Nieuws


25-04-2018 8:30
De Sepagroep met het in Nijverdal gevestigde Sepawand en in Berkel en Rodenrijs gevestigde Wandenservice, is deze week voor 100 procent overgenomen. De nieuwe aandeelhouders zijn de eigenaren van de Hemink Groep uit Holten/Amersfoort en Fred Mak die tevens de dagelijkse leiding van de Sepagroep en haar werkmaatschappijen op zich zal gaan nemen.
 
De eigenaren van de Hemink Groep zien veel synergie mogelijkheden met de bedrijven in de Sepagroep. Het van oudsher bekende Hemink schildersbedrijf heeft zich ontwikkeld tot een 100 procent vastgoedpartner. Naast het verduurzamen van woningen worden er steeds vaker projecten in de utiliteitsbouw uitgevoerd waarbij de systeemwanden en plafonds van Sepawand en Wandenservice een mooie aanvulling zijn.
De nieuwe directeur, Fred Mak, die zijn carrière ooit in 1986 als trainee bij Sepawand begon, heeft zijn sporen verdiend in de gevelbouw en was jarenlang directeur van Solarlux Nederland. Met zijn ruime ervaring in de bouw, op zowel commercieel als technisch gebied, zal hij met hulp van de andere aandeelhouders nieuwe impulsen aan het bijna 50-jarige Sepawand gaan geven.
De Sepagroep was in het bezit van Ronald Eikenaar maar door persoonlijke omstandigheden de laatste jaren niet meer in staat om zelf leiding aan de bedrijven te geven. De heer Eikenaar is blij met de nieuwe aandeelhouders en heeft alle vertrouwen in een succesvolle continuering van het bedrijf en behoud van de werkgelegenheid.

www.sepagroep.nl


Deel op Social Media
23-04-2018 8:30

Op woensdag 25 april a.s. vindt de feestelijke opening plaats van ForinnStore Hoogeveen. ForinnStore Hoogeveen is al bekend in de regio maar heeft nu een geheel nieuw pand, dat klaar is voor de toekomst. Dries Smit de vestigingsleider, alsook meerdere leveranciers staan deze dag klaar om een ieder feestelijk te ontvangen.

Van 14.00 tot 18.00 uur worden er diverse interessante demonstraties en workshops gegeven door Uzin, Wolff, Estillon, Union, Döllken & Wepro. Daarnaast zijn er zeer interessante openingsaanbiedingen en kunt u schieten voor extra korting. Ook zal er goed gezorgd worden voor de innerlijke mens.

ForinnStore Hoogeveen is te vinden aan de Dr. Anton Philipsstraat 7 in Hoogeveen.

www.forinn.nl

 


Deel op Social Media
21-04-2018 17:25

Nederlands internationaal toonaangevende mode-ontwerper Jan Taminiau  kiest M4Four voor de vloeren van zijn overzichtstentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht. 'Reflections' is de naam van zijn tentoonstelling - geopend van 21 april tot 26 augustus - gewijd aan topstukken uit collecties van de afgelopen 10 jaar.Jan Taminiau (1975, Goirle) staat bekend om zijn gebruik van traditionele, ambachtelijke handwerk en productietechnieken, originele materialen en stofbewerkingen, naast zijn liefde voor esthetiek. Zijn universum en het verhaal dat Jan Taminiau wil vertellen, zijn dit keer herkenbaar terug te vinden in de ontwerpen van de vloeren van de expositie.

Hoe belangrijk zijn vloeren in jouw tentoonstelling?
“Zoals in een jurk het corset de basis vormt waarvan alles aan hangt, is de vloer de basis waarop alles staat. Vandaar dat je die basis wilt duiden en zorgen dat die naar je hand wordt gezet zodat het een onderdeel wordt van je verhaal.”

Hoe heb je deze vloeren ontworpen?
“Uitgangspunt is dat de technieken die we al gebruiken - de borduur- en de handgemarmerde stoffen - zijn uitvergroot waardoor je - door er op te lopen - gewoon de handsteek, de kraaltjes kunt zien zitten. Het maakt een gevoeligheid zichtbaar die je normaal niet met het blote oog kunt zien. Je kunt dus als het ware in het bad stappen van borduur.”

Bekijk het fimpje over Jan Taminiau: https://youtu.be/FFUIt6lHq90
 

 
 
 

www.m4four.comDeel op Social Media


ul hier uw tekst in...

10-04-2018 7:30

De Milan Design Week werpt zijn schaduw vooruit. Van 17 tot en met 22 april is ook Forbo aanwezig. Het vloerenbedrijf presenteert tijdens de Salone di Mobile de nieuwe collecties Marmoleum, Fabscrap en Flotex by Philippe Starck. Dat gebeurt op 'Fuori Salone'.'Nothing replaces the painter’s hand', dat is de ondertitel van Forbo’s voorproefje van de samenwerking met ontwerper Philippe Starck, met wie een collectie van high-definition bedrukte Flotex vloerdekking is gemaakt. De collectie wordt officieel gelanceerd in juni.

Onder de titel 'Marmoleum Blooms' presenteert Forbo bij Cavellerispaziodanza ook Marmoleum Splash, een levendig, feestelijk en uitbundig ontwerp, eigentijds ook, dat tegelijkertijd dient als een verbinding tussen de klassieke gemarmerde en uni dessins in de collectie. Marmoleum is een natuurproduct met de status CO2-neutraal.

Tot slot onthult Forbo Fabscrap, 'The beauty of imperfection', wat is gemaakt van gerecycled materiaal uit de Forbo Sphera collecties, resulterend in een premium random design vloerbedekking.

De tentoonstelling wordt aangevuld met meubelstukken uit de Furniture Linoleum collectie van Forbo, een materiaal voor het afwerken van oppervlakken


www.forbo.comDeel op Social Media


09-04-2018 10:15

Maak kennis met digitaal geprinte wandbekleding van Vescom: perfect om precies die ene bijzondere sfeer te vertalen naar een prachtige print in de gewenste maat. Ideaal voor projectspecifieke oplossingen in bijvoorbeeld de hospitality industrie, zorgsector, kantooromgevingen, retail interieurs en het onderwijs.Wordt het een eigen ontwerp of een beeld uit een beeldbank? De mogelijkheden met de digitaal geprinte wandbekleding van Vescom zijn ongekend. Vescom biedt keuze uit zeven verschillende ondergronden in diverse structuren. De kamerhoge ondergrond Langor voorziet zelfs de meest omvangrijke wanden van een naadloze fullcolour print. Welke print het ook mag worden; Vescom garandeert een hoogwaardige kwaliteit: duurzaam, goed reinigbaar,  brandwerend, bestand tegen krassen en stoten, veilig, kleur- en lichtecht.


www.vescom.com/nl/digitaal-geprinte-wandbekledingDeel op Social Media


ul hier uw tekst in...

07-04-2018 9:10

Liefhebbers van kunst, antiek en design in het interieur kunnen hun hart ophalen met de onlangs verschenen nieuwe collectie wandbekleding, ontworpen door de Arnhemse ontwerpster Hanneke van de Pol.

Vervlogen tijden
Of u nu houdt van Jugenstil, Art deco, modern of meer van een oriëntaalse interieurstijl; de nieuwe ‘Wallcovering’ collectie is een Walhalla voor wie op zoek is naar een mooie, naadloze én eenvoudig aan te brengen wandbekleding, die de bijzondere sferen van vervlogen tijden terug weet te brengen in het interieur van nu. De collectie bestaat momenteel uit meer dan tachtig stijlvolle dessins en patronen die te bestellen zijn op de website van Artwallcollection en in de winkel van grafisch- en ruimtelijk ontwerpster Hanneke van de Pol.Tailor Made wandbekleding
Naast de vaste collectie levert Hanneke bijzonder maatwerk voor hotels, restaurants en kantoren. Dit kan variëren van een bijzonder kleurenplan voor uw interieur tot een compleet interieurontwerp. Met een exclusief ontworpen wandbekleding, het gevoel voor kleur en materialen belooft Van de Pol ieder interieur om te toveren tot een klein paradijs waar het bijzonder aangenaam vertoeven is.Productinformatie
De speciaal op maat gemaakte en geleverde wandbekleding wordt gemaakt van een fijngeweven pvc doek met een matte en luxueuze textiele uitstraling, dat waterafstotend, krasvast en kreukvrij is. Daarnaast heeft het naadloze behang een gewicht van 330 gram per vierkante meter, een B1/M1 certificering en het FSC mix label en kan het tot wel 5 meter hoogte en 40 meter breedte naadloos geleverd worden. Kortom een behang dat tegen een stootje kan en geschikt is voor diverse interieurs. Te bekijken in de Shop & Studio van de ontwerpster in het Modekwartier van Arnhem. De winkel is iedere zaterdag geopend van 12.00-17.00 uur. Adres: Klarendalseweg 363www.artwallcollection.comDeel op Social Media


ul hier uw tekst in...


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >