Nieuws


17-10-2018 8:30

Met ingang van 1 november 2018 wordt Hans ter Hart (52) de nieuwe directeur van Leoxx en Prints van Oranje te Houten. Eigenaresse Anja Nekeman is verheugd met de aanstelling van Ter Hart als directeur en opvolger van Marc Treu.

Hans ter Hart is op dit moment nog werkzaam voor Amtico International, waar hij verantwoordelijk is voor de Nederlandse en Belgische projectenmarkt. Hij heeft eerder in de periode 1999 t/m 2015 bij Interface diverse functies bekleed. Hans wordt de opvolger van Marc Treu, die per 13 juli jl. zijn functie als directeur heeft neergelegd, en interim directeur Rolf van Woerkom. Hans over zijn nieuwe functie: “Ik ben zeer gemotiveerd om een actieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van beide merken.”

Anja Nekeman, eigenaresse van LEOXX en Prints van Oranje: ”We zijn enthousiast over de komst van Hans en zijn er van overtuigd dat we met hem de juiste persoon in huis hebben om zowel Leoxx als Prints van Oranje een nieuwe en krachtige impuls te geven.”

Leox is tevens een samenwerkingsverband aangegaan met Amtico om vanaf 01 november 2018 als exclusief distributeur alle Amtico producten (LVT en tapijttegels) actief te promoten bij architecten, interieurontwerpers en projectinrichters. Daarnaast gaat Leoxx alle verkoopactiviteiten zoals orders en logistieke trajecten verzorgen voor Amtico binnen de Nederlandse en Belgische markt. De Expona collectie blijft tot nader order gewoon bij Leoxx verkrijgbaar.

www.leoxx.nl


Deel op Social Media
17-10-2018 8:00

Het Deense Velux en de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van JET-Group aan de Velux Group. De overname van JET-Group, in Europa marktleider in industriële dakraamsystemen, past in de groeistrategie van de VELUX Group en haar ambitie om de activiteiten in daglichtoplossingen voor de utiliteitsbouw uit te breiden.


De overname van JET-Group is na de koop van de Amerikaanse dakraamfabrikant Wasco Products in april van dit jaar de tweede acquisitie van de Velux in 2018. “De gesprekken met Egeria en JET-Group waren zeer positief en het werd snel duidelijk dat zowel de ambities als de cultuur van JET-Group en ons bedrijf goed bij elkaar aansluiten. Met de overname van JET-Group zullen we onze positie op de markt voor commerciële toepassingen in verscheidene Europese landen verstevigen en onze productportfolio op de Europese markt uitbreiden,” aldus David Briggs, CEO van de Velux Group.
 

 “We zien ernaar uit onderdeel te worden van de VELUX Group, waarbij we veel kansen zien om te groeien en onze Europese activiteiten uit te breiden. Dit biedt voordelen voor zowel onze klanten als onze medewerkers”, aldus Ralf Dahmer, CEO van de JET-Group. Mark Wetzels, Partner bij Egeria, is ook positief over de transactie: “Ik ben onder de indruk van de Velux Group en heb er veel vertrouwen in dat deze combinatie goed zal zijn voor beide bedrijven, hun werknemers en hun marktposities.” Met de overname van JET-Group wordt Velux naar eigen zeggen ‘één van de meest toonaangevende spelers op de markt voor commerciële daglichtsystemen’. Voordat de overname kan worden afgerond moet deze worden goedgekeurd door de Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten. De bedrijven maken tot die tijd geen aanvullende informatie over de transactie bekend.

www.velux.com


Deel op Social Media10-10-2018 8:30

Vescom introduceert een nieuwe collectie textiel wandbekleding en breidt de bestaande Xorel collectie uit met Linen en Switch. 

Met de 23 nieuwe producten gaat Vescom naat eigen zeggen voorbij aan gladde oppervlakken - die nu synoniem zijn aan de alomtegenwoordige schermen en digitale apparaten - maar voegt voelbaar diepte en karakter toe aan een interieur. "In reactie op een toename van interieurs in industriële stijl, bestaat de serie non-woven materialen uit beton- en aardse tinten. Kleuren die het gebruik van nieuwe geavanceerde technieken onder de aandacht brengen", aldus het bedrijf.

Christiane Müller, design director van Vescom, omschrijft de architectonische collectie als een serie 'ingetogen metallics'. "De collectie relativeert luxe. De producten zijn subtiel en verfijnd. Nu en dan is er een vleugje meer decoratie aangebracht, maar nooit overdadig."

De collectie wordt volgens Vescom gekenmerkt door een interactie van oppervlak en licht, met subtiele schemerige momenten die een luxueus accent toevoegen aan het neutrale palet. Montado wordt bijvoorbeeld gemaakt van gecomprimeerde houtpulp. De zilver-kleurige serie doet denken aan beton, terwijl de bruinere tinten sterk op kurk lijken. Stervormige openingen onthullen een glimp van het spiegeloppervlak eronder, dat fonkelt en schittert zodra er licht op valt.

www.vescom.nl

Deel op Social Media
03-10-2018 10:00

Bijna 10 jaar geleden lanceerde Ecophon de eerste akoestische plafondeilanden op de markt: Ecophon Solo. Ecophon introduceert nu grotere maten, geïntegreerde lichtarmaturen en baffels in verassende vormen. Deze duurzame, akoestische oplossingen zijn volgens de aanbieder eenvoudig overal te plaatsen en aan te passen aan het design van de omgeving.

“Ecophon Solo is inmiddels leverbaar in een variëteit aan vormen: vierkant, rechthoek, cirkel, baffels en met Solo Freedom kun je zelfs een eigen ontwerp creëren. Solo is makkelijk toe te passen in een ontwerp en daardoor geliefd bij architecten. Met Solo kun je vorm geven aan je creatieve uitingen. Daarom zijn we trots dat we nu nog meer afmetingen en vormen kunnen bieden”, zegt Maartje Cuyckens, Marketing Manager van Ecophon.

De populariteit van baffels is de laatste jaren flink gegroeid. Als aanvulling op de traditionele baffel met rechte kant introduceert Ecophon nu Ecophon Solo Baffle Wave and Ecophon Solo Baffle ZigZag. “Omdat we weten dat het belangrijk is om geluidsabsorptie aan de wand toe te voegen, hebben we ook Ecophon Solo Baffle Wall toegevoegd aan ons productassortiment. Op deze manier kan de architect het ontwerp aan de wanden door laten lopen en krijgen de mensen in de ruimte een nog betere geluidsomgeving.”

Een van de voordelen van de kern van glaswol in Ecophon-panelen, is dat het licht van gewicht is en toch sterk en robuust. Dit maakt het volgens de fabrikant mogelijk om grote panelen te produceren zonder het risico op buigen of breken, zoals een 2400 x 600 mm paneel. De nieuwe gigant van de Solo familie is de Rectangle van 3000 x 1200 mm. Om ervoor te zorgen dat het paneel toch eenvoudig geïnstalleerd kan worden, heeft Ecophon een nieuwe techniek ontwikkeld waarbij een Connect-profiel aan de achterkant van het panel wordt gebruikt. Het resultaat is dat, ondanks het grote formaat, het paneel slechts zes bevestigingspunten nodig heeft aan het bouwkundig plafond.

Ecophon heeft drie opties in verlichtingsarmaturen die tot nu toe alleen leverbaar waren in de Ecophon Focus-reeks. Eén van deze armaturen, Ecophon Line is nu geïntegreerd in een 2400x1200 mm Solo paneel. “Solo Rectangle Line wordt geleverd met het opaal geïntegreerd in het paneel. Het enige wat de afnemer nog moet doen is ophangen, het armatuur aan de achterkant bevestigen en de stekker er in steken”.

Soms is het nodig om de Solo panelen vlak onder het bouwkundig plafond te installeren, als onderdeel van het ontwerp of vanwege geringe plafondhoogte. Daarom heeft Ecophon een oplossing ontwikkeld die het mogelijk maakt om de Solo panelen tot een minimum van 50 mm vanaf het bouwkundig plafond te installeren.
 

“Alle nieuwe producten en toebehoren versterken ons aanbod en zorgen ervoor dat we nog steeds het grootste assortiment in vrijhangende absorbers op de markt hebben”, aldus Maartje Cuyckens.

www.ecophon.com/nl


Deel op Social Media
02-10-2018 10:00

Een groot aantal Xenos-filialen in Nederland wordt vervangen door winkels van de woonketen Casa. Op de vloer van de nieuwe winkel in Haarlem ligt een 'stoer' product van Forbo. Ook de andere Casa-winkels krijgen een Forbo-vloer.

Casa heeft al winkels in België, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Spanje, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Aruba en Marokko. In Nederland komen er ruim 100 filialen. Het assortiment van Casa bestaat uit decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis. 

Alle winkels krijgen een 'stoere' uitstraling. "Mede door de betonlook Eternal vloer van Forbo Flooring, die bovendien lang meegaat, ijzersterk is en weinig onderhoud behoeft", aldus een woordvoerder namens de vloerfabrikant.

www.forbo.nl


Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >