Nieuws


30-05-2018 8:30

Net als vele andere gespecialisseerde bedrijven zal Pleiderer deelnemen aan de beurs Design District, volgende week (6 tot en met 8 juni) in Rotterdam. Het bedrijf kondigt aan nieuwe decors te zullen gaan tonen.

"Op 6, 7 en 8 juni zijn we te bezoeken op onze stand (Stand V23) bij Design District in Rotterdam", aldus een woordvoerder. "We presenteren daar op locatie onze nieuwe decors. Dit is tevens een prachtige gelegenheid om inspiratie op te doen en de nieuwste trends te ontdekken!"

www.designdistrict.nl


 


Deel op Social Media
22-05-2018 8:30

Coulisse uit Enter mag zich vanaf nu VMRG Zonweringbedrijf noemen. Jan-Henk Dekker van Coulisse ontving het certificaat voor VMRG Zonwering uit handen van Henk Zoontjens, Manager Technologie, Kwaliteit en Kennis bij de VMRG, de brancheorganisatie voor gevels en gevelelementen.

Het bedrijf is goedgekeurd en voldoet daarmee aan de VMRG Kwaliteitseisen voor zonwering. Dit betekent dat het bedrijf gegarandeerd hoogwaardige kwaliteit zonwering levert.

VMRG Zonwering is een snel groeiende groep van professionele bedrijven op het gebied van zonwering die gegarandeerd voldoen aan de VMRG-Kwaliteitseisen. Deze bedrijven zijn te herkennen aan het VMRG Zonwering logo.

Henk Zoontjens, Manager Technologie, Kwaliteit en Kennis bij de VMRG: “Alle gevelbouwers die bij de VMRG aangesloten zijn, hebben het VMRG-Keurmerk. Zij willen zeker weten dat het bedrijf waar ze zonwering van betrekken ook voldoet aan de VMRG-Kwaliteitseisen. Het logo VMRG Zonwering en het bijbehorende certificaat bieden deze zekerheid. De bedrijven worden jaarlijks gekeurd, waardoor continue kwaliteit gewaarborgd is. De VMRG Zonwering bedrijven houden intensief contact, zowel onderling, als met de gevelbouwers. Zo blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, delen ze kennis en wordt er samengewerkt aan innovatieve oplossingen om een duurzame gebouwde toekomst te garanderen.”

www.vmrgkwaliteitseisen.nl


Deel op Social Media
16-05-2018 8:30

Green Fortune meldt een primeur: "De volledige ontwikkeling en implementatie van een integrale groenstrategie." Het nieuwe groenconcept van de van oorsprong Zweedse specialist in het vergroenen van (onder meer) interieurs is toegepast in het door Kraaijvanger Architects ontworpen Cambridge Innovation Center (CIC) in het Groothandelsgebouw Rotterdam.

"Om de gekozen strategie op optimale wijze te kunnen implementeren hebben wij een aantal nieuwe producten ontwikkeld en voor het eerst hier toegepast", meldt een woordvoerder namens GreenFortune. "Bijvoorbeeld de Plantchandeliers, een innovatieve plafondoplossing met automatische bewatering."

Het groenbedrijf werd al vroeg in het proces betrokken. "Gebaseerd op het thema 'urban jungle' hebben wij een integrale strategie voor de beplanting ontwikkeld en geïmplementeerd met als bijzondere toepassingen 'Tubegardens als bewegwijzering'."

De speelse Tubegardens vormen een groene rode draad van zo’n 50 meter lang. Ze vormen een groen spoor van weelderige planten, die bezoekers door het gebouw leiden en signaleren waar de vergaderruimtes te vinden zijn. Verweerde olievaten in de hoeken van de gangen zorgen voor bewatering van de Tubegardens en dragen eveneens bij aan de beoogde ruige uitstraling. "Binnen afzienbare tijd zullen de gebruikers van het CIC zich wanen in een weelderig regenwoud – een echte 'urban jungle'."

Een ander bijzonder aspect van het groenconcept zijn de zogenoemde 'Plantchandeliers'. "Er zijn zes van deze groene kroonluchters te vinden met verschillende soorten beplanting, allen voorzien van volautomatische irrigatie die ervoor zorgt dat op deze moeilijk te bereiken plekken geen handmatige bewatering nodig is."

Ook is er een Tubegarden-wand geïnstalleerd. "Een unieke toepassing van onze Tubegardens. Binnen afzienbare tijd groeien er weelderige planten uit dit strakke buizenstelsel. De ideale toevoeging voor dit industriële pand en het 'urban jungle'-thema."

www.greenfortune.nl

 

Deel op Social Media15-05-2018 8:30

ORAC is tevreden over deelname aan Architect@Work in Luxemburg, dat op 25 en 26 april werd gehouden. Dat meldt de Belgische aanbieder van onder meer plinten, kroonlijsten, wandpanelen, decoratieve elementen en profielen voor indirecte verlichting.

“Deelnemen aan Architect@Work is als deelnemen aan een wielerwedstrijd. Het is maar aan de meet dat de punten uitgedeeld worden”, aldus een woordvoerder. "Zo hadden wij vlak voor het einde van de beurs nog leuke contacten voor het opleveren van een hotel in een Luxemburg."

Het bedrijf toonde in Luxemburg onder meer vier nieuwe flexibele plinten. "Deze kan men gebruiken om niet-rechte muren aan te kleden. Denk bijvoorbeeld maar aan een ovaalvormig kookeiland."
Architecten waren volgens de woordvoerder sterk geïnteresseerd in het gamma van ORAC. "ORAC Décor heeft het ruimste gamma watervaste designplinten”, liet een architect weten die heel wat projecten met ORAC doet.

Het hart van ORAC ligt bij interieurdesign, laat het bedrijf weten. "Al meer dan 40 jaar ontwikkelen en produceren we met grote passie decoratieve afwerkingsproducten voor uw interieur. Dat die gedrevenheid voor mooie dingen in de genen zit, behoeft geen uitleg want ORAC is nog steeds een familiebedrijf. Als pionier hebben we kunststoftechnologie geïntroduceerd voor de productie van onze sierelementen (Purotouch, Duropolymer enDurofoam). Alleen zo kunnen we u een bijzonder hoge kwaliteit aanbieden, gecombineerd met een fijne afwerking en een eenvoudige installatie."

www.oracdecor.com

 

Deel op Social Media
07-05-2018 10:00

Een statig pand in het historische gedeelte van Breda is door het Architectenbureau in fraaie oude staat teruggebracht, en aan de binnenkant juist verbouwd tot een hele moderne mondzorgpraktijk. In het pand werd onder meer een duurzame Marmoleumvloer toegepast.

Met de transformatie naar mondzorgpraktijk Henneman van Hees Orthodontisten is dit mooie pand uit 1900 teruggebracht naar de oorspronkelijke staat en past nu weer mooi in dit historische deel van Breda. Op de begane grond is een hypermoderne praktijk gerealiseerd.

"Op de vloer ligt een frisse kleurige Marmoleum Striato, die alle ruimten met elkaar verbindt", aldus een woordvoerder van vloerenfabrikant Forbo. "Bij de ontvangstbalie, de sterilisatie en de entree naar de personeels- en vergaderruimte komen de rode, blauwe en gele kleur die in de vloerbedekking zit, terug."

Forbo benadrukt dat Marmoleum sinds kort CO2-negatief wordt geproduceerd.

www.forbo.com/flooring/nl-nl
 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >