Nieuws


29-03-2018 15:30

Armstrong Ceiling Solutions presenteert dit jaar een vernieuwd A-book. In het naslagwerk zijn ruim dertig prestigieuze projecten uit heel Europa terug te vinden."Esthetiek, akoestiek, duurzaamheid en installatie. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het A-book 2018", vindt Armstrong. Het inspiratieboek toont het assortiment, laat zien welke mogelijkheden er zijn en brengt de nieuwste trends op het gebied van plafondinstallatie in beeld. Voor deze uitgave zocht Armstrong Ceiling Solutions nadrukkelijk de samenwerking met architecten.Marketing manager Thomas Kramer legt uit: “Architecten zijn een erg belangrijke doelgroep. Daarom hebben we dit boek nadrukkelijk met hen samen ontwikkeld. We kregen volledige openheid in hun werkwijze, filosofie en specifieke praktijkervaringen. Wat voor plafond kies je bijvoorbeeld in een ruimte met veel omgevingsgeluid? Op die en meerdere vragen geeft dit boek een kant en klaar antwoord.”Koffietafelboek
Zowel qua vormgeving als inhoud sloeg Armstrong Ceiling Solutions een nieuwe weg in. Het nieuwe A-book kreeg de look en feel van een magazine mee. Een ‘koffietafelboek’ voor architecten op zoek naar inspiratie. Kramer verduidelijkt: “We geven dit A-book al jaren uit. Voorheen was het vooral een bundeling van onze projecten. Dit jaar gaan we voor het complete verhaal. Behalve het tonen van fraaie beelden van projecten laten we ook architecten aan het woord. Bij een aantal projecten vind je een korte toelichting van de betrokken architect. Kortom; meer duiding en meer informatie over totstandkoming en de implementatie van materialen.”Europese inspiratie
Verdeeld over 104 pagina’s vinden lezers diverse Europese projecten terug waar plafondsystemen van Armstrong Ceiling Solutions zijn toegepast. Een voorbeeld is de Ystalyfera Welsh Medium Comprehensive School. Het pand werd voorzien van 2000 vierkante meter canopies (plafondeilanden), cradle-to-cradle gecertificeerde minerale tegels  en metalen plafondtegels met een eikenhouten look. "De akoestische eigenschappen zorgen ervoor dat de leerlingen geen hinder ondervinden van omgevingsgeluid", benadrukt Armstrong.www.armstrong.nl/plafonds

 

Deel op Social Mediaul hier uw tekst in...

16-03-2018 2:30

De 'Norwegian Bliss' is eergisteren gestart aan haar eerste reis. Het schip heeft de scheepswerf verlaten en is nu onderweg over de rivier de ‘Eems’ naar de Eemshaven. Estillon levert ondertapijt aan dit nieuwe, prestigieuze en superluxe cruiseschip.Het cruiseschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Bliss, gaat vanaf juni 2018 in Alaska en de Caribbean varen. Wat hebben karten op zee en lasergamen in de buitenlucht gemeen met ondertapijt van Estillon? U vindt het allemaal op de Norwegian Bliss. Estillon levert hiervoor in totaal 10.000 vierkante meter Oceanbase Contract FR.Om het maximale aan comfort te bereiken, heeft Norwegian Cruise Line gekozen voor een hoge kwaliteit ondertapijt Oceanbase Contract FR. "Dit kwalitatieve ondertapijt van samengesteld polyurethaan schuim onderscheidt Oceanbase Contract FR van andere IMO-kwaliteiten in de markt", aldus Estillon in een persbericht over de toepassing. "Het eerstegraads samengesteld schuim creëert optimaal comfort en duurzaamheid voor het tapijt. Het zestiende schip in de vloot wordt uitgerust met enkele populaire onderdelen van het in China gestationeerde Norwegian Joy waaronder een kartbaan en lasergamen in de buitenlucht. Daarnaast zullen er ook enkele nieuwigheden hun debuut maken zoals een Texas Smokehouse."


 

www.estillon.nl

 

Deel op Social Mediaul hier uw tekst in...

15-03-2018 18:15

Van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 maart 2018 werd in Ahoy Rotterdam weer het inspirerende evenement Material Xperience gehouden.Vloerenspecilalist mFLOR en de Nederlandse projectpartner T&M (Textiles & More uit Den Haag) kunnen terugkijken op een succesvolle presentatie tijdens dit evenement voor vernieuwende materialen.

Aan de geïnteresseerde architecten en interior designers werd met name de allernieuwste ontwikkeling mFLOR Authentic Lake gepresenteerd. Door de speciale productietechniek is Authentic Lake, net als bestsellers mFLOR Authentic Oak en Authentic Plank, voorzien van een bijzondere ‘in register embossed’ toplaag.

Deze ‘Natural Touch’-aanpak laat de structuur in de toplaag nauwkeurig het design volgen, zodat de vloeren de ‘look & feel' van echt hout bezitten.

De nieuwe Authentic Lake collectie koppelt deze techniek aan een lengte van niet minder dan 150 centimeter.

Deze nieuwe ontwikkeling kon rekenen op veel enthousiaste reacties van de bezoekers, zowel door de uitstraling als door de afmeting van deze nieuwe collectie (verkrijgbaar vanaf april 2018).

Peter Kuipers, algemeen directeur bij mFLOR: "Material Xperience was weer een inspirerend en goed bezocht evenement. mFLOR mocht zich verheugen op veel kwalitatief goede bezoekers met gerichte interesse en concrete projecten. De nieuwe mFLOR Authentic Lake werd bijzonder positief ontvangen en zal binnenkort al in de eerste projecten worden toegepast."


www.mflor.com

 

Deel op Social Media08-03-2018 6:00

Tapijttegels die binnenshuis fraai bloeien dankzij een ingenieuze tufttechnologie. En een heterogeen vinyl dat met zijn zachte reliëftextuur het licht diffuus verspreidt met minimale reflectie. Geen betere plaats dan Material Xperience (13 tot en met 15 maart, stand I27) in Rotterdam om de nieuwe productcategorieën en materiaalinnovaties van IVC Group voor te stellen.

Lichen, een kleurrijk natuurtapijt
De nieuwe tapijttegels van IVC Group lijken wel uit de natuur geplukt. Lichen is geïnspireerd op korstmossen, micro-ecosystemen van algen en schimmels die voorkomen op stenen en bomen. Met hun grijze, bruine, gele of oranje korsten  vormen ze een fotogeniek tafereel. Het designteam van IVC Group bestudeerde aandachtig de natuurlijke structuren en creëerde een duurzaam natuurtapijt in textiel.

Lichen is als modulair plankentapijtsysteem erg flexibel. Ook zijn er drie patroontypes. Centraal staan de uitgespreide korstmossenbloempjes die qua kleur en vorm veranderen. Andere patronen zijn de overgangstegels met minder bloei en een stijl die uitsluitend textuur is. Deze drie patroontypes kunnen afzonderlijk gebruikt worden of laten zich onderling combineren voor een originele mix van textuur en kleur.

Dat de kleuren en texturen bijzonder uitgesproken zijn, is te danken aan de innovatieve tufttechnologie die de IVC Group toepaste. Bovendien is Lichen gemaakt van Duracolor, een geverfd premium nylongaren van Mohawk dat zijn troeven (kleurvast, vlekbestendig) intussen ruimschoots bewezen heeft.
Concept Ultimate, heterogeen vinyl
Naast de tapijttegels ‘Lichen’ stelt IVC Group ook een vernieuwde collectie heterogeen vinyl voor, ‘Concept Ultimate’. Deze reeks telt drie nieuwe dessins in diverse kleurvariaties – Hongaarse punt (visgraat), All Over Wood (zonder voegen) en Beton. De kleurtonen zijn onderling perfect op elkaar afgestemd, zodat je de verschillende dessins en tinten mooi kan combineren.

Concept Ultimate leent zich zowel voor eigentijdse als meer klassieke interieurs. Daarbij tekent de elegante, zachte reliëftextuur van de toplaag voor een diffuse spreiding van het licht met minimale reflectie. Ook de graad van matheid draagt bij tot een uiterst naturelle look. Andere voordelen van deze vloeren zijn de sterkte, de vlekbestendigheid en de makkelijke reiniging (zelfs machinaal).
Beyond Flooring: over IVC
IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor retail, horeca en recreatie, kantoren, gezondheidszorg, onderwijs en woonprojecten. IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste Europese fabrikant van luxury vinyl tiles (LVT)en vinyl op rol en tapijttegels. Met zestienhonderd medewerkers in acht productie-units in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 120 miljoen vierkante meter vinylvloeren. Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding, met meer dan 130 jaar aan expertise.


www.agcnederland.nl

 

Deel op Social Media07-03-2018 22:22

Traditioneel worden afwerkingen in matte kleuren vermeden door ontwerpers omdat ze snel vuil worden. Formica Infiniti is een materiaal dat vingerafdrukken en vlekken vermijdt en biedt een oplossing voor nieuwe ontwerpmogelijkheden en meer keuze. Architecten en ontwerpers kunnen Formica Infiniti leren kennen op Material Xperience.

Dit materiaal werd ontwikkeld met technologie van de Formica Group en luidt volgens de fabrikant een nieuw tijdperk van laminaatbekleding in, waarvoor het al de Red Dot Product Award en de Duitse Design Award in de wacht sleepte. Matte kleuren zijn veel dieper en de zijde-achtige textuur voegt een extra gevoelsdimensie toe aan het oppervlak.We hebben allemaal de neiging om de oppervlakken om ons heen aan te raken. Dit ultra gladde materiaal zorgt ervoor dat oppervlakken in kantoren, winkels, horeca en onderwijs er niet alleen mooi uit zien, maar ook zacht  aanvoelen. "Een antimicrobiële bescherming vermijdt de ophoping en groei van bacteriën, waardoor het oppervlak ook schoon blijft", aldus een woordvoerder van Formica."Grote opvallende pronkstukken maken een interieurontwerp speciaal. TrueScale van Formica Group biedt het authentieke uiterlijk van marmer, steen en hout met de subtiele variaties en patronen van de natuurlijke materialen zonder de hoge kosten."

In commerciële omgevingen helpt TrueScale retailers en visuele reclamemakers hun displays te onderscheiden van concurrenten. Formica TrueScale is ook  heel goed toe te passen in horeca- en kantooromgevingen. Een belangrijk voordeel van TrueScale is het gemak waarmee decors kunnen worden vervangen. Het kan worden gebruikt voor seizoensgebonden of pop-updoeleinden in de detailhandel, waar het aantrekken van consumenten tot nieuwe producten belangrijk is, of in de kantoorsector waar het aanpassingsvermogen van het ontwerp essentieel is voor lay-outveranderingen, TrueScale minimaliseert de downtime en geeft de creatieve controle.

De Formica deurcollectie zal ook worden gepresenteerd. Deze ruime collectie met 186 decors en meerdere afwerkingsstructuren geeft architecten en ontwerpers de mogelijheid om de gewenste uitstraling te creëren in het project. Het laminaat voor deuren is door haar eigenschappen op gebied van hygiëne en onderhoud geschikt voor toepassingen in ziekenhuizen, woonzorgcentra en scholen, waar bredere en hogere deuren vereist zijn. De deuren zijn echter ook geschikt voor horeca, kantoren en winkelomgevingen.

Daarnaast voegt Formica drie praktische magnetische laminaten toe aan het assortiment. Het magnetische laminaat van Formica Group maakt een oppervlak niet alleen magnetisch, het maakt het ook beschrijfbaar met krijt of speciale stiften.

Formica Group is een bedrijfsgroep die wereldwijd actief is. In Europa heeft Formica Group vestigingen in North Shields en Newton Aycliffe, Verenigd Koninkrijk; Valencia, Spanje; en Kolho, Finland.

www.formica.com

 

Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >