Nieuws


19-02-2018 10:00

Bij de Duitse vloerenfabrikant Vorwerk gaat het marketingroer drastisch om. Het bedrijf maakt bekend dat het de eigen textiele vloeren op geheel nieuwe wijze in de markt gaat zetten. Ook is de komende periode een stortvloed aan nieuwe producten te verwachten.

Binnen de nieuwe marketingstrategie is er sprake van drie productgroepen in drie verschillende kwaliteiten. Het gaat om de productgroepen ‘Nature’, ‘Classic’ en ‘Art’. “En deze drie groepen bieden we aan in drie kwaliteiten”, zegt marketingdirecteur Florian Bausch: “‘Esssential’, ‘Superior’ en ‘Exclusive’. Deze indeling houden we aan voor alle markten. Door deze verregaande vereenvoudiging denken we een sterk verhaal te hebben richting de snel veranderende markt.”  
 

Voor partijen in de interieurmarkt is het wellicht enigszins wennen. Want ook de bestaande Vorwerk-producten – met veelal vertrouwde namen – worden ondergebracht in de nieuwe structuur. “En ze krijgen dus nieuwe namen”, benadrukt Bausch. “Elk product krijgt de aanduiding ‘Esssential’, ‘Superior’ en ‘Exclusive’ gevolgd door een productnummer. Op die manier is in één oogopslag te zien welk product het betreft.”

Volgens de marketingdirecteur is deze nieuwe eenvoudige logica absoluut essentieel in de huidige markt. “We zijn een sterk merk dat kwaliteit koppelt aan duurzame innovatie een prijswinnend design. Om onze zachte vloerbedekkingen in de huidige markt onder de aandacht te brengen, heb je niet alleen hoogkwalitatieve producten nodig, maar ook een helder en aansprekend verhaal. Dat heldere verhaal hebben we nu.”

De komende periode zullen we veel van Vorwerk gaan horen. Want Bausch maakt bekend dat er dit jaar maar liefst 49 nieuwe producten te verwachten zijn. 
 


Deel op Social Media
19-02-2018 8:30

Forbo Flooring stelt gratis Marmoleum vloeren beschikbaar voor de nieuwe daktuin van het Ronald McDonald huis bij de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Naar een ontwerp van Mirato en Van Schie architecten bouwt interieurbouwer Intos daar een speelruimte voor patiëntjes en hun familie compleet met speeltoestellen zoals een glijbaan, schommelstoelen en zelfs een boom.

Naast Forbo steunt ook Blok Plaatmateriaal het Ronald McDonald huis met gratis producten. De daktuin wordt naar verwachting juni 2018 geopend. 

www.forbo-flooring.nl


Deel op Social Media
19-02-2018 8:30

Vloerfabrikant Interface brengt een nieuwe collectie tapijttegels op de markt: Human Connections. "Deze collectie leent zich uitstekend voor biophilic design door het toepassen van natuurlijke elementen in relatie tot stedelijke omgevingen", meldt het bedrijf.

Human Connections is voor Interface ontworpen door David Oakey van David Oakey Designs. De collectie is geïnspireerd op stedelijke ontmoetingsplekken, zoals straten, pleinen en voetpaden. "Door het veelzijdige karakter is de collectie zeer geschikt voor het creëren van dynamische 'positive spaces' die overgangen uit de natuur nabootsen."


"Door technologische ontwikkelingen kunnen we tegenwoordig altijd en overal werken. Human Connections speelt in op het feit dat moderne werkplekken steeds meer draaien om technologie en op de intrinsieke behoefte van mensen om toch met elkaar en de natuur in verbinding te staan."

Human Connections bootst de patronen en texturen van stedelijke ondergronden na. De nieuwe collectie bestaat uit acht stijlen die elk verkrijgbaar zijn in het vierkante formaat (50 bij 50 centimeter). Sett in Stone, Kerbstone, Paver en Flagstone doen denken aan karaktervolle straten in de stad, terwijl Moss en Moss in Stone de suggestie van begroeiing opwekken. Stone Course en Rue maken de collectie compleet. Deze tegels zijn voorzien van kleurrijke mozaïekpatronen en een speels graffiti-effect.

"Deze acht stijlen zijn eenvoudig te combineren met bestaande tapijttegelcollecties van Interface zoals Human Nature en Urban Retreat en de luxe vinyltegels (LVT) van Interface. Dit geeft ontwerpers, bestekschrijvers en eindgebruikers meer keuzemogelijkheden en flexibiliteit."


Human Connections is geheel in lijn met de missie van Interface om zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en produceren. Voor deze collectie worden 100 procent gerecycled, solution-dyed garens gebruikt. "De tegels bestaan gemiddeld voor 56 procent uit gerecycled materiaal. Daarnaast maakt de collectie gebruik van het TacTiles-installatiesysteem waarbij geen lijm meer nodig is. De vloer 'zweeft' als het ware boven de ondergrond, waardoor de tegels eenvoudig te vervangen zijn."

"Human Connections biedt een nieuw niveau van flexibiliteit", zegt David Oakey. "De collectie bevat stijlen die op zichzelf al prachtig zijn, maar die nog mooier worden als ze samenkomen. Door de stijlen op verschillende manieren te combineren, kunt u uiteenlopende effecten bereiken. Of u nou een naadloos, organisch veld, een pad of een duidelijk afgebakende zone wilt creëren, deze modulaire vloertegels passen zich aan aan de specifieke behoeften van elke ruimte. Met deze collectie krijgen interieurs meer de functie van buurten die onderlinge samenwerking aanmoedigen."
 

www.interface.com/EU/nl-NL


Deel op Social Media14-02-2018 8:31

Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro) is eigenaar geworden van zowel Forinn als Bosgoed Groothandel. De beide bedrijven zullen per direct worden aangestuurd door Harry Elshof, die als directeur van Bosgoed Groothandel, ruime ervaring heeft binnen de branche en klanten en producten goed kent. Voorlopig zullen de bedrijven ongewijzigd en los van elkaar functioneren.
 

Forinn en Bosgoed zijn onderdeel van Uzin Utz Nederland, maar zullen onafhankelijk van Uzin Utz Nederland in de markt opereren. Harry Elshof zal als directeur/aandeelhouder de komende tijd onderzoeken waar synergie behaald kan worden, met als doel de dienstverlening van beide groothandelsbedrijven te optimaliseren. Richard Bosveld, de huidige directeur van Forinn, concentreert zich verder op zijn andere bedrijf, Estillon, waarmee hij internationale groeiplannen heeft.

Door deze overname ontstaat een groothandelscombinatie met landelijke dekking en vestigingen op strategische locaties. Hierdoor zal de groothandel nog beter in staat zijn om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen.

 


Deel op Social Media
14-02-2018 8:30

De Belgische producent van hoogwaardige raamdecoratie Inside (geen relatie met dit tijdschrift/kennissite) en de Nederlandse trendsetter op het vlak van krijt- en kalkverf Pure & Original, lanceren samen een stoffencollectie. De stoffen die Inside op de markt zal brengen zijn gebaseerd op het rijke kleurenschema van Pure & Original.

Inside maakt al geruime tijd furore binnen de interieurbranche dankzij hun innovatieve maar ook hyperactieve aanpak. Zo lanceerden ze in het begin van 2018 reeds een collectie stoffen van de hand van de Nederlandse topdesigner Remy Meijers. Uit goede bron werd vernomen dat er nog minstens één topdesigner is die een collectie zal lanceren samen met Inside, later dit jaar. 

De sterke internationale aanwezigheid van Pure & Original zal ook Inside toelaten om zich verder te ontplooien in Europa. Pure & Original werd 10 jaar geleden opgericht door de Nederlander Erwin Floor en wordt wereldwijd in meer dan 20 landen verkocht. In de fabriek in België maakt Pure & Original zelf haar kleuren. Inspiratie wordt gehaald uit de natuur, steden, kunst en mensen; en creëren hiermee de nieuwste kleuren voor Pure & Original.


 

14-02-2018 8:00

Goed nieuws voor Triplaco Print Acoustics. het belgische bedrijf sleepte in Londen de zogenoemde Surface Design Award. de prijs werd in de wacht gesleept voor het product Zumi Soundscapes.

De prijs werd uitgereikt in het kader van de beurs Surface Design in Londen. Zumi Soundscapes werd geselecteerd uit 80 projecten uit zestien verschillende landen. Het product werd geroemd vanwege het progressieve design en het innovatieve materiaalgebruik.

www.printacoustics.be
www.triplaco.be

 


Deel op Social Media05-02-2018 13:30

De nieuwe openbare basisschool Brinck-Bluyssen in Uden is de duurzaamste school van Nederland en wordt verwarmd door middel van een ijskelder. Dit gebeurt volgens het omgekeerde koelkastprincipe: de warmte die vrijkomt bij het koelen van het ijs, wordt gebruikt om het schoolgebouw te verwarmen.

Ook anderszins is de school volgens betrokkenen extreem duurzaam. "Niet alleen door het benutten van slimme bouwtechnieken en installaties zoals regenwateropvang voor de toiletten, maar ook door het toepassen van heel veel natuurlijke materialen zoals de Marmoleum vloeren van Forbo Flooring", meldt men bij de genoemde vloerenfabrikant.

Het bovenstaande resulteert in een duurzaamheidsscore van 9,1 waarmee de school (die net open is) de duurzaamste school van Nederland is geworden. De maandelijkse energierekening van het gebouw dat werd ontworpen door Raffaan Architecten is om en nabij de nul euro. Hiermee zullen de bouwkosten van vier miljoen euro in zo’n tien tot twaalf jaar worden terugverdiend.

"De school heeft verder een fraai uiterlijk met veel speelruimte, een opvallende overkapping met lichtinval via het dak en trappen aan de zijkanten zodat leerlingen op meerdere plekken naar binnen kunnen." Het gebruikte Marmoleum van Forbo Flooring is CO₂neutraal + (CO₂negatief, red.). "Dat betekent dat er tijdens de levenscyclus van de duurzame vloer (van grondstof tot de eindfase van re- en upcycling) meer CO₂ wordt opgeslagen dan dat er nodig was om het Marmoleum te maken."

www.forbo.nl

 


Deel op Social Media
05-02-2018 8:30

Unilin ontvangt als eerste vloerenfabrikant het felbegeerde EU Ecolabel voor zijn DPL-vloeren (direct pressure laminate). Dat meldt een bedrijf in een schrijven aan de pers.

"Unilins Pergo- en Quick-Step-laminaatvloeren en Pergo-parket zijn al dragers van het label Nordic Swan. Dat de laminaatvloeren van Pergo, Quick-Step en Balterio uit de standaardproductie nu ook het EU Ecolabel krijgen, toont aan dat Unilin zijn belofte nakomt om gezonde en duurzame vloeren te produceren, en betekent tegelijk een versterking van zijn marktpositie."

Het EU Ecolabel werd in 1992 ingevoerd door de Europese Commissie. Dit label voor uitmuntende milieuprestaties wordt toegekend aan producten en diensten die tijdens hun hele levenscyclus aan strenge ecologische normen voldoen: van grondstoffenwinning tot productie, verdeling en verwijdering. De criteria voor het verkrijgen van het Ecolabel worden bepaald door diverse stakeholders, waaronder ngo’s, overheden, de industrie, de academische wereld en consumentenverenigingen. Het EU Ecolabel bestaat voor een waaier aan producten en diensten, en is bedoeld als leidraad voor consumenten die informatie willen over de impact ervan op de gezondheid en het milieu.

Eind januari 2017 werd het EU Ecolabel voor vloerbedekkingen op basis van hout, kurk en bamboe herzien en werden ook laminaatvloeren erin opgenomen. "Dit vrijwillige label gaat veel verder dan de wettelijke vereisten. Zo impliceert het EU Ecolabel een streng verbod op het gebruik van bepaalde chemicaliën en past het voor andere chemische stoffen veel lagere grenswaarden toe dan in de geldende wetgeving."

Het is volgens Tino Mulle, CSO bij de vloerenafdeling van Unilin, altijd de visie van het bedrijf geweest om mooie, praktische en kwalitatief hoogstaande producten te maken op een duurzame manier. "Dat is de reden waarom we focussen op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het tot stand brengen van een circulaire economie. Het feit dat we de eerste vloerenfabrikant zijn aan wie het herziene EU Ecolabel wordt toegekend, is een erkenning van de inspanningen die we de voorbije jaren hebben geleverd op het vlak van duurzaamheid.”


www.unilin.com 

Deel op Social Media
01-02-2018 9:18

Gisteren, 31 januari, is het allereerste contract getekend waarbij de gevel van een gebouw na oplevering eigendom blijft van de gevelbouwers. De VMRG, de brancheorganisatie voor gevels, heeft samen met advocatenkantoor Houthoff een overeenkomst op basis van erfpacht ontwikkeld die dit mogelijk maakt. Het leasen van een gevel, wat tot nu toe juridisch niet kon in verband met bestandsdeelvorming, is als nieuwe vorm van dienstverlening vanaf nu mogelijk. Dit betekent een doorbraak in de circulaire geveleconomie.

Doordat de gevelbouwer eigenaar blijft van zijn gevels, kan hij zorg dragen voor een optimaal (her)gebruik. Per slot van rekening kent hij zijn product het beste en kan hij zijn producten zo ontwerpen dat geretourneerde producten of onderdelen hiervan, optimaal hergebruikt kunnen worden.

De VMRG streeft met haar aangesloten bedrijven naar een optimaal comfort voor de eindgebruiker, zonder verspilling van grondstoffen. Zij zien de circulaire economie, een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren, als het economisch model om welvaart op de lange termijn te garanderen. De gevelbranche neemt de verantwoordelijkheid voor een circulaire geveleconomie. Een van de belangrijkste uitdagingen hierin is het eigendom van de gevelproducten bij de leverancier te houden. Dat dit nu juridisch kan, is een belangrijke mijlpaal in de transitie naar een circulaire geveleconomie.

De overeenkomst is getekend voor een pilot project op de Eneco EnergyCampus in Utrecht. Het pilot project wordt uitgevoerd in het kader van het Facade Identification System (FIS). Dit is een systeem dat de VMRG samen met partners ontwikkelt. FIS maakt het mogelijk om een gevelelement, zoals een kozijn of een deur, gedurende de hele life cycle identificeerbaar te maken en hier digitaal informatie aan te koppelen. Dit systeem bevordert een goede werking van een circulaire geveleconomie. De projectpartners van het FIS tekenden de overeenkomst op het kantoor van advocatenkantoor Houthoff om de te leveren gevelproducten voor de pilot in eigendom te houden van de gevelbouwers.

Het leasen van tapijttegels, verlichting en liften is al langer mogelijk. Het leasen van een gevel kon tot nu toe niet, omdat dit een structureel onderdeel van een gebouw is. De erfpachtconstructie die nu ontwikkeld is, maakt nieuwe vormen van dienstverlening voor de gevelbranche mogelijk. Afgedankte gevels kunnen klaargemaakt worden voor hergebruik of gerecycled worden tot nieuwe gevels.

Het Facade Identification System (FIS), is ontwikkeld door de VMRG, SlimLabs, Root en Tagologic. Inmiddels is al een groot aantal partners in dit R&D-traject gestapt. Vanaf 5 februari 2018 zullen de gevelelementen geplaatst worden in het pilot project op de Eneco EnergyCampus in Utrecht. Meer informatie over FIS is te vinden op www.productinformation.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >