Nieuws


28-06-2017 8:30

Interface is in het jaarlijkse onderzoek van GlobeScan en SustainAbility voor de twintigste keer op rij benoemd tot wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van duurzaamheid. De fabrikant van modulaire vloertegels verkreeg met een derde plek op de ranglijst opnieuw het predikaat 'Global Sustainability Leader'.

GlobeScan en SustainAbility onderzoeken jaarlijks het duurzame karakter van organisaties wereldwijd. Interface is het enige bedrijf dat al vanaf de eerste editie in 1997 staat vermeld in de Sustainability Leader Survey. De afgelopen twintig jaar heeft Interface een plek in de top-4 weten vast te houden.

De onderzoekers gaven de volgende argumenten voor de hoge notering van het vloerenbedrijf: Volharding in zijn duurzame missie (Interface hanteert al jaren zijn 'Mission Zero'-programma), het leveren van een herstellende bijdrage aan het klimaat,  de leidende rol in de markt, de 'geen woorden maar daden'-mentaliteit bij Interface, en de erkenning door onafhankelijke experts.

"De erkenning van onze visie en inspanningen op het gebied van duurzaamheid is een grote eer", zegt Nigel Stansfield, CEO van Interface in Europa. "We bouwen voort op de fundering van het leiderschap van oprichter Ray Anderson. Hij gaf meer dan twee decennia geleden het bedrijf de juiste richting. We realiseren ons tegelijkertijd dat we nog veel werk te verzetten hebben. Maar we zien de toekomst positief tegemoet. Ik weet zeker dat we met de hulp van de industrie en onze 'peers' op het gebied van duurzaamheid een leefbaar klimaat kunnen creëren."

www.interface.com/EU/nl-NL

Deel op Social Media
27-06-2017 8:30

USFLoors – COREtec opende onlangs een nieuwe showroom in Waregem (B) en presenteert er de nieuwe COREtec vloerencollectie aan de Belgische klanten. "Er kwam bijzonder veel  en mooi volk opdagen naar aanleiding van de officiële opening van de nieuwe showroom en Stockage magazijn van USFloors – COREtec® in Waregem", aldus een woordvoerder. "Heel wat belangrijke mensen uit de vloerbedekkingsbranche tekenden er present."

Hans Declercq, sales en marketing manager van COREtec-distributeur YEPP uit Turnhout opende de avond met een toespraak. De heer Jan Dossche, President USFloors International nam vervolgens de honeurs waar en presenteerde met heel veel entousiasme en volle overgave de nieuwe producten. Ook leidde hij de rondleiding in de nieuwe showroom, burelen en de impressionante stockageruimte in Waregem.

Er was een uitgebreide presentatie van de nieuwe collecties bestaande uit in totaal 29 nieuwe designs waarvan twintig COREtec plankenvloeren en negen COREtec steendesigns. De totale COREtec-collectie 2017 bestaat nu uit niet minder dan 56 designs. "Naast een ruime keuze uit 44 zeer mooi ogende plankenvloeren is er nu ook een uitgebreid assortiment van COREtec-tegelvloeren : negen nieuwe steendesigns en samen met de drie reeds bestaande, heeft het tegelgamma nu twaalf mooie en natuurlijke designs."

"De nieuwe borchure van COREtec ziet er prima uit", vervolgt de woordvoerder. "Het is zeker het vermelden waard dat de bezoekers ook sterk onder de indruk waren van de nieuwe brochure." Daarnaast was er ruime aandacht voor de COREtec 'shop in the shop'. "Een groot deel van de talrijke opgekomen klanten had veel interesse voor dit uniek showroomgedeelte en bestelde er dan ook meteen één voor hun showroom. De heer Gert Willems won er uiteindelijk eentje en was daar heel tevreden mee."

www.coretecfloors.eu

Deel op Social Media
27-06-2017 8:30

Onlangs is de tweede uitbreidingsfase van het Meininger Amsterdam City West hotel afgerond. Pronkstuk is de volledig vernieuwde lobby. Architect Christian Sandor Tschersich van Lava uit Berlijn gebruikte Vincent van Gogh als inspiratiebron voor een parametrisch ontworpen plafond dat de bezoekers in de lobby helpt om zich te oriënteren. 

Ontwerpregels als kleur, hoogte, richting, dichtheid zijn allemaal verwerkt in het ontwerp, dat is uitgevoerd in bijna negenhonderd Contour baffles van Rockfon. Het zijn echter de oplossingsgerichtheid en partnering‐inspanningen van de Nederlandse baffle‐producent die aan de basis staan van de totstandkoming van dit veelkleurige plafond. Of zoals Tschersich het verwoord: “De inspanningen van Rockfon hebben dit project in leven gehouden.”

De Amsterdamse vestiging heeft Hollandse meesters als thema gekregen. Met dit thema als basis heeft architect Christian Sandor Tschersich van Lava (Laboratory for Visionay Architecture) uit Berlijn de hotellobby onder handen genomen. Voor de lobby van het Amsterdamse Meininger werd besloten een plafond te creëren als een schilderij dat de bezoekers een ervaring biedt die hen lang bijblijft. Daarbij spraken de zware en kleurrijke post‐impressionistische penseelstreken van Van Gogh het meest tot zijn verbeelding. 

De eerste door de computer gegenereerde plafondmodellen bevatten de meest optimale oplossing in aantallen baffles, formaten en kleurschakeringen. Het eerste ontwerp zat echter ver boven het budget. "Juist als iets onmogelijk lijkt, worden wij in onze kracht gezet", aldus Anton Faber, key‐accountmanager bij Rockfon en nauw betrokken bij het Meininger‐project. "Het eerste dat opviel was de grote variëteit in baffle‐formaten. Bovendien lag er aan deze formaten een ongunstige maat ten grondslag. Door de panelen uit te werken in varianten van de standaardmaat van de baffles voorkomen we materiaalverlies. Deze keuze werkte zeer gunstig uit op de prijs. Ook hebben we door een herberekening het aantal baffles kunnen reduceren en daarmee ook het aantal kleurnuances. Ook dat pakte goed uit. Zo hebben we het project binnen budget kunnen brengen."

Echter, de adviseursrol van Rockfon gaat verder. Tal van plafondvarianten en kleurkeuzes zijn als proef gehangen in de demonstratieruimte van het bedrijf. Tschersich: "Door deze inspanningen is het project uiteindelijk doorgegaan en goedgekomen. Zij hebben een aantal keer het initiatief genomen en een voortrekkersrol gespeeld. Ook hebben ze een aantal slimme oplossingen bedacht die allemaal een rol hebben gespeeld in de efficiency van het project."

Vogels Projecten uit Helmond heeft uiteindelijk de baffles gehangen. Een monnikenwerk. "Elke baffle hangt net anders dan de vorige, zowel de hoogte als de richting varieert", legt Michael Vogels uit. "De positie van elke baffle is individueel berekend aan de hand van een tekening en een Excellsheet met coördinaten. In totaal 896 keer check en dubbelcheck, want ook de kleur moest kloppen. We hebben samen met Rockfon ook nog nagedacht over u‐vormige profielen om door middel van schuiven de panelen sneller te kunnen richten. We zijn erin geslaagd om inclusief het rastersysteem dertig baffles per dag te hangen." 

www.rockfon.com           


Deel op Social Media
21-06-2017 8:30

Tarkett heeft een nieuwe Desso-tapijtcollectie gelanceerd onder de naam ‘Make It Your Own’;. Het betreft een collectie die isontworpen om architecten en ontwerpers te inspireren tot speels gebruik van textuur, kleur en materiaaleffecten om de vloer als geheel 'een eigen, uniek verhaal te laten vertellen'.

"In een wereld van massaproductie, standaardisering en efficiency is het belangrijk te beseffen dat het interieur tegemoet moet komen aan de wens van mensen om hun eigen identiteit tot uitdrukking te laten komen", meldt het bedrijf in een toelichting op de nieuwe collectie. "De Desso-tapijtcollectie ‘Make It Your Own’ geeft een antwoord op de groeiende vraag naar unieke ruimten met een eigen sfeer, identiteit en persoonlijkheid."

De collectie beslaat drie uiteenlopende thema's: Texturen combineren, Kleurlagen & intensiteit en Materiaaleffecten. Als onderdeel van het thema 'Texturen combineren' is een nieuw assortiment tapijttegels geïntroduceerd onder de naam Carved. Carved heeft de gebeitelde textuur van klassieke houtbewerkingsdesigns als inspiratiebron en is naadloos met de Desso Ridge-tapijttegels te combineren om een prachtige vloer te creëren. Het tweede thema, 'Kleurlagen & intensiteit', biedt Stitch, een complexe nieuwe tapijttegel die is geïnspireerd door de subtiele ondertonen van handgeweven textiel.

Carved is verkrijgbaar in tien en Stitch in twaalf kleuropties; wat ontwerpers volgens de fabrikant de mogelijkheid geeft om vloerdesigns met een waarlijk unieke identiteit te creëren. "De subtiele kleuraccenten in Stitch kunnen ook worden gebruikt om de huisstijl van een bedrijf door te trekken in het interieur of bij andere opvallende accenten in het interieur." Later dit jaar worden in de thema's 'Kleurlagen & intensiteit' en 'Materiaaleffecten & contrasten' nog meer tapijttegels geïntroduceerd, die deze collectie compleet maken.

“De collectie ‘Make It Your Own’ geeft ontwerpers meerdere mogelijkheden om iets unieks te creëren,” meent Ludwig Cammaert, Design and Technical Development Director voor Desso-tapijten. Hij voegt eraan toe: “Ook ons Carpet Design Center™ heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de collectie ‘Make It Your Own’. We zien steeds meer een verschuiving naar individuele en gepersonaliseerde designs. Architecten en ontwerpers kunnen een bezoek brengen aan het Carpet Design Center en in samenwerking met ons designteam hun eigen, gepersonaliseerde kleur of patroon creëren."

In overeenstemming met de Cradle to Cradle-filosofie van Desso zijn alle producten in de collectie ‘Make It Your Own’ verkrijgbaar met de EcoBase-tapijtrug die 100 procent herbruikbaar is in Desso's eigen productieproces. "Ook bevatten de tapijttegels 100 procent verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven. Desso is de eerste tapijtfabrikant ter wereld die gebruik maakt van geüpcycled calciumcarbonaat."

www.desso.com

Deel op Social Media
16-06-2017 8:30

Vanaf begin dit jaar is VDS Vloeren verhuisd naar een nieuwe locatie. Vanuit Steenbergen zijn zij nu te vinden op industrieterrein Borchwerf in Oud Gastel. Afgelopen week vond de officiële opening plaats.

Volgens Patrick van der Smissen (eigenaar VDS Vloeren) was deze verhuizing noodzakelijk. "Niet alleen is VDS Vloeren de afgelopen jaren gegroeid zodat we meer kantoorruimte wilden, maar ook de top locatie en uitstraling van het nieuwe pand past veel beter bij onze manier van werken en waar wij voor staan, namelijk betrouwbaarheid en kwaliteit."


"Na een intensieve verbouwing hebben we een mooie industriële maar ook gezellige uitstraling kunnen creëren in onze showroom waar een groot aantal producten op het gebied van vloeren te zien is. Een andere reden voor een feestje is dat VDS Vloeren, naast laminaat en PVC en houten vloeren nu ook zijn eigen label heeft op het gebied van houten vloeren, een volledig vernieuwde website en dat wij werken met nog 20 andere locaties in Nederland."

Bij de heropening van VDS Vloeren waren Rico Verhoeven (glory kickbox kampioen) en tal van belangrijke klanten, architecten, relaties aanwezig.

www.vds-vloeren.nl

Deel op Social Media
14-06-2017 13:30

Per 1 juni 2017 heeft Merford zijn webshop www.akoestiekwinkel.nl vernieuwd.
Op de webshop worden vanuit verschillende toepassingsgebieden oplossingen voor geluidsproblemen aangeboden.

"Sinds 2004 is Akoestiekwinkel dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten en bedrijven in Nederland en België", stelt een woordvoerder. "Als allereerste opende Akoestiekwinkel een webshop en winkel volledig gericht op verkoopadvies om particuliere geluidsproblemen op te lossen. Tegelijkertijd konden zakelijke afnemers in de Merford Shop terecht voor advies over, en inkoop van, akoestische bouwmaterialen, technische geluidsisolatie en toepassingen ter verbetering van ruimteakoestiek."

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 40 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Hierdoor kan Akoestiekwinkel bogen op een enorme schat aan ervaring en kennis. "Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we met onze jarenlange expertise  het juiste advies geven. Voor zowel het oplossen van geluidsproblemen in de bouw- en industriesector als voor kleine voertuigen, boten en jachten en alles in en rondom woningen. Akoestiekwinkel.nl biedt voor elk geluidsprobleem een oplossing."

www.akoestiekwinkel.nl

Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >