Nieuws


26-09-2018 10:00
 
Kantoorverhuurders kunnen het rendement van incourante kantoren verhogen door te investeren in akoestische plafondoplossingen. Dat blijkt uit het whitepaper ‘Een gezond rendement’ van Rockfon.

Kantoren met een goede akoestiek stimuleren de arbeidsproductiviteit en de gezondheid van werknemers, blijkt uit internationale studies. In de markt is veel vraag naar deze ‘gezonde kantoren’, maar het aanbod is klein. Door te investeren in akoestische plafonds spelen verhuurders in op deze vraag, wat de verhuurbaarheid en waardestijging verbetert.

Het overaanbod van kantoren is al jarenlang een probleem voor kantooreigenaren en -verhuurders. Hoewel de leegstand is afgenomen, staat nog altijd ruim 6 miljoen vierkante meter kantoorruimte te huur of te koop. Dat is slecht nieuws voor eigenaren en verhuurders die wel kosten maken, maar geen huurinkomsten ontvangen en tegelijk de waarde van hun object zien dalen. Kan renovatie een oplossing bieden en welke rol is hierin weggelegd voor akoestische plafondoplossingen? In het whitepaper ‘Een gezond rendement’ van Rockfon wordt deze vraag beantwoord.
 
Uit het whitepaper blijkt dat de huurinkomsten van kantoren na jaren van daling weer stijgen, maar dat de waardestijging van de kantoren achterblijft. Kantooreigenaren zien in renovatie een kans om de verhuurbaarheid en waardestijging van hun incourante kantoren te verhogen. Er is veel vraag naar flexibele en duurzame kantoren die de productiviteit en het welzijn van werknemers (well being) bevorderen en aantrekkingskracht uitoefenen op nieuwe medewerkers (employer branding). Het aanbod van deze ‘gezonde kantoren’ is schaars.
 
Het whitepaper laat zien dat het optimaliseren van de akoestiek essentieel is om tot een ‘gezond kantoor’ te komen. Akoestiek is de op één na grootste oorzaak van verlies aan productiviteit en discomfort. De akoestiek dient verbeterd te worden aan de hand van de 4C’s (Concentration, Contemplation, Communication, Cooperation), die vertaald kunnen worden naar de vier belangrijke akoestische parameters (geluidsdrukniveau, nagalmtijd, spraakverstaanbaarheid en geluidsisolatie). Omdat het plafond het grootste vrije oppervlak in de ruimte is, begint akoestische optimalisatie logischerwijs bij het plafond.
 
Leveranciers van akoestische plafonds (zoals Rockfon) bieden diverse alternatieven voor de traditionele 600x600 mm rasterplafonds. Plafondoplossingen laten akoestische experts toe om de akoestiek per ruimte te berekenen op basis van de wensen van de gebruiker/investeerder. Daardoor blijft het plafond de voorkeursoplossing om een goede akoestiek te waarborgen, mogelijk aangevuld door wandoplossingen of andere oplossingen. Bij een aantal van deze aanvullende akoestische maatregelen, zoals meubilair, gordijnen en planten, is het echter moeilijk om de juiste akoestische waarden te berekenen.

Deel op Social Media
26-09-2018 8:30

Op dinsdag 2 oktober opent Uipkes Houten Vloeren de deuren van de nieuwe showroom in Het Arsenaal te Naarden-Vesting. Dit is derde showroom van Uipkes, naast vestigingen in Alphen aan den Rijn en Amsterdam.

Sinds 1996 is Uipkes een houten vloeren-specialist die maatwerkoplossingen biedt voor zowel particulieren als bedrijven. In de showroom in Naarden kunnen bezoekers voorbeelden bekijken van handgemaakte houten vloeren in diverse plankbreedtes, kleuren en bijzondere legpatronen, zoals visgraat vloeren en Hongaarse punt vloeren. Ook kunnen ze in de showroom terecht voor vragen en advies, bijvoorbeeld over het toepassen van een houten vloer op vloerverwarming. "Op deze manier krijgen bezoekers een goede indruk van de mogelijkheden om hun woning of kantoor in te richten", aldus het bedrijf.

Rijksmonument Het Arsenaal is een historisch pand uit 1688 en is tot 1987 in gebruik geweest als militair onderkomen en opslag van munitie. 25 Jaar geleden nam Jan des Bouvrie het pand onder zijn hoede als woonwinkel en showroom voor zijn ontwerpen. In de afgelopen vestigden zich meerdere interieurwinkels in Het Arsenaal, waaronder nu ook Uipkes. In Het Arsenaal worden totaalconcepten op het gebied van woninginrichting bedacht en uitgevoerd door uiteenlopende interior design-specialisten.

“Het is een prachtig pand met woonwinkels en design labs die goed aansluiten bij de werkwijze en visie van Uipkes Houten Vloeren”, vertelt eigenaar Martin Uipkes.”We zien goede mogelijkheden tot samenwerking met andere interieur en lifestyle specialisten in Het Arsenaal tijdens projecten voor de volledige inrichting van woon- en werkruimtes. Wij denken graag mee met opdrachtgevers en architecten om tot het beste resultaat te komen. Het vakmanschap van onze medewerkers en onze ervaring op het gebied van projectmanagement komen hierbij goed van pas.”

Naast moderne interieurwinkels en topontwerpers, vind je in Het Arsenaal ook kunstwerken, design concepten, lifestyle en beauty winkels en een mooie tuin op de binnenplaats waar je kunt lunchen of een drankje te nuttigen. “Bezoekers van Het Arsenaal komen uit alle hoeken van het land om hier de laatste trends op het gebied van design en woninginrichting te bekijken en te ervaren. Zij verwachten deskundig advies, duurzame producten en een uitstekende service.”, legt Martin uit.

Afgelopen weken is er hard gewerkt om de mooie en overzichtelijke showroom te creëren. Bezoekers kunnen terecht in de nieuwe Uipkes showroom in Naarden-Vesting vanaf 2 oktober 2018.

www.uipkesvloeren.nl


Deel op Social Media21-09-2018 8:00

Komend tv-seizoen is de Belgische vloerenfabrikant Moduleo te zien als leverancier en partner bij tv-programma’s als 'RTL Woonmagazine' en 'Help mijn man is klusser'.

Moduleo heeft een uitgebreide PVC-vloerencollectie waarmee men 'unieke designvloeren en innovatieve vloeroplossingen' kan realiseren.

In de eerste aflevering koos interieurarchitect Jan des Bouvries voor een Moduleo-vloer - PVC-vloer Impress Laurel Oak. Samen met de andere ontwerpers, Michiel de Zeeuw en Mariska de Jacht zijn zij verantwoordelijk voor de interieurontwerpen en make-overs van de geselecteerde interieurs dit seizoen.

Moduleo is te zien in 3 uitzendingen van RTL Woonmagazine. Bij “Help mijn man is klusser” werden eveneens diverse Moduleo vloeren geleverd en gelegd.

www.moduleo.com 


Deel op Social Media05-09-2018 10:00

Merford Acoustic Materials was per 1 september 2016 al de exclusieve dealer van de professionele Akoestikon geluidsisolerende systemen voor vloeren, wanden, daken en gevels. Per 3 september 2018 neemt het Gorinchemse bedrijf ook de productie en merknaam Akoestikon over van de Recticel Groep. Met deze stap streeft Merford naar een nóg hoger serviceniveau voor haar klanten.

Adrienne Vertooren, CEO van Merford, en Eric Bertrand, Business Director Technical Foams bij Recticel, schudden elkaar de hand na het ondertekenen van de overeenkomst.


De producten van Akoestikon sluiten volgens Merford perfect aan bij het overige assortiment van Merford Acoustic Materials en kennen tevens veel raakvlakken met bijvoorbeeld de geluidswerende deuren van Merford Special Doors. Doordat Merford Acoustic Materials de verkoopactiviteiten van Akoestikon sinds 2016 volledig verzorgt, kon het bedrijf al veel beter inspelen op de wensen van aannemers, architecten en ingenieursbureaus op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. En met de overname van de productie en merknaam komt Merford als producent nog meer tegemoet aan de wensen van haar klanten.

"Wij streven altijd naar vernieuwing en productinnovatie. Omdat we het gevoel hadden dat de ontwikkeling bij Akoestikon wat achterbleef, hebben we besloten ook de productie naar ons toe te halen", legt Rob Wijnschenk uit. De General Manager van Merford Acoustic Materials vervolgt: "Nu we zelf produceren, kunnen we sneller aan de slag met productvernieuwing." Daarnaast profiteert de klant door de overname straks van meer flexibiliteit. "Platen met een specifieke dikte of van een afwijkende maat? Snel leveren? Voor dergelijke vragen waren we altijd afhankelijk van Recticel", schetst Rob. "Nu kunnen we direct aan de meeste wensen voldoen. Voor de klant betekent de overname dus een hoger serviceniveau."

Voor de juiste productkeuze gebruiken akoestisch adviseurs veelvuldig de tool op de Akoestikon website. Deze tool wordt geïntegreerd in de website van Merford. Rob: "Onze klanten kunnen dan eenvoudig combineren met andere akoestische systemen. Daarnaast borgen we de kennis over de Akoestikon-producten en -productie door ook een vaste operator uit de fabriek over te nemen. En natuurlijk blijven de producten gewoon FSC- en PEFC-gecertificeerd."

www.merford.nl


Deel op Social Media
05-09-2018 8:30

Vloerfabrikant Tarkett neemt het Amerikaanse Lexmark Carpet Mills over. Met de overname van Lexmark, producent van tapijten voor de hospitalitysector, wordt Tarkett naar eigen zeggen één van de grootste aanbieders voor dit segment in Noord-Amerika.

Lexmark is een gerenommeerd vloerenmerk binnen de Amerikaanse hospitalitysector. Dit sluit volgens Tarkett perfect aan bij de Europese positie van Tarkett, waar Desso met zachte vloeren al een vooraanstaande rol vervult in de hospitalitysector. "Met het overnemen van Lexmark kunnen we het aanbod in dit segment in Amerika verder versterken, aangezien ze toegang zullen hebben tot Tarketts bredere productportfolio", aldus Glen Morrison, CEO van Tarkett.
 

"We zijn zeer verheugd om ons aan te sluiten bij Tarkett, met wie we dezelfde visie en ondernemingswaarden delen, evenals een sterke toewijding om klanten te voorzien van oplossingen die zijn ontworpen om aan een breed scala van behoeften te voldoen”, aldus Paul Cleary, CEO van Lexmark. “Binnen de Tarkett-groep zullen we onze klanten en partners niet alleen een grotere keuze aan producten kunnen aanbieden, maar ook een nog sterker aanbod.”

De transactie zal naar verwachting voor het einde van dit jaar worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties en andere gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden.

www.tarkett.nl


Deel op Social Media04-09-2018 8:30

Ook dit jaar is de IVC groep weer sterk vertegenwoordigd op de gerenommeerde vakbeurs Architect@work. De zevende editie van het evenement wordt op 12 en 13 september gehouden in AHOY Rotterdam.
 

Op stand 19 presenteert de IVC group ‘Express with Impress’, een premium designcollectie van Moduleo die volgens het bedrijf een nieuwe dimensie geeft aan pvc-vloeren. "Van naturelle, karaktervolle eik tot expressieve combinaties van hout verweven met textiel. Aan de basis ligt een innovatieve technologie voor een ongeëvenaarde reliëfdruk." 

Het betreft een vervolg op de succesvolle collectie Impress: Express with Impress. "Een volledig nieuw en innovatief procedé zorgt voor een uitbreiding van de houtsoorten, die voor het eerst aangevuld worden met een unieke tegelcollectie. Het resultaat is een bijzonder waarheidsgetrouw reliëf, waarbij de structuur, de print op de plank of tegel naadloos volgt én een voelbare dimensie toevoegt."   

Met de Impress-collectie lanceert Moduleo een ambachtelijk product op industriële schaal. "Uniek op de markt van vloerbekleding. Impress differentieert zich voornamelijk door haar fijne patronen en texturen, snelle plaatsing en gemakkelijk onderhoud. De collectie wordt ingedeeld in twee categorieën: ‘Naturally Impressive Floors’ en ‘Expressive Floors’."

Op stand 20  presenteert de IVC group haar nieuwe productcategorieën en materiaalinnovaties. De nieuwe tapijttegels van IVC lijken wel uit de natuur geplukt. Lichen is geïnspireerd op korstmossen, micro-ecosystemen van algen en schimmels die voorkomen op stenen en bomen. Met hun grijze, bruine, gele of oranje korsten vormen ze een fotogeniek tafereel.

"Lichen is als modulair plankentapijtsysteem erg flexibel", zegt de qwoordvoerder over deze productlijn. Er zijn drie patroontypes. Centraal staan de uitgespreide korstmossenbloempjes die qua kleur en vorm veranderen. Andere patronen zijn de overgangstegels met minder bloei en een stijl die uitsluitend textuur is. "Deze drie patroontypes kunnen afzonderlijk gebruikt worden of laten zich onderling combineren voor een originele mix van textuur en kleur. Dat de kleuren en texturen bijzonder uitgesproken zijn, is te danken aan de innovatieve tufttechnologie die de IVC toepaste. Bovendien is Lichen gemaakt van Duracolor, een geverfd premium nylongaren van Mohawk dat zijn troeven (kleurvast, vlekbestendig) intussen ruimschoots bewezen heeft."

Architect@work wordt gehouden op 12 en13 september van 13.00 tot 20.00 in Ahoy Rotterdam. Moduleo is te vinden op standnummer 19, IVC op standnummer 20.

www.ivcgroep.com


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >