Nieuws


25-04-2017 8:30

Faay Vianen, producent van wanden en plafonds, heeft twee Cradle to Cradle-certificaten ontvangen tijdens het C2C-Congress te Venlo.De certificaten werden uitgereikt door Geoffrey van Elderen, directeur Consultancy van advies- en ingenieursbureau Tebodin, de geaccrediteerde assessor.

De certificaten gelden voor het Flax board Gypsum Drywall (basic-certificaat voor de wandpanelen GP22, VP54, VP70 en VP35) en het Flax board Fibre Drywall (basic-certificaat voor de wandpanelen SP54, HV84 en VK50) en werden uitgegeven door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Mark Faay, algemeen directeur bij Faay: “Duurzaam ondernemen zit in ons DNA. Ook de verduurzaming van productie- en bedrijfsvoeringsprocessen heeft voortdurend onze aandacht. Zo zijn wij niet alleen in het bezit van ISO9001 en ISO14001, maar zijn wij sinds 2013 ook FSC- én PEFC-gecertificeerd. Gezamenlijk leggen wij continu de lat hoger om ons te blijven ontwikkelen en onderscheiden. Deze C2C-certificering is een mooie bekroning op ons harde werken en het vertrouwen van onze partners. Ik ben ontzettend trots dat wij met ons team op een verantwoorde manier voorop lopen op het gebied van duurzaamheid.”

www.faay.nl


Deel op Social Media24-04-2017 8:30

Dat het goed gaat met de interieurmarkt is zo langzamerhand een understatement. De bomen groeien alom tot in de hemel. De schroom om te investeren is alom afgeworpen. Ook bij Koninklijke Mosa, zo blijkt uit een actueel persbericht.

De tegelfabrikant kondigt aan miljoenen euro’s te gaan investeren in innovatieve technologieën om de productie van wand- en vloertegels in Maastricht te verhogen. "Hiervan gaat dit jaar al zes miljoen euro naar een nieuwe oven met meer capaciteit in de vloertegelfabriek", aldus een woordvoerder. "Andere investeringen zijn gericht op verdere innovatie van producten, technologie, en bouwprocessen."

Met meer dan 550 werknemers is Mosa nu al de grootste industriële werkgever in Maastricht. De groeiende vraag naar keramische tegels en de geplande investeringen leiden volgens het berdijf per direct tot dertig nieuwe banen voor met name allround operators.

"We hebben de wind mee, en dat komt mede dankzij de sterke internationale positie die Mosa in de afgelopen jaren heeft verworven”, zegt Remon Veraart, CEO van Mosa. “Tijdens de crisis in de bouw daalde de bouwproductie en daarmee de vraag naar tegels in eigen land. Door internationalisering groeit de export van wand- en vloertegels sterk. Bovendien neemt de vraag in Nederland weer toe."

Veraart: “Duurzaamheid staat centraal bij de ontwikkeling van nieuwe producten en verantwoorde productieprocessen. Maar wij maken ons ook sterk voor optimale arbeidsomstandigheden. Wij investeren in mensen voor de lange termijn. Zo voeren we al 15 jaar lang een consistent opleidingsbeleid in procestechniek (VaPro), in samenwerking met Techniekcollege Arcus Leeuwenborgh. En bieden op andere terreinen doorlopend ontwikkelingsmogelijkheden om de mensen te laten groeien. We zijn een wereldspeler en trots op onze wortels in Maastricht, waarmee we een bijdrage leveren aan het behouden en versterken van de Nederlandse maakindustrie.”

www.mosa.nl

Deel op Social Media 

18-04-2017 8:00

Forbo heeft wat leuks ontdekt. Het bedrijf kwam erachter dat de linoleum die het produceert hersteld kunnen worden met ... een walnoot.

"Een walnoot kun je niet alleen gebruiken om jezelf gezond te voeden, maar ook om kleine krasjes in marmoleum te herstellen", meldt een woordvoerder. "Door met de vrucht over de kras te bewegen, komt er olie vrij die het krasje opvult en camoufleert." Volgens Forbo is dit een duurzame manier om de oneffenheden van een linoleum oppervlak te lijf te gaan.

www.forbo.com

Deel op Social Media  

07-04-2017 8:30

Op maandag 3 april ontving Carl Huijskens namens akoestiekspecialist Incatro een Red Dot Design Award 2017. Incatro werd geselecteerd uit meer dan vijfduizend inzendingen en won de prijs voor het ontwerp van Soundleaves, bladvormige akoestische wand- en plafondelementen en bureauschermen.

De Red Dot Design Award is een jaarlijkse onderscheiding die wordt toegekend aan producten met ‘s werelds beste design. De jury loofde Soundleaves in het bijzonder om de uitgekiende synergie tussen design en maximale geluidsabsorptie.

Carl Huijskens van Incatro is de bedenker van Soundleaves. Samen met interieurarchitect Feran Thomassen bedacht hij de asymmetrische bladvorm. Deze werd al snel als uitgangspunt genomen voor het akoestische design. Na anderhalf jaar denken, onderzoeken, experimenteren en ontwikkelen, bracht Incatro Soundleaves op de markt. De opvallende vormgeving onderscheidt zich van de bekende, grote statische schermen. Daarom loofde de Red Dot Design Award jury in het bijzonder de uitgekiende synergie tussen design én maximale geluidsabsorptie. Incatro heeft immers al twintig jaar ervaring in de techniciteit van ruimteakoestiek.

De Red Dot Award beoordeelt producten op het gebied van design, in drie disciplines: product design, communication design en design concept. De jury met veertig designers, professors en journalisten beoordeelde 5.500 producten uit 54 landen. Incatro ontving de award voor product design.

Incatro ontvangt een certificaat van de Red Dot Design Award en verschijnt in het Red Dot-jaarboek, dat op 3 juli wordt uitgebracht. Ook kan men na 3 juli de “Design on Stage” tentoonstelling bezoeken in het Red Dot Design museum in Essen. De tentoonstelling is er vijf weken te zien.

www.incatro.nl

Deel op Social Media04-04-2017 8:30

‘Circulair nieuws’ van ABN-AMRO. De bank start op 12 april met een Internationale Marktverkenning Circulaire Vloerafwerking. Het gaat om het aanjagen van de circulaire economie en om leveranciers en producenten via dit traject te informeren over circulaire economie en stimuleren tot deelname aan de circulaire economie.

Dit is een pilot gericht op alle vloerafwerkingen die voor kunnen komen in de gebouwen van ABN-AMRO en de informatie die dit oplevert wordt gedeeld zodat dit in brede zin bijdraagt aan de transitie. ABN-AMRO heeft bureau Rendemint – gespecialiseerd op het gebied van circulaire vraagstukken – gevraagd dit traject te organiseren en begeleiden.

“Een belangrijke ambitie van ABN AMRO is om de transitie naar een circulaire economie te versnellen”, aldus een woordvoerder van de bank. “Want door bestaande producten te recyclen en nieuwe zó te maken dat we ze makkelijker kunnen hergebruiken, verbruiken we als maatschappij minder grondstoffen en worden we minder afhankelijk van natuurlijke hulpbronnen. Om deze ambitie concreet te maken, proberen we onder andere circulair in te kopen. De kennis die we hierbij opdoen, willen we actief delen met onze klanten.”

“Om de mogelijkheden te verkennen, organiseren we een internationale pilot voor circulaire vloerafwerkingen. Samen met een aantal toekomstige leveranciers maken we de hele bedrijfsketen van hun product inzichtelijk op het gebied van materiaalhergebruik. Uiteindelijk werken we toe naar een structurele samenwerking met geselecteerde leveranciers.”

 

Tijdens de pilot wordt gebruik gemaakt van de Pre Returnable Procurement-methode (PRP) van bureau Rendemint. “Deze online tool is geen onderdeel van onze formele processen, maar biedt ons én de leveranciersmarkt de mogelijkheid om ervaring op te doen met circulair inkopen. Ervaring die we kunnen doorvertalen naar latere trajecten, en misschien zelfs naar onze zakelijke klanten.” Het voordeel van de PRP-methode is volgens de woordvoerder dat alle aspecten van circulariteit evenveel aandacht krijgen. Grondstofgebruik en het welzijn van mensen worden allebei meetbaar gemaakt, waardoor de methode een gedetailleerd beeld van de hele productieketen geeft.”

 

De pilot is bedoeld voor (inter)nationale producenten en leveranciers van vloerafwerkingsproducten die in ABN AMRO-kantoren kunnen worden toegepast. “Om mee te doen, moeten ze er wel voor openstaan om hun hele keten tot in detail door te lichten. De leveranciers met de beste resultaten nemen we na afloop op in onze ‘preferred circular suppliers’-lijst. De lijst houden we bewust dynamisch om zo ook start-ups met innovatieve producten een kans te geven.”

www.rendemint.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >