Nieuws


22-02-2017 13:30

Forbo Flooring gaat de productie van Marmoleum verder verduurzamen. Dat meldt de vloerenfabrikant in een persbericht. 'Uit onderzoek is gebleken dat er 60 procent energie bespaard kan worden in de droogkamers van Marmoleum met frequentiegeregelde ventilatoren in plaats van ventilatoren die de hele tijd aanstaan'.

Aangezien Forbo 56 droogkamers heeft, betekent dit een hele flinke besparing, die deel uitmaakt van de meerjarenafspraak energie-efficiency die Forbo onlangs heeft ingediend de Rijksdienst voor OndernemendNederland.

Forbo maakte daarnaast bekend dat de productie van Marmoleum inmiddels beter dan ‘koolstofneutraal’ is. 'Dit komt omdat de grondstoffen zoals vlas, dennenbomen en jute meer CO2 absorberen in hun groei dan dat er vrijkomt bij de productie van het Marmoleum. Bovendien produceert Forbo met groene energie'.

www.forbo-flooring.nl

Deel op Social Media22-02-2017 8:00

Vloerfabrikanten Tarkett en Desso hebben zich op glad ijs begeven. Afgelopen woensdag ontvingen zij ruim honderd relaties in Thialf in Heerenveen.

Koning Willem-Alexander opende op 27 januari het vernieuwde ijsstadion in Heerenveen. Een project waar Tarkett en Desso als hoofdleverancier zeer trots op zijn. Er ligt meer dan 10.000 vierkante meter aan vloeren, uit verschillende collecties van de vloerfabrikanten. Zij lieten afgelopen woensdag de kracht van een multi-portfolio aan vloeren in de praktijk zien. Het gaat hierbij niet over de vloer als middelpunt van de belangstelling, maar als onderdeel van het geheel.

Arek Verhees, Sales & Marketing Director Tarkett: “Eigenlijk zijn we dagelijks allemaal bezig met sfeer en uitstraling. Dat begint’s morgens al bij het uitkiezen van kleding tot aan de keuze van een auto. We willen ons prettig voelen in de kleren die we aan hebben en de auto waarin we rijden. Dit geldt ook voor de ruimtes waarin we ons bevinden. Het gaat niet om dat stukje vloer, maar om het gevoel en de beleving die men daarmee creëert, een die bijdraagt aan de herinnering in iemands leven.”

Ruim honderd relaties van Tarkett & Desso kwamen op 15 februari naar Thialf waar de dag van start ging met een schaatsclinic door Hein Vergeer en Annamarie Thomas. Voor de relaties die Thialf op een andere manier wilden beleven stond er een rondleiding op het programma. Later op de dag konden de genodigden lezingen bijwonen van Hein Vergeer en Meindert Bos.

Vergeer blikte terug op zijn schaatscarrière waar hij op zijn hoogtepunt tweevoudig Wereld- en Europees kampioen allround schaatsen werd in 1985 en 1986. Hij projecteerden zijn anekdotes op het bedrijfsleven en motiveerde zijn publiek om de juiste signalen binnen het bedrijfsleven op te vangen en daarop te anticiperen: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”
Meindert Bos gaf een preview van zijn trendvisie 2017 dat hij ieder jaar met zijn collega Alex Speelman schrijft. In deze trendvisie kijken ze naar de beïnvloeders van de trends en de trends voor de komende tijd in kleur, materiaal, vorm en details.

Gedurende de gehele dag was er volop gelegenheid tot netwerken. Er vond een mooie kruisbestuiving plaats van architecten, stoffeerders en eindgebruikers. Tevens werden er vier collecties van Tarkett en Desso op een voetstuk geplaatst in twee categorieën: Responisble en Inspiration. De eerste non-pvc collectie van Tarkett, iQ One en de Cradle-to-Cradle Gold Collectie van Desso vallen onder de eerste noemer. Desso’s Jeans en Tarkett’s iD Inspiration nodigen uit tot inspiratie. 

“Tijdens de relatiedag lieten we inspiratie en beleving samenkomen en zijn we samen met onze relaties in de beleving van het vernieuwde Thialf stadion gedoken”, aldus Arek Verhees. Tarkett en Desso spreken van een succesvolle relatiedag.

www.tarkett.com

Deel op Social Media16-02-2017 17:38
Dit voorjaar werd het nieuwe Internationaal Strafhof (ICC) offi cieel geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, onder toeziend oog van onder anderen secretarisgeneraal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon en de voormalige minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur. Het Strafhof huist sindsdien in een prachtig onderkomen. Architect Bjarne Hammer besteedde speciale aandacht aan de plafonds.
 
 

Meer weten? U kunt dit artikel van 3 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 6,00 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Ook kunt u het complete nummer (met de thema's 'Zitmeubilair' en 'Gezond werken') aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Of neem een jaarabonnement: klik hier
   
16-02-2017 17:31
Je hebt renovatie en renovatie. In Antwerpen werd onlangs het gerenoveerde Havenhuis geopend. De voormalige brandweerkazerne is door de (recentelijk overleden) ‘starchitect’ Zaha Hadid voorzien van een ‘diamant’. Vanuit het balkvormige gefacetteerde volume dat bovenop het gebouw is geplaatst, hebben medewerkers van het Havenbedrijf een prachtig uitzicht over de haven én de stad.
 


 
 • Meer weten? U kunt dit artikel van 2 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 5,00 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Ook kunt u het complete nummer (met de special over de beurzen Orgatec en Interieur en 'Anders werken') aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Of neem een jaarabonnement: klik hier
   
16-02-2017 16:39
‘Het Kantoor van nu’ is gevestigd in een Rijksmonument in de binnenstad van Gouda. In 2015 is deze ruimte herbestemd tot ‘inspiratiehuis voor het kantoor van nu’. Speciaal voor
deze ruimte maakte kunstenares Femke van Gemert een bijzonder textielkunstwerk. Het
kunstwerk is niet alleen mooi, maar heeft bovendien een akoestische werking.
 deze ruimte maakte kunstenares Femke van Gemert een bijzonder textielkunstwerk. Het kunstwerk is niet alleen mooi, maar heeft bovendien een akoestische werking. 

Inside Information belicht dit project in een beknopt artikel over twee pagina's.


 
 
 
 
 
 • Meer weten? U kunt dit artikel van 2 pagina's als losse pdf bestellen. De kosten bedragen € 5,00 >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Ook kunt u het complete nummer (met de special over de beurzen Orgatec en Interieur en 'Anders werken') aanvragen. (€ 20) >>> stuur een mail naar info@uitgeverijgelderland.nl
 • Of neem een jaarabonnement: klik hier
   
15-02-2017 8:30

In Hogeschool Saxion in Enschede vindt een uniek onderzoek plaats. Studenten van de opleiding Business, Building & Technology voeren gedurende 3 jaar metingen uit naar de effecten van een verticale plantenwand van 8 vierkante meter in de school. Groenspecialist Moooz uit Beltrum heeft de installatie van het LivePanel systeem verzorgd.

Studenten Bouwkunde en Bouwtechnische bedrijfskunde verrichten verschillende metingen en voeren onderzoeken uit op gebied van geluidsabsorptie, fijnstofopname, ventilatie, luchtvochtigheid en zuurstofproductie. Ook op technisch vlak bekijken de studenten hoe de groene wand verbeterd en verder verduurzaamd kan worden. Daarnaast worden de belevingseffecten van levend groen, zoals comfort en sfeer, op de gebruikers van de ruimte in kaart gebracht.

De samenwerking tussen Moooz en Saxion is tot stand gekomen via Stichting Pioneering, die zich inzet voor vernieuwing van technologie en ondernemerschap in de regio Twente. Ivo de Groot van Moooz: “Wij zijn bijzonder blij met deze unieke aanpak en iedereen is geweldig benieuwd naar de resultaten van het onderzoek.”

Moooz kiest voor het LivePanel systeem van Mobilane uit Leersum. De Groot: “Dit onderhoudsarme systeem springt eruit qua techniek, duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding.” De verwisselbare plantcassettes zijn ingeplant met snelgroeiende en luchtzuiverende plantsoorten zoals Epipremnum, Scindapsus en Asplenium. Omdat de ruimte geen daglicht heeft, zijn er speciale daglichtlampen aangebracht. De Groot: “Eén ding is zeker, de ruimte met de plantenwand is meteen al de populairste werk- en ontmoetingsplek binnen de school.”

De Nederlandse overheid stelt in 2017 subsidie beschikbaar waarmee schoolbesturen extern advies kunnen inhuren voor verduurzaming en vergroening van schoolgebouwen voor het verbeteren van het leer- en werkklimaat

www.rvo.nl/gids

Deel op Social Media 

14-02-2017 8:30

Vloerfabrikant Interface introduceert twee nieuwe tapijttegelcollecties: Contemplation en Multichrome. Bij het samenstellen van deze collecties liet Interface zich inspireren door de laatste trends en onderzoeken op het gebied van kleurpsychologie.

Contemplation combineert invloeden van Scandinavische wooninterieurs met het concept 'hygge', de Deense variant van gezelligheid. De collectie heeft een rustig kleurenpalet met subtiele, veelzijdige kleuren. “Comtemplation draagt bij aan een warm interieur”, stelt een woordvoerder. “Het design doet denken aan tweed. Contemplation is geïnspireerd op de elegantie van subtiele pastelkleuren. Het geometrische design complementeert de succesvolle Composure-collectie. Composure biedt een reeks neutrale kleurcombinaties voor gebruik in commerciële ruimtes.”

Het nieuwe product Multichrome is volgens Interface door de opvallende kleuren geschikt voor zonering in vergaderzalen en informele ruimtes in het kantoor. “De futuristische texturen, de complexe weefstructuren en de combinatie van neutrale en heldere kleuren zorgen voor een eigenzinnig jaren 80-design.” Multichrome is geïnspireerd op de onder jongeren populaire Digital Wave-trend. Hierbij gebruiken ontwerpers sterke geometrische patronen om retrofuturistische interieurs te creëren.  

Multichrome is gemaakt van 100 procent gerecycled solution dyed nylon. Contemplation bestaat uit 100 procent solution dyed nylon met gerecyclede toevoegingen. Dit is in lijn met de Mission Zero-belofte van Interface om in 2020 de milieu-impact volledig tot nul te reduceren.

Ontwerpers kunnen kiezen uit respectievelijk twaalf en zestien kleuren. “Contemplation en Multichrome bieden daarmee gevarieerde hoeveelheden contrast en esthetisch aantrekkelijke designopties. Beide collecties zijn verkrijgbaar als tegels van 50 bij 50 centimeter. Contemplation vereist een ashlar-, brick-, of non-directionele installatiemethode. Multichrome is monolithisch.


www.interface.com

Deel op Social Media10-02-2017 13:30

Luxaflex Nederland en Cordaid werken samen in Malawi om malaria te voorkomen. Luxaflex plaatst horren tegen de malariamug in gezondheidscentra en kraamklinieken. Daarnaast levert Luxaflex Nederland financiële steun aan scholen in Malawi, zodat kinderen goed onderwijs kunnen krijgen.

Malaria eist volgens het bedrijf per jaar ongeveer 438.000 levens, waarvan het merendeel kinderen. Dat terwijl de ziekte inmiddels te behandelen en -nog beter- te voorkomen is. “Dankzij de horren worden pasgeborenen en moeders tijdens hun verblijf in de klinieken niet gestoken. Met iets ogenschijnlijk simpels als een hor kun je het verschil maken tussen leven en dood. Het doet ons een groot plezier dat wij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van malaria”, aldus Silvia Jagtenberg, Projectcoördinator PR, Communicatie & Media van Luxaflex Nederland.

Na een geslaagd project in 2015 waarin Luxaflex horren plaatste in diverse gezondheidsklinieken, zet het bedrijf de samenwerking met Cordaid voort. Behalve het voorkomen van malaria, draagt Luxaflex Nederland ook een steentje bij aan scholing. Jagtenberg: “Wat voor uitzicht heeft een kind zonder onderwijs? We hebben daarom besloten Cordaid te helpen om het onderwijs daar te verbeteren.” Voor elke Luxaflex-dealer die deelneemt aan de trainingen van Luxaflex Academy, een trainingsprogramma voor haar dealers, doneert het bedrijf een bedrag aan de scholing van de kinderen in Malawi. “Alleen al met Luxaflex Academy verwachten we dit jaar een bedrag bij elkaar te verzamelen waarmee heel veel kinderen elke dag naar school kunnen.”

www.luxaflex.nl

Deel op Social Media06-02-2017 8:30

De afgelopen editie van de vakbeurs Facilitair had de stand van Nordic Silence een grafisch thema om de missie te demonstreren dat akoestiek ook mooi kan worden opgelost. Die presentatie leidde volgens het bedrijf tot veel enthousiasme en bijval van bezoekers. Nieuwsgierig hoe dat eruitzag? Bekijk het volgende filmpje:

www.nordicsilence.nl

Deel op Social Media06-02-2017 8:30

Saint-Gobain Ecophon sluit zich aan bij het Centrum voor Gezonde Scholen als kennispartner op het gebied van ruimteakoestiek. Het Centrum voor Gezonde Scholen streeft naar een gezonde leer- en leefomgeving voor de 7,5 miljoen mensen die dagelijks naar één van de 15.000 scholen in de Benelux gaan.

Het centrum zet zich in voor duurzame investeringen in scholenbouw. Dankzij permanent onderzoek, inspirerende bijeenkomsten en het voortdurend delen van kennis en contacten, slaagt het Centrum voor Gezonde Scholen erin dit belangrijke thema hoog op de agenda te zetten bij beleids- en investeringsverantwoordelijken, opdrachtgevers, architecten, ingenieursbureaus en aannemers. Want een gezonde school, dat willen we toch allemaal.

Een filmpje over geluid in de klas.

Het Centrum voor Gezonde Scholen heeft een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van akoestiek, luchtkwaliteit, thermisch comfort, energie, ergonomie en visueel comfort in schoolgebouwen. Het kenniscentrum wordt hierin ondersteund door een aantal bedrijven, stuk voor stuk experts in hun vakgebied.  Sinds januari 2017 is Saint-Gobain Ecophon de kennispartner op het gebied van ruimteakoestiek in het Centrum voor Gezonde Scholen.

Guus Klamerek, Marketing Manager Saint-Gobain Ecophon licht toe: “Ecophon ontwikkelt, produceert en verkoopt akoestische producten en systemen die bijdragen aan een goede werkomgeving en een gezond binnenmilieu. Op dit vlak is Ecophon de ideale partner van het Centrum voor Gezonde Scholen: onze belofte ‘A sound effect on people’ is de kern van alles wat we doen. In het onderwijs is een optimale geluidsomgeving een basisbehoefte om goed te kunnen leren, werken en spelen. Er dienen daarom hoge eisen te worden gesteld aan de ruimteakoestiek, gebaseerd op de activiteit die plaatsvindt, de mensen die er verblijven en de ruimte zelf. We noemen dit activiteitgerelateerd akoestisch design. Een goede geluidsomgeving voor kinderen en leraren vergemakkelijkt de communicatie en helpt om het welzijn te verbeteren en stress te verminderen.”

Om schoolbesturen, architecten en beleidsmakers te informeren en inspireren over gezonde schoolgebouwen, organiseert het Centrum voor Gezonde Scholen acht keer per jaar een inspiratiesessie. Tijdens meer dan 50 succesvolle bijeenkomsten  wisselden intussen al ruim 3.000 deelnemers ervaringen en ideeën uit en bespraken actuele vraagstukken in de scholenbouw. Tijdens Europese studiereizen worden bijzondere schoolprojecten en best practices in het buitenland bezocht.

De Gezonde Scholen Barometer voert permanent onderzoek uit naar de kwaliteit van het leefklimaat in schoolgebouwen. Hierbij worden ervaringen van gebruikers, architecten en beleidsmakers uit de hele Benelux verzameld.

www.gezondescholen.eu

Deel op Social Media02-02-2017 13:29
Wie op zoek is naar een akoestische oplossing of inspiratie wil opdoen om zijn werk- of leefomgeving zo aangenaam mogelijk in te richten met de nodige privacy door middel van akoestische afscherming, doet er misschien goed aan een bezoek te brengen aan de opendeurdagen van BeComfort in het Beligsche Oudenaarde.

Op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 maart, kunnen geïnteresseerden tussen 14.00 en 20.00 uur terecht op de nieuwe locatie van BeComfort om daar te beleven wat goede akoestiek is. "Het is tevens een moment bij uitstek om tal van duurzame eco-vriendelijke toepassingen te ontdekken in de wereld van design en akoestisch comfort", aldus een woordvoerder van het Vlaamse bedrijf.
01-02-2017 8:30

Forbo Flooring introduceert begin april Marmoleum Cocoa, een collectie die volgens de fabrikant het duurzame karakter van Marmoleum benadrukt. Aan Marmoleum - gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, pijnhars, houtmeel, kalk en kleurrijke pigmenten - zijn de gemalen schillen van de cacaoboon toegevoegd.

Dit restproduct van de cacao-industrie (die net als Forbo al meer dan 100 jaar in de Zaanstreek huist) geeft volgens een woordvoerder 'high-lights aan de overigens rustige, ingetogen uni- uitstraling van de collectie'. De vloer wordt daarnaast volledig CO₂-neutraal geproduceerd.

"De Marmoleum-fabriek staat in een gebied waarin veel cacao wordt verwerkt, wat ons heeft geïnspireerd voor onze nieuwe Cocoa collectie, onderdeel van de grotere Marmoleum Solid collectie", vertelt Piet Looijen, Product Line Manager Linoleum bij Forbo Flooring. "De harde cacaoboonschillen - de reststoffen die vrijkomen bij de cacaoproductie - worden door ons verzameld en fijngemalen, waarna ze in het effen Marmoleum worden ingestrooid. Dat zorgt niet alleen voor een bijzonder, subtiel effect, maar is ook heel duurzaam."

Hoewel Marmoleum Solid Cocoa pas vanaf april verkrijgbaar is, kan de collectie volgens Looijen nu al rekenen op grote belangstelling van bijvoorbeeld architecten, die met Cocoa een eigentijds interieur kunnen realiseren. "Met alle voordelen van Marmoleum, dat volledig wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en een zeer lage emissiewaarde kent. De vloeren zijn vriendelijk voor de mens, milieubewust, en gemakkelijk en schoonmaakmiddelarm of -vrij te reinigen. De vloer is bovendien ijzersterk en gaat meer dan 20 jaar mee."

Naast Cocoa bestaat de Marmoleum Solid-collectie uit de kleurcollecties Concrete, Walton en Piano. De nieuwe Solid-collectie is ontworpen door Forbo’s eigen designstudio in Assendelft. Daar wordt de collectie ook geproduceerd. 

www.forbo-flooring.nl

Deel op Social Media01-02-2017 8:00

Storax breidt antislip assortiment uit door overname Dipaq. Storax te Zwijndrecht is al 40 jaar leverancier van een veelzijdig programma bouwspecialiteiten. Het leveringsprogramma wordt regelmatig aangevuld met innovatieve en unieke producten voor nichemarkten in de bouw.

 

“Als marktleider in Nederland op het gebied van trapneuzen kreeg Storax steeds vaker aanvragen voor antislip producten voor gladde vloeren”, aldus de woordvoerder over de ratio achter de overname. “Met de overname van de antislip activiteiten van Dipaq biedt Storax nu een breed programma antislip oplossingen voor vloeren, trappen, galerijen en bordessen.”

Het nieuwe Dipaq-programma bevat met name producten voor de woon- en werkomgeving. Daarnaast is er de Vigil heavy-duty serie voor de offshore en industrie. “Storax montageploegen kunnen het aanbrengen van de antislipproducten volledig uit handen nemen. Een turn-key service van advies tot oplevering om de klant zoveel mogelijk te ondersteunen.”

Om de introductie van de nieuwe Dipaq producten extra kracht bij te zetten biedt Storax voorlopig een gratis projectbeoordeling aan.
 

www.storax.nl  

Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >