Nieuws


21-12-2018 8:30

IVC Group is internationaal bekend met haar merken Itec (vinylvloeren op rol), Moduleo (PVC stroken) en Xtrafloor (accessoires). Samen met de nieuwe lijn tapijttegels bundelt het Belgische bedrijf deze merken voortaan onder één noemer: IVC.

“Vroeger werkten we met afzonderlijke merken voor elke productlijn. Door ons volledige commercieel aanbod onder één kapstok te brengen, verstevigen we onze positie als betrouwbare, innovatieve, all-in-one partner voor projectvloeren”, vertelt Filiep Vermeulen, Director IVC Commercial. “Op deze manier staan we als merk sterker en maken we het onze klanten eenvoudiger.”

De producten van IVC genieten veel bekendheid op de internationale markt. Filiep: “IVC Group bestaat al sinds 1997. Toen startten we in Avelgem, maar intussen breidden we onze activiteiten uit in België, Europa en de rest van de wereld. Sinds 2015 zijn we bovendien onderdeel van Mohawk Group, dé globale leider op het vlak van vloeren. Daardoor staan we internationaal nog sterker: we zijn overal waar klanten ons nodig hebben.”

“IVC bouwt verder op die jarenlange ervaring”, gaat Filiep verder. “We bieden onze klanten vertrouwen en zekerheid door onze uitgebreide kennis van producten, markten, trends en service te bundelen onder één frisse, sterke naam.”


IVC bundelt vier productcategorieën: vinylvloeren op rol, PVC stroken, tapijttegels en accessoires, zoals ondervloeren en plinten. Filiep: “We hebben een totaaloplossing voor elk project: van restaurant tot ziekenhuis, van schoolgebouw tot warenhuis. Doordat we al die lijnen samennemen in één aanbod, wordt kiezen eenvoudiger. Klanten hoeven niet langer te zoeken en vergelijken tussen uiteenlopende merken. En combineren wordt kinderspel: een kantoorgebouw met tapijttegels in de vergaderzaal en PVC in de lunchruimte? Perfect mogelijk, ons aanbod is compleet en makkelijk te bestellen via één contactpersoon!”
 

Het nieuwe merk stelt zijn klanten ervaren teams ter beschikking, die specifiek op de commerciële markt werken. “Architecten, designers en projectontwikkelaars kunnen rekenen op een goede ondersteuning en vlot verkrijgbare producten. Zo kunnen we verder gaan dan vloeren produceren: meer dan ooit luisteren we naar de klant, werken we flexibel oplossingen uit op maat, en inspireren we volop. Dat is waar IVC voor staat: we go beyond flooring.”

Bekijk hier de video over IVC: 
https://www.ivc-commercial.com/en/meet-ivc#videos 

20-12-2018 8:00

Eikenhout is veruit de meest populaire houtsoort voor het leggen van een nieuwe houten vloer. Dit blijkt uit onderzoek van vloerenspecialist Uipkes Houten Vloeren. Zij analyseerden onder andere ruim 1300 opleveringen, offerteaanvragen en online bezoekersdata.
 

Bij nieuwe nieuwe houten vloeren gaat de interesse in 37,8 procent uit naar eikenhout. Op de tweede plaats volgt het tropische robijnhout (15,1% procent). De derde plek wordt bezet door het eveneens tropische jatoba hout (6,4 procent).  “De keuze voor eikenhout is een logische”, aldus Martin Uipkes, eigenaar van Uipkes Houten Vloeren: “Eiken hout is betaalbare een duurzame houtsoort. Komt veelal uit de Europese goed beheerde bossen en gaat door zijn hardheid lang mee. Tevens is het de meest geschikte houtsoort in combinatie met vloerverwarming.”

Andere bekende traditionele houtsoorten hebben een kleiner aandeel: 5,4 procent van de consumenten heeft interesse voor een noten vloer, 4,68 procent voor essen en 4,65 procent voor een vloer gemaakt van larikshout. Het ook bekende kersenhout blijft achter met 1,7 procent.

Naast de houtkeuze is binnen het onderzoek ook gekeken naar de kleurkeuze van Nederlanders. Bruine vloeren zijn het populairst in Nederland. Liefst 39,0 procent van alle houten vloeren wordt in deze kleur besteld. De kleur wit volgt op korte afstand met 32,6 procent. De op twee na populairste kleur is grijs. 16,4 procent van de consumenten kiest voor een grijze vloer. Voor de kleur zwart wordt het minst vaak gekozen (12,1 procent).
 

Opvallend is dat er provinciaal grote verschillen bestaan in de voorkeuren bij een nieuwe vloer. Zo wordt in Groningen het minst vaak gekozen voor zwarte vloeren (8,3 procent), In Overijssel is zwart ook de minst populaire kleur, maar wordt deze wel twee keer zo vaak gelegd (16,6 procent). Friezen hebben van alle Nederlanders de grootste voorkeur voor een lichte kleur vloer (lichtbruin of wit) en Zeeuwen kiezen het vaakst van alle Nederlanders voor een bruine kleur vloer.


Het meest gekozen legpatroon is de plankenvloer (62,9 procent). Bij dit legpatroon wordt de nadruk vooral gelegd op de houttekening van de vloer. Het bekende visgraatmotief volgt met 30,6 procent. Ook wordt regelmatig gekozen voor de Hongaarse punt (6,5 procent).
 

Uipkes Houten Vloeren heeft de intentie om dit onderzoek jaarlijks te herhalen, om zo trends te ontdekken en deze te delen met zowel consumenten als professionals.
 

Het onderzoek staat op onze website op de pagina: https://www.uipkesvloeren.nl/weblog/vloervoorkeuren-2018/item1465

18-12-2018 8:00

Donderdag 6 december werd het kantoorgebouw van Goede Doelen Loterijen officieel geopend door Koningin Máxima. Een eyecatcher is het bladerplafond in het atrium en buiten bij de entree en zijkant van het pand. Voor het plafond tekende Verwol.

De Goede Doelen Loterijen huist sinds kort in een nieuw doort benthem Crouwel ontworpen kantoorgebouw. het interieur werd verzorgd door D/Dock.

Opvallend is onder meer het bijzondere plafond. Het door verwol gerealiseerde interieurdeel bestaat uit aluminium driehoeken die in verschillende hoeken zijn gebogen waardoor er een bladpatroon wordt gevormd. De diverse kleuren ontstaan door de reflectie van de toegepaste kleuren in het interieur.

De oppervlakte van het bladerplafond is 2.900 vierkante meter (1750 vierkante meter binnen en 1165 vierkante meter buitenplafond). In totaal zijn er bijna 7.000 aluminium tegels gebruikt met verschillende type lichtdoorlating en in diverse draairichtingen zijn gemonteerd. 

Het gebouw aan de Beethovenstraat in Amsterdam heeft het hoogst haalbare BREEAM-certificaat ontvangen: BREEAM outstanding. 

www.verwol.nl


Deel op Social Media13-12-2018 13:37
Fortuna Sittard verwelkomt een nieuwe Official Partner: Coretec. Samen met Pfennings Wooncentrum Sittard en Bosgoed Groothandel heeft Coretec gezorgd voor nieuwe vloeren in de Business Club, diverse skyboxen en Brasserie 54.Commercieel manager Jiry Funke: “We proberen de hospitality bij Fortuna Sittard stapsgewijs naar een nóg hoger niveau te tillen. De samenwerking met Coretec, Pfennings Wooncentrum en Bosgoed Groothandel helpt ons bij het realiseren van die doelstelling. Onze Business Partners zijn in hun nopjes met de nieuwe ‘look and feel’ van de diverse ruimtes in het stadion. Wij als Fortuna zijn dat uiteraard ook.”Jan Dossche – President USFloors International is tevreden met de installatie van de Coretecvloeren in het Stadion van Fortuna Sittard: “Nadat USFloors de voetbalstadions van Sporting Lokeren en Beerschot-Wilrijk van nieuwe vloeren voorzien had, hebben we nu een heel mooie referentie met het voetbalstadion van Fotuna Sittard in de Nederlandse Eredivisie. We zijn fier om Official Partner te zijn van Fortuna Sittard tussen wereldmerken als Mc Donalds, KPN en Telegaaf.""Sportsponsoring is de laatste decennia enorm geëvolueerd", vervolgt Dossche. "Sport is emotie. Het genereert heel wat media-aandacht en bereikt de juiste doelgroep. Voetbal is wereldwijd en ook in Nederland de meest gemediatiseerde sport, dus ideaal geschikt om de ‘wereldkampioen’ in watervaste meerlagige pvc vloeren - Coretec - te promoten. De duizenden bezoekers van Fortuna Sittard kunnen de Coretec vloeren op vele locaties in het voetbalstadion bewonderen. Coretec werd uitverkoren omwille van de unieke eigenschappen en de ideale toepassing in een renovatie omgeving. Onze nuchtere Noorderburen hebben al lang de kostenbesparende voordelen begrepen van een eenvoudig te plaatsen, hoogwaardige water- en slijtvaste planken- of tegelvloer zonder afbraakwerken of (dure) voorbereidingswerken. Slechts 8 millimeter dikte, gemakkelijk in onderhoud en met zorgvuldig gekozen decoren maken van Coretec de geschikte oplossing voor premium lokaties waar veel volk voorbijkomt."Door een beschermlaag is een Coretec-vloer krasbestendig en vuilafstotend. Daarnaast is hij watervast: de vloer zwelt noch krimpt in contact met vocht. Een dergelijke vloer installeren in natte ruimten zoals een badkamer vormt dus geen enkel probleem.Pfennings Wooncentrum uit Sittard was verantwoordelijk voor het leggen van de vloeren. “Toen Fortuna Sittard nog niet actief was in de Eredivisie, waren wij al actief binnen de club. We zijn dan ook erg trots dat steeds meer mensen nu kunnen genieten van onze Coretec-vloeren in de businessruimte, Skybox 54, de bestuursskybox en Brasserie 54. Er zijn al overeenkomsten getekend voor een nóg verdere uitbreiding in het stadion als het gaat om onze vloeren”, aldus directeur Richard Geuken.

Bosgoed Groothandel zorgde voor de distributie van de vloeren. “Een geweldige samenwerking waar ik persoonlijk erg trots op ben. Ik ben al jarenlang supporter van Fortuna Sittard en vind het geweldig dat wij verantwoordelijk zijn voor de distributie van de vloeren in het stadion. In de connectie tussen Pfennings Wooncentrum en Coretec heb ik erg veel vertrouwen”, laat Accountmanager John Fredrix namens Bosgoed Groothandel weten.

https://coretecfloors.com

Deel op Social Media07-12-2018 8:00
Hunter Douglas heeft een speciaal op maat gemaakt plafond ontwikkeld voor nieuw kantoorpand Goede Doelen Loterij. Dat meldt de aanbieder in een persbericht.

"Het meest duurzame getransformeerde kantoorgebouw van Nederland van de Goede Doelen Loterij aan de Zuidas van Amsterdam dat onlangs is voltooid, heeft inmiddels iconische bekendheid gekregen", aldus een woordbvoerder van Hunter Douglas. "Dit vanwege het opvallende bladerdak in het atrium en boven het voorplein, bij de entree van het gebouw."

Het kantoor is ontworpen door architectenbureau Benthem Crouwel uit Amsterdam. Het gebouw aan de Beethovenstraat in Amsterdam heeft het hoogst haalbare duurzaamheidslabel gekregen: BREEAM Outstanding. Het certificaat heeft niet alleen betrekking op de duurzaamheidsaspecten van het ontwerp, maar ook op de toepassing van duurzame keuzes in het bouwproces. Het ontwerpen en monteren van het plafond van het atrium en boven de entree zijn hiervan een belangrijk onderdeel.

Terry Woudenberg is projectadviseur bij Hunter Douglas en is nauw betrokken geweest bij de vertaalslag van het ontwerp naar de technische oplossingen voor het bladerdak. “Het idee van de architecten was om in het plafond een bladerenmotief te creëren waarmee een lichtinval ontstaat alsof het een lommerrijke omgeving betreft”, legt Woudenberg uit. “Zowel binnen als buiten hebben de stalen kolommen van de draagconstructie de grillige vorm van bomen en takken. Vandaar dat het plafond ook op een bladerdak moet lijken om in dit beeld te passen.”

Woudenberg vertelt dat Hunter Douglas hiervoor een vlak plafond van in totaal 3.500 vierkante meter dakpanelen heeft ontworpen en geproduceerd, waarbij de verhouding tussen de binnen- en buitenpanelen gelijk is. De panelen bestaan uit vier vierkante tegels van 650 bij 650 millimeter die in een aluminium profiel zijn bevestigd.

De 58 panelen hebben verschillende posities in het plafond die verschillend afgesteld kunnen worden, dus ze kunnen open- of dichtgezet worden, als een schaduwrijke, koele plek onder een boom. Hoe dichter bij de stam, ofwel de stalen kolom, hoe compacter het bladerdak is. Verder weg van de stam is het bladerdak opener. "Hiermee draagt het plafond bij aan het energieneutrale aspect van het gebouw.”

www.hunterdouglas.nl

Deel op Social Media05-12-2018 8:30
Rockfon heeft samen met interieurarchitect Gerben van der Molen van Stars Design uit Schiedam een compleet nieuwe 3D-toepassing van het standaard systeemplafond ontwikkeld. Deze innovatie stelt architecten volgens de fabrikant in staat een goede akoestiek te realiseren en tegelijkertijd te spelen met de hoogtes en patronen van plafondpanelen in een standaard systeemplafond.

“Deze toepassing maakt van een systeemplafond een lust in plaats van een last”, aldus interieurarchitect Van der Molen. Hotel Theater Figi in Zeist heeft de primeur van het eerste Rockfon 3D-systeemplafond in Nederland.  Interieurarchitect Gerben van der Molen, die de nieuwe foyer van Theater Hotel Figi ontwierp, stond aan de wieg van de ontwikkeling van het 3D-plafond. “Ik heb het bedacht als antwoord op de vraag die ik mezelf stelde: ‘hoe kunnen we systeemplafonds maken die functioneel, betaalbaar en toch mooi zijn?’ De basisgedachte is om van het nadeel van een systeemplafond (de zichtbare ophangconstructie) een voordeel te maken door de ophangconstructie te benadrukken”, licht hij toe. “Alle fabrikanten willen hun systeemplafond zo strak mogelijk gemonteerd zien, maar door de constructie een kleur te geven en de platen er schuin in te leggen ontstaat juist een zeer fraai en decoratief beeld. Vanuit elke hoek bezien biedt het bezoekers een ander perspectief. Als interieurarchitect vind ik het echt een versterking van het complete interieurontwerp.”
 
De unieke look en feel in de foyer van Hotel Theater Figi is gemaakt met het standaard Chicago Metallic ophangsysteem van Rockfon. "Dat is een T24-profielsysteem met panelen van 60 bij 60 centimeter, waarbij de T-profielen worden omkaderd met zogeheten C-profielen, ofwel bestaande (op maat gemaakte) ‘omkaderprofielen’", aldus Rockfon. "Het standaard vlakinlegpaneel is daarbij iets smaller dan normaal (57,5 in plaats van 59,4 centimeter) en wordt schuin in het profiel gelegd; zo ontstaat het fraaie eindresultaat."

www.rockfon.nl

 

Deel op Social Media05-12-2018 8:00

Ontwerper Don Yaw Kwaning, zojuist cum laude afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, heeft vanuit het linoleumrecept een materiaal ontwikkeld dat in uiterlijk sterke gelijkenis toont met zadelleer. Het verschil is dat dit ‘linoleer' 100 procent plantaardig is van samenstelling. 

Door twee lagen ongekleurd linoleum van Forbo Flooring met daartussen een dun net achtige structuur op elkaar te persen maakte hij een soort ‘gewapend’ linoleum. Een sterk en zelfdragend materiaal dat na verdere ontwikkeling misschien wel een interessant alternatief zou kunnen zijn voor het veelal milieu onvriendelijke leer welke in de meubelindustrie wordt toegepast. 

Dit jaar zijn er twee studenten van de Design Academy Eindhoven door Forbo ondersteund in hun onderzoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden van linoleum. Naast Don heeft ook de Kita Keus een overtuigend mooi project gepresenteerd, gebaseerd op het Forbo linoleumarchief en de bijna 100 jaar oude printblokken. 

www.forbo.nl


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >