Nieuws


17-01-2018 8:30

Forbo Flooring en theater Carré hebben de handen ineen geslagen. Forbo ondersteunt Carré de komende 3 jaar door het leveren van duurzame vloeroplossingen en door het delen van hun kennis en ervaring.

De samenwerking begon vorig jaar december tijdens de renovatie van de kantoren in Carré, waarvoor Forbo de vloeren heeft geleverd. Als nieuwe partner wordt Forbo nauw betrokken bij alle toekomstige projecten van het theater. "Forbo heeft naast Carré al jaren een nauwe relatie met een andere cultuurdrager, te weten het Zaantheater in Zaandam, en bouwt zo mede aan een solide positie op de leisure markt", meldt het bedrijf.

www.forbo.com/flooring/nl-nl

Deel op Social Media15-01-2018 8:30

Interieurbeplanting wordt steeds meer op waarde geschat. (Interieur)architecten en inrichters raken steeds meer overtuigd van de estjhetische én functionele waarde van groen in het interieur. Gespecialiseerde bedrijven als Copijn merken dat. Het bedrijf kijkt dan ook terug op een succesvol jaar.

"'Bewust, Betekenisvol, Bouwen'. Met deze titel lanceerden wij vorig jaar een nieuw beleidsplan", aldus algemeen directeur Tjeerd van der Schee. "De introductie van ons nieuwe beleidsplan voelt als een aantal weken geleden en nu kijken wij reeds terug op een eerste jaar uit de nieuwe beleidsperiode van 3 jaar. Voor het eerst in de 10 jaar dat ik als directeur werkzaam ben, kijk ik trots terug op een jaar waarin wij de begroting niet hebben behaald. Dat trotse gevoel heeft alles te maken met de enorme stappen die wij als organisatie gezet hebben in relatie tot ons beleidsplan."

In het beleidsplan is onder meer verwoord dat Copijn nog 'bewuster' gaat werken. "Bewust in ons handelen, bewust in het besef dat wij het goed hebben en goed mogen doen, bewust in het werken in onze focus: de Groene Stad en Groen Erfgoed. Het jaar 2017 is daarin goed voor ons geweest." Want het bedrijf heeft volgens Van der Schee weer 'pareltjes van projecten' afgeleverd. Hij noemt daarbij onder meer een serie outdoor-projecten alsmede de entree van het Radboudumc, het technisch ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van AFAS en de binnentuin van het Jakarta Hotel in Amsterdam. "Daarnaast zijn wij gestart met de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van de Triodos Bank, realiseerden wij de Tropenkas voor Campus013 (zie foto's), en hebben wij vele groene wanden gerealiseerd."

"Wij willen graag als organisatie van betekenis zijn", vervolgt de Copijn-directeur. "Dat hebben wij afgelopen jaar enerzijds gedaan door onze ziel en zaligheid in projecten te leggen die voor onze opdrachtgevers van betekenis zijn. Anderzijds hebben wij dat gedaan door goede doelen te ondersteunen en door een stap te zetten in ons MVO-beleid." In dit kader is er in 2017 geinvesteerd in zowel mensen als materieel. "Wij hebben de teams vergroot en ons materieelpark significant verbeterd. Het aantrekken van een ontwikkelmanager is een nieuwe stap naar groei. Maar bouwen is voor ons ook een letterlijke opgave. Wij zijn gehuisvest in een gedateerd pand dat nodig aan vervanging toe is. De eerste stappen zijn gezet om tot een nieuwe ontwikkeling op ons eigen terrein aan de Gageldijk in Utrecht te komen. Wij gaan begin 2018 een herontwikkelingsopgave formuleren en hopen nog in dit jaar tot een definitief ontwerp te komen."

Een ander opmerkelijke punt dat Van der Schee graag benoemt is dat het bedrijf een nominatie in de wacht heeft gesleept voor de competitie ‘Interieurbeplantingsproject van het jaar’ van de VHG. "Eind deze maand horen wij of wij met onze Tropenkas voor Campus013 in Tilburg winnaar worden van deze prestigieuze prijs."

Net voor de kerst vernam Copijn dat het bedrijf samen met advies- en ingenieursbureau Tauw een zeer vooruitstrevende raamovereenkomst met het Ingenieursbureau Amsterdam heeft binnengehaald voor de komende 4 jaar. "Een enorme waardering voor onze kennis & kunde. En momenteel zitten wij met een consortium bij de laatste twee kanshebbers voor het realiseren van het nieuwe EMA hoofdkantoor op de Zuidas in Amsterdam. Een project dat in heel Europa gevolgd wordt."

www.copijn.nl


Deel op Social Media15-01-2018 8:30

Vescom verrijkt haar collectie met gordijnstoffen die zijn geïnspireerd door de natuur: Liran, Faray en Mioko. "Alle drie hebben ze een warme, natuurlijke uitstraling en een uitgebreid kleurenpalet", meldt het bedrijf.

Vanwege het organische en natuurlijke karakter laten de stoffen zich volgens Vescom perfect combineren met de nieuwe wandbekleding dessins Onari, Greenbo en Millwood. "Samen vormen ze een stijlvol en natuurlijk geheel en creëren ze een warme en comfortabele sfeer."

"Liran heeft een wollige, zachte look én een prachtige glans. De stof is verkrijgbaar in 15 lichte naturellen en poedertinten en is makkelijk toepasbaar in ieder projectinterieur. Mioko blijft een solide basisproduct. Bekend om zijn softe look en mooie, elegante glans. Het nieuwe kleurenpalet met keuze uit 33 kleuren, biedt een welkome variatie van lichte tinten. De neutralen worden afgewisseld met koele uni’s, grijze nuances en modekleuren. Faray staat bekend om zijn natuurlijke en organische look. Het volledig nieuwe kleurenpalet van 18 tinten kenmerkt een verticaal organisch patroon geïnspireerd door de natuur. De stof is tweezijdig te gebruiken, dat maakt Faray bijzonder."

De dessins vormen volgens Vescom een waardevolle toevoeging aan het assortiment. De collectie gordijnstoffen bestaat uit uni's, dessins, black outs, dim outs en (akoestische) transparanten. "De stoffen zijn licht- en kleurecht, brandwerend en veilig, functioneel, duurzaam en in veel gevallen wasbaar op hoge temperaturen. Tot slot zijn alle stoffen Oeko-Tex gecertificeerd."

www.vescom.com/nl


Deel op Social Media
10-01-2018 13:30

Vloerspecialisten weten het: deze maand staat de beurs Domotex weer op stapel. Van 12 tot en met 15 januari 2018 zal de internationale vloerensector neerstrijken in het beurscomplex van Hannover. De beursorganisatie kondigt tal van vernieuwingen aan.

De vooraanstaande vloerenbeurs zal onder meer een totaal nieuwe beurs-lay out hebben. Exposanten en bezoekers van de dertigste editie van het evenement worden verwelkomd in een sfeer die helemaal past bij de huidige tijd en die het volgens de beursorganisatie nog makkelijker maakt om de vele hoogtepunten te bekijken.

Voorts zal de Domotex de komende editie een zogenaamd ‘Keynote Theme’ hebben. Het thema voor 2018 luidt ‘Unique Youniverse’. In het kader van dit thema is er op de beursvloer volop aandacht voor de nog altijd toenemende vraag naar maatwerk. Behalve op de stand van de ongeveer veertienhonderd exposanten uit zestig landen, krijgt dit onderwerp  speciale aandacht op een speciale presentatie in hal 9 van het Hannover beurscomplex.

"De aanstaande editie zal bezoekers onderdompelen in een nieuwe aantrekkelijke wereld van trends, innovatie en lifestyle”, zegt Dr. Andreas Gruchow, directeur van Domotex. Tort in Hannover dus?

www.domotex.de


Deel op Social Media
09-01-2018 8:30

Royal FloraHolland verbetert het comfort in het vergadercentrum van zijn kantoor in Naaldwijk met behulp van PCM Klimaatplafonds van Hunter Douglas en OC Autarkis uit Holten. Dat meldt Hunter Douglas in een schrijven aan de pers.

"Dankzij deze plafonds realiseert Royal FloraHolland een verbeterd thermisch comfort", aldus een woordvoerder van de aanbieder. "Het extra koelvermogen, nodig voor de gewenste comfortverbetering, wordt geleverd door de warmte‐accumulerende Phase Change Materials (PCM)‐panelen in het klimaatplafond. Dit materiaal slaat ‘s nachts koude buitenlucht op en geeft die overdag af aan de binnenruimte. Hierdoor ontstaat een gelijkmatiger binnenklimaat; temperaturen komen niet onder de 21 graden Celsius en niet boven de 26 graden."

"Dankzij de PCM Klimaatplafonds kan de comfortsprong worden gerealiseerd zonder de aanleg en gebruik van een gekoeld waterleidingnetwerk, aangesloten op de centrale koelinstallatie. Dat is voordeliger, vraagt geen onderhoud en is duurzaam in materiaalgebruik", licht Jeroen Rietkerk, gebouwadviseur van Royal HaskoningDHV voor Royal FloraHolland toe. De energie‐efficiëntie was een andere reden om voor PCM Klimaatplafonds te kiezen. ‘Extra koelvermogen betekent een hoger energieverbruik. De extra energie die het PCM Klimaatplafond verbruikt, is echter 10 procent lager dan het bijkomende energieverbruik van andere koeltechnieken die gebruik maken van een gekoeldwatersysteem."

Bloemen‐ en plantenveiling Royal FloraHolland renoveert zijn kantoor in Naaldwijk. Comfortverbetering is onderdeel van de upgrade, vertelt Jeroen Rietkerk van Royal HaskoningDHV: "De uitdaging betrof op een kostenefficiënte en duurzame manier de gebruikswaarde van de werkomgeving voor de komende 15 jaar te vergroten. Dat geldt met name voor de comfortkoeling, want dat kost het meeste energie. We hebben gekeken naar oplossingen waarmee we meer koeling konden leveren met behoud van de bestaande installatietechniek, waaronder het beschikbare vermogen van de huidige koelmachine."

Voor de vergaderruimte bleek het warmte‐accumulerende PCM Klimaatplafond van OC Autarkis en Hunter Douglas de beste oplossing. Rietkerk: "Dit plafond heeft een hoger thermisch koelvermogen dan de PCM inductie‐units die we in de rest van het gebouw hebben toegepast. Die extra koelvermogen is nodig, omdat in het vergadercentrum een relatief grote concentratie mensen aanwezig zijn."

PCM Klimaatplafonds bestaan uit Hunter Douglas bandrasterprofielen waarop kunststof PCM‐panelen zijn gelegd. Hierin zit een mengsel van zout en water dat fungeert als thermische accu. In de winter houden de PCM’s de ruimte ’s nachts warm met overdag opgeslagen warmte van de zon, de mensen en apparaten. In de zomers koelen de PCM het gebouw met koude lucht die ’s nachts is onttrokken aan de koele buitenlucht. De geperforeerde bandrasterprofielen zorgen dat het plafond optimale warmte geleidt en lucht doorlaat. "Deze warmteaccumulatie zorgt ervoor dat temperatuurschommelingen buiten minder directe invloed hebben op binnentemperatuur", legt Walter van Kampen van OC Autarkis uit. "Voordeel is dat door de PCM een gelijkmatiger binnenklimaat ontstaat: temperatuur blijft tussen 21 en 26 graden Celsius. Het is bekend dat mensen deze temperaturen als prettig ervaren en dat is goed voor het welzijn en productiviteit."

De PCM Klimaatplafonds op de achtste etage zijn geïnstalleerd door Intramax uit Dedemsvaart. "De montage en het onderhoud zijn eenvoudig al moet je er wel rekening mee houden dat de plafondplaat door de PCM‐panelen zwaarder is dan een normale plafondtegel", licht projectleider Stef van Vree toe. De installateur bevestigde de Hunter Douglas‐profielen op een draagsysteem van API Quick‐Lock en legde daarna op 60 procent van het plafondoppervlak PCM‐pakketten. "Deze hoeveelheid, berekend door Autarkis, genereert voldoende koelvermogen." Momenteel wordt de volgende fase van de upgrade gerealiseerd. 

www.hunterdouglas.nl
 


Deel op Social Media08-01-2018 8:30

De Duitse meubelfabrikant König + Neurath heeft zijn eerste showroom in Nederland geopend op de Beethovenstraat in Amsterdam en heeft qua vloer gekozen voor maar liefst vijf verschillende oplossingen van Forbo Flooring. dat meldt het vloerenbedrijf. Het gaat om de producten Allura, Flotex, Walton, Coral en Tessera. 

König + Neurath werd in 1925 opgericht en is een internationale full-service provider voor kantoor-, zit- en ruimtesystemen. König + Neurath is een van de grootste merken van kantoormeubilair in Duitsland. Het bedrijf, dat ongeveer 900 medewerkers heeft, produceert kantoormeubilair, zit- en ruimtesystemen in het hoofdkantoor in Karben. Er zijn ook zeven showrooms in Duitsland en internationale vestigingen in Frankrijk en Engeland. 


www.forbo.nl


Deel op Social Media03-01-2018 13:00

Carpet Sign heeft Richard Hutten aan haar team toegevoegd als Art Director. Er wordt achter de schermen al gewerkt aan diverse zaken maar ook zijn de eerste zichtbare resultaten onlangs gepresenteerd op de SZIDF beurs in Shenzhen waar Hutten curator en Guest of Honour was. Hutten ontwierp een drietal 3D geprinte karpetten.

Hutten werd bij de collectie geïnspireerd door simpelweg letterlijk oog te hebben voor grond onder hem. In het bos werd hij gegrepen door de schoonheid van het bladerdek waarover hij liep, in de stad vertaalde hij de meest eenvoudige stoeptegel in een luxe tapijt, waarmee hij de knipoog in zijn designs onderstreept.

Na de eerste ontmoetingen voelden beide partijen veel synergie én energie. Die wordt nu omgezet in een mooie samenwerking. Richard is als geen ander in staat om met een professionele helicopterview te adviseren over de collectie en toekomstige ontwikkelingen. Zijn manier van denken is voor Carpet Sign dé manier om voorop te blijven lopen.

www.carpetsign.nl


Deel op Social Media
03-01-2018 8:30
Estillon behaalt met de ondervloerenrange Floorfixx weer het 10dB certificaat voor het jaar 2018. "Het keurmerk van TÜV Rheinland voor 10dB-ondervloeren staat voor kwaliteit", aldus een woordvoerder.

Bij de keuze van contactgeluid reducerende ondervloeren wordt in Nederland meestal de 10 dB-eis gehanteerd. Het nu behaalde certificaat geldt voor de gehele Floorfixx-range van Estillon. Deze producten zijn onder meer te zien op de internationale vloerenbeurs Domotex in Hannover (12 tot en met 15 januari 2018). Estillon is te vinden in hal 11, stand A35.

www.estillon.com

Deel op Social Media
02-01-2018 8:30

Studio HVN won onlangs een prestigieuze Elle Deco International Design Award 2017 in de categorie Best Floor Cover Design. De in Beijing gevestigde ontwerper Henny van Nistelrooy kreeg de Chinese editie van de prijs voor de Eclipse-tapijten die hij ontwierp voor TAN Carpets, Beijing.

Daarnaast transformeerde studio HVN een voormalige in Bauhausstijl opgetrokken fabriek in Long March Space gallery, een toonaangevende galerie van het bruisende kunstdistrict van de Chinese hoofdstad. Van Nistelrooy ontwierp het hele interieur, inclusief het display- en opbergsysteem Revolver, dat wordt geproduceerd door Lensvelt.

Henny van Nistelrooy richtte in 2009 Studio HVN op na het behalen van zijn master Design Products aan het Royal College of Art in Londen. In 2012 verhuisde hij zijn studio naar Beijing. Hier werkt hij onder andere voor de British Fashion Council, Colette en Lensvelt.

www.studiohvn.com

 


Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >