Nieuws


30-03-2017 13:55

Agio Cigars: familiebedrijf in Duizel, opgestart in 1904. Vele jaren, ontwikkelingen en vier generaties verder, ontstond de wens om de kantoor- en productielocatie in Agio Cigars aan te pakken. Zodanig dat de oude én nieuwe generatie er zich qua emotie in konden vinden. Het resultaat: een complete renovatie van het bestaande kantoorgebouw tot nieuw hoofdkantoor, in combinatie met de bouw van compleet nieuwe productiehallen. De duurzaamheidsambities lagen hoog: het pand is bekroond met de hoogst haalbare Breeam score: ‘outstanding’.AGC Glass leverde in totaal 1.150 vierkante meter beglazing voor het realiseren van het project. Paul Goltstein, architect Bo.2: “We hebben de gevel van het pand ontworpen vanuit een optimale verhouding tussen open en gesloten. Helderheid is immers ook één van de kernwaarden die Agio Cigars ons meegegeven heeft. Van buiten naar binnen oogt de gevel transparant, terwijl men van binnen naar buiten toch geborgenheid ervaart. Ook het interieur van het gebouw wilden we zo open mogelijk houden. Zo hebben we veel transparante binnenwanden toegepast. Het zorgt voor een optimaal werkklimaat: de isolerende beglazing biedt heel veel rust en stilte. Verder staat alles met elkaar in verbinding. Productie en kantoor worden gekoppeld door de centraal gelegen sociale voorzieningen. ” AGC paste Thermobel Top Isolatieglas toe in diverse varianten.

Paul Goltstein: “Agio Cigars hecht erg aan duurzaamheid, ze willen de kennis en liefde voor het product ook richting toekomstige generaties doorgeven. We hebben de duurzaamheidslat in het project dan ook hoog gelegd. Zo is er gewerkt met materialen die zo weinig mogelijk milieubelastend zijn en is het oude hoofdkantoor qua constructie voor 99 procent hergebruikt. Ook de delen van de gesloopte fabriek zijn zoveel mogelijk hergebruikt. Verder is er goed nagedacht over optimale luchtverversing, temperatuurregeling en voldoende lichtopbrengst met zo weinig mogelijk energieverbruik.”

In dit opzicht past de het Thermobel Top-glas ook erg goed; kenmerkend is de uitstekende thermische isolatie, waarbij oververhitting wordt tegengegaan en de warmte in de winter juist binnen wordt gehouden. Goltstein: “Het resultaat van al deze investeringen in duurzaamheid is een nagenoeg CO²-neutraal gebouw, perfect ingepast in zijn natuurlijke omgeving, met een geweldig werkklimaat. We zijn erg trots op de toekenning van de hoogst haalbare Breeam schore: ‘outstanding’.”

Opdrachtgever: Agio Cigars, Duizel.
Ontwerp: Bo.2 architectuur en stedenbouw Vught.
Glasproducent: AGC Glass Nederland.
Aannemer: Remmers Bouwgroep, Tilburg.
Gevelbouwer: VPG, Nieuwkuijk.
Oplevering: November 2016.  

 
AGC Glass Europe produceert en verwerkt vlakglas voor de bouwsector (buiten- en binnenbeglazing), de auto-industrie, de solar-industrie en gespecialiseerde industriële sectoren. AGC Glass Europe is de Europese tak van de grootste vlakglasproducent ter wereld. http://www.agc-glass.eu/ 
AGC Nederland Holding, gevestigd in Tiel, is het hoofdkantoor van de AGC-activiteiten in Nederland. Deze bestaan uit drie productievestigingen en een netwerk van zestien distributievestigingen.


www.agcnederland.nl


Deel op Social Media21-03-2017 8:30

Knauf heeft per 10 maart 2017 BoWall overgenomen. "Knauf en BoWall zijn een logische combinatie", stelt een woordvoerder. "Knauf heeft als marktleider meer dan 70 jaar ervaring in de afbouw en is sinds 2011 salespartner van BoWall." De aankoop van BoWall is volgens Knauf een belangrijke stap in de integratie van afbouw en inbouw van installaties.

BoWall is een wandinstallatieconcept voor toepassing in onder andere zorginstellingen, ziekenhuizen, scholen, woningen en kantoren. "Als de functie van een ruimte verandert, kunnen E- en W-installaties in de wand moeiteloos worden geplaatst of aangepast aan nieuwe gebruikerswensen. Een levensbestendige infrastructuur met een breed scala aan toepassingen. Het wordt niet voor niets de slimme wand genoemd. Snel, gemakkelijk en kostenefficiënt."

De toepassing van slimme wanden zal volgens de woordvoerder tijdwinst voor de opdrachtgever opleveren en de cost of ownership van gebouwen drastisch verlagen. "Knauf heeft de ambitie om het systeem naar de volgende fase van ontwikkeling en integratie te brengen."

Knauf gaat BoWall in de komende periode breed uitrollen in combinatie met nieuwe en reeds bestaande Knauf-wanden. Knauf gaat BoWall ook internationaal in de markt zetten. BoWall blijft in Nederland naast Knauf ook via de Technische Unie verkrijgbaar.

www.knauf.nl

Deel op Social Media21-03-2017 8:30

"Moduleo Moods is een compleet nieuwe manier om in huis, kantoor, winkel, hotel of restaurant de juiste sfeer te creëren." Dat zegt vloerfabrikant Moduleo over de nieuwe productlijn.

"Architecten en ontwerpers krijgen een echte ‘creatieve studio’ ter beschikking om de gewenste look te creëren, dankzij de complementariteit van traditionele met abstracte, verrassende en niet-alledaagse formaten. Variërend van een visgraat plank tot Hongaarse punt, van zeshoek tot driehoek en ruit. Omdat alles met elkaar gecombineerd kan worden, zijn er oneindig veel mogelijkheden."

Moduleo Moods maakt gebruik van tal van innovatieve geometrische dessins uit bestaande collecties (Transform en Impress) die onderling compatibel zijn, maar ook met de standaard Moduleo-formaten. "Daardoor zijn eindeloze verlegpatronen mogelijk en bepaal je meer dan ooit zelf de uitstraling van de ruimte, van uiterst speels tot strak-modern of traditioneel. Bijkomend voordeel is dat je op een speelse manier verschillende zones in de ruimte kan afbakenen, met elk dessin afgestemd op het specifieke doel. In deze ‘zoning’ of ‘interior landscaping’ is Moods een onbetwiste trendsetter: verschillende dessins die de verschillende functies verenigen in één harmonieuze look."

"Anders dan natuurlijke materialen zoals steen en hout, waarvan je met Moods wél de look in huis kunt halen, geniet je daarbij ook unieke onderhoudsvoordelen. De vloer voelt aangenaam en warm aan, is geluiddempend, bestand tegen krassen of vlekken en ook bijzonder geschikt voor horeca, want hij is waterbestendig. Ook de combinatie met vloerverwarming is geen probleem. De Moods installatie gebeurt door te verlijmen, zonder breekwerk dus."

www.moduleomoods.com

Deel op Social Media 

 

13-03-2017 13:30
Plafonds met een zeer hoge lichtreflectie (87 procent) en lichtdiffusie (99 procent) verbeteren de leerprestaties in een klaslokaal met 5 procent. In kantoren neemt de arbeidsproductiviteit door een hoog lichtreflecterend- en diffuserend plafond toe met 8 procent. Daarbij daalt het verzuim met 3 procent.

Dit blijkt uit de impact-studie van milieu-expertisebureau Geofoxx uit Tilburg, in opdracht van Rockfon, leverancier van akoestische plafondoplossingen. Voor de studie vergelijkt Geofoxx de potentiële gezondheidsrisico’s in een klaslokaal van 20 vierkante meter met een hoog lichtreflecterend- en diffuserend plafond (Rockfon Blanka) met een lokaal van dezelfde grootte en een betonnen plafond. Het bureau vergelijkt op dezelfde manier twee kantoorruimten met elkaar. Hoog lichtreflecterende en-diffuserende plafonds weerkaatsen en verspreiden natuurlijk licht in een klaslokaal en kantoorruimte beter dan een plafond met lagere lichtreflectie en -diffusie. De onderzoekers concluderen dat dit zal leiden tot minder gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Daarbij zal dit resulteren in een lager verzuim en hogere productiviteit en leerprestaties.

"Dit onderzoek laat zien dat architecten, opdrachtgevers en beleggers door de juiste plafondkeuze nog veel gezondheidswinst kunnen behalen. Die winst betaalt zich met name in kantoren uit in minder verzuim en hogere productiviteit met alle financiële voordelen van dien", reageert Dominique Goven, regional marketing manager Benelux van Rockfon. "Met Rockfon Blanka bieden wij marktpartijen een plafond waarmee zij deze voordelen kunnen benutten."

www.rockfon.com

Deel op Social Media13-03-2017 8:30

Ook dit jaar brengt Armstrong Ceiling Solutions plafondinspiratie uit in boekvorm. Het A-book 2017 staat weer vol met mooie projecten uit heel Europa. Nederland is met drie van de 32 projecten goed vertegenwoordigd.

"Voor elk idee bestaat een oplossing, in mineraal, hout of metaal", aldus een woordvoerder. "Daarnaast bestaat er voor elk materiaal een zwevende variant dat extra aandacht trekt, bijvoorbeeld plafondeilanden of verticaal geplaatste baffles. Dat komt duidelijk tot uiting in het A-book."


De luxe uitgave van de plafondfabrikant is onderverdeeld in vijf onderwerpen: Retail en Vrije tijd, Onderwijs, Kantoor, Gezondheidszorg en Transport. "Van majestueuze projecten als het Eiffel Palace in Boedapest, Hongarije tot strakke houten plafonds in het kantoor van de Global Mining & Resource Company in Londen, Groot Brittannië."

Van de Nederlandse bijdrages springen de kleurige uitspattingen van het Shapes Experience Center in Nieuwegein meteen in het oog. Voorts is er aandacht voor het plafond van de Master Control Room van Ericsson in Hilversum, en de zeskantige Canopies die werden gebruikt bij de herhuisvesting van onderzoeksinstituut TNO in Den Haag. 

Het A-book 2017 is digitaal in te zien. Ook kan het in luxe papieren vorm aangevraagd worden.

http://www.armstrong.de/assets/global/commclgeu/files/Literature/4178.PDF


Deel op Social Media


 

03-03-2017 8:30

Verwol is C2C Silver gecertificeerd. "We zijn wereldwijd de enige partij die nagenoeg het complete interieur met C2C-producten in kan richten", aldus een woordvoerder.

Anderhalf jaar geleden zijn de systeemwanden van Verwol Complete Interieurrealisatie Cradle to Cradle Bronze (C2C) gecertificeerd. De innovatieafdeling van Verwol heeft de wanden doorontwikkeld met focus op duurzaamheid, geluidsisolatie (tot 55dB) en esthetiek. "De systeemwanden zijn door een assessor van het C2C Institute opnieuw beoordeeld met als resultaat het certificaat Silver."

Verwol is de enige organisatie in Nederland, en zelfs wereldwijd, die zowel C2C systeemwanden als systeemplafonds, deuren en geluidsbarrières kan leveren en monteren. Belangrijk bij de C2C-certificering is onder andere dat materialen beschikbaar blijven voor de mens en zijn omgeving,ook wanneer het oorspronkelijke product niet meer gebruikt wordt. Ook moeten materialen volledig kunnen worden hergebruikt in de biologische- of technische kringloop, mogen er tijdens het productieproces absoluut geen schadelijke afvalstoffen vrijkomen, en worden producten geproduceerd met inzet van duurzame energiebronnen.

"De ontwikkeling van onze producten gaat door. Vorig jaar introduceerden wij de Slimline Serie Systeemwanden en wij verwachten rond de bouwvak onze volgende serie te lanceren", aldus Rob Kout, manager Techniek & Innovatie bij Verwol.

www.verwol.nl

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >