Nieuws


30-08-2017 13:30

Bruinsma Natuurlijk viert op donderdag 5 oktober haar 60 jarig bestaan met het event ‘Amazing Green Creations 2017’. Het thema 'The way to create a healthy and pleasant workspace' zal als rode draad door het event lopen.

"Amazing Green Creations is hét inspiratie event voor het creëren van een gezonde en sfeervolle werkomgeving met puur natuur", aldus een woordvoerder. "Levend groen en bewegend water hebben ongekend veel invloed op het klimaat, de akoestiek en het gevoel van welbehagen van mensen in de kantooromgeving."

Amazing Green Creations biedt facility managers, ondernemers, architecten, projectinrichters, vastgoedbeheerders en klanten van Bruinsma een zeer gevarieerd programma waarin we de bezoekers kennis kunnen maken met de kracht van levend groen en water. "Geen zweverig geitenwollensokkenverhaal, maar een meetbaar, inspirerend en zeer overtuigende wijze van projectinrichting en klimaatbeheer in vastgoed waarmee je het verschil kunt gaan maken en meerwaarde kunt creëren in jouw organisatie, interieur- of bouwproject."

Deelnemers kunnen starten om 13:00 uur of om 14:30 uur. Er kan gekozen worden uit drie rondleidingen: 'Levend groen en water als sfeermakers' (door Hans Millenaar, accountmanager Bruinsma Natuurlijk), 'Levend groen en water als klimaatverbeteraar' (door Pedro Langelaan en Tonny van Hal, resp. vertegenwoordiger Bruinsma Natuurlijk en agent Art Aqua Nederland), en 'Levend groen en water als interieurtool' (door Richard Bakker, vertegenwoordiger Bruinsma Natuurlijk). De keynote-speeches worden verzorgd door Atto Harsta, inspirator en innovator bij Aldus bouwinnovatie, en Ivo Lai, directeur Art Aqua Duitsland. 

www.bruinsmanatuurlijk.nl
 

Deel op Social Media30-08-2017 8:30
Glasleverancier Scheuten introduceert op zijn website een nieuwe geluidstool om de werking van geluidswerend glas te ervaren. Voor verschillende soorten omgevingslawaai, zoals wegverkeer en vliegtuiglawaai, is het hiermee mogelijk om zelf te horen hoezeermedium en high-end geluidswerend glas in staat zijn hinderlijk lawaai te dempen.

"Onderzoek heeft al meermaals uitgewezen, dat constante blootstelling aan herrie zeer ongezond is", aldus een woordvoerder. "Terwijl wij volgens diezelfde onderzoeken steeds meer met herrie en lawaai geconfronteerd worden, ook binnenshuis en zowel thuis als op het werk. Desondanks zijn de bekendheid en het gebruik van geluidswerend glas in vooral de particuliere markt nog erg beperkt." 
De geluidsfragmenten in de geluidstool zijn niet simpelweg alleen in volume teruggebracht, om een effect van geluidsreductie te insinueren. De individuele frequenties zijn waarheidsgetrouw aangepast aan de reducties die het glas door de speciale geluidswerende folie ook daadwerkelijk in testrapporten opleverden. "Door gebruik van verschillende soorten geluidswerende folies, worden uiteenlopende soorten herrie in verschillende mate gefilterd."
 
Raymond Poulssen, Marketing Manager van Scheuten, licht toe: “Je kunt mensen nog zoveel vertellen over droge decibelreducties, het gaat pas (echt) leven als het wordt ervaren. De voordelen van geluidswerend glas moet je daarom laten horen en dat doet deze geluidstool dus voor verschillende soorten herrie met verschillende soorten (geluidswerend) glas. De doelgroepen van deze geluidstool zijn zowel de klanten van Scheuten als hun klanten en eindconsumenten, die vaak nu niet weten dat het er (voor hen) is of hoeveel verbetering (lees: rust) het hen brengt. We gaan de geluidstool de komende tijd ook nog verder uitbreiden met nog meer soorten lawaai.”
 
De geluidswerend glas geluidstool is te vinden via www.geluidstool.nl en in drie talen beschikbaar. Aangezien de nieuwe Scheuten website responsive is, is de geluidstool ook eenvoudig met smartphone en tablet te gebruiken.
 

Deel op Social Media
25-08-2017 8:30

De beursformule Architect@Work is uiterst succesvol. Behalve de edities in Kortrijk en Rotterdam staat er ook een aflevering in (onder meer) Parijs op de rol. Op 21 en 22 september geeft onder meer het belgisvje bedrijf Print Acoustics acte de présence. Een woordvoerder geeft tekst en uitleg bij de beursdeelname.

Wat zijn de overwegingen geweest voor Print Acoustics om aan Architect@work deel te nemen? 

"
Het product ‘Architect@Work’ is intussen uitermate gekend bij alle architecten wereldwijd. De edities vormen als gespecialiseerde vakbeurs voor de architect en de interieurarchitect dé vitrine voor de innovatieve producten die op de geïntroduceerd worden of binnenkort op de markt zullen komen. Een architect heeft weinig of geen tijd om beurzen en evenementen te bezoeken. Toch zijn ze veelgevraagde gasten. Onderzoek heeft aangetoond, dat de (interieur)architect echter wel tijd maakt voor een bezoek aan Architect@Work, omdat ze binnen een ‘smart concept’ op een beperkte oppervlakte alleen maar met innovatieve producten kennismaken. Dat geldt net zozeer in Nederland en Frankrijk, waar de beurzen in Rotterdam en Parijs zeer succesvol waren voor ons. Wij merken dat architecten lang na de beurs nog stalen en informatie blijven vragen, wat toch bewijst dat ons product voor hen een toegevoegde waarde is en zo opgemerkt wordt op een type beurs, waar innovatie centraal staat."

Zijn er speciale producten die u op Architect@work zal tonen aan de vakwereld?

"De akoestisch dempende panelen van Print Acoustics absorberen de storende geluiden in een ruimte. Door de verminderde reflectie gaan de nagalmtijd en – niveau dalen. We focussen ons met deze producten niet alleen op de Belgische markt, maar richten ons ook op het dichte en verre buitenland. Op vlak van ontwikkeling hebben we de laatste maanden niet stilgezeten. Het resultaat is een vernieuwde, uitgebreide collectie met meer dan 30 verschillende producten. Op Architect@Work in Parijs wij echter vooral de klemtoon leggen op het type Flex Acoustics, een kras- en stootvaste geluidsabsorberende oplossing voor gebogen wanden en elementen."

Wat zijn uw verwachtingen van Architect@work en wanneer is deze vakbeurs volgens u geslaagd?

"Architect@Work in  Parijs is heel belangrijk voor de verdere ontwikkeling van Print Acoustics. Op die beurzen kunnen we niet alleen onze innovaties aan een gericht publiek van architecten, interieurarchitecten en professionelen voorstellen, maar we krijgen van hen ook waardevolle informatie, die de basis vormt voor eventuele lichte aanpassingen aan de producten of de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. Op korte tijd hebben we al heel wat mooie referentieprojecten in de meest uiteenlopende toepassingen gerealiseerd. Daarbij werkten we ook steeds nauw samen met bekende en minder gekende architecten en installateurs. We willen de naam Print Acoustics verder versterkt in de markt zetten en de architecten en professionele verwerkers inspireren met onze akoestische producten. We blijven ons succesvol concept trouw. Op onze stand zullen we net zoals op de voorbije edities van de beurs niet alleen onze producten presenteren, maar vooral ook bewijzen, dat ze echt werken. De bezoekers kunnen in een nis, uitgerust met akoestisch dempende wanden, plafonds en kastdeuren, stappen en zo zelf de invloed van de producten ervaren. Als we op die manier de aandacht van de (interieur)architecten kunnen trekken en hen een bron van inspiratie en kennis voor hun huidige en toekomstige projecten kunnen geven, zullen we opnieuw van een succesvolle beurs kunnen spreken."

www.printacoutics.be


Deel op Social Media25-08-2017 8:30

De kwaliteit van huisvesting van onderwijsgebouwen staat sterk in de belangstelling. Daarom organiseert Forbo op donderdag 16 november 2017 alweer voor de zesde keer een Kennisdag, speciaal voor betrokkenen in onderwijshuisvesting.

De dag staat in het teken van het delen van kennis, het opdoen van inspiratie en het bijpraten met vakgenoten en collega’s. "In de ochtend is er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen in onze fabriek om het geavanceerde productieproces van Marmoleum van dichtbij te bekijken. In de middag staan enkele sprekers uit het onderwijsveld met interessante verhalen op het programma."

www.forbo-flooring.nl/onderwijs
 

Deel op Social Media
16-08-2017 23:06

Nadat in november 2016 ruim zestienhonderd architecten en ontwerpers zich middels de Architects – Darling Award uitspraken voor Vorwerk flooring, ontvangt Vorwerk flooring nu de 'Stein im Brett' Gold Award namens de vloerenverwerkers in Duitsland.

Circa 2.500 verwerkers werden in 26 categorieën gevraagd naar hun voorkeur; merk bekendheid, kwaliteit, prijs, verwerking vriendelijkheid en bijvoorbeeld aanbeveling aan derden. Hierbij is de 'Stein im Brett' Award van Ibau de eerste landelijke enquête van verwerkers in Duitsland.

In de productcategorie 'vloeren' kwam Vorwerk flooring bij bijna elke categorie (behalve prijs), deels met een zeer duidelijke voorsprong ten opzichte van de concurrentie uit de enquête. Speciaal bij het criterium 'aanbeveling aan derden' was het bedrijf met grote afstand leidend.

De Jury van de 'Stein im Brett Award' bestaat uit verwerkers uit heel Duitsland, uit alle disciplines van de professionele vloerenverwerkers, die dagelijks met de producten en met de wensen van hun klanten te maken hebben.
 

16-08-2017 22:29

Het Duurzaamheidsverslag van AGC staat online. Het verslag beslaat alle resultaten op milieuvlak van AGC Glass Europe, actief met twee divisies (de divisie Building & Industrial Glass en de divisie Automotive).Hieronder een verkort overzicht van de milieuprestaties en -resultaten.

Energieproductie: De totale output van de fotovoltaïsche installaties haalde 6697 MWh in 2016.
Lucht: Op vergelijkbare basis, per ton verkocht glas, verminderde de rechtstreekse CO2-uitstoot sinds 2002 met 11 procent. In de specifieke stofuitstoot komt de verlaging sinds 1998 op bijna 45 procent.
Water: Van 1998 tot 2016, en op vergelijkbare basis, verminderde AGC het waterverbruik met 71 procent.
Vaste afvalstoffen: Vandaag produceert de Groep ongeveer 230.000 ton vast afval per jaar. Daarvan wordt vrijwel 98 procent verder gerecycled of ter plaatse teruggewonnen door leveranciers of aannemers.
Transport: 72 procent van alle grondstoffen wordt per schip of trein vervoerd. Hierdoor zijn er 54.500 vrachtwagens per jaar minder op de weg nodig. In 2016 werd nagenoeg 88.000 ton afgewerkte glasproducten met een combinatie van trein en vrachtwagen vervoerd, wat nog eens circa 4.400 vrachtwagens van de baan haalde.
Verpakking: Bijna alle glasverpakking is herbruikbaar. AGC Glass Europe haalt een hoog cijfer in het hergebruiken van verpakking. Zo wordt in België 98 procent van de verpakking hergebruikt.
Recycling: AGC Glass Europe recyclet ongeveer 1 miljoen ton glasgruis per jaar, een besparing van zo’n 150.000 ton basismateriaal en 300.000 ton  CO2-uitstoot.

AGC werkt een holistische aanpak uit om de milieuvoetafdruk volledig te kunnen beoordelen. Levenscyclusanalyse, meting van de koolstofafdruk en het Cradle to Cradle CertifiedTM programma voor producten zijn drie methodes die worden toegepast om de geïntegreerde milieu-aanpak te evalueren.

Cradle to Cradle certificering: In 2016 verlengde het Cradle to Cradle Instituut de Cradle to Cradle-certificaten van AGC Glass Europe voor 2 jaar voor float, magnetrongecoat glas, glanzend gelakt glas, mat gelakt glas, met zuur gematteerd glas, spiegels en gelaagd glas, en dit onder de nieuwe, strengere versie 3.1 van Cradle to Cradle. Daarnaast kreeg AGC Glass Europe in januari 2017, als eerste en enige glasfabrikant ter wereld, ook het Cradle to Cradle Certified Bronze label voor haar dubbel- en drievoudig glas. AGC biedt nu het ruimste assortiment gecertificeerde producten met het Silver en Bronze label.

Koolstofafdruk: De berekening van de uitstoot en de besparingen leidt tot een eindresultaat van 1:10 (dat wil zeggen 3.400.000 ton CO2 versus 34.500.000 ton). Dit betekent dat voor elke ton CO2 die de activiteiten van AGC Glass Europe uitstoten, bijna 10 ton CO2 wordt bespaard, dankzij het gebruik van de glasproducten.
"Daaruit blijkt dat zelfs een ‘zware’ industrie zoals de glasindustrie algemeen een ruime positieve impact op het milieu kan hebben", aldus AGC.

AGC's Duurzaamheidsrapport is te lezen via http://www.agc-glass.eu/nl/duurzaamheid

AGC Glass Europe, dat gevestigd is in Louvain-la-Neuve (België), produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en de solar-industrie. AGC Glass Europe is de Europese tak van de grootste vlakglasproducent ter wereld, Asahi Glass Co., met meer dan honderd locaties in heel Europa, van Spanje tot Rusland en heeft ongeveer zestienduizend werknemers.

Meer info op www.agc-glass.eu (corporate site), www.yourglass.com  glas voor de bouw) en www.agc-automotive.com (autoglas).

AGC Nederland Holding BV, gevestigd in Tiel, is het hoofdkantoor van de AGC -activiteiten in Nederland. Deze bestaan uit drie productievestigingen (AGC Heerlen, AGC Den Bosch en AGC Oosterwolde) en een netwerk van zeventien distributievestigingen die actief zijn in glas, verf en non-paint producten. Deze servicecenters zijn gevestigd in, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Beverwijk, Den Helder, Doetinchem, Enschede, Goor, Haarlem, Hoogeveen, Nijmegen, Poeldijk, Roosendaal, Tilburg, Utrecht, Zwaag en Zwolle.

www.agcnederland.nl


Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >