Nieuws


28-12-2017 12:47

Lange tijd vormde het oude hoofdkantoor van Philips Lighting, omringd door afgesloten parkeerterreinen en losstaande gebouwen, een afgesloten enclave in Eindhoven. Sinds de transformatie is het gebouw opnieuw tot leven gekomen. Het kantoor biedt plek aan meer dan zeshonderd lofts en appartementen, die met hun grote glazen puien baden in het daglicht.

Christopher Ho, Architectenbureau Diederendirrix: “Bij de start van het project hebben we het pand onder de loep genomen en beoordeeld hoe de transformatie zou gaan verlopen. Het casco bleek nog in hele goed staat, maar we besloten al snel dat we de betonnen borstwering en de pui wilden verwijderen. We wilden de lofts zoveel mogelijk daglicht geven, dus hebben de gevel geheel geopend. De lofts hebben nu glazen puien van 3,30 meter breed en 4 meter hoog. In de plint bevinden zich een supermarkt en verschillende horeca.  Op het dak, waar voorheen de technische ruimten zaten, hebben we de kans gehad om nog 49 penthouses te realiseren.”

“Om buiten nog meer naar binnen te halen in de lofts hebben we verticale schuiframen toegepast. De puien zijn verdeeld in drie horizontale delen, waarbij je met één druk op de knop het middelste gedeelte naar beneden kunt schuiven. Het biedt optimaal wooncomfort op een klein oppervlak en het brengt ook dynamiek in de gevel. Je ziet overdag beweging in de lofts en ’s avonds licht vanuit de lofts schijnen.” Bas Bessems, AGC Glass: “Voor deze constructie van de pui was het belangrijk om thermische breuk van het glas te voorkomen. Als de ruiten voor elkaar langsschuiven, ontstaan er grote temperatuurverschillen in de ruit, waardoor deze kan breken. Om dit te voorkomen, zijn er uitgebreide thermische analyses uitgevoerd met onder andere F.E.M. programmatuur (Finite Element Method). Uiteindelijk hebben we de constructie zo aan kunnen passen dat er voldoende ventilatie ontstond, zodat we met afscherpen en keuze voor helder glas het risico op thermische breuk konden minimaliseren.”

Bas Bessems: “Met grote glazen puien is het belangrijk om goed na te denken over de juiste zon-, geluidswering en isolatie, maar ook brandwering. Daar hebben we de glaskeuze op gebaseerd. Het is uiteindelijk een combinatie geworden van Stopray Vision-60, Stratobel Planibel Clearlite en Pyropane beglazing. Al het glas is uitgevoerd met kunststof kaders, hierdoor is er minder warmteverlies. In het pand zelf is 122 vierkante meter Pyrobelite 10 toegepast, dit als verbinding tussen de gezamenlijke ruimtes en de vluchtroutes.”

Opdrachtgever: Foolen & Reijs Vastgoed, Eindhoven. Ontwerp: architectenbureau Diederendirrix, Eindhoven. Glasproducent: AGC Glass. Gevelbouwer: Wijmoco, Huissen. Oplevering: september 2016.
 

 

Deel op Social Media
13-12-2017 18:31

De bedrijfsnaam Desso BV verdwijnt definitief. Per 1 januari 2018 wijzigt de naam van Desso BV in Tarkett BV. Sinds 2014 maakt Desso deel uit van de Tarkett Group. Tarkett is een wereldspeler op het gebied van vloeroplossingen met een breed scala aan producten, waaronder vinyl, linoleum, tapijt, rubber, hout en laminaat, kunstgras en atletiekbanen.

Tarkett Group bedient klanten in ruim honderd landen over de hele wereld met de merken Tarkett, Desso, Johnsonite, Tandus, Centiva, FieldTurf en Beynon.

Als reden voor de naamswijziging van Desso BV in Tarkett BV noemt het concern in een persbericht 'het voortdurend aanbieden van een verbeterde service aan leveranciers en klanten'. En: 'Tarkett BV is dan de enige entiteit in Nederland die goederen en diensten koopt. Het KVK-, BTW- en rekeningnummer zijn die van Desso BV. Praktisch gezien hoeven leveranciers dus per 1 januari alleen de naam van Desso BV te wijzigen in Tarkett BV.

www.tarkett.nl

 


Deel op Social Media
06-12-2017 8:30

Op 1 januari 2018 wordt de naam van Unipro bv gewijzigd in Uzin Utz Nederland. Deze naamsverandering is onderdeel van de internationale groeistrategie van het Duitse moederbedrijf, de Uzin Utz Group, waar Unipro sinds 2004 onderdeel van is. Naast de nieuwe naam en het nieuwe logo verandert er voor het bedrijf, de medewerkers, de leveranciers én voor de klanten niets.

Het Duitse familiebedrijf Uzin Utz, produceert en levert, net als Unipro, alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Dat varieert van lijmen, egalisaties, gietvloeren, parket-olie en -lak tot machines en gereedschappen voor het leggen van diverse soorten vloeren. De Uzin Utz Group is nu actief in 49 landen over de hele wereld. De keuze voor een naamsverandering is een nieuwe mijlpaal in de internationale groeistrategie van het bedrijf. Met deze wijziging zal het bedrijf zijn concurrentiepositie nationaal en internationaal  verder verstevigen. 

Philip Utz, toekomstig lid van de raad van bestuur en achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf: "In de afgelopen jaren hebben we ons marktaandeel flink kunnen uitbreiden, zowel nationaal als internationaal. We zijn van mening dat er nóg meer potentieel is, dat we beter kunnen benutten als we onze bedrijfsstructuur aanpassen aan de behoeften van de toekomst. De naamswijziging is daar onderdeel van. We creëren daarmee een uniform bedrijfsimago. De nieuwe bedrijfsnaam maakt voor iedereen duidelijk dat Uzin Utz Nederland een volledige dochteronderneming is de Uzin Utz Group. Dat is wel zo transparant. Door de naamswijziging profiteren de dochterbedrijven bovendien beter van de naamsbekendheid van het moederbedrijf.”

www.unipro.nl

 


Deel op Social Media
04-12-2017 8:30
Tarkett-Desso, partner van de ARC Innovatie Award, feliciteert de winnaars van de ARC Innovatie Award. De jury was lovend over het winnende project ‘BlueCity’, waarin het oude Rotterdamse zwemparadijs Tropicana is getransformeerd tot een broedplaats voor circulaire bedrijven en ondernemers.

De ARC Innovatie Award is een jaarlijks initiatief van De Architect en Tarkett-Desso waarbij designers en architecten worden uitgedaagd om innovatieve ideeën, producten en processen voor transformatie en herbestemmingsprojecten uit te denken. Tarkett-Desso en De Architect zijn al 3 jaar partner van deze award, vanuit een gedeelde visie om de creatieve industrie te stimuleren.

“In alles wat we doen bij Tarkett zoeken we de grenzen op van design en creativiteit. Daarom past de visie van de ARC Innovatie Award volledig bij onze filosofie en zijn we erg trots dat we onze samenwerking met De Architect al zo lang voortzetten”, zegt Ralph Jorissen, Vice President Benelux van Tarkett.  

Andere prijzen werden onder meer gewonnen door Gispen (zie het bericht elders op deze website).

www.tarkett.nl

Deel op Social Media

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >