Nieuws


29-08-2018 8:30

Om de twee jaar vindt het succesvolle concept Architect@Work plaats in Nederland. Op 12 en 13 september wordt de zevende editie gehouden in Ahoy Rotterdam. Eén van de vele deelbnemende bedrijven is vloerenleverancier mFlor.  

"Tijdens Architect@Work Rotterdam zullen mFlor en T&M op stand 153 een inspirerende nieuwe ontwikkeling tonen: de mFLOR Authentic Lake-collectie", meldt een woordvoerder. "De mFlor Authentic-collecties zijn al jarenlang bestsellers en onderscheiden mFlor als innovatief merk op PVC-vloeren gebied. Door de speciale productietechniek zijn deze collecties voorzien van een bijzondere ‘in register embossed’ toplaag. Met deze ‘Natural Touch’ aanpak volgt de structuur in de toplaag precies het design, zodat de Authentic collecties de look and feel hebben van echt hout."

In de nieuwe Authentic Lake-collectie die dit jaar geïntroduceerd is combineert mFlor deze techniek met een afmeting van maar liefst 150 centimeter lengte. "Meer en meer zien we de populariteit van grotere afmetingen op de vloer toenemen, zowel in consumenten- als in diverse projecttoepassingen. De Authentic Lake collectie combineert de vraag naar een grotere afmeting, een zeer gevarieerde, natuurlijke uitstraling en de unieke 'Natural Touch' structuur in één aantrekkelijke collectie."

Daarnaast biedt mFlor volgens de woordvoerder diverse mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten. "Denk bijvoorbeeld eens aan het mixen en matchen van verschillende kleuren op de vloer voor een bijzondere en inspirerende ruimte. Wij tonen u graag de nieuwste ontwikkelingen tijdens Architect@Work Rotterdam.Tot ziens op stand 153!"

www.mflor.com

www.textilesandmore.eu
 


Deel op Social Media28-08-2018 8:30

Komende maand zal er een nieuw boek verschijnen over 'wereldse groene interieurs'. Het nieuwe boek ‘Inspiration’ van groenexpert Sander Kroll toont fraaie foto’s van 164 unieke internationale interieurprojecten waarin planten een hoofdrol spelen.

Het boek, in groot formaat, geeft daarmee een uniek beeld van spectaculaire groentoepassingen in gebouwen uit onder meer New York, London, Amsterdam, Barcelona en Bangkok. Van enorme binnentuinen tot zwevende bomen en mega-plantenwanden. Per project wordt locatie, architect en interieurbeplanter vermeld. Inspiration is gemaakt voor (interieur)architecten, vastgoed- en facility managers, interieurbeplanters en groenprofessionals. Het nieuwe boek is het vijfde deel uit de succesvolle serie ‘Plants Extra Large’.

Indrukwekkende projecten laten zien welke mogelijkheden er heden ten dage zijn op gebied van interieurbeplanting. Sander Kroll: “Het boek toont internationale binnentuinen met lef. De architecten hebben een duidelijk statement willen maken waardoor behalve een gezonde omgeving ook visueel spektakel is gecreëerd. De plant komt steeds meer uit de pot. Bijvoorbeeld met innovatieve bevestigingsmethoden zoals bomen die ‘zweven’ en hoge plantenzuilen die tot het plafond reiken alsmede fraai ontworpen binnentuinen in diverse stijlen.” De getoonde ruimtes in diverse interieurstijlen variëren van entreehal tot wachtkamer en van kantine tot werkplek.

Inspiration is gemaakt door Sander Kroll, specialist op gebied van interieurbeplanting. Sander Kroll: “De mens is genetisch ontworpen om in de natuur te leven. Tegenwoordig zijn we 80 procent van onze tijd binnenshuis, veelal in steden vol beton en rechte hoeken. Als je de natuur naar binnen brengt en gebouwen compleet vergroent, schep je een aangenaam leefklimaat voor mensen die er verblijven. Het boek toont de vele nieuwe mogelijkheden op gebied van groene interieurs.”

Andere succesvolle plantenboeken van Sander Kroll verschenen in 1999 (Plants Extra Large), 2006 (Feeling Good with Plants Extra Large), 2009 (Plants XL) en 2012 (XL Plants Around). Het boek ‘Inspiration - Interior green projects around the world’ is vanaf eind september 2018 verkrijgbaar. 

www.kiplant.com


Deel op Social Media
27-08-2018 8:30

Op de vakbeurs Interieur Collectiedagen (InCoDa) toont Moduleo zijn allernieuwste ontwikkeling op het gebied van vloeren. Dat meldt het vloerenbedrijf in een nieuwsbrief. Het bedrijft toont van 16 tot en met 18 september in Gorinchem onder meer LayRed.

"LayRed is de nieuwste innovatie van Moduleo: een rigide en renovatievriendelijke PVC vloer, supersterk en toch aangenaam zacht en stil", aldus het bedrijf. "De gepatenteerde meerlagige designvloer met opvallend rood accent – vandaar de naam – staat zelfs in extreme omstandigheden zijn mannetje."

Een renovatievriendelijke vloer ontwikkelen zonder het zachte gevoel en de geluiddempende eigenschappen waarvoor PVC vloeren bekend zijn te verliezen, dat was voor Moduleo de uitdaging. "Met LayRed verenigt Moduleo luxe design, buitengewoon comfort en ongeëvenaarde sterkte in één product. LayRed voldoet zo niet alleen aan de verwachtingen, de rigide vloer tackelt meteen ook de uitdagingen die gepaard gaan met het bouwen en renoveren van een huis.  Aan de basis ligt dan 2 jaar intensieve research en de meest unieke gepatenteerde technologie, ontwikkeld in het hoofdkwartier in Avelgem, België."


Oneffen ondervloeren zijn zo’n uitdaging. "LayRed is sterk genoeg om de verschillen in de ondervloer te overbruggen en elastisch genoeg om eventuele oneffenheden op te vangen zodat het vloeroppervlak mooi vlak blijft. Dit maakt van LayRed de ideale vloeroplossing voor renovatieprojecten."

Een LayRed-klikvloer vervormt volgens het bedrijf ook niet onder invloed van schommelingen in temperatuur en voelt zich dus thuis in zonneportalen en ruimtes met grote ramen waar de temperatuur sterk kan verschillen. "LayRed is sterk zonder dat er aan comfort wordt ingeboet. De akoestische laag reduceert het loopgeluid tot een absoluut minimum – LayRed is meteen de stilste vloer in het rigide vloerensegment – en zorgt er daarnaast voor dat de vloer comfortabel zacht en warm aanvoelt onder de voeten."

Het oppervlak is slijtvast en bestand tegen hakken en meubelpoten. De enige indruk die achterblijft is het design. De LayRed-collectie bestaat uit zeven realistische hout- en steendesigns met 26 natuurlijke kleuren. "LayRed valt echt op. Niet alleen met sterke features en stevige kwaliteitsgaranties. Ook met de rode achterkant van de planken en tegels."

De Interieur Collectiedagen vinden plaats van 16 tot en met 18 september in Evenementenhal Gorinchem. Moduleo is te vinden op Stand 121.


www.ivcgroup.com
 

Deel op Social Media
16-08-2018 8:45

Formica Group heeft drie nieuwe compacte plaatmaten geïntroduceerd: 2150x1525 millimeter, 3705x1525 millimeter en 1850x1525 millimeter. De afmetingen zijn toepasbaar voor standaard toilet-, douche en kleedcabines in Europa, naast hogere, diepere en hoge cabines. "Grotere formatenbieden meer privacy voor gebruikers en verminderen verspilling voor fabrikanten", aldus de fabrikant. Bovendien is er dankzij de noviteit een grotere keuze in plaatmaten voor wandbekleding, wastableaus  en lockers.Formica Group signaleerde de vraag naar diepere, volwaardige cabines en introduceerde drie nieuwe formmaten in de Washroom Collectie. 'Het nieuwste aanbod is ideaal voor het specificeren van cabines met een hoogte tussen 2 en 2,3 meter en een diepte van 1,5 meter, wat in heel Europa de meest voorkomende cabinematen zijn', meldt een persbericht van Formica.

'De nieuwe plaatmaten dragen ook bij tot het beperken van de milieugevolgen van een project en steunen grotere kostenefficiency door verspilling voor fabrikanten beduidend te verminderen'.

Privacy en invaliditeit
De nieuwe plaatmaten, die de levering van ruime cabines mogelijk maken, zijn geschikt om mensen de correcte toegang te geven en voor drukke omgevingen zoals scholen, kantoren, vrijetijdscomplexen en ziekenhuizen waar gebruikers meer privacy wensen.Washroom plaatmaten
De Formica Optimised Washroom Collectie is verkrijgbaar in 52 populaire decors, in totaal vier formaten, en in 13 millimeter dik compact laminaat. Als belangrijkste voordelen van Formica Compact noemt de fabrikant de weerstand tegen vocht en de hygiënische eigenschappen die essentieel zijn in de sanitaire ruimte. 'Laminaten zijn ook duurzaam, gemakkelijk te reinigen en te onderhouden', voegt het persbericht daar aan toe.

   
 
Voor het bestellen van Formica Washroom Collectie stalen kunt u contact opnemen met: 

 

Deel op Social Media13-08-2018 21:30

COREtec the original is een harde vloerbedekking en het resultaat van the American Dream van de Vlaming Piet Dossche. Het product bestormt de wereldmarkt dankzij doordachte technologieën en een onverwoestbaar karakter.

USFloors – COREtec is aanwezig tijdens de Interieur Collectie Dagen (ICD) van 16 tot en met 18 september in Gorinchem. Op de stand van de Nederlandse distributeur Bosgoed/Forinn is ongeveer 300 vierkante meter COREtec te zien. Ook zal de nieuwe COREtec Shop in the Shop aanwezig zijn, naast de nieuwe displays van COREtec the Naturals en COREtec Megastones.USFloors heeft zijn gamma van COREtec vloeren uitgebreid met 24 nieuwe designs. Er worden twee nieuwe collecties op de markt gebracht in 2018:
The Naturals, veertien houtdecoren in natuurlijke eikmotieven; zeven met vierzijdige V-groef en zeven zonder vierzijdige V-groef.
MegaStones, tien steendecoren met vierzijdige V-groef, groot formaat van 47 x 91 centimeter.

Het verhaal van COREtec – het levenswerk van Piet Dossche, afkomstig uit het Belgische Oudenaarde – leest als het script van een film. Dossche leerde als junior het klappen van de zweep binnen de vloersector in zowel binnen- als buitenland. Hij vergaarde tonnen kennis en met de nodige ervaringsbagage achtte hij in 2001 de tijd rijp voor een eigen bedrijf. In Dalton, Georgia, zag US Floors het levenslicht. Oorspronkelijk als tradingbedrijf met als voornaamste activiteit invoer en distributie van bamboevloeren en kurk. In 2013 resulteerde de symbiose van Dossches markt- én productkennis in een nieuw product: COREtec the original, een watervaste meerlaagse zwevende vloer met een onderlaag uit kurk.Door een beschermlaag is een COREtec-vloer extreem krasbestendig en vuilafstotend. Daarnaast is hij watervast: de vloer zwelt niet of krimpt niet als hij aan vocht wordt blootgesteld. Een COREtec-vloer installeren in natte ruimten zoals een badkamer vormt dus geen enkel probleem.

Exclusieve hout-of tegelmotieven bieden de ontwerper talloze mogelijkheden waardoor de vloer zich naadloos laat integreren in elk interieur. Een lijmloos geïntegreerd klikprofiel garandeert een eenvoudige zwevende plaatsing. De onderlaag uit kurk maakt een extra ondervloer overbodig en vangt kleine onregelmatigheden in de ondergrond op. Een COREtec vloer kan je dus probleemloos rechtstreeks plaatsen op een ondergrond van hout, beton of tegels. De kurken onderlaag zorgt voor een superieur loopcomfort waardoor een COREtec vloer warmer en stiller is.


Technologie
COREtec the original wordt vandaag aangeboden in twee technologieën: Soundcore en Solidcore. Samen goed voor vijf collecties en 94 designs.

COREtec Soundcore
De TOP categorie in het gamma zet – zoals de naam laat vermoeden – in op akoestiek, comfort, warmte en degelijkheid. Air pockets in het kernmateriaal maken van Soundcore een stille vloer die akoestisch dempt. De flexibiliteit en de rigiditeit zorgen ervoor dat COREtec geschikt is voor installatie op bestaande vloeren; ideaal dus voor renovatie. Geen nood aan een extra ondervloer, de vloer waarop COREtec wordt aangebracht tekent niet door in het materiaal. COREtec met Soundcore technologie is verkrijgbaar tussen 8 millimeter en 8,5 millimeter.

COREtec Solidcore
De Solidcore technologie van COREtec is ontwikkeld als alternatief voor projecttoepassingen. "Een verlaagde samendrukbaarheid gekoppeld aan een verhoogd soortelijk gewicht maakt deze vloer ultrasterk en stabiel", aldus de producent. De COREtec Solidcore is verkrijgbaar in een dikte van 5 millimeter. De geïntegreerde onderlaag in kurk is het kenmerk van COREtec.

Wereldwijd patent
Noem de watervaste harde vloerbedekking COREtec gerust baanbrekend. Getuige daarvan is het recente traject van US Floors, aangedreven door COREtec als katalysator en wereldwijd gepatenteerd zorgde COREtec voor een omzetstijging van ruim 300% procent. Een krachttoer die de aandacht trok van de wereldvermaarde investeerder Warren Buffett. Hij lijfde US Floors in met zijn Amerikaanse flooring groep Shaw (nummer twee in de wereld) voor een niet nader genoemd bedrag. Piet Dossche blijft aan als manager in Georgia, broer Jan leidt de Europese divisie vanuit Waregem.
 

www.coretecfloors.eu
 

Deel op Social Media01-08-2018 8:30

‘Goed groen onderwijs maak je samen’, luidt de titel van het Groenboek Onderwijs dat Branchevereniging VHG onlangs officieel publiceerde. Een exemplaar van het groenboek werd in de vorm van een petitie overhandigd aan de leden van de Vaste Kamercommissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de Tweede Kamer.

In het groenboek geeft VHG een beeld van de inspanningen die zij samen met onderwijs en bedrijfsleven onderneemt om de instroom en de kwaliteit van het groene onderwijs te bevorderen. VHG-directeur Egbert Roozen bood het groenboek aan de commissieleden aan met het verzoek om de ministers van OCW op te roepen het groene bedrijfsleven te betrekken bij de vormgeving van en de samenwerking met het groene onderwijs. “Net als de ministers van OCW maakt onze branche zich ook zorgen over het groene onderwijs: we hebben jonge vakmensen nodig. We investeren veel in de samenwerking met het groene onderwijs.”

VHG heeft de afgelopen jaren op onderwijsgebied diverse activiteiten ontplooid. Zo zijn er projecten opgezet om de doorstroom van groen vmbo naar groen mbo te stimuleren door scholen en groenbedrijven nauw met elkaar te laten samenwerken. Ook op mbo-niveau heeft de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven een impuls gekregen. Om een doorlopende leerlijn te creëren, is in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein een Associate Degree-opleiding opgezet. Voor zij-instromers is er bovendien de VHG-Brancheopleiding. Verder heeft VHG in het kader van het excellentieprogramma de titels Meester Hovenier en Meester Groenvoorziener ontwikkeld. In het groenboek komen betrokkenen uit het onderwijs en het bedrijfsleven aan het woord.

(klik op de afbeelding om het document te downloaden)

“VHG wil helpen om scholen en bedrijven nog meer met elkaar te laten samenwerken, zodat de vruchten van de opleiding in de beroepspraktijk geplukt kunnen worden,” aldus VHG-directeur Egbert Roozen. “We willen zorgen voor voldoende instroom van jongeren en volwassenen, zodat we ook in de toekomst over de juiste vakmensen kunnen blijven beschikken. Dat is hard nodig want het groene vak is volop in ontwikkeling. Groen speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van onze leefomgeving, de biodiversiteit en de gezondheid van mensen. Ook de kansen binnen de circulaire economie komen steeds meer in beeld.” VHG wil de lopende onderwijsprojecten uitbreiden, waarbij zij met de onderwijspartners en het bedrijfsleven werkt aan de opzet van een regionale hotspots voor vakontwikkeling en onderwijs aan groenprofessionals.

www.vhg.org
 

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >