Nieuws


19-05-2017 8:30

De stroom persberichten van bedrijven die deelnemen aan design District zwelt aan. Ook vloerenproducent Tarkett kondigt aan uit te pakken op dse beurs in Rotterdam. Van 7 tot en met 9 juni inrtroduceert het bedrijf twee nieuwe producten.

Het betreft volgens een woordvoerder twee producten die beide de mogelijkheid bieden om een uniek, individueel verhaal te vertellen met vernieuwend vloerdesign. "iD Mixonomi geeft architecten en ontwerpers ongekende kansen om creatief te spelen met LVT, terwijl de Desso tapijttegel Stitch is geïnspireerd op de subtiele, fijne kneepjes van handgeweven textiel. Stitch biedt basiskleuren naar smaak aan te passen met accentkleuren." iD Mixonomi is onderdeel van het concept ‘Floor is the new Playground’. Stitch is het eerste product van de nieuwe ‘Make it your own’ collectie, die vanaf juni verkrijgbaar is.

iD Mixonomi en Stitch geven volgens Tarkett antwoord op het hedendaagse verlangen naar een eerlijke, transparante en meer verantwoorde benadering van materiaalgebruik. De iD Mixonomi-collectie is ftalaatvrij, is 100 procent recyclebaar en zorgt voor een hoeveelheid Vluchtige Organische Stoffen (VOS) onder het meetbare niveau (<10 ug/m3). De Stitch-collectie wordt standaard geleverd met een EcoBase-rug, die geüpcycled bewerkt calciumcarbonaat (kalk) van lokale drinkwaterbedrijven bevat. 

www.tarkett.com

Deel op Social Media17-05-2017 15:00

Het project ‘AREA78’ in Hendrik-Ido-Ambacht is officieel van start gegaan. In het bijzijn van het College van Burgemeester & Wethouders, raadsleden en ondernemers, sloeg gemeentesecretaris van Hendrik-Ido-Ambacht Dré Martens op 16 mei de eerste paal van het Experience & Innovation Center van Bolidt. 

"Toekomstige bezoekers kunnen in dit innovatieve centrum straks de eindeloze mogelijkheden van kunststof zien en ervaren", meldt een woordvoerder van Bolidt. Het gebouw is ontworpen door het architectenconsortium Lüchinger Architects, RoosRos Architecten en Kossmann.dejong. De officiële opening van het Experience & Innovation Center volgt naar verwachting in het najaar van 2018.

"Overheid, onderwijs en ondernemers creëren met het Experience & Innovation Center een plek waar kennis wordt gedeeld en waar de samenwerking nadrukkelijk wordt opgezocht om innovaties voort te brengen of om commerciële activiteiten internationaal gezamenlijk uit te rollen." De nieuwbouwontwikkelingen van familiebedrijf Bolidt, specialist in kunststoftoepassingen, gaan gelijk op met de ontwikkelingen van de directe omgeving aan de rivier De Noord in Hendrik-Ido-Ambacht. "Deze ontwikkelingen worden tezamen AREA78 genoemd, naar analogie van het in de Nevada desert gelegen AREA51 waar spraakmakende projecten zijn voortgebracht die in beginsel geheim waren."

Bolidt zet als initiatiefnemer van het project AREA78 in op een toekomst waarin co-creatie, innovatie en beleving centraal staan. Daarnaast vergroot het bedrijf met haar nieuwbouw de opslagcapaciteit en krijgt de productie van prefab producten een boost door de integratie van deze bedrijfsonderdelen met het te realiseren Experience & Innovation Center. "In het Experience & Innovation Center worden nationale en internationale bezoekers ondergedompeld in de wereld van kunststofvloeren, -scheepsdekken, -slijtlagen en andere toepassingen. Start-ups, kennisinstellingen en co-makers van Bolidt werken ersamen aan nieuwe kunststoftoepassingen."

Naast een open source innovatiecentrum, waar klanten en relaties van Bolidt hun droom in kunststof kunnen realiseren, ontwikkelt Bolidt in samenwerking met exhibition architects Kossmann.dejong een complete belevenis die start in Rotterdam en die je via het water van AREA78 meeneemt naar Bolidt. "Bezoekers krijgen door interactieve opstellingen in het gebouw en virtual & augmented reality toepassingen een unieke inkijk in het dna van Bolidt en de onbegrensde mogelijkheden van kunststof." Het overall ontwerp kwam voor rekening van Lüchinger Architects en RoosRos Architecten.

www.bolidt.nl

Deel op Social Media 
 

10-05-2017 8:30

Aanbieders lopen zich langzaam warm voor het Design District, dat begin juni gehouden wordt in Rotterdam. Zo ook vloerenleverancier mFlor.

Het bedrijf zal op Design District alle noviteiten alsmede de laatste trends en lifestyles laten zien op het gebied van de steeds belangrijker wordende LVT-producten (modulaire design vinylstroken en –tegels). "Zoals GRAND Milano, een betonlook tegel van maar liefst 130 bij 130 centimeter. Of Parva Parquet en Parva Plus, waarmee onder meer creatieve visgraat-vloeren gelegd kunnen worden."

Design District vindt plaats van 7 tot en met 9 juni in de Van nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. MFlor is te vinden op stand V43.

www.mflor.nl


Deel op Social Media04-05-2017 12:15
Het is één van dé onderwerpen in de hedendaagse (interieur)architectuur: het bouwen van gezonde gebouwen. Steeds meer architecten, opdrachtgevers en inrichters zoeken naar methoden om niet alleen de uitstraling, maar ook de duurzaamheid en het binnenklimaat van gebouwen te optimaliseren. ‘Groen’ kan daarbij een doorslaggevende rol spelen, zo bleek weer eens op het recent gehouden congres Buildin’ Green. De boodschap wordt meer en meer opgepikt.

Geïnteresseerd in het volledige artikel? Kijk onderaan dit bericht. 
 
 
  • Meer weten? U kunt dit artikel van 5 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 12,50 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Ook kunt u het complete nummer (met als thema's 'Vloeren/Akoestiek') aanvragen (€ 20, exclusief verzendkosten) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
  • Of neem een jaarabonnement: klik hier
     
02-05-2017 8:30

Vloerenspecialist Gerflor viert dit jaar het 80-jarige bestaan van zijn Mipolam vinyl vloeren. Het jubileum valt samen met de introductie van een nieuwe lijn vloeren binnen deze collectie: Mipolam Affinity.

"De Affinity vloeren kemerken zich door een hoge kwaliteit, stijtvaste afwerking en zijn verkrijgbaar in diverse designs", aldus een woordvoerder. erfor specialiseert zich met Mipolam al sinds 1937 in homogene vinyl vloerbedekking. "Door de jaren heen zijn de vloeren continu geïnnoveerd en werden steeds weer nieuwe designs ontwikkeld."

Met 80 jaar ervaring loopt het merk naar eigen zeggen voorop in homogene vinyl vloerbedekking. "Niet voor niets is de slogan van het merk ‘the original one since 1937’." Onder het merk Mipolam vallen verschillende productlijnen, zoals Mipolam Elegance, Mipolam Accord en de nieuwe lijn Mipolam Affinity. "De productlijnen zijn de afgelopen jaren allemaal vernieuwd, waardoor er keuze is uit een veelvoud aan moderne designs."

De 'jubileum-lijn' Mipolam Affinity is een non-directionele homogene vloerbedekking; het design is door en door verwerkt in de vloer. De vloer is beschikbaar in diverse ton-sur-ton designs, van neutraal grijs, beige en bruin tot vrolijk blauw, groen en rood. In totaal zijn er 28 nieuwe kleuren verkrijgbaar, op rol en op aanvraag in tegels. "De vloeren zijn 100 procent recyclebaar. Homogene vloeren combineren een eenvoudig onderhoud met een lange levensduur. De vloeren zijn waterdicht (thermisch gelast), kunnen een zware belasting aan en zijn geschikt voor ruimtes waar veel mensen lopen (slijtklasse T). Voor een optimale hygiëne is het mogelijk om de vloer door te laten lopen op de muur (als plint), zodat er minder vuil in de hoeken terecht komt."

De Mipolam Affinity homogene vloeren zijn voorts voorzien van de gepatenteerde Evercare oppervlaktebehandeling. "De vloeren zijn hierdoor zelfs bestand tegen chemische stoffen zoals Betadine en desinfecteringsmiddelen. Niet voor niets worden Mipolam vloeren veel gebruikt in ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en laboratoriums."

www.gerflorbenelux.com

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >