Nieuws


11-01-2019 8:00

Drie interieurbeplanters zijn met hun project genomineerd in de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar. De vakjury kiest uit deze inzendingen de uiteindelijke winnaar van 2019. De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) laat de grote toegevoegde waarde van binnengroen zien en zet daarmee interieurbeplanting op de agenda.

Na een bezoek aan de projecten heeft de vakjury de onderstaande inzendingen genomineerd als kanshebbers: CIC Rotterdam in Rotterdam, door Green Fortune Nederland, Abdij Koningshoeven in Berkel Enschot, door Green Care Interieurbeplanting, en Hotel Jakarta in Amsterdam door Copijn Groenaanleg en beheer.

De jury is onder de indruk van de inzendingen. Deze genomineerde projecten zijn volgens hen stuk voor stuk inspirerende voorbeelden van interieurbeplanting. Ze laten zien dat groen in gebouwen waarde toevoegt op hele verschillende manieren: innovatie, functionaliteit, beleving. En in totaal verschillende omgevingen kan worden toegepast: kantoor, abdij en hotel.

Uit de drie genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het eervolle predikaat Interieurbeplanting van het Jaar 2019. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op 23 februari 2019 tijdens TuinIdee in Den Bosch. Deze drie zeer aansprekende projecten worden gepresenteerd en toegelicht tijdens de prijsuitreiking.

De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit, omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast in elk juryrapport aan waar nog eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.

De award wordt jaarlijks uitgereikt door de branchevereniging VHG. Deze organisatie behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers.

www.vhg.org


Deel op Social Media10-01-2019 8:30

Forbo Flooring werkt sinds 1 januari samen met de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) in de vorm van een partnerschap. De vloerproducent hoopt met de samenwerking en de daarmee samengaande kennisoverdracht haar producten en diensten nog beter en duurzamer te maken om zo te komen tot een 100 procent schone en gezonde leefomgeving.

De dialoog met de BNA - die aanstuurt op maatschappelijke verandering - en haar bevlogen architecten is voor Forbo en haar toekomst heel erg belangrijk. Daarnaast wil de vloerproducent de beroepsgroep van architecten graag op de hoogte houden van haar laatste ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de introductie van de nieuwe, bijna circulaire, CO2-neutrale Marmoleum Marbled collectie. "Forbo gaat voor een langdurig partnerschap met de BNA in haar zoektocht naar duurzame verbindingen om zo samen de gebouwwereld te veranderen en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat", aldus een woordvoerder.

Ook voor de BNA staan duurzaamheid en een gezonde leefomgeving centraal in de komende jaren. Zo riepen Nathalie de Vries (voorzitter BNA) en Fred Schoorl (directeur BNA) onlangs de branche nog op zich gezamenlijk nog meer te verbinden aan de maatschappelijke agenda. De maatschappelijke, ecologische en sociale noden vragen om opgepakt te worden, aldus de BNA-bestuurders."De BNA wil graag werken aan een branche waarin het leuk en goed werken is, waarin de branche vol overtuiging en passie bijdraagt aan meer #GebouwdGeluk", meldt de branchevereniging. 

www.bna.nl


Deel op Social Media
02-01-2019 8:30

Binnenkort komen in het bestuursgebouw van de Universiteit Maastricht (UM) geluiddempende wandpanelen, gemaakt van textielafval. Deze panelen zijn gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

"Zo draagt de UM bij aan het verminderen van de wereldwijde textielafvalberg, wordt de arbeidsparticipatie in Nederland bevorderd én krijgen de medewerkers van de UM een betere werkplek", aldus een woordvoerder van de universiteit.

De UM heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Het gaat daarbij om meer dan gescheiden afval en zonnepanelen. "Via de drieluik people, planet, profit wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn om bij te dragen aan een betere wereld. Voor wat betreft people is welzijn en betrokkenheid van medewerkers en studenten een belangrijk thema. In het bestuursgebouw zijn kantoren met een slechte akoestiek. Geluiddempende panelen zijn hiervoor een goede oplossing en kunnen zorgen voor een betere werkplek."

“Binnen de UM hebben we een goed systeem voor afvalscheiding. Zo dragen wij bij aan een beter milieu. Maar we hebben ook oog voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via projecten als bijvoorbeeld 4Limburg doen wij onderzoek naar mogelijkheden om ook hen te laten participeren in het arbeidsproces”, aldus Erwin Kuil, directeur Facility Services. “De leverancier van de wandpanelen leidt mensen op die moeite hebben met het vinden en houden van een baan en laat hen nieuwe producten maken van afgeschreven goederen. De keuze voor i-did als één van onze nieuwe leveranciers past dus perfect bij onze universiteit.”

www.maastrichtuniversity.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >