkingsindustrie in Europa te hebben behartigd, met pensioen is gegaan. De organisatie dankt Ton Pluijmert voor zijn waardevolle bijdrage aan de sector.

Gardner: "Ik heb er veel zin in om met mijn collega Jochen Zimmermann, technisch en administratief manager van ERFMI, aan de slag te gaan om de belangen van onze leden in Europa te vertegenwoordigen. Ik kijk ernaar uit om ervoor te zorgen dat de circulaire economie binnen de veerkrachtige vloerensector verder ontwikkeld wordt en dat de stem van ERFMI gehoord wordt op zowel Europees als  nationaal niveau."

ERFMI heeft tijdens zijn algemene vergadering op 14 november 2018 in Brussel tevens Robert N B Smith als nieuwe voorzitter gekozen. Hij is directeur van de technische diensten bij James Halstead. Smith neemt dit mandaat over van Pierre Lienhard, directeur van de groep marketing & strategie bij Gerflor, die waarnemend voorzitter was. Demosthene Sakkas, directeur van de divisie onderzoek en innovatie EMEA bij Tarkett, is aangeduid als nieuwe voorzitter van de technische commissie.

ERFMI vertegenwoordigt de belangen van zestien fabrikanten en verdelers van veerkrachtige vloerbedekking in heel Europa. Gezamenlijk produceren zij meer dan 360 miljoen vierkante meter vloerbedekking per jaar en bieden zij werk aan elfduizend mensen.

www.erfmi.com


Deel op Social Media08-02-2019 8:30

Tuinidee is het grootste tuinevenement van Nederland. Op het eerste gezicht misschien niet de meest voor de handliggende ontmoetingsplek voor projectinterieur-professionals. Maar schijn kan bedriegen. Want 'groen' wordt steeds belangrijker in het gezonde interieur.

Niet vreemd dus dat branchevereniging VHG het evenement aangrijpt voor het houden van een vakdag, tijdens welke onder meer de prijs voor de Interieurbeplanting van het Jaar wordt uitgereikt. 

Om de toepassing van ‘binnengroen’ aan te jagen organiseert de vereniging sinds enige jaren de competitie Interieurbeplanting van het Jaar. Onlangs bezocht de vakjury een serie projecten. Op basis hiervan werd een drietal projecten genomineerd voor de prijs. Het betreft CIC Rotterdam in Rotterdam, door Green Fortune Nederland, Abdij Koningshoeven in Berkel Enschot, door Green Care Interieurbeplanting, en Hotel Jakarta in Amsterdam door Copijn Groenaanleg en beheer.De uitreiking van de prijs vindt dus plaats tijdens Tuinidee. Het evenement vindt plaats op 23 februari. Tijdens het evenement worden eveneens Wij verwelkomen u graag met een lunch waarna we de prijzen uitreiken voor prijzen voor de Tuin, de Zwemvijver van het Jaar 2019 en de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg bekendgemaakt.

www.vhg.org
 


Deel op Social Media
05-02-2019 10:00

De Exclusive 1015-kwaliteit van Vorwerk-flooring heeft de Good design Award gewonnen. dat meldt de fabrikant in een persbericht. "Vorwerk bewijst opnieuw met deze 'flat weave' dat Vorwerk-producten een unieke mix zijn van kwaliteit, innovatie en ontwerpen in een internationaal speelveld."

De Exclusive 1015 is een harde vloer die textielachtig aanvoelt en het oog boeit met zijn buitengewone structuren en iriserende 3D-effecten. "Donker basismateriaal en een contrasterend oppervlak zijn ingewikkeld met elkaar verweven - dit creëert de unieke look die dit product zijn karakter geeft."
 

De Good design Award is een jaarlijkse prijs die sinds 1950 wordt uitgereikt door het The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Designin samenwerking met het Europees Centrum voor Architectuur, Kunst, Ontwerp en Stedenbouw. 

www.vorwerk.de


Deel op Social Media05-02-2019 8:00

Forbo ligt bij de tandarts. Het bedrijf realiseerde onlangs een mooi project bij Yavuz Tandheelkundig Centrum in Rotterdam.

"Partout Design heeft deze praktijk zeer stijlvol ontworpen en gekozen voor een duurzame marmoleum-vloer, die zorgt voor een rijke uitstraling", aldus een woordvoerder namens de vloerenfabrikant.

"Het kleurenpalet van de vloer en de kleurrijke signing in samenwerking met het steriele wit maken deze praktijk tot een uniek en fris geheel. De praktijkzones hebben een hele persoonlijke uitstraling vanwege de wandprints die goed in het thema passen."

Ook aan het Yavuz Cosmetisch Centrum leverde Forbo zijn bijdrage. "Het cosmetisch centrum heeft een hele eigen stijlvolle, weelderige en luxueuze uitstraling gekregen, waarbij het kleur- en materiaalplan is geïnspireerd op de kleuren van een pauwenveer."


www.forbo-flooring.nl

 
 

Deel op Social Media04-02-2019 8:00

Tarkett werkt tijdens de designweek in Milaan opnieuw samen met de gerenommeerde Note Design Studio uit Zweden, voor de expositie Formations deze keer. De gezamenlijke installatie in het iconische cultuurcentrum Circolo Filologico Milanese vertaalt ontwerptaal op een innovatieve manier in nieuwe creatieve uitdrukkingen.

"Formations stelt de conventies van verhoudingen, kleurvlakken en kleurovergangen ter discussie en is een ode aan grenzeloos design", aldus een woordvoerder. "De tentoonstelling wil architecten en ontwerpers inspireren door de eindeloze creatieve mogelijkheden van Tarkett materialen in de kijker te zetten. De extra grote vormen en vloeiende lijnen van Formations versieren de verschillende ruimtes van de historische Circolo Filologico Milanese. Het resultaat: een indrukwekkend contrast tussen modern en traditie."

Met deze expositie zetten Tarkett en Note Design Studio de succesvolle samenwerking voort die vorig jaar begon bij de Stockholm Furniture Fair. Tijdens de editie van 2018 sleepte hun installatie The Lookout de Editor’s Choice Award voor beste stand in de wacht. In februari 2019 keren Tarkett en Note terug naar Stockholm met de dak installatie Snowtopped. Voor Salone del Mobile Milano in april gaan beide partners nog een stap verder. Note creëerde Formations en bedacht samen met het ontwerpteam van Tarkett een nieuwe collectie die wordt geïntroduceerd tijdens de tentoonstelling.

Formations vindt plaats van 8 tot 14 april 2019 in Circolo Filologico Milanese, Via Clerici 10 in het kader van de Milaan Design Week.

www.tarkett.nl
 


Deel op Social Media03-02-2019 10:00

Naast de vestigingen in Nederland (Uden) en Frankrijk (Plaisir) heeft Estillon vanaf heden ook een vestiging in Duitsland; Estillon GmbH. Thomas Schultz zal vanuit Hannover met name de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) gaan beheren.

Door deze strategische beslissing kan Estillon een groot gebied in Europa bedienen op het gebied van ondervloeren, ondertapijten en Roberts gereedschappen.

www.estillon.de


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >