Nieuws


27-09-2017 8:30

Per eind september maakt  badkamerspecialist Topsanitair deel uit van vloer- en wandspecialist Rijvo uit Purmerend. Met de toevoeging van badkamers en sanitairproducten aan het assortiment zet Rijvo de volgende stap: alles voor wonen en interieur onder één dak.

Rijvo werkt aan een one-stop-shop op het gebied van wonen en interieur. Deze wens is gevoed door diverse ontwikkelingen in de markt, trends en klantbehoeften. "Een intensieve samenwerking met Topsanitair was er al jaren, maar de overname biedt uniformiteit en een nog efficiëntere integratie van producten, kennis en krachten", meldt het bedrijf. "De badkamerspecialist, die al ruim 16 jaar bestaat, onderscheidt zich door totale ontzorging en ambachtelijk vakmanschap en levert uitsluitend A-merken. Kenmerken die naadloos aansluiten bij de visie en aanpak van Rijvo."

www.rijvo.nl


Deel op Social Media
25-09-2017 8:30

Forbo Flooring is tijdens de aankomende Dutch Design Week (DDW) op maar liefst drie plekken aanwezig. In het Klokgebouw heeft Forbo een alternatieve Japanse tuin ingericht, gemaakt van linoleum en haar natuurlijke ingrediënten.

De ambachtelijke en ‘larger than life’ bloemen van de bekende bloemontwerpster Linda Nieuwstad - voor de gelegenheid vlasbloemen gemaakt van linoleum - sieren de vijver. Ook in het Broeinest is linoleum te vinden. Daar showt Forbo het nieuwe Marmoleum Cocoa, een collectie die het duurzame karakter van Marmoleum benadrukt.

"Aan Marmoleum - gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en kleurrijke pigmenten - zijn de gemalen schillen van de cacaoboon toegevoegd. Dit ‘geupcyclede’ restproduct van de cacao-industrie geeft high-lights aan de overigens rustige, ingetogen uni-uitstraling van de collectie. De vloer wordt volledig CO₂-neutraal geproduceerd."

In de Kazerne, tenslotte, heeft de designafdeling van Forbo Flooring een tentoonstelling vormgegeven met innovatieve, aantrekkelijke prototypen en ontwerpen waarin Furniture linoleum is toegepast. Daar staan internationaal gerenommeerde meubelfabrikanten als het Finse Artek (die al sinds 1933 krukjes met linoleum bekleden) en Ahrend, gevestigde designers als Daphna Laurens, Kustaa Saksi, Maarten Kolk & Guus Kusters, en veelbelovende beginnende ontwerpers als Stefano Sabatè, Kim van Nispen, Tobias Brunner en Albert Lieuwe Bouwman.

De Kazerne-tentoonstelling bestaat uit totaal drie ruimtes en heeft ‘verwondering’ als thema. Forbo hoopt dat de flexibiliteit van het 'duurzame en kwalitatief hoogwaardige' Furniture linoleum hiermee optimaal tot zijn recht komt en belooft een inspirerende beleving voor de architect, de ontwerper, maar ook voor de meubelindustrie, de eindgebruiker en de toevallige toeschouwer.

www.forbo-flooring.nl


Deel op Social Media
20-09-2017 15:00

Totaalleverancier Delo heeft zijn productenpakket voor kantooromgevingen uitgebreid. Om zakelijke klanten nog beter van dienst te kunnen zijn is Delo vanaf nu exclusief distributeur van Tajima vloeren.

De Japanse productiemaatschappij is actief op het gebied van luxe vinyl vloeroplossingen en verkrijgbaar in een 30-tal landen wereldwijd. Met deze uitbreiding is Delo naar eigen zeggen nog beter in staat om te voldoen aan de vraag van haar klanten in de totale behoefte rondom verbouwen, nieuwbouw, verhuizing of het opfrissen van de huidige kantoorruimte.

"De markt met betrekking tot kantoorinrichting vraagt steeds meer om one-stop-shopping, waarbij de leverancier hét aanspreekpunt is voor het totale project.", medlt een zegsman. "Traditioneel gezien beperkt de leverancier zich tot het leveren van kantoormeubilair, echter blijft het daar niet meer bij." Naast vloeroplossingen adviseert Delo bijvoorbeeld ook op het gebied van (akoestische) raamdecoratie, ergonomische inrichting en verlichting. Als gevolg hiervan is dan ook de samenwerking met Tajima tot stand gekomen.

"Vinyl wordt steeds meer toegepast bij het inrichten van kantooromgevingen, aangezien dit product gemakkelijk is in onderhoud en een warme, huiselijke uitstraling heeft. De diverse mogelijkheden qua design maken dit tot een perfect product voor bedrijfstoepassingen. Onder andere Ziekenhuis Bernhoven is voorzien van Tajima-vloeren."

www.delo.nl 

Deel op Social Media
19-09-2017 8:30

Forbo Flooring laat met de introductie van Flotex Zero Emission naar eigen zeggen opnieuw zien dat het de gezondheid van de gebruikers van haar vloeren en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. het nieuwe product is volgens de fabrikant namelijk 'kampioen binnenklimaat'.

De vloerproducent garandeert dat alle non-print Flotex textielvloeren een zogenaamde nul emissie hebben en dus geen vluchtige stoffen meer uitstoten na installatie met mogelijk negatieve gevolgen voor de mensen die erop leren, studeren of werken. "Hiermee is Forbo uniek binnen de markt en garandeert het een gezond binnenklimaat", aldus een woordvoerder.

Flotex is volgens Forbo een ijzersterke, high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. "Zoals een honingbij pollen verzamelt met haar harige pootjes, vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. Daarnaast kan Flotex gemakkelijk en heel diep nat gereinigd worden."

Flotex ontving onder andere het Seal of Approval op van de British Allergy Foundation. "Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (meer dan 67 procent gerecycled materiaal nu, maar dit aandeel groeit bijna elke week) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten."

http://www.forbo.com/flooring/nl-nl/producten/flotex/c0saeg


Deel op Social Media
06-09-2017 13:30

Plafondfabrikant Armstrong Ceiling Solutions biedt sinds kort nog uitgebreider BIM-bestanden aan op haar website. Klanten vinden via een druk op de knop een compleet overzicht van producten. 

Bezoekers van de website vinden in de digitale BIM-bibliotheek BIM-bestanden voor minerale plafonds, houten plafonds, metalen plafonds, eilanden en baffles, in totaal 24 productgroepen. Hieronder hangen 145 specifieke productitems. De bestanden zijn beschikbaar in zowel IFC als Revit formaten.

Volgens Guido Rockx, technisch salesmanager van Armstrong, biedt de BIM-integratie op de website alleen maar voordelen. “Klanten hebben nu nog eenvoudiger toegang tot onze BIM-bestanden. Op die manier kunnen zij relevante productinformatie en prestatiewaarden beter integreren in hun project. Met behulp van BIM is het mogelijk om via een virtueel bouwmodel het toekomstige project te bekijken. Veel bouwfouten zijn zo te voorkomen. Het wordt voor klanten nu gemakkelijker om hun projecten te specificeren met onze plafondsystemen. Armstrong blijft de hoeveelheid producten  in de bibliotheek uitbreiden. We liggen op koers.”

BIM staat voor Building Information Modeling en is een methodiek om binnen de bouw beter samen te werken. Een BIM is een digitale representatie van functionele en fysieke karakteristieken van een bouwwerk. Het gebruik van BIM wordt ook wel ‘virtueel bouwen’ genoemd. Met BIM wordt alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces gestandaardiseerd opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel.  Alle betrokken partijen in het bouwproces werken met dezelfde informatie en zien van elkaar wat er gebeurt. Zo beschikt iedereen over complete, recente en uniforme informatie.

www.armstrong.nl

Deel op Social Media
06-09-2017 8:30

Vloerenbedrijf mFlor presenteert het thema 'modern lifestyle'. "Glanzend RVS en leer in combinatie met strakke, rechte lijnen en veel zwart, wit en grijs. Herkenbaar? Dit zijn de meest genoemde kenmerken van een modern interieur."

In deze cleane woonstijl wordt volgens de woordvoerder veel gebruik gemaakt van luxe materialen als chroom, eiken en natuursteen. "Van een modern interieur wordt veelal ‘less is more’ gezegd en daarom wordt er gebruik gemaakt van gladde materialen als leer, glas en kunststof. Naast het strakke effect zorgen deze materialen ook voor het contrast en het creëren van optische ruimte. De kleuren blijven licht en ingetogen, met een uitzondering voor accessoires als een schilderij, een kastje of een fruitschaal. Voorwaarde is wel dat deze accessoires allemaal exact dezelfde kleur zijn."

Door het toevoegen van ‘zachte’ materialen oogt het doorgaans minimalistische en harde interieur volgens mFlor al snel vriendelijker. "Hierbij kan je denken aan een mooi tapijt, het plaatsen van een bank met organische vormen of een zachtere vloer. Laat je voor deze laatste optie inspireren door de collecties PVC vloeren van mFlor. Dankzij het natuurgetrouwe dessin en het gladde oppervlak passen de vloeren uitstekend in een modern interieur. Door het zachte en onderhoudsvriendelijke materiaal wordt het woongenot enorm vergroot."

De collectie  ‘Lifestyles by mFLOR’ zijn te zien tijdens de Interieur Collectie Dagen van 17 t/m 19 september in Gorinchem. "mFLOR heet u van harte welkom op stand 114."

www.mflor.com

Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >